İnŞaatla İlgİlİ Ana Baslik????

Yani illaki isminin inşaat mühendisliği olmasına gerek var mı ?

Çok GÜzel Bİr Konuya DeĞİnmİŞsİn KardeŞ

Kardeşim bu duruma katılmamak mümkün değil sonuçta bölümlerimiz bazı kişilere göre benzer olsada birbirine çok zıt bu yüzden mimarlık-inş müh olarak ayrılmasınız bende canı gönülden isterim. Mademki olmadı olmayacak bu olay mimarlığın ve inşaat mühendisliğinin ortak yanı olan inşaat olarak değiştirilmesini isterim...

keremcyln' Alıntı:
çok haklısın.eğer bize ayrıca bir bölüm açılırsa en azından orada kimler oldugunu biliriz.çünkü ne biz mimarlıktan anlarız ne de mimarlar mühendislikten.

Aslında anlamamız gerekir...
Bölüm ismi mevzusundada İnşaat kelimesininde eklenmesinin faydalı olacağını düşünüyorum.

fffbbbyyy arkadasim.aslinda benim takildigim noktada o. hadi insaat-mimarlik olsun.Bir tarafta atiyorum kafadan ''mimarliktan anlamam mimar arkadaslar varsa idare etsin'' bir baslik var adi posmodern bilmemne tasarimi. onun altinda bir baslik daha var hasar gormus yapilarda guclendirme... gibi. simdi birbiri ile alakasi yok ben onu diyorum. yani ok cok guzel buradan paket program yardimi yapiyoruz birbirimize ancak arkadaslar bu programlara o kadar dalmanin geregi yok.birazda teknik olarak gelistirelim kendimizi. aramizda kackisi elle betonarme hesap yapmayi biliyo. biliyosa kac defa yapti. elle hesap yapmayan adam programa nekadar hukmede bilir. ayrilsinki derdimiz bunlar olsun.

erdincibas' Alıntı:
fffbbbyyy arkadasim.aslinda benim takildigim noktada o. hadi insaat-mimarlik olsun.Bir tarafta atiyorum kafadan ''mimarliktan anlamam mimar arkadaslar varsa idare etsin'' bir baslik var adi posmodern bilmemne tasarimi. onun altinda bir baslik daha var hasar gormus yapilarda guclendirme... gibi. simdi birbiri ile alakasi yok ben onu diyorum. yani ok cok guzel buradan paket program yardimi yapiyoruz birbirimize ancak arkadaslar bu programlara o kadar dalmanin geregi yok.birazda teknik olarak gelistirelim kendimizi. aramizda kackisi elle betonarme hesap yapmayi biliyo. biliyosa kac defa yapti. elle hesap yapmayan adam programa nekadar hukmede bilir. ayrilsinki derdimiz bunlar olsun.
Katılmaktan başka birşey diyemiyorum teşekkürler umarım böle bi konuyu dile getirerek istediğimiz sonuca ulaşırız........

paylaşım

erdincibas' Alıntı:

çoooooooooooook haklısın.burada deneyimlerimizi de paylaşabiliriz.ben trakya üni. okuyorum.3. sınıfım.betonarme falan gormediğim için bu konularda eksikliklerim var.
bilgilerimizi paylaşabiliriz.

ilk ben başlayayım.kendimce hazırladıgım basit istinat duvarı tahkiklerini yapan ve donatı miktarını hesaplayan bir program gonderiyorum.inşaallah işinize yarar.program MS excel ortamında hazırlanmıştır.

http://rapidshare.com/files/57177715/RETAININGWALL_1.xls.html

arkadaslar bise soracam. dunyanin bircok yerinde isim olarak dahi birbirinden ayrilmayan, Turkiyede de kendilerini birbirlerinden ayiramayan, universitede ilk 2 sene tamamen ayni dersleri goren isletme ve iktisat bolumu NEDEN burada ayri baslik altinda.

