AKP niçin başaramayacak

MARCUSX

New member
Reaction score
0
AKP niçin başaramayacak

Bir devleti yıkıp yerine yeni bir devlet kurmadan onun kuruluş ilkelerini değiştiremezsiniz.

Tarih bize bunu gösteriyor.

Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı İmparatorluğu yıkıldığı için kuruldu ve kendi kuruluş ilkelerini hayata geçirdi.

Eğer imparatorluk yıkılmasaydı ne saltanatı, ne hilafeti ne de şeriatı kaldırabilirdiniz.

Nitekim darbe yaparak iktidarı ele geçiren İttihat Terakki bile bir padişaha ihtiyaç duymuştu.

Rusya’da çarlık yıkıldı ve yerine, proletarya diktatörlüğüne dayanan Sovyetler Birliği kuruldu. Çarlık yıkılmasaydı bu değişim mümkün olmazdı.

Daha sonra Sovyetler Birliği de yıkılıp, yerine Rusya Federasyonu kurulunca ilkeler tekrar değişti.

Sovyetler Birliği yaşasaydı, bu değişim de mümkün olamazdı.

Fransız ihtilalinden, İran’a kadar rejim değişikliği yaşanan bütün ülkelerin öğrettiği ders budur.

Gelelim Türkiye’ye.

Son yıllarda giderek artan bir biçimde Türkiye’de rejim değişikliği olacağından, ılımlı İslam’a geçileceğinden, pasif laiklikten söz ediliyor.

Bana göre AKP’nin bu programı başarısızlığa mahkûmdur.

Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmadan onun kuruluş ilkelerini değiştirmek bir hayalden öteye geçemez.

Cumhuriyeti yıkmak ise biraz konjonktürün, biraz laiklerdeki beceriksizliğin, biraz kömür yardımının ve dinin yardımıyla alınan oylarla olmaz.

Bu ülke kurulurken ödenen bedelleri bir başka biçimde yeniden ödemek gerekir.

AKP bunu başarabilir mi?

Başaramaz, kesinlikle başaramaz.

Bu yüzden ya kendisini tamamen merkeze çekip, Atatürk’e ve bu devletin kuruluş ilkelerine saygı gösterecektir ya da siyasi tarihimizde, sonu hüsranla biten hareketlerden birisi olarak kalacaktır.

ZÜLFÜ LİVANELİ

Atatürk'e ve bu devletin kuruluş ilkelerine saygı göstermeyecekleri çok aşikar. Kuruluş ve iktadar amaçlarını neredeyse bilmeyen yok.

İnşallah en kısa sürede tarih sayfalarının en derinliklerine gömülecek ve bu millet rahat bir nefes alacaktır..

AKP bir şeyi çok iyi başaracak

darbecileri cuntacıları ergneken bozuntularını çeteleri mafyaları bu devletten temizleyecek

€lyesa;4767540' Alıntı:
AKP bir şeyi çok iyi başaracak

darbecileri cuntacıları ergneken bozuntularını çeteleri mafyaları bu devletten temizleyecek

evet devletten çeteleri mafyayı darbecileri temizleyecek.
çünkü kendi çetesini yerleştirmesi gerekiyor devlete. onun için de yer boşaltması lazım.

Ergenekoncu Yobazları Temizliyor Yetmez mi ? !

En azından demirel hükümeti gibi , ecvit hükümeti gibi yan gelip yatmadılar .. Halkı tüp kuyruguna , açlığa fakirliğe terketmediler .. Size göre yanlış ta olsa bu ülkede onları iktidara getiren %52 lik br oy potansiyeline sahip halkın desteğini aldılar ..

Daha önceleri Fakirin boğazını sıkıp zenginlere peşkeş çeken hükümetlere alışmıştık. Şimdilerde bu değişti. Artık Zenginden tahsil edip Fakire yardım eden bir hükümet var başımızda. Fakat bu hükümet zamanında tabiri caizse Hortumları kesilen zümreler Yapılan yardımların " OY " uğruna olduğunu haykırarak vatandaşın kafasını bulandırmaya çalışmaktadır. Dileğim odur ki Yüce Mevla o zümreleri birer birer " O Yakacak yardımına " muhtaç etsin. Etsin ki 500 kg. kömür ile bir kış nasıl geçirilirmiş bir görsünler. O gelen 500 kg kömürü kürekle değilde taneyle yakmak nasıl bir duyguymuş bilsinler. Devlet eliyle dağıtılan yardım kutularından çıkan 5 kg ayçiçek yağına " YAŞASIN " diye çığlık atan çocukların varlığını hissedebilsinler. Herzaman kupkuru makarna yiyen çocukların , " MMM ÜZERİNE YAĞ DÖKÜLÜNCE NEFİS OLMUŞ ANNECİĞİM , ELLERİNE SAĞLIK " diye teşekkürü karşısında ağlayabilsinler.

