AKP niçin başaramayacak

Gel tartışalım bu konuyu arkadaşım. 12 eylül öncesini çook iyi hatırlıyorum. Ve Allah bir daha bu millete o günleri yaşatmasın diyorum. Haklısın üç gün ağabeyimle beraber tüp kuyruğunda beklediğimi hatırlarım. Hükümette CHP vardı. Biz kuyrukta beklerken elinde CHP ilçe başkanının " Hamili Kart Yakinimdir " yazısı getirenler hemen alıyordu tüplerini. Dayım otomobil almıştı. Benzin yoktu. Bir petrole benzin gelmiş dediler dayım hemen atladı aracına oraya gitti. Geldiğinde küfür ediyordu. 25 km yol gitmiş birde dönüşü var. O petrolde ise vatandaşa 5 lt benzin veriyorlar. CHP de tanıdığı olanlara istediği kadar. Margarin yağlarını mı anlatayım , Sıvı yağları mı..? yoksa Gazyağı mı. Elektrik kesilirdi de üç gün gelmezdi. Gazyağı lambaları ile aydınlanırdık mum yoktu o zamanlar. O lambalarda yakacak gazyağı kuyrukları 20-25 gün sürerdi... O yıllarda yoksulluk çekmemişindir eminim. Çünkü aldığın paranın karşılığında birşey bulamıyordun ki harcayasın. bir yılda bir memurun birsürü parası oluyordu. Sen onu boşverde 80 öncesinde kaç tane öğretmen biliyorsun evi olan yada arabası kaç tane polis biliyorsun evi yada arabası olan.... Memurlar hep sefildi. İşçiler aynı keza..... Ahh Ahh birde şu kardeş kardeşe kurşun sıkmaları. Okula giderken taşlı sopalı kavgaların arasında az kalmadık. 12 eylül öncesini özleyen varsa kolombiyaya gitsin.

ben o günleri yaşamayanlara söylemiştim ama yazını içinde işine gelen yerleri alarak sen atlamışsın.bildiğine göre sorun yok savunduğun zihniyet gibi işine gelen yerleri almışsın, bana örnek gösterdiğin kesimler o günlerde çok daha temizlerdi, aynı toplum gibi.ben de senini gibi kavgalı günleri istemem, o günlerde aç kalanı hatırlamıyorum ama şimdilerde insanlar birbirinden ekmek parasını borç alıyor, param olupta vitri,nlere bakacağıma bi kesimin zevklerini izleyeceğime kuyrukta beklemeyi tercih ederim.

evet devletten çeteleri mafyayı darbecileri temizleyecek.
çünkü kendi çetesini yerleştirmesi gerekiyor devlete. onun için de yer boşaltması lazım.

AK partiti kendinizle kartıştımayın .Çünkü AK parti çete kurmaz çeteleri temizler. çetelerinizin sonu geldi diye üzülüyorsunuz biliyorum ama bundan son ra böyle

dagdan ınene 5 bın lıra para gazımız ac ölsün adalet mı bu ?

keşke o bajsedilen kömürleri , yardımları lafta olan sosyal devlet anlayışını şu hükümet gibi gerçekleştirebilseydi de ata'nın partisi iktidarda kalsaydı , onun partisi bu şekilde rezilliğe kepazeliğe uğramasaydı

bu kadar ezici gücü olan bu kadar sağlam bir bağlılığı olan bir parti isterse çok da rahat o denilenleri yapar bundan kimsenin kuşkusu olmasın

ama yapılmıyorsa bu demektir ki böyle birşey yok bu sade ve sadece birilerinin korku siyaseti ile halkı korkutma , sindirme eylemidir
bak oy verirseniz daha neler neler olacak eylemidir

şunca zamandır iyi olanların alayına sövdünüz ( bugün olduğu gibi )
kötüleri önce alkışlayıp sonra yine sövdünüz

peki bunun adı refleks muhalefetlik değil de nedir ???

