140 soruda AKP GERÇEĞİ

Öncelikle beni muhattap aldığın için sana teşekkür ederim.
Renk menk meselesinden vurup, kim adam kim değil gibi kişisel tartışmaya girmeyeceğim.

Forum tecrüben gibi, güzel cevap vermişsin kutlarım.
Ben ekonomist filan değilim. Öyle bir iddaamda olmadı.

Gayet vatandaşi bir sorum olacak. 2001-2002 krizini en ağır faturalarıyla beraber yaşamış biriyim. Bunda babamı göz önünde bulundurarak konuşuyorum...

Sorumdan önce ben sadece verdiğim tarihler arası borçları şuraya yazayım...
2008 yılında 480,5 Milyar dolara, 726,8 Milyar YTL(iç+dış)
2002 yılında 222 Milyar dolara, 361,8 Milyar YTL,(iç+dış)

Aradaki fark = 365 Milyar TL... 6 yılda.

Üstelik ne küresel kriz var, ne bölgesel kriz var hiç bir şey yok...

Daha önceki hükümetle kıyaslama yapmayı çok seviyorsun. Bir çok mesajını okudum bu yönde.
Sorum şu yönde olacak...

O zaman ekonomik kriz vardı ve 2 yılda bu kadar borç yapıldı.
Peki bu 6 yıl boyunca ne oldu da bu kadar çok bor yapıldı?***

Seni Muhatap alıp seninle yazışmamak elde değil. Tam bir istanbul beyefendisi edası ile , öylesine kibar yazıyorsun ki . Tebrikler.
Kardeş önemli olan krizler değil. Velev ki 2001 krizi küresel bir kriz değildi ama bizi çok derinden etkiledi. Lakin 2008 krizi Küresel bir kriz idi. İhracat yaptığımız ülkelerin neredeyse krizde sallandı. İhracatımız çok düştü bütün dünyada bankalar batarken şirketler iflas açıklarken Bizim hükümetimizin ekonomi yönetimi harika tedbirlerle Dimdik ayakta kalmamızı sağladılar. Bunu ben söylemiyorum Dünya bankası başkanı, IMF raportörü ve bazı yabancı ekonomistler söylüyor. Ben 1994 krizinde babamla birlikte çalışıyordum. Gıda Toptancılığı yapıyorduk. Servis araçlarımız vardı. Hergün ortalama 2 büyük kamyon mal satıyorduk. Ama 5 nisandan bir gün sonra alış fiyatlarımız karşısında alacaklarımız % 30 eridi. İşler bıçak gibi durdu. Aylarca iş yapamadık. Sonuç bir yıl sonra ancak ayakta kalmayı başarabildik. 2001 krizinde ise ben kendime dövize dayalı bir iş kurmuştum. Yani ithal olan bir markanın distribütörlüğünü almıştım. Mallar almanyadan geliyor ödemelerini nakit döviz olarak yapıyorduk. 21 şubat krizi ile birlikte altı ay içinde işyerimi kapatma safhasına geldim. Ama Allahtan yangelirlerimiz vardı her iki krizdede yan gelirlerimizle takviye çıkarak ayakta kaldık.

Gelelim 2008 krizine bir buçuk yıl sürdü ve ne bir bankamız battı nede büyük bir holding. Hemde böylesine büyük çaplı küresel bir krizle karşı karşıyayken.

Birde şu eski hükümetlerle şimdiyi karşılaştırmayı sevdiğimi söylemişsin. Evet . Çok seviyorum. Ben 1971 doğumluyum. 1988 yılında Üniversiteye ilk başladığımda yine bir referandum vardı. Siyasi yasakların kalkması ile alakalı. O referandum süresecinde siyasete yakınlaştım. Bugün üzerinden 22 yıl geçmiş. Geriye dönüp baktığımda kimler gelmiş kimler geçmiş. Ama baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş.

Kardeş tekrar söylüyorum Benim babam yıllarca CHP'de gençlik kolları başkanlığı ve ilçe başkanlığı yapmış. Ben yıllarca (1991-2002) MHP de siyaset yaptım 1991 - 1994 yıllarında Bizim Ocak'ta kurucu üyelik yaptım. Ama şimdi dönüp geriye bakıyorum Ekonomik olarak , Sosyal olarak , Siyasi olarak , Dış politika olarak en iyisi Bu Hükümet. Dikkat et Akparti demiyorum. Bu hükümet diyorum.

