2002 den 2007 yılına AKP İKTİDARI

Aman Yafff BoŞkoyun Delİnİn Bİrİ Kuyuya Bİr TaŞ AtmiŞ...

Herkes bişiler diyo Ekonomiden çok çok iyi anlıyorsanız dönünde geçmişe bi bakın kimlerin zamanında ekonomi ne durumdaymış. Gece yatıp sabah kalkınca petrolün ve yabancı paraların iki katına çıktığı zamanlarıda biliyoruz. En kötü şeyde ne biliyomusun arkadaşlar ekonomi en fazla chp nin ortak olduğu hükümetler döneminde olmuştur. Kaynakmı istiyorsunuz bunun için türkiye ekonomisi biraz araştırın da öğrenin ezbere konuşmayın hiç değilse. Oturumlardan panellerden banane heryer solda zaten onların oturumunu izlesem nolcakki.
siz cumhuriyet mitingi adı altında mitingler düzenledikçe oymu topladığınızı sanıyorsunuz, bence yanılıyorsunuz Sağı birleştirdiniz sizin oylar cem uzanla bölündü gibime geliyo. Bekleyecez artık 22 temmuzu. Siz ne kadar at gözlüğünü çıkartın desenizde, kendi gözlüklerinizi çıkartmayı unutmayın lütfen.
İnadına AKP

ARTikk buu yazilalrın yalan oldugunu söylemkten biz sıkıldık siz vermekten sıkılmdıızz .... bu bilgileri veriyon barı kaynak verr ....

İktidarın ekonomik karnesi

Aşağıdaki tablo AKP'nin ekonomiyi devraldığı 2002 yıl sonu göstergeleriyle
2006 sonu göstergelerini karşılaştırmalı olarak ortaya koyuyor.
2002 sonunda 181 milyar dolar olan GSMH, 5 yılda ortalama yüzde 7.5 oranındaki büyümeyle 400 milyar dolara ulaşmış bulunuyor. Artış oranı yüzde 120. Oysa biz yüzde 37.5 oranındaki büyümeden söz ediyoruz. Demek ki sabit fiyatla olaya baksaydık GSMH 2006 sonunda (181 x 1.375 =) 250 milyar dolar olacaktı. O halde aradaki fark olan 150 milyar dolarlık fark kurun sabitleşme eğilimi içinde olmasından kaynaklanıyor. Aynı şeyleri kişi başına GSMH için de söyleyebiliriz. Zaten çevremize baktığımızda kişi başına gelirin yüzde 110 oranında arttığını gösteren bir gelişme göremiyoruz. Mutlaka bir iyileşme var ama bu kadar değil. Onun içindir ki insanlar "bu müthiş büyümeyi biz niçin hissetmiyoruz" diye soruyor. Buna karşın AKP'nin ekonomi karnesi GSMH'nın geldiği düzey açısından çok önemli bir başarıyı gösteriyor. Buna paralel olarak gelir dağılımında eşitsizliği ölçmeye yarayan ve sıfıra yaklaştıkça gelir dağılımının düzeldiğini gösteren Gini katsayısının küçülmesi de önemli bir düzelmeye işaret ediyor. Büyüme ve gelir dağılımındaki olumlu gidişe karşılık iktidar, işsizlik sorununun çözümünde başarı sağlayamadı. Bunda tarım kesiminden çok sayıda insanın işsiz sayısına eklenmesinin, yani sorunun biçim değiştirmesinin de etkisi var. Önemli bir başarı da enflasyonla ilgili olarak ortaya çıkıyor. AKP, yüzde 30 dolayında devraldığı enflasyonu yüzde 10 dolayına indirmeyi başardı. Ne var ki 2005 yılı sonucu (yüzde 7.7) çok daha başarılıydı. Yani buradaki başarıda bir gerileme söz konusu.
AKP iktidarının en başarılı olduğu konu bütçe açığının yüzde 14'den yüzde 1'e geriletilmiş olması. Ne var ki 2007 yılının ilk iki ayında bütçe açığında yeniden ciddi artış eğilimlerinin ortaya çıkmış bulunması 2007 yılı için sıkıntı yaratacak gibi görünüyor. Kamu kesimi borç yükünde son yıllarda çok önemli bir mesafe alınmış ve borç yükü 2006 sonu itibariyle Maastricht kriterini (yüzde 60) neredeyse yakalamış durumda.
İhracat çok ciddi bir artış göstermiş gibi dursa da asıl önemli artış ithalatta yaşanmış ve bunun sonunda da cari artış büyük artış göstermiş bulunuyor. Buna karşılık ithalatın asıl olarak sermaye malı ithalatına dayandığı dikkate alınırsa büyümenin de buradan kaynaklandığı anlaşılır. 2002 yılında doğrudan yabancı sermaye girişi 2 milyar doların altındaydı. 2006 yılında bu tutar 20 milyar dolara yaklaşmış görünüyor. 2006 yılındaki doğrudan yabancı sermaye girişi tek başına geçmiş 30 yılda giren yabancı sermayeden fazla.
Dönem boyunca mevduatın krediye dönüşmesinde de büyük gelişme yaşandı ve 2002'de mevduatın yüzde 32'si kredi olarak kullandırılırken 2006 sonunda bu oran ikiye katlandı. Bir başka önemli gelişim Türkiye'nin yakın geçmişine damgasını dolarizasyon olgusunun giderek kırılmış olması olgusu. 2002'de toplam mevduatın yüzde 50'si yabancı para mevduattan oluşurken 2006 sonunda bu oran yüzde 38'e düşmüş durumda.
Bunlara daha bir çok gösterge eklenebilir ama temel göstergeler bunlar. Ve bu göstergeler cari açık dışında AKP iktidarının ekonomideki başarısını ortaya koyuyor. Bütçe açığının yerini almış görünen cari açığın yavaş yavaş daralmasını bekliyoruz. Bu arada kaçınılması gereken en önemli gelişme cari açık daralırken bütçe açığının genişlemesi. Bütçe giderlerinin vergi gelirlerinden daha hızlı artması, bütçe açığının bir seferlik gelirlerle kapatılmasından çok daha önemli. Çünkü bu tür gider artışları, yabancı sermaye girişi gibi bir seferlik gelir artışlarından farklı olarak kalıcı izler bırakıyor.

