140 soruda AKP GERÇEĞİ

Bana borçlar konusunda, ekonomi konusunda hikaye okuyan arkadaşlar bu rakamlara lütfen cevap versin.
Beni takip edenler bu rakamları 3. kere filan verdiğimi hatırlarlar.
akpnin tek gerçeği olarak bu bile yeter.
Birisi iç borcu dış borcu zamanın koşullarına deflate etmiş, ama becerememiş.
Buyrun buradan yaksın.
Birde küresel kriz gelmeden, dünyanın ekonomik olarak en parlak dönemini yaşadığı yıllardaki ekonomik veriler bunlar...
akp savarlara duyrulur...

İTHALAT

Türkiye’nin yıllık ithalatı;
• 2002 yılında 51,5 Milyar dolar iken,
• 2003 yılında 69,3 Milyar dolara,
• 2004 yılında 97,5 Milyar dolara,
• 2005 yılında, 116,3 Milyar dolara,
• 2006 yılında 139,6 Milyar dolara,
• 2007 yılında 170 Milyar dolara,
• 2008 yılında 201,8 Milyar dolara ulaşmıştır.

İHRACAT

Türkiye’nin yıllık İhracatı;
 • 2002 yılında 36,5 Milyar dolar iken,
• 2003 yılında 47,2 Milyar dolara,
• 2004 yılında 63,2 Milyar dolara,
• 2005 yılında 73,4 Milyar dolara,
• 2006 yılında 85,5 Milyar dolara,
• 2007 yılında 107,2 Milyar dolara,
• 2008 yılında 132 Milyar dolara ulaşmıştır.

DIŞ TİCARET AÇIĞI

Yıllık dış ticaret açığı,
•2002 yılında 15 Milyar dolar iken,
•2003 yılında 22 Milyar dolara,
•2004 yılında 34 Milyar dolara,
•2005 yılında 43 Milyar dolara,
•2006 yılında 54 Milyar dolara,
•2007 yılında 63 Milyar dolara
•2008 yılında 69,8 Milyar dolara ulaşmıştır.

CARİ İŞLEMLER DENGESİ (AÇIĞI)

Yıllık cari işlemler açığı,
•2002 yılında 1,5 Milyar dolar iken,
•2003 yılında 8 milyar dolara,
•2004 yılında 15 Milyar dolara,
•2005 yılında 23 Milyar dolara,
•2006 yılında 33 Milyar dolara,
•2007 yılında 38 Milyar dolara,
•2008 yılı Ocak-Kasım döneminde 38,8 Milyar dolara ulaşmıştır.

Cari açığın milli gelire oranı,
• 2002 yılında % 0,8 iken;
• 2003 yılında % 3,4,
• 2004 yılında % 5,2,
• 2005 yılında % 6,4,
• 2006 yılında % 8,2,
• 2007 yılında % 7,6,
• 2008 yılı Ocak-Kasım döneminde % 8 olmuştur,

İÇ BORÇ

AKP iktidarı Cumhuriyet tarihinin en yüksek borçlanmasını yaparak iç borç stokunu (Aralık 2002-Aralık 2008) yaklaşık 125,8 Milyar YTL artırmıştır.

YTL $
•2002 yılının 149 Milyar YTL iken, 2002 yılında 91,7 Milyar Dolar,
•2003 yılında 194 Milyar YTL, 2003 yılında 139,3 Milyar Dolar,
•2004 yılında 224 Milyar YTL, 2004 yılında 167,3 Milyar Dolar,
•2005 yılında 245 Milyar YTL, 2005 yılında 182,4 Milyar Dolar,
•2006 yılında 251 Milyar YTL, 2006 yılında 178,9 Milyar Dolar,
•2007 yılında 255 Milyar YTL, 2007 yılında 218,2 Milyar Dolar,
•2008 yılında 274,8 Milyar YTL’ye 2008 yılında 181,7 Milyar Dolar’a ulaşmıştır.

DIŞ BORÇ

AKP iktidarı Cumhuriyet tarihinin en yüksek borçlanmasını yaparak toplam dış borç stokunu (2002-2008) yaklaşık 168,8 Milyar dolar artırmıştır.
Toplam dış borç stokumuz;
•2002 yılında 130 Milyar dolar iken,
•2003 yılında 145 Milyar dolara,
•2004 yılında 162,2 Milyar dolara,
•2005 yılında 171 Milyar dolara,
•2006 yılında 207,8 Milyar dolara,
•2007 yılında 247,2 Milyar dolara,
•2008 yılında 298,8 Milyar dolara ulaşmıştır.

TOPLAM BORÇ

AKP iktidara geldiği 2002 yılında toplam borç stoku (iç+dış) ise 222 Milyar dolar iken, Cumhuriyet tarihinin en yüksek borçlanmasını yapan AKP döneminde;
Toplam borç stokunu;
$ YTL
• 2002 yılında 222 Milyar dolara, 361,8 Milyar YTL,
• 2003 yılında 283,5 Milyar dolara, 395,5 Milyar YTL,
• 2004 yılında 327,9 Milyar dolara, 440,1 Milyar YTL,
• 2005 yılında 351,2 Milyar dolara, 471,4 Milyar YTL
• 2006 yılında 385,4 Milyar dolara, 541,8 Milyar YTL,
• 2007 yılında 465,4 Milyar dolara, 558,2 Milyar YTL,
• 2008 yılında 480,5 Milyar dolara, 726,8 Milyar YTL’ye, çıkarmıştır.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN BORÇ STOKU

AKP’nin iktidar döneminde kişi başına düşen toplam borç;
• 2002 yılında 3.194 dolar iken,
•2003 yılında 4.036 dolara,
• 2004 yılında 4.608 dolara,
• 2005 yılında 4.873 dolara,
• 2006 yılında 5.281 dolara,
• 2007 yılında 6.593 dolara,
• 2008 yılında 6,807 dolara ulaşmıştır.