doğru doğru halkı aygaz kuyruklarına falan mahkum etmedi...sadece banka kuyruklarına mahkum etti,kredi dilenmek için...devamında da haciz memurları kuyruklara mahkum oldu...borcunu ödeyemeyenlerin mallarını haczetmek için...intihar edenleri yuvası dağılanları eşinden boşananları iddaadan falan çare arayanları hiç söylemeyeyim...görmeyen gözleriniz , görmeyen beyniniz şoka falan uğrar sonra da uyanırsınız gaflet uykusundan...aman aman...kalsın

şu bahsettiğinizin kanıtı var mı ?
kredi de kuyruğu kaldıran bir hükümete denilen lafa bak ALLAh aşkına !?

kredi borçlarını taksitlerndiren , sürekli dürtülen halkın derdine derman olan değil mi bu hükümet ?
o beğenmediğiniz hastane , postane vs vs düzenlemelerini koyan her türlü işe yardım eden değil mi bu hükümet ?

gerçi bunlara da bu kulp takılır canım , sorun mu sanki bunlar sizin için = )

Halki once borclu kilarsin. Afedersin donuna kadar. Zam ustune zam Dogalgaz elektrik su vs..
Sonra halki krediye muhtac edersin..
Arkasindan da odeyemeyenlere taksit yaparsin.

Simdi son adimdan bakarsan evet cok guzel. Ama gercekler derinlere indiginde goruluyor. Akp millete at gozlugu bagladi gezdiriyor. sadece onunu gor istiyor. Erdogan 2011 de aday olmayacakmis. O zamana kadar sanirim satilmayan birkac buyuk devlet kurumunuda satar. Sonra rahat eder ogluna bi gemicik daha alir tatile cikarlar..

Tayyip'in başbakanlığı da namümkündü bu CHP zihniyetine göre ,.Ama sonuç belli

Zor diye birşey yok imkansız zaman alır.Erdoğan bu milletin aslına dönüşüne mani bütün engelleri kaldıracaktır inşallah.

28 Şubatın rövanşı süreci başladı.İHL lilere bu memleketi dar etmeğe çalışanların başında şimdi bir İHL li var.Bu da onların çok zoruna gitmiş besbelli.

Tayyip'in başbakanlığı da namümkündü bu CHP zihniyetine göre ,.Ama sonuç belli

Zor diye birşey yok imkansız zaman alır.Erdoğan bu milletin aslına dönüşüne mani bütün engelleri kaldıracaktır inşallah.

28 Şubatın rövanşı süreci başladı.İHL lilere bu memleketi dar etmeğe çalışanların başında şimdi bir İHL li var.Bu da onların çok zoruna gitmiş besbelli.

Aslina donusten kastin nedir?

Bu ulkenin benim bildigim tek asli Hur ve Bagimsizligidir.

Turk Milleti'nin geninde damarindaki kaninda vardir bu.

Sorumu tekrarlayayim,

Senin aslina donusten kastin neydi?

Tayyip için sadece şunu söyliyim TARİH yazdı yazmaya da devam edecek. söyleyin bana bugune kadar bu mafyayı kim eritebildi bu kadar dış borcu kim bitirdi ? Arkadaslar sizde bilirsiniz ki hangi oyun olursa olsun oyunda bir zaman vardır ve bu zaman zarfı içerisinde bir galip belli olur. ve AKP nin de bence zamana ihtiyacı var. 10 yıl içinde ou sey değişecektir. inşallah.

diğer ülkelerde olduğu gibi otomatik artış ve azalışa geçildi ve siyasi irade bunu iradi gelir olarak saymıyor artık

birileri gibi her ay şeker yağa tuza tüm zaruri ihtiyaçlara zam yapmıyor hiç olmazsa

tam 5 sene bunların hiçbirine zam gelmedi kim dedi ALLAH razı olsun diye ???

