benim düşüncemde dünya üzerindeki yeraltı kaynağı olarak çok zengin ülkelerden biri türkiyedir bor madenleri geleceğin madenidir,içme suyu olarak çok iyi rezervlere sahiptir,büyük israil devletinin vadedilmiş denen toprakları türkiye sınırlarındada vardır.iki pislikten biri yok olacak,iranın iyi bir derse ihtiyacı var,a.b.d iranna saldırırsa türkiyeye bir şey olmaz gibi sözler bana biraz iyimser gibi geliyor.ilk etapta bir şey olmaz belki ama sonraki süreçte suriye gider,sonraki süreçte hedef türkiye dir.buda demek oluyorki böyle bir savaşta a.b.d nin galip gelmesi demek türkiyenin ömrünün en fazla 50 yıl olası demektir.
türkiyenin yararına anlaşma dermişsiniz arkadaşlar çıkarcı a.b.d nin kıçımızın dibindeki ülkeleri zapt etmesi türkiyenin ne çıkarına olabilir,en sonuncu hedef biz oluruz.
iran türkiyeyi bitirir bencede çok büyük zararlar görürüz olası bir iran türkiye savaşında ekonomi,insan yaşamları,çıkar ilişkileri,bencede bizden insan ve toprak olarak yaklaşık iki katı olan iran bize çok büyük zararlar verir,helede bir a.b.d ,türkiye iran savaşında iran var gücüyle bize saldıracaktır,yani ne türkiye iranla savaşsın,nede a.b.d ye destek versin tam aksine iranın yanında olması daha mantıklı görünmekte benim bakış açımdan...