KAMU YATIRIMLARI

Yatırım harcamaları AKP döneminde düşmüştür. DPT’ye göre 2002 yılında 9 Milyar 835 Milyon YTL olan toplam yatırım harcamaları (mahalli idareler yatırımları hariç) 2002 yılı fiyatlarıyla deflate edildiğinde;

•2002 yılında 9 Milyar 835 Milyon YTL iken;
•2003 yılında % 7 daha düşük (9 Milyar 924 Milyon YTL)
•2004 yılında % 25,2 daha düşük (8 Milyar 586 Milyon YTL)
•2005 yılında % 21,5 daha düşük (10 Milyar 711 Milyon YTL)
•2006 yılında % 35,6 daha düşük (10 Milyar 574 Milyon YTL)
•2007 yılında % 0,68 daha düşük ( 9 Milyar 768 milyon YTL)
•2008 yılında (planlanan) % 0,41 daha düşük (9 Milyar 794 milyon YTL) olmuştur.

İLLERDE YAPILAN YATIRIMLAR

Devletin yatırımlarını devlet adına izlemekte görevli DPT rakamlarına göre 2002 fiyatlarıyla deflate edildiğinde; 81 ile yapılan toplam yatırım tutarı
•2002 yılında 15.533.564 bin YTL iken,
•2003 yılında 12. 776.714 bin YTL’ ye
•2004 yılında 11. 611.359 bin YTL’ ye
•2005 yılında 13. 040.267 bin YTL’ ye
•2006 yılında 13 040 658 bin YTL’ ye,
•2007 yılında 12 306 401 bin YTL’ ye,
•2008 yılında (Planlanan) 13 687 532 bin YTL’le olmuştur.

Kişisel tartışmalara girmiyorum. İnanmayan varsa araştırsın bu rakamları.
Tüik'ten filan istesin rakamları. Kaynak vermek zorunda değilim sanırım...

Ama bir kılıf bulursunuz siz akpsavarlar...
Halk zenginleşti diyenlere, borç azaldı diyenelere, küresel kriz vardı bahanesi uyduranlar için özellikle 2002-2008 arasını verdim.

Biliyorsanız konuşun ibret alalım, bilmiyorsanız susun adam sanalım...

Mali tetikçilik denilen şey budur işte.

Öncelikle o ülkede iş yapan kendi şirketlerine ve o ülkedeki bir kaç şirkete para aktarırsın borç verdiğini söylersin.
Parayı şirketler alır harcar.
Borç bütün ülkeye kalır.
Borç öyle bir noktaya getirilir ki, ancak faizini ödemeye çalışırsın.

İşte tam bu noktada, Gazi Paşanın sözlerini hatırlamak gerekir.

Zamanımız tamamen bir iktisat çağından başka bir şey değildir.
Türkiye’mizi layık olduğu seviyeye yükseltebilmek için mutlaka ekonomimize birinci derecede önem vermek mecburiyetindeyiz.
Kurtuluş ve bağımsızlık için yaptığımız savaşı tamamlamak ve Tanrı’nın milletimize doğuştan verdiği yetenek ve kabiliyeti en yüksek derecede geliştirmek ve memleketimize bağışladığı bütün kuvvet ve servet kaynaklarından en iyi biçimde faydalanarak zayıflığımızın sebeplerini yok etmek için, bundan böyle hiçbir fırsat ve zamanı ziyan etmeyerek çalışmaya mecburuz. Hayat demek ekonomi demektir. Çünkü millet yoksul kaldıkça hiçbir şey yapamaz. İlk önce zengin olmalıdır. Çünkü herşeyi yapan paradır. Öncelikle ekonomiye önem vermek lazımdır. Ekonomide faydalı olabilmek için ise teoriler ve kavramlar ile vakit geçirecek zamanımız kalmamıştır.
Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir.
Gerçek işgaller kılıçla değil, sabanla yapılır.
Hiçbir medeni devlet yoktur ki ordu ve donanmasından önce iktisadiyatını düşünmüş olmasın.
İstiklalin tamamiyeti ancak istiklal-i mali (ekonomik bağımsızlık) ile mümkündür.
Kesin zaruret olmadıkça piyasalara karışılmaz; bununla beraber hiçbir piyasa da başıboş değildir.
Kılıç ve saban; bu iki fatihten birincisi ikincisine daima yenildi.
Kılıçla ülke alanlar, sabanla ülke alanlara yenilmeye mahkumdur.18.01.2007
Ulusal ekonominin temeli tarımdır.
Bugün mevcut fabrikalarımızda ve daha çok olmasını dilediğimiz fabrikalarımızda kendi işçimiz çalışmalıdır. Refah içinde ve memnun olarak çalışmalıdırlar. Ve bütün bu saydığımız sınıflar aynı zamanda zengin olmalıdır ve hayatın gerçek tadını tadabilmelidir ki, çalışmak için kuvvet ve kudret bulabilsin.
Halk müreffeh, müstakil, zengin olmak istiyor. Komşuların refahını gördüğü halde, fakir olmak pek ağırdır.
Memleketi bayındır hale cennet hale getirecek olan ekonomik güç ve ekonomik alandaki himmettir. Milletimizi insanca yaşatacak bir iktisat devrinin aşılması lazımdır. Hepimizin arzusu şudur ki, bu ülkenin insanları ellerinde örnekleriyle tarımın ticaretin endüstrinin emeğin yaşamanın temsilcilleri olsunlar, artık bu memleket böyle fakir ve bu millet hakir değil, memleketimize zenginler memleketi ve yeni Türkiye'nin adına da çalışkanlar diyarı denilsin. İşte millet böyle bir devri yüceltecektir ve böyle bir devrin tarihini yazacaktır.
Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.
(Atatürk'ün Tamim, Telgraf ve Beyannameleri, IV., 1917-1938, Ankara, 1964, s.78)
Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.
Beni övme sözlerini bırakınız, gelecek için neler yapacağız onları söyleyiniz.