Şimdi kal sağlıcakla.

Seni Muhatap alıp seninle yazışmamak elde değil. Tam bir istanbul beyefendisi edası ile , öylesine kibar yazıyorsun ki . Tebrikler.

Birde şu eski hükümetlerle şimdiyi karşılaştırmayı sevdiğimi söylemişsin. Evet . Çok seviyorum. Ben 1971 doğumluyum. 1988 yılında Üniversiteye ilk başladığımda yine bir referandum vardı. Siyasi yasakların kalkması ile alakalı. O referandum süresecinde siyasete yakınlaştım. Bugün üzerinden 22 yıl geçmiş. Geriye dönüp baktığımda kimler gelmiş kimler geçmiş. Ama baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş.

Şimdi kal sağlıcakla.

Öncelikle yaşın itibariyle abim sayılırsın. Teşekkür ederim fakat ben İstanbul Beyefendisi olmaktan ziyade has Trabzon Delikanlısıyım... =)

Sormuş olduğum sorunun tam cevabını alamamaktan biraz şikayetçiyim...
2002-2008 arasındaki süreç içerisinde herhangi bir kriz, mali kriz ya da hükümet krizi yok.
Bu durumlar çerçevesinde oluşan 365 Milyar Türk Lirası (Benim verdiğim rakamlara göre) borcun sebebini açıklamamışsın...

Ayrıca kriz yönetimi konusunda akpyi kutluyorum...
Evet, gerçekten çıkıp bu bir krizdir demeyerek (Bülent ECEVİT'ler gibi) bazı şeyleri saklayarak, birazda yalan söyleyerek gerçekten iyi yönetti.
Yalan yok kutluyorum.
Bu yalanlar söylenmeseydi piyasadaki sıcak para şırıngayla çekilecekti.
O yüzden 2008 sonunda 2009 başında patlayan küresel kriz konusunda akpye artı puanlarım var...
Hak veriyorum bu konuda sana...

Fakat bir noktada da senin beni anlamanı bekliyorum.
Bu çapta büyük bir borcun altına girilmesindeki sebep neydi?
Bu büyük borçla Türkiye ağır sanayi atılımını gerçekleştirebilirdi.
Fakat bu derece büyük çapta bir atılım göremedim.
Bilindik seviyede, duyulduk seviyede...
Bu borç nereye ne şekilde yapıldı?

Bunları herkes gibi sormak benimde hakkım. Eminim beni anlıyorsundur.
Hatta eminim bunları sende merak ediyorsundur...

Öncelikle yaşın itibariyle abim sayılırsın. Teşekkür ederim fakat ben İstanbul Beyefendisi olmaktan ziyade has Trabzon Delikanlısıyım... =)

Ayrıca kriz yönetimi konusunda akpyi kutluyorum...
Evet, gerçekten çıkıp bu bir krizdir demeyerek (Bülent ECEVİT'ler gibi) bazı şeyleri saklayarak, birazda yalan söyleyerek gerçekten iyi yönetti.
Yalan yok kutluyorum.
Bu yalanlar söylenmeseydi piyasadaki sıcak para şırıngayla çekilecekti.
O yüzden 2008 sonunda 2009 başında patlayan küresel kriz konusunda akpye artı puanlarım var...
Hak veriyorum bu konuda sana...

Fakat bir noktada da senin beni anlamanı bekliyorum.
Bu çapta büyük bir borcun altına girilmesindeki sebep neydi?
Bu büyük borçla Türkiye ağır sanayi atılımını gerçekleştirebilirdi.

Bunları herkes gibi sormak benimde hakkım. Eminim beni anlıyorsundur.
Hatta eminim bunları sende merak ediyorsundur...

MAASTRICHT KRİTERLERİ

1 Ocak 1993

Maastricht kriterleri, AB’ye üye ülkelerin Ekonomik ve Parasal Birliğe katılabilmeleri için gerekli şartları, Kopenhag kriterleri ise AB’ye tam üyelik koşullarının esaslarını belirlemektedir.