Mahfi Eğilmez

kaynak
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=217807

arkadaşlar rakamlara ne gerek var ben bana yapılan şeylere bakarım
1. sağlık maşallahı var sağlık konusunda çare buldular
2. işsizlik hiç yok
3. eğitim en iyisi zaten devletler arasında
4.
5.
6.
.
.
.
. saymakla bitmez daha
bunlar en gerekli olanları
akp savunanlar bunları düşünemiyecek kadar düşünenlerdir
şimdi akp savunanlara soruyom yukarda yazdıkları belki düşünememişinizdir hala akp oy vericekmisiniz ?(tabiki de yanıtınız hala aynı ya işte üzüldüğüm en büyük nokta bu yaşayarak bile öğrenememektir)

Hadi Bakalim Az Kaldi Secime Ne Kadar Gayret O Kadar Akp Nin Oyunu Azaltir Bunlari Gordukce Inadina Akparti Diyorum

akepeyı karalıorz varmı daa otesı holeeeyyyyy cok mutluyum:D:D:D

yaw arkadaslar aklınızı basınıza toplayın nerde dengelı ekonomı nerde dusmus enflasyon bana bı gosterın bu adamda ne var hala bunu savunuosunuz bısı yaptıgı yok...

kime oy verecegimizi şaşirdik ya akp yaptigi iyi işler var bu iyi işlerin yaninda yaptiklari hatalar onu sıfırlıyo ama kime oy verecem digerleri ne kadar iyi bu adamlar devraldiklarinda durum gercekten cok kötüydü ben biraz düselme görüyorum ama yaptiklari yanlişlarada yanliş derim oyumu akp ye vermeyi düsünüyorum cünkü sürekli iktidar degiştiginde o kadroyu degiştir eski iktidarin getirdigi yasalari yeniden degiştir sunu yeniden degiştir falan bi 3 sene gidiyo kaliyo 2 sene oda zaten secim yaklaşti diye göz boyamma yatirimina gidiyolar öle bitiyo 18 yaşima girdim oy verecemde cok kararsizim ya

akp den başka oy veriecek göremiyorum bu insanlar samimi

hiçbiri Çünkü onlara yapılan o kadar haksızlığa rağmen senin söylediklerini warsaysak bile icraatları yinede iyi

Ülkeyi Babalar gibi sattılar helal olsun.Çok şeref haysiyet eksikliği olan insan gördük ama ülkesini bu kadar güzel satanları ilk defa görüyoruz.