Alıntı; Mustafa Kemal Atatürk/Ekonomi - Vikisöz

ya nerden buluyorsunuz boyle seylerı ya ulkenın borclarını yazmıs bılmem ne
borc tabııkı olacak bu ulkenın gerıledıgını gostermez su an dunya da en cok borcu olan ulke amerrıka ama en gelısmıs ulke de amerıka hıc ıthalat ıhracat dan bahsedılmemıs neden acaba__
ekmek fıyatı felan elbet artacak enflasyoın denen bırsey var yasam kosullarının gelısmesıne baglı olarak fıyatlarında artması normaldır
bız gelısmekte olan bır ulkeyız ...elbettte enflasyon fazla olacak ama yavas yavas azalacaktır....

bosu bosuna hukumete hakaret etmeyın bu hukumetın yaptıklarını sımdıye kadar hıc bı hukumet yapmadı!!!
o-teror dıyorsunuz hangı hukumet teroru bıtırmek ıcın adıma gecmıs
bu hukumetten baska!!
sız gormuyor musunuz bunları anlamıytorum ya
klavuz larını yazmıs bak ne guzel
klavuzumuz ergenekon olsun daha mı ıyı olur du!!

ya nerden buluyorsunuz boyle seylerı ya ulkenın borclarını yazmıs bılmem ne
borc tabııkı olacak bu ulkenın gerıledıgını gostermez su an dunya da en cok borcu olan ulke amerrıka ama en gelısmıs ulke de amerıka hıc ıthalat ıhracat dan bahsedılmemıs neden acaba__
ekmek fıyatı felan elbet artacak enflasyoın denen bırsey var yasam kosullarının gelısmesıne baglı olarak fıyatlarında artması normaldır
bız gelısmekte olan bır ulkeyız ...elbettte enflasyon fazla olacak ama yavas yavas azalacaktır....

bosu bosuna hukumete hakaret etmeyın bu hukumetın yaptıklarını sımdıye kadar hıc bı hukumet yapmadı!!!
o-teror dıyorsunuz hangı hukumet teroru bıtırmek ıcın adıma gecmıs
bu hukumetten baska!!
sız gormuyor musunuz bunları anlamıytorum ya
klavuz larını yazmıs bak ne guzel
klavuzumuz ergenekon olsun daha mı ıyı olur du!!

Sana göre çok basit olduğunu düşündüğüm bir kaç sorum olacak arkadaşım.
Yanıtlayarak bizi AYDINLATIRSAN (!) sevinirim. Bizde senin ve sevgili aydınlatıcı partin hakkındaki fikirlerimizi değiştirmeye başlarız belki.

Evet AKP nin yaptıklarını hiç kimse yapmadı.
Enflasyon elbette olacak derken hayatında hiç ekonomi eğitimi aldın mı?
Ya da Ekonomiye merak salıp enflasyonun anlamını araştırdın mı?
Borç ülkenin gerilerdiğini göstermez derken, ne demek istedin bir türlü anlayamadım, ekonomik bağımsızlığa gerek yok mu diyorsun?
Amerikanın borcunun en büyük kısmı federal rezerv sisteminedir.
Yani Türkiyedeki karşılığı merkez bankası. Bunun bilincindemisin?

İthalat ve ihracat rakamlarını da sen yazsaydın keşke, öğrenseydik neden yazmadın?

Terörü bitirmek ten kastın "pişman değilim, aponun isteğiyle geldim" diyenlere seyyar mahkeme kurup suçsuz bulmak mıdır?

Ergenekon nedir?
Ne yapmıştır?
Hangi kötü faaliyetleri olmuştur?
Ergenekondan yargılanıp bırakılan insanların, aylarca içerde kalmasının ve bu rezilliğin sorumluları suçsuz mudur?
Bu insanların ömürlerinden çalınmasının vebalini kimin nasıl ödeyeceği hakkında bir bilgin var mıdır?

Cevaplayıp bizimde gerçeği görmemizi sağlarsan sana duacı olurum...

Yanıtlayarak bizi AYDINLATIRSAN (!) sevinirim. Bizde senin ve sevgili aydınlatıcı partin hakkındaki fikirlerimizi değiştirmeye başlarız belki.