9-10 Aralık 1991 tarihinde imzalanarak 1 Ocak 1993'de yürürlüğe giren Maastricht Anlaşması’nda Ekonomik ve Parasal Birliğin (EPB) aşamaları, bu süreçte izlenecek ekonomik ve parasal politikalar ile bunların gerektirdiği kurumsal değişiklikler ayrıntılı olarak düzenlendi. Bu düzenleme çerçevesinde EPB’nin son aşamasına geçiş öncesinde, üye ülke ekonomileri arasındaki farklılıkların giderilebilmesini teminen bazı makro büyüklükler açısından yakınlaşma kriterleri tespit edildi ve bunlara uyulmaması durumunda yaptırımlar belirlendi.

Maastricht Kriterleri

- Toplulukta en düşük enflasyona sahip (en iyi performans gösteren) üç ülkenin yıllık enflasyon oranları ortalaması ile, ilgili üye ülke enflasyon oranı arasındaki fark 1,5 puanı geçmemelidir.
- Üye ülke devlet borçlarının GSYİH’sına oranı %60’ı geçmemelidir.
- Üye ülke bütçe açığının GSYİH’sına oranı %3’ü geçmemelidir.
- Herhangi bir üye ülkede uygulanan uzun vadeli faiz oranları 12 aylık dönem itibariyle, fiyat istikrarı alanında en iyi performans gösteren 3 ülkenin faiz oranını 2 puandan fazla aşmayacaktır.
- Son 2 yıl itibariyle üye ülke parası diğer bir üye ülke parası karşısında devalüe edilmiş olmamalıdır.

kardeş bunları kopyalayıp yapıştırdım. Banada hak verirsin ki Maastricht kriterlerinden sapma olmadığı sürece Borç beni kaygılandırmıyor. 8 yıldır hep endişe ile baktığım ekonomi yönetimi benden 10 tam puan aldı. Artık onlara güvenmemizin zamanı geldi de geçiyor diye düşünüyorum. Haksızmıyım.?

ülkenin borcu 2'ye 3'e katlanmış bunlar daha akp yi savunuyorlar..abi biraz ülkenizi düşünüyorsanız partilerin yok olduğunu sayın..ne akp ne chp ne mhp...biraz kendi sonunuzu düşünün..ülkemiz milli gelirin yarısını faizlere ödüyor..gidip 2001 ile karşılaştırmayın..2001'deki borcun 2 katı yapıldı..ileriye bakın geriye değil.inanın ki akpnin ekonomi politikası borçlanmadan başka birşey yapmıyor..sırf akp yi savunayım diye rakamlar yaratmayın..merkez bankasının verilerine bir bakıverin.ülke adete bir borç batağında..ama hiçbirşey dillendirilmiyor çünkü dillendirilir ve yatırımcılar korkmaya başlarsa çok daha kötüsü olur...şimdiki durum kemer sıkma taktiği..yani istanbul depremi gibi önümüzdeki 10 yıl içinde deprem olacakmış gibi..
Tüketim ekonomisi üretilenler bitene kadar işe yarar.üretilenler de bittimi tüketecek birşey bulamazsınız..bu kadar özelleştirme yapılırken,cumhuriyet tarihinin en büyük işsizliği akp döneminde yaşanmışken,satılanların parasının nerelere gittiği bilinmezken daha ne akpyi savunursunuz,bilmem..Yalan dinlemeyi mi seviyorsunuz?,akpnin dini ön plana koymasını mı beğeniyorsunuz, yoksa başbakanın boyuna posuna meraklı olduğunuzdan mı bunları söylüyorsunuz,hala çözemedim..ama bir gerçek var ki kanınıza iyi girmişler.

Savunamazlar,neler yaptıklarıda ortada,ağızları kokar açlıktan,işsizlikten,1-2 tüp,buzdolabı görünce,ülkeyi ve kendilerini satarlar!

136. İlk defa bir başbakan PKK ile müzakere başlattı.
[/B]
Zamanla bütün şıklara cevap vermeyec çalışacağım. 136. şıktan başlayayım.

-1991 de Hadep ile ortak seçime giren parti kim CHP.
-2004'de Apo'nun resimleri ve pkk bayrakları altında miting yapan Murat Karayalçın'ı 2007'de Ankara büyük şehir belediye başkan adayı yapan kim CHP.

