xfles78
New member
- Reaction score
- 0
Gel tartışalım bu konuyu arkadaşım. 12 eylül öncesini çook iyi hatırlıyorum. Ve Allah bir daha bu millete o günleri yaşatmasın diyorum. Haklısın üç gün ağabeyimle beraber tüp kuyruğunda beklediğimi hatırlarım. Hükümette CHP vardı. Biz kuyrukta beklerken elinde CHP ilçe başkanının " Hamili Kart Yakinimdir " yazısı getirenler hemen alıyordu tüplerini. Dayım otomobil almıştı. Benzin yoktu. Bir petrole benzin gelmiş dediler dayım hemen atladı aracına oraya gitti. Geldiğinde küfür ediyordu. 25 km yol gitmiş birde dönüşü var. O petrolde ise vatandaşa 5 lt benzin veriyorlar. CHP de tanıdığı olanlara istediği kadar. Margarin yağlarını mı anlatayım , Sıvı yağları mı..? yoksa Gazyağı mı. Elektrik kesilirdi de üç gün gelmezdi. Gazyağı lambaları ile aydınlanırdık mum yoktu o zamanlar. O lambalarda yakacak gazyağı kuyrukları 20-25 gün sürerdi... O yıllarda yoksulluk çekmemişindir eminim. Çünkü aldığın paranın karşılığında birşey bulamıyordun ki harcayasın. bir yılda bir memurun birsürü parası oluyordu. Sen onu boşverde 80 öncesinde kaç tane öğretmen biliyorsun evi olan yada arabası kaç tane polis biliyorsun evi yada arabası olan.... Memurlar hep sefildi. İşçiler aynı keza..... Ahh Ahh birde şu kardeş kardeşe kurşun sıkmaları. Okula giderken taşlı sopalı kavgaların arasında az kalmadık. 12 eylül öncesini özleyen varsa kolombiyaya gitsin.
ben o günleri yaşamayanlara söylemiştim ama yazını içinde işine gelen yerleri alarak sen atlamışsın.bildiğine göre sorun yok savunduğun zihniyet gibi işine gelen yerleri almışsın, bana örnek gösterdiğin kesimler o günlerde çok daha temizlerdi, aynı toplum gibi.ben de senini gibi kavgalı günleri istemem, o günlerde aç kalanı hatırlamıyorum ama şimdilerde insanlar birbirinden ekmek parasını borç alıyor, param olupta vitri,nlere bakacağıma bi kesimin zevklerini izleyeceğime kuyrukta beklemeyi tercih ederim.