Borç ülkenin gerilerdiğini göstermez derken, ne demek istedin bir türlü anlayamadım, ekonomik bağımsızlığa gerek yok mu diyorsun?

İthalat ve ihracat rakamlarını da sen yazsaydın keşke, öğrenseydik neden yazmadın?

Terörü bitirmek ten kastın "pişman değilim, aponun isteğiyle geldim" diyenlere seyyar mahkeme kurup suçsuz bulmak mıdır?

Ergenekon nedir?
Ne yapmıştır?
Ergenekondan yargılanıp bırakılan insanların, aylarca içerde kalmasının ve bu rezilliğin sorumluları suçsuz mudur?
Bu insanların ömürlerinden çalınmasının vebalini kimin nasıl ödeyeceği hakkında bir bilgin var mıdır?

Dostum mesut67 kardeşim sana ne cevap verecek bilmem ama , sorduğun soruların cevabını % 100 doğru olarak yazsamda sen inanmazsın. Çünkü Ergenekondan Tutuklu bulunan silivri müdavimleri benim gözümde halkın İradesi ile işbaşına gelmiş bir siyasi İktidarı anti demokratik yollarla indirme girişiminde bulunmuşlarken senin gözünde laiklik savaşçısı birer kahramandır.. Hatta bu halk düşmanları sadece girişimden ibaret kalmayıp bazı icraatlarda yapmışlardır. Bunlardan bazıları ; Danıştay saldırısı , Cumhuriyet gazetesinin bombalanması , sözde Cumhuriyet mitingleri tertip edilmesi vs. vs. hatta geçen hafta hayatını kaybeden Cumhuriyet gazetesi yazarı ilhan selçuk'un bugünki Cumhuriyet gazetesinde çıkan fakat mahkemeye sunamadığı 2.sanvunmasını da okumanı tavsiye ederim.

Ergenekon nedir?
Ne yapmıştır?

EVET BORC ULKENIN GERILEDIGNI GOSTERMEZ HER ULKENIN BORCU VARDIR VORC ALIRSIN YATIRIM YAPARSIN KARSILIGINI ODERSIN IMF ILE SIKINTIMIZ ORTADA BENDE BILIYORUM...KENDI IC EKONOMINI DUZELTEBILIYORSAN ZAMANLA DIS BORCLARDA KAPANIR.. VE IC EKONOMIZ SU ANDA KOTUYE GITTIGINI SOYLEYEMEZSIN OYLE DEGIL MI...BANA BUNU DA ACIKLA DEME SU ANDA AVRUPANIN VE DOGUNUN PARLAYAN YILDIZI TURKIYEDIR BUNU HERKES BILIYOR AVRUPA DA BILIYOR AMERIKADA BI SEN BILMIYORUSUN GALIBA GITMISSIN EKMEK SUYUN FIYATINI YAZMISSIN:dd HAKLISN EKMEK 75 KRS OLDU FKT BU ZAMAN DA KISI BASINA DUSEN MILLI GELIR DE ARTTI OYLE DEGIL MI??? ISSIZLIK AZALDI YATIRIMLAR ARTTI İHRACAT VE ITHALAT ARTTI TUSKON ISADAMALRI IHRACATTA REKOR IMZA ATTI HABERIN YOKTUR BUNDAN SENIN USTTEKI ARKDAS YAZMIS BAK ISTERSEN.BUNUN GIBI BIR SURU SEY VAR DAHA. VIZELER KALKIYOR COGU ULKEYLE ANLASMALAR YAPILIYOR VE BUNUN GIBI BIR SURU DIPLOMASI ZIYARETLERI OLUYOR HANGI BASBAKAN CUMHURBANI YAPMIS BUNLARI YA BI ORNEK GOSTER GOZUNU SEVEYIM.TERORE GELINCE APOYU ASMAYANLAR BU HUKUMET DEIGIL KARDESIM DIKKATINI CEKERIM IDAMI KALDIRAN BU HUKMET DEGIL.BU TERORU BITIRMENIN GERKCEK ADIMINI BU HUKUMET ATTI BU IS SILAHLARIN KONUSMASIYLA OLMAYACAK SIMDIYE KADAR OLMAMIS BIZDE DE OLMAYACAK BIR ZAMANLAR OSMANLIYI PARCALAMAYA YONELIK OYUNLAR SU AN TURKIYE UZERINDE OYNANIYOR.H BIR SURU SORU SORMUSSUN BU SORULARIN CEVABI BILMEDIGIN SENIN NE DURUMDA OLDUGUNU GUNDEMDEN NE KDAR UZAK KALDIGINI GOSTERIYOR ...ERGENEKONUN NE YAPTIGINI OGRENMEK ISTIYORSAN BEN OKUDUM ISTERSEN SENDE AL BAK OKU 2500 SAYFALIK IDDAANAME .....
YARGIYAYIN CIRPINISLARINI GORMUYORMUSUN FOTOKOPI ILE DAVAYA BAKMAYA BASLADI:ddHA O YERALTINDAN CIKAN DARBE SILAHLARINI AKP YERLESTIRMISTIR ALLAH BILIR..
BEN HUKUKCYUM KARDESIM HERSEYI GORUYORUM VE FARKIMDAYIM COK SUKUR..