doğru doğru halkı aygaz kuyruklarına falan mahkum etmedi...sadece banka kuyruklarına mahkum etti,kredi dilenmek için...devamında da haciz memurları kuyruklara mahkum oldu...borcunu ödeyemeyenlerin mallarını haczetmek için...intihar edenleri yuvası dağılanları eşinden boşananları iddaadan falan çare arayanları hiç söylemeyeyim...görmeyen gözleriniz , görmeyen beyniniz şoka falan uğrar sonra da uyanırsınız gaflet uykusundan...aman aman...kalsın

hortumcuların sesi soluğu çıkmaz oldu.bir zamanlar bir gece de develüasyonlar olup milyonlarca dolar kaybedilmiyormuy du.ancak hortumcular isyan da şu an beleş para devri bitti....anayasa kitapçıklarının havalarda uçtuğu günleride gördük.benim köylüm çiftçim diyenleride gördük memlekete bir çivisi çakılı olmayan baykalı chp yide gördük....vesselam...

bu millet son 50 yılda akp gibi çalışan bi iktidar görmedi ,helal sana akp diğerleri gibi yan gelip yatmadın. elbet yanlışları var ama diğerleri kadar değil !

herkese soruyorum...eskiden hükümetleri ne yıkardı?neyse hepiniz bilirsiniz ama %47 nizin işine gelmez ama söyliim:ENFLASYON !!!bu hükümet geldi geleli nereye gitti bu enflasyon?yine ben cevabını vereyim:yalanlarla dolanlarla ortadan silindi...şimdi kim iddia edebilir gerçek anlamda bu ülkede enflasyonun gerçekten açıklandığı gibi olduğunu?''HİÇKİMSE''hatta o eski hükümetlerin yıklımasına sebep olanların döneminin en az iki misli enflasyon var şu an bu ülkede....ama kağıt üzerinde ''yok''....çok komik...biz de yiyiyoruz...napalım işte...ne de olsa resmi yalan...inanıcaz artık,başşka yol mu var....?

herkese soruyorum...eskiden hükümetleri ne yıkardı?neyse hepiniz bilirsiniz ama %47 nizin işine gelmez ama söyliim:ENFLASYON !!!bu hükümet geldi geleli nereye gitti bu enflasyon?yine ben cevabını vereyim:yalanlarla dolanlarla ortadan silindi...şimdi kim iddia edebilir gerçek anlamda bu ülkede enflasyonun gerçekten açıklandığı gibi olduğunu?''HİÇKİMSE''hatta o eski hükümetlerin yıklımasına sebep olanların döneminin en az iki misli enflasyon var şu an bu ülkede....ama kağıt üzerinde ''yok''....çok komik...biz de yiyiyoruz...napalım işte...ne de olsa resmi yalan...inanıcaz artık,başşka yol mu var....?

hazmede hazmede hazmettire hazmettire yapacaklarını yapıyorlar.

En azından demirel hükümeti gibi , ecvit hükümeti gibi yan gelip yatmadılar .. Halkı tüp kuyruguna , açlığa fakirliğe terketmediler .. Size göre yanlış ta olsa bu ülkede onları iktidara getiren %52 lik br oy potansiyeline sahip halkın desteğini aldılar ..

yaşın kaç bilmiyorum ama ben 1980 öncesini de çok iyi hatırlıyorum çünkü yaşadım ayrıca o tarihlerde şimdiki kadar yoksullu çektiğimi de hatırlamıyorum yaşın müsait değilse büyüklerinden öğren, o tarihlerde bu ülke sömürgrci devletlerin ambargoları ile uğraşıyordu, o ambargolarında neden konduğunu sanırı anlayabilirsin. bugün işçi, kesiminin elinde tutmayı başardığı tüm hakları da ecevit hükümeti zamanında verilmiştir. günümüzde sadece kuyrukların oluştuğu yerler değişti, bankalar aybaşını zor getiren borcu borçla kapatmaya çalışan insanlarla dolu.

zülfücüüüm devlet kurmadıklarını ne biliyorsun pekiii?

kalelerin işgal edilmesi yetmiyormu? illa kalelerin yıkılıp yeni bir kalemi kurulması lazım...

zülfücüm bu siyaset sana biraz ağır geliyor galiba en iyisi sanatına ağırlık ver böyle küçüldükçe küçülüyorsun sana olan saygımızı kaybettiriyorsun....