Gözünüzü açın ve gerçekleri görün ama kulak ardı etmeyin.

136. İlk defa bir başbakan PKK ile müzakere başlattı.
[/B]
Zamanla bütün şıklara cevap vermeyec çalışacağım. 136. şıktan başlayayım.

-1991 de Hadep ile ortak seçime giren parti kim CHP.
-2004'de Apo'nun resimleri ve pkk bayrakları altında miting yapan Murat Karayalçın'ı 2007'de Ankara büyük şehir belediye başkan adayı yapan kim CHP.

Gözünüzü açın ve gerçekleri görün ama kulak ardı etmeyin.

Sallama yorumlarla demogoji yapıyorsun.daha dünyadan haberin yok..üstelik verdiğin cevabın 136. yazıyla hiçbir ilgisi yok.

-1991'de hadep ile ortak seçime giren parti SHP'dir
CHP değil!!o zamanlar chp darbeden dolayı kapalıydı.daha sonra açıldı
-Karayalçın 2004'te değil yine 1991'de shp başkanı olduğu sıralarda yaptığı bir mitingde apo bayrakları açanlar olmuştur..

istersen şu şıkları at gözlükleri çıkararak oku..önyargılarınızdan gözleriniz de görmez olmuş

Sallama yorumlarla demogoji yapıyorsun.daha dünyadan haberin yok..üstelik verdiğin cevabın 136. yazıyla hiçbir ilgisi yok.

-1991'de hadep ile ortak seçime giren parti SHP'dir
CHP değil!!o zamanlar chp darbeden dolayı kapalıydı.daha sonra açıldı
-Karayalçın 2004'te değil yine 1991'de shp başkanı olduğu sıralarda yaptığı bir mitingde apo bayrakları açanlar olmuştur..

istersen şu şıkları at gözlükleri çıkararak oku..önyargılarınızdan gözleriniz de görmez olmuş

Özür dilerim Chp değil Shp ok. Diğer iddama gelince aşağıdaki linke bir bak ve nette murat karayalçın ın 2004 diyarbakır mitingi diye araştır gerçeği görürsün.
murat karayalcin osman baydemir ve pkk

Özür dilerim Chp değil Shp ok. Diğer iddama gelince aşağıdaki linke bir bak ve nette murat karayalçın ın 2004 diyarbakır mitingi diye araştır gerçeği görürsün.
murat karayalcin osman baydemir ve pkk

-Murat karayalçın 2004'te Sosyaldemokrat halk partisinden belediye başkan adayı olmuştur.
-2007'de belediye seçimi falan yok..2009'da chp'den aday olmuştur.

CHP ismini vererek ortalığı karıştırıyorsun daha sonra bana murat karayalçını anlatıyorsun..önce partilerin ismini ve seçim tarihlerini öğren daha sonra yorum yap..
Konuyla ilgili yorum yap..burası sohbet mekanı değil

-Murat karayalçın 2004'te Sosyaldemokrat halk partisinden belediye başkan adayı olmuştur.
-2007'de belediye seçimi falan yok..2009'da chp'den aday olmuştur.

CHP ismini vererek ortalığı karıştırıyorsun daha sonra bana murat karayalçını anlatıyorsun..önce partilerin ismini ve seçim tarihlerini öğren daha sonra yorum yap..
Konuyla ilgili yorum yap..burası sohbet mekanı değil

CHP aponun resimleri altında miting yapan bu kişiyi Ankara adayı yaptı mı yapmadı mı? siz de bu gerçeği görmüyorsunuz.

konuyu uzatmaya gerek yok zaten halkımız 2002den beri bu yalaanların cevaplarını seçimde veriyor sizde biraz şerefliyseniz yalan haber yapmayın

CHP aponun resimleri altında miting yapan bu kişiyi Ankara adayı yaptı mı yapmadı mı? siz de bu gerçeği görmüyorsunuz.

