Elveda
Beni hiç sevmediğinizi biliyorum anne ve baba, ben ilk doğduğum günden beri size acı ve dertten başka hiç birşey vermedim birazdan gidiyorum bu şerefsiz, acımasız dünyadan...Anne ben seni çok sevdim ama sen anlamadın bana her işime başlamadan önce "sen beceriksizsin, bırak bişeyi beceremiyosun"gibi laflar ettin..Ben bunları senden hep duyuyorum..Bugün kahvaltıyı hazırlarken çay şekerini koyduğumuz kabın kapağı aspiratöre çarptı ve yere düştü.Sen " beceriksiz,it...." vs. bir sürü laf söledin.Ben sana tek bir karşılık bile vermedim ana hakkıdır diye ama artık yeter.Şimdi içimden sana bağrıyorum belki en ağır hakaretleri söylüyorum ama sessizce...Şuanda sen oturmussun babama bağırıp çağırıyorsun "ya bu kızın gidecek evden ya da ben" diyorsun. Ben şimdi napim? Bu dünyada güvendiğim iki kişi evlerinde beni istemiyor... Sokaklara çıksam kimbiilir hangi rezillik içinde kalıcam..Kimlerle olucam..Nereye düşücem..Belki ben bu evden gidince rahatlayacaksın..Ama sanmıyorum...
Anne ben sana ne yaptım?...Bu soruyu bana bağırırken de sordum ama sen hala "Kapa çeneni pislik"demekten başka bişey bulamadın.Hiçbir zaman sorunları karşılıklı halledemedik. Biz seninle anlaşamıyoruz..Seninde dediğin gibi ya ben gidicem ya da sen...Ama ben gidiyorum. Sadece bu evden değil bu dünyadan göçüp gidiyorum...Sen beni anlamasanda ben seni çok iyi anladım sen evlatlarını korumaya çalışıyorsun bu dünyanın şerrinden..Ama koruyayım derken bizi yanlış yerlerde zannedip sanki ordan çekip kurtarmaya çalışıyosun ama ben hiçbiryerdeyim..Sen böyle yapmaya devam edersende hiçbiryerde olamayacağım..Son olacağım yerde ahiret.. Ben burda sizi bekliyorum..Sen her ne kadar benden kurtulma düşüncesiyle evde otururken belki de.. Ben sizin yolunuzu gözlüyeceğim..Ama birine sinirlendiğinde n'olursun babamdan çıkarma bunun acısını sonra babam bizden nefret ediyor..
Aynı durum abimde de yaşanmıştı ve ben o zaman dedim ki ; "Allah'ım n'olursun annemi üzecek bir şey yapmıyayım annem üzülceğine böyle ben bu dünyadan gideyim.. Yeter ki annem üzülmesin..Bu durumuyla da babamı üzmesin".Anne benden nefret etme bil ki ben seni çok seviyorum...Seni kaybetmemek için herşeye varım sen bir elini uzatsan..Ben sana kaç kere elimi uzattım ama sen boş çıkardın eli öylece ortada kaldı.Yapma anne bu yaptığın bana koyuyo ve son söylediğin şu cümle;"Sen doğduğun günden beri sorunlusun zaten" demen bardağı taşıran son damla oldu benim için...Şimdi elimde bi kaç adını bilmediğim ilacı ağzıma atıyorum ve sana son kez odamın kapı aralığından bakıp sana veda ediyorum...
Elveda anneciğim