SEN HERHALDE 2002 DE MAGARAYA GIRDIN 2008 DE CIKTIN GALIBA:dd

Dostum mesut67 kardeşim sana ne cevap verecek bilmem ama , sorduğun soruların cevabını % 100 doğru olarak yazsamda sen inanmazsın. Çünkü Ergenekondan Tutuklu bulunan silivri müdavimleri benim gözümde halkın İradesi ile işbaşına gelmiş bir siyasi İktidarı anti demokratik yollarla indirme girişiminde bulunmuşlarken senin gözünde laiklik savaşçısı birer kahramandır.. Hatta bu halk düşmanları sadece girişimden ibaret kalmayıp bazı icraatlarda yapmışlardır. Bunlardan bazıları ; Danıştay saldırısı , Cumhuriyet gazetesinin bombalanması , sözde Cumhuriyet mitingleri tertip edilmesi vs. vs. hatta geçen hafta hayatını kaybeden Cumhuriyet gazetesi yazarı ilhan selçuk'un bugünki Cumhuriyet gazetesinde çıkan fakat mahkemeye sunamadığı 2.sanvunmasını da okumanı tavsiye ederim.

Benim neyi nasıl düşüneceğimi sen bilemezsin!
Benim adıma karar vermek sana mı düştü?

EVET BORC ULKENIN GERILEDIGNI GOSTERMEZ HER ULKENIN BORCU VARDIR VORC ALIRSIN YATIRIM YAPARSIN KARSILIGINI ODERSIN IMF ILE SIKINTIMIZ ORTADA BENDE BILIYORUM...KENDI IC EKONOMINI DUZELTEBILIYORSAN ZAMANLA DIS BORCLARDA KAPANIR.. VE IC EKONOMIZ SU ANDA KOTUYE GITTIGINI SOYLEYEMEZSIN OYLE DEGIL MI...BANA BUNU DA ACIKLA DEME SU ANDA AVRUPANIN VE DOGUNUN PARLAYAN YILDIZI TURKIYEDIR BUNU HERKES BILIYOR AVRUPA DA BILIYOR AMERIKADA BI SEN BILMIYORUSUN GALIBA GITMISSIN EKMEK SUYUN FIYATINI YAZMISSIN:dd HAKLISN EKMEK 75 KRS OLDU FKT BU ZAMAN DA KISI BASINA DUSEN MILLI GELIR DE ARTTI OYLE DEGIL MI??? ISSIZLIK AZALDI YATIRIMLAR ARTTI İHRACAT VE ITHALAT ARTTI TUSKON ISADAMALRI IHRACATTA REKOR IMZA ATTI HABERIN YOKTUR BUNDAN SENIN USTTEKI ARKDAS YAZMIS BAK ISTERSEN.BUNUN GIBI BIR SURU SEY VAR DAHA. VIZELER KALKIYOR COGU ULKEYLE ANLASMALAR YAPILIYOR VE BUNUN GIBI BIR SURU DIPLOMASI ZIYARETLERI OLUYOR HANGI BASBAKAN CUMHURBANI YAPMIS BUNLARI YA BI ORNEK GOSTER GOZUNU SEVEYIM.TERORE GELINCE APOYU ASMAYANLAR BU HUKUMET DEIGIL KARDESIM DIKKATINI CEKERIM IDAMI KALDIRAN BU HUKMET DEGIL.BU TERORU BITIRMENIN GERKCEK ADIMINI BU HUKUMET ATTI BU IS SILAHLARIN KONUSMASIYLA OLMAYACAK SIMDIYE KADAR OLMAMIS BIZDE DE OLMAYACAK BIR ZAMANLAR OSMANLIYI PARCALAMAYA YONELIK OYUNLAR SU AN TURKIYE UZERINDE OYNANIYOR.H BIR SURU SORU SORMUSSUN BU SORULARIN CEVABI BILMEDIGIN SENIN NE DURUMDA OLDUGUNU GUNDEMDEN NE KDAR UZAK KALDIGINI GOSTERIYOR ...ERGENEKONUN NE YAPTIGINI OGRENMEK ISTIYORSAN BEN OKUDUM ISTERSEN SENDE AL BAK OKU 2500 SAYFALIK IDDAANAME .....
YARGIYAYIN CIRPINISLARINI GORMUYORMUSUN FOTOKOPI ILE DAVAYA BAKMAYA BASLADI:ddHA O YERALTINDAN CIKAN DARBE SILAHLARINI AKP YERLESTIRMISTIR ALLAH BILIR..
BEN HUKUKCYUM KARDESIM HERSEYI GORUYORUM VE FARKIMDAYIM COK SUKUR..

SEN HERHALDE 2002 DE MAGARAYA GIRDIN 2008 DE CIKTIN GALIBA:dd

Sorulara cevap vermek yerine karşındaki aşağılamak cevabı olmayan kişilerin çıkış yoludur.

Ben elektrik okudum ve şuanda sistem uzmanıyım.
Sırf merak ve Bu ambele hükümet yüzünden 2004 de siyasete merak saldım.

Ek olarak sana sorduğum soruları araştırdım.

Ve bir hukukçu olarak sana bilmediğin ya da hatırlamak işine gelmedi,

İdianame ayrıdır.
Suçu sabit bulmak ayrıdır.
Bunu anlayamayanın hukukçuyum demesi benim gözümde cehaletin daniskasıdır.