Akp hükümetinin çıkardığı yasalar sayesinde bütün mitinglerde apo resimleri,pkk flamaları açılıyor,terör örgütü üyeleri parti binaları açılışı yapıyor..sen önce bu gerçekleri öğren..aklını fikrini akpye kiralayıp yorumlar yapma..yaptığın yorumlardan ne kadar cahil olduğun belli.

pkk nın ergenekonla bir olduğunu küçük çocuk bile bilir sizin işiniz ülkeyi bölmek

tam bi rezalet. su yazilan yapilan acilan konuya bakin. bahceli cokmu duzgun bi adam. onunda zamaninda bu halka ne zulumler uyguladigini iyi dusunun. chp doneminde cokmu iyiydi. eskiler iyi bilir. ekmek ekmek die agladiklari gunleri. herseyi receteyle satan bir devlet devletmidir. su anda akp olmasaydi bize uygulanan zulumlerin bi yenisi daha eklenirdi. 140 madde yazilmis ama 1 tanesi bile dogru degil. hepsi medyanin ve akp karsitlarinin dusunceleri. tayyip erdogan buyrun gelin kapim acik goruselim dedi. kemal kilicdaroglu sen gel dedi. :d komik. kemal kilicdaroglu tayyibin gittigi yerleri ziyaret eder. tayyip daga cikar oda cikar. nedenmi. nedeni sadece kendi reklamini yapmak oldugu icindir.

zavallılığının bir göstergesi de bu olsa gerek =)))

benden size 140 değil sadece tek soru ;
neden akp dışındakiler değil de akp iktidar ???

geçiniz ağalar ,paşalar , efendiler geçiniz ...
artık bu kervan öyle yürümüyor , özgürlük , adalet , insan hakları para ,refah sadece okuyan(!) ,bilgili(!) ,görgülü(!) kesime değil cahil-cühela(!) kesime de sağlanıyor

kaymak tabaka değil , halk zenginleşiyor . din ayaklar altına alınmıyor , baştacı yapılıyor .

İnsanlar aya giderken , sizler irtica diye çığırtkanlık yaptınız . Maradona maça çıkarken 5 kez ıstavroz çıkarırken , Hakan şükür dua etti diye cemaatçi ,yobaz diyerekten yerlere vurdunuz .
hatta ferhan şensoy gibiler , milli takımda namaz kılanlar var ben o takımı tutmam diyerekten derin hoşgörülerini göstermişlerdir .
hani modern ya , okumuş ya , ufku geniş ya ondan dedim

Konu nasıl açıldı onu anlamak mümkün değilken , bir de konu destekçileri mevcut

kemalist Türkiye Cumhuriyeti diye bir yer yoktur ve olmayacaktır . eğer varsa siz gidin orda yaşayın , biz halkın egemen olduğu Türkiye Cumhuriyetindeyiz.
hiçbir demokrasi şahsa ait olmamıştır , olamaz da , olursa zaten padişahlık olur , o zaman ne gerek vardı bu devlete ???
----
edit: Türkiye Cumhuriyeti , demokratik , laik , sosyal bir hukuk devletidir . Kemalist ifadesi nerede var ?
kemalist düşünce vardır itirazımız yok ancak kemalist devlet yoktur .
----
sığın Ata'nın arkasına takıl kafana göre , ooh ne ala .

edit: Bu post geçtiğimiz günlerde silindi. Sebebini sorduğum halde 5 gündür herhangi bir cevap alamadım. Bu sebepten ötürü yeniden kopyalıyorum .

Eleştirilen konulara bak ya..Gerçekten artık AKP yi daha fazla sevmeye başladım..KılıçDARoğlunun enson ayakta muhabettinden sonra bu ülke kimlere emanet birde kimler talip vallaha ne diyeyim..ortya atmışlar iki tane biri ahavada diğeri aşşağında birbirlerine laf sokup dururlar:)...ya yeter artık ya..AKP sevdiğimden değilde..ama artık bu muhabetteen dolayı I LOVE AKP..Durmak yok yola devam...d

zavallılığının bir göstergesi de bu olsa gerek =)))

benden size 140 değil sadece tek soru ;
neden akp dışındakiler değil de akp iktidar ???

geçiniz ağalar ,paşalar , efendiler geçiniz ...
artık bu kervan öyle yürümüyor , özgürlük , adalet , insan hakları para ,refah sadece okuyan(!) ,bilgili(!) ,görgülü(!) kesime değil cahil-cühela(!) kesime de sağlanıyor

kaymak tabaka değil , halk zenginleşiyor . din ayaklar altına alınmıyor , baştacı yapılıyor .