kim dedi helal diye

aslında buna şurdan bakmak lazım ; geçmiştekilerin zammı 5 sene ilerden giderken bunlar hiç kasmadan bu işi zamsız hallettiler

kendilerine helikopter , yat , kat almadılar o paralarla

gemicik olayını defalarca anlattı ama gözlükler yanları göstermeyince hakkaten sıkıntı oluyormuş demek ki

ecevit gibi biri bile ölünce kıymeti anlaşıldı ( lafta tabi )

ama bu adamın yaşarken kıymetini bilmek lazım , gidenin ardından herkes iyiydi der ...

Halki once borclu kilarsin. Afedersin donuna kadar. Zam ustune zam Dogalgaz elektrik su vs..

Simdi son adimdan bakarsan evet cok guzel. Ama gercekler derinlere indiginde goruluyor. Akp millete at gozlugu bagladi gezdiriyor. sadece onunu gor istiyor. Erdogan 2011 de aday olmayacakmis. O zamana kadar sanirim satilmayan birkac buyuk devlet kurumunuda satar. Sonra rahat eder ogluna bi gemicik daha alir tatile cikarlar..

şu forumda hakkaten sevdiğim , saydığım adamlardan birisin ama bu kadar da komik olma bu kadar da refleks muhalif olma nolursun

elektrik su borcu yüzünden kim kredi aldı bi söylesene bana
zam üstüne zam derken ?

şu forumda hakkaten sevdiğim , saydığım adamlardan birisin ama bu kadar da komik olma bu kadar da refleks muhalif olma nolursun

elektrik su borcu yüzünden kim kredi aldı bi söylesene bana
zam üstüne zam derken ?

diğer ülkelerde olduğu gibi otomatik artış ve azalışa geçildi ve siyasi irade bunu iradi gelir olarak saymıyor artık

birileri gibi her ay şeker yağa tuza tüm zaruri ihtiyaçlara zam yapmıyor hiç olmazsa

tam 5 sene bunların hiçbirine zam gelmedi kim dedi ALLAH razı olsun diye ???

kim dedi helal diye

aslında buna şurdan bakmak lazım ; geçmiştekilerin zammı 5 sene ilerden giderken bunlar hiç kasmadan bu işi zamsız hallettiler

kendilerine helikopter , yat , kat almadılar o paralarla

gemicik olayını defalarca anlattı ama gözlükler yanları göstermeyince hakkaten sıkıntı oluyormuş demek ki

ecevit gibi biri bile ölünce kıymeti anlaşıldı ( lafta tabi )

ama bu adamın yaşarken kıymetini bilmek lazım , gidenin ardından herkes iyiydi der ...

Eyvallah tesekkur ettim yorumun icin.
Ulke icindeyken durumu goruyordum. Ulke disindan durumu daha da netlestirebiliyorum artik.

Bir sorum var. Bu kadar kredi borcu var insanlarin. Sence bunlar nasil borc yaptilarda neden odeyemiyorlar?

Bu acidan bak bakalim.

"birileri gibi her ay şeker yağa tuza tüm zaruri ihtiyaçlara zam yapmıyor hiç olmazsa"
demissinde buna inan kardesim bile inanmaz. Az cok ne ne fiyata bilecek pozisyondayiz.

Yasarken kiymetini bilecegim birisi degil Erdogan. Olunce de insallah arkasindan konusmayiz getirdigi hale bak vatani diye.

Benim derdim particilik degil. Bu yorumlarimdan sonra bazilari saniyor ki CHP ciyim.
Chp benim icin basina Deniz Baykal gectiginden beri cizgisinden uzak.

Bandirmada son secimlerde oy ver telefonuna resmini cek cumhuriyet altinini kap furyasi vardi biliyormusun. secimden 2 gun once gece Cinarli mahallesine gozumuzun onunde 2 kamyon yiyecek giysi ve bilimum ihtiyac maddeleri goturuldu. Kim goturdu bunu niye verdi?