Ekonomi ekonomi diyenlere soruyorum akp kemal derviş'in hazırladığı programı devam ettirmek dışında ne halt etmiş.Baş Şeyh Tayyoş ,Meclis Şeyhi Aronç , Dış Şeyh Apo Gonca ...Hepsi defolup gidecek.Ülkede para eden ne varsa sat sonrada buna ülkeye yabancı sermaye giriyo de yetmedi ırak'ın kuzeyine operasyon yapmak için bile 2 senedir izin bekle.Erbakan bile sizden iyidir be.

arkadşaım kocaelide gazdan elektrik üretiyoruz nie biliomusun akp rusyaya peşkeş çekiyor. barajlarımız 0 üretimle çalışıyo dsi.gov.tr ye gir bak. ben bilgi edinme hakkımla imf ye olan faizler ver puanları aldım hazineden size onlarıda göstercem tayyip göz göre göre yalan sölüyo imf ye borç yok dio. 8 miylar dolar kredi alıyoz onunla eski borcun faizini kaptıyo stratejik kurumları masonalra satıyo. yani 10 ytl borcumuz vardı 20 ytlkazandık ama 30 ytl borclandık nasıl oluyo anlamadım

tayyip delikanlı olsaydı Oğlunu en önde askere yollardı bi kere bırakın bu ayakları

AKP nin hangi misyonu yerine getirmeye caLıştıgını eLeştirenLerde karşı cıkanLarda sempatizanLarıda gayet iyi biLio :) şu ana kadar yaptığı şeyLerde bunun göstergesi.Kanımca acık ara yine iktidar oLucak kimse kasmasın kendini biLhassa kaynak göstermeden önümüze istatistikLer sunan Anti-aKp ci arkadasLarımız :D

sLaque' Alıntı:
Boş Konuşuyorsunuz İktidar Akp Olacak Sağ ile Solun Birleştiği Nerde Görülmüş Anlaşamayan Partiler Birleşme Peşinde Nden? Sıf Meclise Ceket Atabilmek İçin Diyelim ki Chp Dsp Birleşmesi başa geldi NE olacak Onun Savunduğunu Savunmayacak Diğeride Onun Sol Die inat Eden Ecevitin Kemikleri Sızlıyor Suan :S Mhp mi Gelsin Nden? Devlet Bahçeli Daha önceden de geldi Gördük nasıl milleti sattığını Daha Kim Gelsin Cem uzan mı? Papa İle Kol Kola Gezen Adam İbrahim Tatlıses'de Bu partiden Aday Adamın ilkokul mezunu olup olmadıgı tartışılır Arkadaşlar Konusmak Boşa Benim Oyun AKP ' ye Eğer Bu Vatan Satılıyor Die Düşünüyorsanız Emin olunki Devletten Önce Asker Var Geldikleri Gibi Giderler İçiniz Rahat olsun ;) Yapmanız Gereken İşleri Bozmamak Oyunuzu Dağıtmayın Eğer 3 Parti Gelirse Ozman Acıyın Halimize :(

Valla bizden günah gitti esnaf ağlarken durumumuz ii değil derken onlar bile tekrar verdiler .VATAN BİZİM EN AZINDAN BİZ VARIZ VE BİZİMKİGİBİ DÜŞÜNEN ULUSALCI KARDEŞLERİMİZ VAR

Halk daha iyisini bilir, tanır ve seçer boş boş çene çalmayı bırakın :clap

By__Kabus' Alıntı:
tabiki de f şıkkı çok çalışmışlar

sen bu rakamları kimden almışsan yanlış almışsın özelliklede şu borçları

ayrıca benziniş biz çıkarmıyoruz gazı biz çıkaröıyoruz onlarda dışarıyta bağlıyız

tabi senin gibiler bunu düşünmezler

ANLADIN SEN ONU...

dogru haklısın dışa bağımlıyız ama her seyde bağımlıyız. başımızda bi amerikalı komutan eksik o da olsa tam olucaz.
inşallah bu ülkeyi gönülden seven birileri oturacak o deri koltuklarda 1 hafta çalışıp da 3 aylık maaş alan onursuzlar değil. vakit yakın sabretmek ve çalışmak lazım onurlu Türkiye için. Kendilerine siyasi kişilik diyen o adamların gitmesi için.

Uyan artık Türk milleti UYANNN..
kandırıldığımız yeter...
toz pembe rüyalar görüyorken bir bakmışız kabusa dönüşür..
ama zor uyanmamız... 4 kilo kömür 2 kilo una oy verenler olduğu sürece biz daha çoook kabuslar görürüz...

üLkeye giren sıcAk pArA Artmış AmA yüksek fAiz için geLen o sıcAk pArALArın üLkemizden neLer götürdüğünü kimseLer biLmiomu????

Geri