İnsanlar aya giderken , sizler irtica diye çığırtkanlık yaptınız . Maradona maça çıkarken 5 kez ıstavroz çıkarırken , Hakan şükür dua etti diye cemaatçi ,yobaz diyerekten yerlere vurdunuz .
hatta ferhan şensoy gibiler , milli takımda namaz kılanlar var ben o takımı tutmam diyerekten derin hoşgörülerini göstermişlerdir .
hani modern ya , okumuş ya , ufku geniş ya ondan dedim

Konu nasıl açıldı onu anlamak mümkün değilken , bir de konu destekçileri mevcut

kemalist Türkiye Cumhuriyeti diye bir yer yoktur ve olmayacaktır . eğer varsa siz gidin orda yaşayın , biz halkın egemen olduğu Türkiye Cumhuriyetindeyiz.
hiçbir demokrasi şahsa ait olmamıştır , olamaz da , olursa zaten padişahlık olur , o zaman ne gerek vardı bu devlete ???
----
edit: Türkiye Cumhuriyeti , demokratik , laik , sosyal bir hukuk devletidir . Kemalist ifadesi nerede var ?
kemalist düşünce vardır itirazımız yok ancak kemalist devlet yoktur .
----
sığın Ata'nın arkasına takıl kafana göre , ooh ne ala .

edit: Bu post geçtiğimiz günlerde silindi. Sebebini sorduğum halde 5 gündür herhangi bir cevap alamadım. Bu sebepten ötürü yeniden kopyalıyorum .

hocam eline saglık gercekten cok guzel yazmıssın !!

son zamanlarda ortaya cıkan olaylardan sonra millet yıllardır kemalıstıgın arkasına sıgınıp bu ulkeyı ıcten ıce cokerten insanlari farketmiyorlar ya ona sasıyorum gercekten

Açıklama yok ,felsefe çok. Ne desek kılıf gelicek.

Kemailist devlet değil zaten onun gibi düşünebilen, onun izinde yürüyenbilerin cumhuriyeti.
Hem laik hem müslüman olunmaz diyen zihniyetin peşinden koşarsanız Kemalizmden korkmanız normal.Bunu biliyoruz zaten belli etmenize gerek yok.

O anayasada hani o şimdi değiştirmeye zemin hazırladığınız anayasa işinize gelince kullan işine gelmeyince değiştir anayasası değil.

Kemalizm kullananıp ülkeyi çökertiyolar diye yazmışsınız. Arkadaşım eminsin madem bundan neden sahip çıkmadın Atatürk'e, neden izin verdin kullanılmasına? Ayrıca chp yi kastetmişin ama ben chp'nin en son ne zaman iktidar olduğunu bile bilmiyorum. Kim nasıl kullanmış Atayı? Mhp mi kullanmış? Dsp mi? Yoksa Erbakan mı?

Açıklama yok ,felsefe çok. Ne desek kılıf gelicek.

Kemailist devlet değil zaten onun gibi düşünebilen, onun izinde yürüyenbilerin cumhuriyeti.
Hem laik hem müslüman olunmaz diyen zihniyetin peşinden koşarsanız Kemalizmden korkmanız normal.Bunu biliyoruz zaten belli etmenize gerek yok.

O anayasada hani o şimdi değiştirmeye zemin hazırladığınız anayasa işinize gelince kullan işine gelmeyince değiştir anayasası değil.

Kemalizm kullananıp ülkeyi çökertiyolar diye yazmışsınız. Arkadaşım eminsin madem bundan neden sahip çıkmadın Atatürk'e, neden izin verdin kullanılmasına? Ayrıca chp yi kastetmişin ama ben chp'nin en son ne zaman iktidar olduğunu bile bilmiyorum. Kim nasıl kullanmış Atayı? Mhp mi kullanmış? Dsp mi? Yoksa Erbakan mı?

hocam chp yapıyor demıyorum ben chp de kullanılıyor baykalın nasıl ve neden gorevden alındı farkında mısın?? gormuyor m usun??
anyasadan bahseedıyorsun kımın anayasası tsknın mı halkın mı bnm bıldıgım anaysayı mılleıtn temsılcısı hazırlar ve halk onaylar oyle dgl mı??? 2 darbe gecmıs ataturkun anaysasınddan kımın anaysası kalmıs hocam???

Geri