Sistem gordugun gibi islemiyor. Aksak kisimlarini gorursun umarim.

güzel yazı ayrıca kendi fikrim dinden siyaset yapıyorlar bu dönem geceçek artık;bu kutuplaşma yani

Ulke icindeyken durumu goruyordum. Ulke disindan durumu daha da netlestirebiliyorum artik.

Bir sorum var. Bu kadar kredi borcu var insanlarin. Sence bunlar nasil borc yaptilarda neden odeyemiyorlar?

Bu acidan bak bakalim.

"birileri gibi her ay şeker yağa tuza tüm zaruri ihtiyaçlara zam yapmıyor hiç olmazsa"
demissinde buna inan kardesim bile inanmaz. Az cok ne ne fiyata bilecek pozisyondayiz.

Yasarken kiymetini bilecegim birisi degil Erdogan. Olunce de insallah arkasindan konusmayiz getirdigi hale bak vatani diye.

Benim derdim particilik degil. Bu yorumlarimdan sonra bazilari saniyor ki CHP ciyim.

Bandirmada son secimlerde oy ver telefonuna resmini cek cumhuriyet altinini kap furyasi vardi biliyormusun. secimden 2 gun once gece Cinarli mahallesine gozumuzun onunde 2 kamyon yiyecek giysi ve bilimum ihtiyac maddeleri goturuldu. Kim goturdu bunu niye verdi?

konu bankalardan açılmışken şunu da söylemek istiyorum.akp bankaların çoğunu yabancılara sattı.ama şimdi o bankalar milletimizin parasına,evine,arabasına,nesi varsa el koyuyor.bir de şöyle sakat bir durum var o bankalar arsa ve tarlalara da el koyuyor.yani vatan toprağına el koyuyor.vatan toprağı, o banka yabancı bir ülkenin olduğundan yabancıların olmuş oluyor.arkadaşlar köylü o kadar zor durumdaki tarlasına kaybedenlerin sayısı çok fazla.geçenlerde haberlerde vardı böbreğini satan köy diye.köylü o kadar zor durumdaki artık yaşamsal öneme sahip olan böbreğini bile satıyor.

Bu acidan bak bakalim.

üstteki mesajın hepsi sana değil yanlış anlama
sadece kredi olayınıda sana yazdım onu da editleyeyim hemen farklı anlaşlımak istemem

bende bankadayım tüm veriler elimizde
bu kadar ciddi bir global kriz var bu kadar toksik var ama emin ol kredi borçları en alt seviyede en klasik yerde yani absürd bi durum yok veya ağlanacak bi durum yok

mutlaka birileri çürük çıkacaktır ( sahtekarlık açısından ) veya durumu o an elvermeyip ödeyemebilir ama bu doğaldır herkes öderse emin ol bankaların yarısı kapanır

zam olayında da ben lafımın arkasındayım sadece 2000-2002 ve ardından 2003-2006 aralığına bak herşey bariz şekilde ortada

işi sıfır bilen adam dahi enflasyon rakamından bilir bunda bilgi gerekmiyor zaten

bu arada asla birilerine partici yaftası yapıştırmam asla bu şekilde fişlemem sevdiğim bişey değildir

ama şundan eminim ki üstteki postta da yazdığım gibi bu adamın değerini yaşarken bilirim öldükten sonra beş kuruşlukların da değeri oluyor çünkü
( bu arada ben bilirim diyorum yanlış anlaşılmasın , herkes bilsin veya herkes bilmeli demiyorum )

Aslina donusten kastin nedir?

Bu ulkenin benim bildigim tek asli Hur ve Bagimsizligidir.

Turk Milleti'nin geninde damarindaki kaninda vardir bu.

Sorumu tekrarlayayim,

Senin aslina donusten kastin neydi?

Bizi 1000 sene süper güç yapan zihniyete geri dönüştür.