Ha yok suçlular diyorsan nerde suç?

2500 sayfayı ne zaman okudum kaç gününü aldı?
okuduğun ilk sayfayı hatırlıyor musun?

İthalat ve ihracat rakamlarını göremedim. neden paylaşmıyorsun?

Darbe girişimi iddialarının ergenekon ile alakası olmadığı kanaatine varıldı zaten...

Üstelik en komiği ve hala unutmadığım bir haber hatırlıyorum.

AKP merkez binasının yakınlarında polis eşlliğinde yapılan kazıya AKP nin bina sorumluları gelip "Burada ne oluyor" diye müdahale edebiliyorken. onlar oraya gömülürken neredeydiler....

Komik olmayın cevabınız yoksa susun adam sanalım...

dikkatimi çekti karnenin altında hocası saidi nursi yazıyor şimdi saidi nursi oraya koymanın mantıgı nedir

Benim neyi nasıl düşüneceğimi sen bilemezsin!
Benim adıma karar vermek sana mı düştü?

komik olmayın cevabınız yoksa susun adam sanalım...

Bak dostum adam gibi sordun bizde adam gibi cevap yazıyoruz. Altından kalkamayacağın soruları görünce hemende su koyuverme. Eğer tahammülün yoksa git elektrikçiliğine devam et.

ya mıllet bırakalım parti fanatikliğini .
ben ne akpnin ne chpnin ne mhpnin davalarındaki samimiyete bişe demiyorum. konu borclara gelmişken 1-2 bişede ben söliym.
ülke genel olarak sıkıntı içerisinde bunu akpliler kabul etsin.
diyelim akp gitti yerine chp geldi değişen bişe olacağını sanmıyorum.
diyelimki mhp geldi.benim düşüncem su belki ülke su anki konumundan geriye gider ama ileriye gideceğini sanmıyorum.mhp önce genel baskanına ayar ceksin.
israil,amerika,ve bircok avrupa ülkesi tarihte olduğu gibi suanda türkiyeyi bölmek istiyorlar.ellerinden geleni yapıyorlar.teröriste lojistik desteği sağlıyorlar.direkt olarak deil belki ama dolaylı olarak.
ama turkiyenin önde gelenleri daha kendileriyle olan kavgalarına bir son vermiş deil. biri akpye camur atar biri mhpye camur atar biri chpye camur atar.önce birlik olalım sonra ilerlemeye calısalım. bir elin nesi var iki elin sesi var demişler.

Başkası adına konuşup benim yerime düşünmek midir senin işin?
Bunu sorgulamak sukoyvermek mi oluyor ampülcede?

Elektrikçiyim çok şükür ampülcü değilim...

Tahammül ile alakası yok başkasına sorduğum soruya cevap vermeden savmaya çalışman ve üstelik bununla yetinmeyip haklı çıkmak için benim ne düşüneceğime karar vermeye kalkmak zihniyetinin aşikar belgesidir.

Benim adıma yorum yapacaksan neden bana cevap vermeye gerek duyuyorsun?

Kaldıramayacağın laflar etme ki cevabıda bu na göre olmasın.

Hak özgürlük demokrasi deyip duruyordunuz.
Şimdi nerede benim kendi fikir özgürlüğüm?

Benim düşüncemi sen nereden biliyorsun toplasan 10 mesajımı okudun?

Sen karşındakini, olduğunu sandığın kişi gibi düşünüp ona konuşan birisin.
Ben ne söylesem senin kafandaki profil değişmez.
Ne anlatsak boş.

Çok dininde imanında görünen ampülcülere sorarım.

Bu ülkenin bu sefaletinden dolayı siz de sorumlusunuz.
Sıranız gelip de, azrail sizin için geldiğinde, rahatça gözlerinizi kapatabilecek misiniz?

FG konusunda, YouTube - Fethullah Gülen Hristiyanlığın Truva Atı - 1 lütfen sonuna dek izleyin.
27 bölümlük bir belgesel var. Ha yok "ben ne dinlicem bunları" diyenler zaten dinlemeden okumadan anlamadan hiç bir şey öğrenemezler.
Ömür boyu aynı kıt kafayala yaşamaya devam ederler, FG yi övenleri de, sövenleri de dinleyin. Aklınızı kullanıp hangisini daha doğru konuştuğunu anlayabilirsiniz.

bulmussun youtube bı vıdeo hemen ızle gercegı gor bu ne ya:DD
sen ılk once elestırdıgn o adamın bı kıtaplarını oku sozlerını dınle sonra youtubu izle bu kadar basıt dusunnmeyın kardesım ya nedır sızdekı bu onyargılı yaklasımın sebebı anlamıyorum bu ulkenın sefaltınden sorumlu olan kısıler sımdı yarıgılanıyor cok sukur de sız bunu gormuyorsunuz maaleseff neyse sen goresende olur ne farkeder yeter kı boyun egemeycek bı hukumetınmz olsun gerısı hıkaye sız alısmıssınız bu zamana kadar boyun egmeye arkanız rahat tabı !!!
bana ıddaaname ıle alakalı bısıler soylemıssın ona da cevap vereyım
bak kardesım ıddaanamenın hazırlanıp mahkemeye sunnul ması yeterlı suphenın oldugnun gosterır ve mahkemenın tutukklama karaırı vermesı kuvvetlı suc suphesının oldugunu gosterır elbette suc sabıt degıldır ama bazı konularda da saf olmamak lazım be kardesım delııller ortada ınkar eden yok karsı cıkan yok koskoca 1907 yılında kurulmus turkıyenın tum kurumlarına kok salmıs olan bu lobi elbet cokertilecektir.