öneriyi destekliyorum inşaat ayrı başlıkta olmalı

artık bu sesi biri duysun:vur

Sayın Keremcyln
Daha önce paylaşıma verdiğim bi istinat duvarı hesap programı var hem türkce hem daha detaylı, hemde ve depremsiz duruma göre hesap yapıp donatı hesaplıyor. İşine yarar belki
Rar Şifresi Herzamanki gibi: Powered By Liman

Kolay gelsin.
Program Linki: http://rapidshare.com/files/40559941/__304_stinat.rar

Liman' Alıntı:
Sayın Keremcyln
Daha önce paylaşıma verdiğim bi istinat duvarı hesap programı var hem türkce hem daha detaylı, hemde ve depremsiz duruma göre hesap yapıp donatı hesaplıyor. İşine yarar belki
Rar Şifresi Herzamanki gibi: Powered By Liman

Kolay gelsin.
Program Linki: http://rapidshare.com/files/40559941/__304_stinat.rar

teşekkür edelim...:goz: :goz: :goz:

ortam süper...

rica ederim maksa faydalı olmak.

daha fazla pylaşım mesajla sizleride aramzda görmek güzel olacak.

bence de ayrılıp ayrı bir bölüm olmaktansa ortak bir isim olsa daha güzel olacak zira ben bir mühendis olarak mimarlıkta olan gelişmeleri de takip edebiliyorum burda ve bundan keyif alıyorum. bence ortak yerde paylaşım olması güzel isim de ortak olsa çok daha güzel olucak ama böyle paylaşıma devam ediyoruz önemli olan bilgiyi paylaşmak sonuç itibari ile.

bende katılıyorum ismin değiştirilmesine ama adı ne olursa olsun önemli olan iç güzelliği :))

abicim niye bu inat yaww sen inşaat ile ilgili paylaşımların hangileri olduğunu anlayamıyormusun ben anlıyorum işim olmayana bakmıyorum siz de oyle yapın

yaa hocam onemli olan su an benim zihnimde hangisinin insaat hangisinin mimarlik oldugu degil. Ben su an duz mantik guduyorum arkadaslar. Iktisat ve Isletme gibi tamamen ayni olan bilim dallarini ayiripta biri sanat biri ise muhendislik olan iki bilim dalini birlestiren zihniyeti anlamiyorum. Abicim mimarlik ve muhendisligin yolu sadece binada kesisir. Baglama dedigimde mimar arkadaslarin aklina tek gelecek sey bir enstruman ama insaatci arkadaslar ne oldugunu zaten biliyor. Hadi bir isletmeci kalksinda iktisat bolumune karsi benzeri bir ornek versin. Amacim meslek kavgasi degil yanlis anlamayin sadece britarafta yapilanin aynisini butaraftada istiyorum.

Mimarlık - İnşaat Mühendisliği olabilir. Hadi mimarlık önde olsun

Bir sap2000, bir sta4cad bir idecad statik ve de Xsteel bunlar İnşaat Müh. temelli programlardır.
Mimarlık bölümlerinde çelik yapılar dersi ve daha önemlisi projesi yok sanıyorum. Gene Betonarme proje de yok bizim okulda.

İnşaat Mühendisliğini tanımlamak gerekirse mühendisliklerin babasıdır. İngilizcesi Civil Engineering yani sivil mühendisliktir. Medeniyet, uygarlık bina yapımı ile başlar. Onun için yabancılar İnşaat Mühendisliğine Civil Engineering der. Diğer mühendislikler yapı tasarımı sonucu ortaya çıkmıştır. Bundan Makina, Elektrik ve Metalurji Müh türemiş, diğer mühendislikler ve bölümler de bu 4 ana mühendislikten türemiştir.

ya gıcıklığına mı yapıyorsunuz yaa? Allah Allah.. değişmese ne olur ne kaybedersiniz? anlamak mümkün değil.. sitenin sahipleri(adminleri) değiştirmiyorum diyor bu kadar basit :):) ve bu yazdıklarınızı adminler görmedikçe nafile uğraşırsınız. İsteyen öneriler-şikayetler bölümüne konu açsın.biz daha önce açtık olur yaparız dediler ama kimseden ses seda çıkmadı:):)

ARkadaşlar bende inşaat mühendisiyim, elimde olan dökümanları paylaşmaya hazırım. Çok kaynak mevcut yalnız inşaat adı altında bi başlık olması taraftarıyım bende....

Geri