Bazı alanlarda sınırlama getirilen ve bu yüzden zelil olduğumuz ancak ve ancak ona geri dönüşle izzet sahibi olacağımız ilayı kelimetullah davasıdır ve bunun hayatın tamamına teşmil etmesidir.

Yaşın kaç bilmiyorum. Fakat zam üzerine zam dediğin doğalgaz Türkiye de bu kadar yaygın değildi ve İstanbul da yoktu. Neyle ısınılıyordu. Odun la kömürle.. 6. katta oturan vatandaş bodruma iner günde 2-3 defa kovalarlar odun kömür çekerdi. O taşıdığı odun kömür yanan sobaların bacalarından tüten dumanlar şehri sis duman kaplar. Tvler uyarılarda bulunur du astım bronşiti olanlar dışarı çıkmasın diye. İtfaiye sirenleri daha çok duyulurdu kış ayların da bacası çatısı yanan evlerde... Su meselesini anlatmaya gerek su zaten genelde akmaz akarsada ince ince akar. Herkes evinde gece bidonları doldurma derdine düşerde binaların üstlerinde 10 tonluk depolar ya da bodrum katların da depo vardı bunlarda suyu motorla yukarlara gönderirdi.
Uzatmadan söyleyelim şimdi neredeyse doğalgazı olmayan il kalmadı. Dilerdim ki bugün rusya da ya da iran azerbeycan da olan doğalgaz bizde olsayda. Fakat yok. Senin olmayan tekelde kaynağın fiyatlamasında çok bir pazarlık payın yok. Elektrik üretimini de % 70 doğalgaz ile üretim sağlanıyor.. Bir nükleer santralimiz bile yok komşu ve avrupa ülkerinde mevcutken bizde yok. Bizim kaynaklarımız yıllarca doğuya terörle mücadale ile 300 milyar dolarlar harcanmış ucup gitmiş.. Geçmişe bakaldığında gerçekte çok bişeyler yapılmadığını görebilmek için kör olmak lazım.. Atom bombası yemiş Japonya global dünya da teknoloji satmış. Savaştan yenik düşmüş Almanya sanayi de almış başı çekmiş. Bize baktığın da kıt a dur yerinde say.. Belki yazacak daha çok şey var. Ama bu konular göreceli konular.

Bizi 1000 sene süper güç yapan zihniyete geri dönüştür.

Bazı alanlarda sınırlama getirilen ve bu yüzden zelil olduğumuz ancak ve ancak ona geri dönüşle izzet sahibi olacağımız ilayı kelimetullah davasıdır ve bunun hayatın tamamına teşmil etmesidir.

bin sene geriye gidersen malazgirt'e gitmiş oluruz.büyük selçuklu devletine.alp arslan'ın 1071'de malazgirtle anadoluya girmesine.türküz her yere girer çıkarız.en son girdiğimiz yer anadolu ve biz türklerde burayı sevdik.orta asya'dan anadoluya geldik.orta asya'dan buraya gelişimiz 1000 seneden fazla tutar.çini bile yendik zamanında. o kadar nüfusuna rağmen.çinliler bizim yüzümüzden çin seddini yapmak zorunda kaldı.tarihimizi son 1000 seneyle kısıtlamak kendimizi küçültmektir.biz türkler var olduğumuzdan beri tarihin neredeyse tamamında aktif ve güçlü olmuşuzdur.bazı batılıların dediği gibi "Türkler farkında değil eğer tarihten Türk tarihini çıkarırsak geriye tarih diye bir şey kalmaz"

Aslında AKP başardı vay bizim gibi darbeci postal yalama sevdalıların haline diyeceğine kendiini psikolojik olarak rahatlatmak için AKP başaramayacak demiş

Madem başaramadı neden onlarca darbe mitingi yaypıp ağlaştınız :)

hatta korkunuzdan yapamıyorsunuz bile

Geri