bulmussun youtube bı vıdeo hemen ızle gercegı gor bu ne ya:DD
sen ılk once elestırdıgn o adamın bı kıtaplarını oku sozlerını dınle sonra youtubu izle bu kadar basıt dusunnmeyın kardesım ya nedır sızdekı bu onyargılı yaklasımın sebebı anlamıyorum bu ulkenın sefaltınden sorumlu olan kısıler sımdı yarıgılanıyor cok sukur de sız bunu gormuyorsunuz maaleseff neyse sen goresende olur ne farkeder yeter kı boyun egemeycek bı hukumetınmz olsun gerısı hıkaye sız alısmıssınız bu zamana kadar boyun egmeye arkanız rahat tabı !!!
bana ıddaaname ıle alakalı bısıler soylemıssın ona da cevap vereyım
bak kardesım ıddaanamenın hazırlanıp mahkemeye sunnul ması yeterlı suphenın oldugnun gosterır ve mahkemenın tutukklama karaırı vermesı kuvvetlı suc suphesının oldugunu gosterır elbette suc sabıt degıldır ama bazı konularda da saf olmamak lazım be kardesım delııller ortada ınkar eden yok karsı cıkan yok koskoca 1907 yılında kurulmus turkıyenın tum kurumlarına kok salmıs olan bu lobi elbet cokertilecektir.

Aynı şüpheler yukarda savunduğun FG içinde vardı.
Bir çok davadan yargılandı.

Ama demekki o suçsuz muş bırakıldı mı diyeceğiz?
Öyle diyeceksek, neden ergenekon dan serbest kalanlar için bunu söylemiyorsun?
Çifte standart huklukçu abimiz. Sorularıma cevap vermek yerine geçiştirmeler konuyu saptırmalar niye?

Ha benim yorumumu okursan.

Ve eğer okuduğunu anlama yeteneğine sahipsen.
Orada "bı vıdeo hemen ızle gercegı gor" şeklinde bir şey yazmıyor, aynen şöyle yazıyor;

"FG konusunda, YouTube - Fethullah Gülen Hristiyanlığın Truva Atı - 1 lütfen sonuna dek izleyin.
27 bölümlük bir belgesel var. Ha yok "ben ne dinlicem bunları" diyenler zaten dinlemeden okumadan anlamadan hiç bir şey öğrenemezler.
Ömür boyu aynı kıt kafayala yaşamaya devam ederler, FG yi övenleri de, sövenleri de dinleyin. Aklınızı kullanıp hangisini daha doğru konuştuğunu anlayabilirsiniz."

bak kardesım ovenleri ya da sovenleri dinlemek onmli degil sen anlamdın galıba adamın kendisini dinleyin once ona gore dogru konusup konusmadıgını anlayabılırsınız !!!

2. 3. agıza bakacagına 1agza bakarak dınlersen hem kendı gozunle gormus olursun daha ınandırıcı olur oyle dgıl mı!1

sunu da belırteyım kardesım ergenekondan serbest kalanların nasıl sebest bırakıldıkları ortada gercı sen takıp etmedıgın ıcın bılmezsın yapılan usulsuzllerı herkes bılıyor o nobetcı hakım oktay kubanın neler yaptıgı ortada be kardesım bılmem anlatabıldım mı!!
bosuna tartısmayalım zamana bırakalım kendı gozlerınle gor de o zaman bu savundugun kısılerın ne halde olduklarını gorursun!!

2 gün süreyle uzak kaldım konudan, fakat görünen o ki bana cevap vermeye niyetli hiç kimse yok.

E nasıl olsa Matematik yalan söylemez. Ben her şeyi oraya yazdım.

Göremeyen, görmeyen, görmek istemeyen kalmasın diye.

Onun yerine bulduğunuz bir sökükten ip çekme yoluna başvurmuş akp yandaşı arkadaşlarım.

Eee Matematiğin söküğü yok ki ip çeksinler değil mi?

Yanıt vermeyenler için tekrar söylüyorum.

Hiç olmazsa 140 soruyla bi antitez oluşturulmaya çalışılmış.Ama ben CHP için tek bir soru bulamıyorum nolacak bu dandinin havarileri.

2 gün süreyle uzak kaldım konudan, fakat görünen o ki bana cevap vermeye niyetli hiç kimse yok.

E nasıl olsa Matematik yalan söylemez. Ben her şeyi oraya yazdım.

Göremeyen, görmeyen, görmek istemeyen kalmasın diye.

Onun yerine bulduğunuz bir sökükten ip çekme yoluna başvurmuş akp yandaşı arkadaşlarım.

Eee Matematiğin söküğü yok ki ip çeksinler değil mi?

Yanıt vermeyenler için tekrar söylüyorum.

Peki sana birde 2000 yılı ile 2001 yılının rakamlarını versem rengin ne renk olur ekonomist kardeşim.

Kaynak
Kamu Net Borç Stoku:

2000....................71.522.000.000 USD
2001..................159.335.000.000 USD
2002..................215.305.000.000 USD
.....
.....