gün gelicek birileri tehlikenin farkına varıcak. ya da bi kere daha gençliğe hitabe'yi okusak yeter

doğru doğru halkı aygaz kuyruklarına falan mahkum etmedi...sadece banka kuyruklarına mahkum etti,kredi dilenmek için...devamında da haciz memurları kuyruklara mahkum oldu...borcunu ödeyemeyenlerin mallarını haczetmek için...intihar edenleri yuvası dağılanları eşinden boşananları iddaadan falan çare arayanları hiç söylemeyeyim...görmeyen gözleriniz , görmeyen beyniniz şoka falan uğrar sonra da uyanırsınız gaflet uykusundan...aman aman...kalsın

Hayatında kredi kartı olmayan adamlar maaşının 10 katı limitli kredi kartı alırsa olacağı budur. Bankalar zaten babasının hayrına çalışan müesseseler değiller. Hiç unutmuyorum öz amcamın oğlu Bir bankadan kredi kartı almak için form dolduruyor. Yaklaşık 3-4 yıl önce . Aylık gelirine ne yazayım dedi. Bende ne kazanıyorsan onu yaz dedim. Olmaz limiti az olur dedi ve Beş milyar yazdı. Oysaki öğrenci servisliği yapan birisi idi. bir yıl önce altı değişik bankadan aldığı kredi kartlarının limitinin 50.000 olduğundan bahsediyordu. Ve iki ay önce işin gerçek yüzü ortaya çıktı. Amcamın oğlu bir yıl önce aldığı bir servis minibüsünü kredi kartlarından çektiği paralarla almış. Sonrada başlamış asgarilerini yatırmaya. Hem servis arabası gitti hemde evini sattı şimdi elinde 12.000 lira para var. ne yapacağını şaşırmış durumda. Ne servis aracı satın alabiliyor nede ev.....

Sende çıkmışsın sankiş Akparti hükümetinden önce kredi kartı vardıda vatandaşın kullanmaya ihtiyacı yoktu gibi anlatıyorsun. PEEEH

yaşın kaç bilmiyorum ama ben 1980 öncesini de çok iyi hatırlıyorum çünkü yaşadım ayrıca o tarihlerde şimdiki kadar yoksullu çektiğimi de hatırlamıyorum yaşın müsait değilse büyüklerinden öğren, o tarihlerde bu ülke sömürgrci devletlerin ambargoları ile uğraşıyordu, o ambargolarında neden konduğunu sanırı anlayabilirsin. bugün işçi, kesiminin elinde tutmayı başardığı tüm hakları da ecevit hükümeti zamanında verilmiştir. günümüzde sadece kuyrukların oluştuğu yerler değişti, bankalar aybaşını zor getiren borcu borçla kapatmaya çalışan insanlarla dolu.

Gel tartışalım bu konuyu arkadaşım. 12 eylül öncesini çook iyi hatırlıyorum. Ve Allah bir daha bu millete o günleri yaşatmasın diyorum. Haklısın üç gün ağabeyimle beraber tüp kuyruğunda beklediğimi hatırlarım. Hükümette CHP vardı. Biz kuyrukta beklerken elinde CHP ilçe başkanının " Hamili Kart Yakinimdir " yazısı getirenler hemen alıyordu tüplerini. Dayım otomobil almıştı. Benzin yoktu. Bir petrole benzin gelmiş dediler dayım hemen atladı aracına oraya gitti. Geldiğinde küfür ediyordu. 25 km yol gitmiş birde dönüşü var. O petrolde ise vatandaşa 5 lt benzin veriyorlar. CHP de tanıdığı olanlara istediği kadar. Margarin yağlarını mı anlatayım , Sıvı yağları mı..? yoksa Gazyağı mı. Elektrik kesilirdi de üç gün gelmezdi. Gazyağı lambaları ile aydınlanırdık mum yoktu o zamanlar. O lambalarda yakacak gazyağı kuyrukları 20-25 gün sürerdi... O yıllarda yoksulluk çekmemişindir eminim. Çünkü aldığın paranın karşılığında birşey bulamıyordun ki harcayasın. bir yılda bir memurun birsürü parası oluyordu. Sen onu boşverde 80 öncesinde kaç tane öğretmen biliyorsun evi olan yada arabası kaç tane polis biliyorsun evi yada arabası olan.... Memurlar hep sefildi. İşçiler aynı keza..... Ahh Ahh birde şu kardeş kardeşe kurşun sıkmaları. Okula giderken taşlı sopalı kavgaların arasında az kalmadık. 12 eylül öncesini özleyen varsa kolombiyaya gitsin.

Geri