Evet şimdi birde dolar hesabı yapalım mı ne dersin.

2000..................71.522.000.000. USD X 540.000 = 38.621.880.000.000 TL
2001................159.335.000.000. USD X 665.000 = 105.957.775.000.000 TL
2002................215.305.000.000. USD X 1.435.000 = 308.962.675.000.000 TL

Sanırım Ekonomi bilgin olduğu kadar Okuma yazmanda vardır. 2000 ile 2002 arasındaki artışı hesap et sonra 2002 ile 2010 arasını hesap et Akparti farkını görürsün. Kimin adam kimin pancar olduğuna sonra karar verirsin.

Kal sağlıcakla.

bak kardesım ovenleri ya da sovenleri dinlemek onmli degil sen anlamdın galıba adamın kendisini dinleyin once ona gore dogru konusup konusmadıgını anlayabılırsınız !!!

2. 3. agıza bakacagına 1agza bakarak dınlersen hem kendı gozunle gormus olursun daha ınandırıcı olur oyle dgıl mı!1

sunu da belırteyım kardesım ergenekondan serbest kalanların nasıl sebest bırakıldıkları ortada gercı sen takıp etmedıgın ıcın bılmezsın yapılan usulsuzllerı herkes bılıyor o nobetcı hakım oktay kubanın neler yaptıgı ortada be kardesım bılmem anlatabıldım mı!!
bosuna tartısmayalım zamana bırakalım kendı gozlerınle gor de o zaman bu savundugun kısılerın ne halde olduklarını gorursun!!

FG çıkıp ben haysiyetsiz bir din tüccarıyım demeyeceğine göre.
Onu araştıranlardan dinleyeceğiz tabi ki.
Ben aslında ger.ek FG'yim oradaki sahte amerikan uşağı bana benzeyen biri desem. bana mı inanırsın, yoksa tutup da beni araştırıp bunun yalan olduğunu ispatlayana mı?

Götümüzden element uydurmayalım. Kendi ağzından baktığında Apo itide, kürt halkı için çalışıyordu değil mi?

Ergenekon konusunu doğrumu anlıyorum?

Sabit bulunmamış suçtan zanlının suçlu olduğunu hatta üstüne dolaplar döndüğünü mü iddia ediyorsun?

Şaka gibisiniz.
Elde delil yok bir sürü adam tutuklanıyor.
Neymiş gizli tanık...
Allahım bu insanlar ne zaman akıllanacak.

Bir gazi subayın intihar etiğini biliyorsunuzdur.
Adam bana değil teröriste inanıyorlar diye kendini astı.
Konuştuğumuz davaya bakar mısın?
Yani PKK lılar bile bizden daha vatansever değil mi ETÖ çok korkutucu bir şey evet haklısın.
Daha sadece 2 tane el bombası bulunduğu gün (ümraniyede bir evde!)
Samanyolu TV ana haberlerinden ETÖ diye bir şey anlatmaya başladı.
O gün bu gündür bir etö dür gidiyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

Peki sana birde 2000 yılı ile 2001 yılının rakamlarını versem rengin ne renk olur ekonomist kardeşim.

Kaynak
Kamu Net Borç Stoku:

2000....................71.522.000.000 USD
2001..................159.335.000.000 USD
2002..................215.305.000.000 USD
.....
.....

Evet şimdi birde dolar hesabı yapalım mı ne dersin.

2000..................71.522.000.000. USD X 540.000 = 38.621.880.000.000 TL
2001................159.335.000.000. USD X 665.000 = 105.957.775.000.000 TL
2002................215.305.000.000. USD X 1.435.000 = 308.962.675.000.000 TL

Sanırım Ekonomi bilgin olduğu kadar Okuma yazmanda vardır. 2000 ile 2002 arasındaki artışı hesap et sonra 2002 ile 2010 arasını hesap et Akparti farkını görürsün. Kimin adam kimin pancar olduğuna sonra karar verirsin.

Kal sağlıcakla.

Öncelikle beni muhattap aldığın için sana teşekkür ederim.
Renk menk meselesinden vurup, kim adam kim değil gibi kişisel tartışmaya girmeyeceğim.

Forum tecrüben gibi, güzel cevap vermişsin kutlarım.
Ben ekonomist filan değilim. Öyle bir iddaamda olmadı.

Gayet vatandaşi bir sorum olacak. 2001-2002 krizini en ağır faturalarıyla beraber yaşamış biriyim. Bunda babamı göz önünde bulundurarak konuşuyorum...

Sorumdan önce ben sadece verdiğim tarihler arası borçları şuraya yazayım...
2008 yılında 480,5 Milyar dolara, 726,8 Milyar YTL(iç+dış)
2002 yılında 222 Milyar dolara, 361,8 Milyar YTL,(iç+dış)

Aradaki fark = 365 Milyar TL... 6 yılda.

Üstelik ne küresel kriz var, ne bölgesel kriz var hiç bir şey yok...

Daha önceki hükümetle kıyaslama yapmayı çok seviyorsun. Bir çok mesajını okudum bu yönde.
Sorum şu yönde olacak...

O zaman ekonomik kriz vardı ve 2 yılda bu kadar borç yapıldı.
Peki bu 6 yıl boyunca ne oldu da bu kadar çok bor yapıldı?***

Geri