arkadaşlar burada herkez üniversiteli olmanın bi ayrıcalığını bahsetsin hadi bakalım kaçtane konu bulacağız bide herkez hangi üniversiteden olduğunu belirtsin lutfen ben dokuz eylul unıversitesi işletme bolumu evet bekleyiorum cevaplarınızı:vur
Aktuğ' Alıntı:türkiyedeki üniversite mezunlarının biçoğunun işsiz olduğunu düşünürsek pek bi ayrıcalık olduğu söylenemez...
Aktuğ' Alıntı:türkiyedeki üniversite mezunlarının biçoğunun işsiz olduğunu düşünürsek pek bi ayrıcalık olduğu söylenemez...
jaser' Alıntı:bu sene 40 bin mezuna tercih yapma hakkı verildi.
bunların 20000 i atanıcak sadece. ünv mezunlarının sadece 1/6 sı devlette çalışabiliyor. hatta 1/7 si falan. hiçbir ayrıcalığı yok.kendi işinizi kurun arkadaşlar... üniversite okunmaz bu memlekette...
neccko' Alıntı:Dünyanın en zengin adamlarından biri bi üniversiteye gittiginde konferansda ögrencilere üniyi bırakın bosuna zamanınızı öldürüyosunuz demişti
Ayrıca kişişel gelişim uzmanı olan ve kitapları best seller olabilen bir şahıs olan anthony robbins de üniversiteyi gereksiz ve çok bişey katmayan kurum oldugunu söylüyor
Ve özellikle bizim ülkemizdeki üniversiteler dünyanın en geri kalmış ünilerindeler
ilk 500 e bile giremedik, demokrasinin 0 a yakın oldugu görevlilerin asıp kestiği kafalarına göre at koşturdugu bi kurum
Ondan ünili olmak sadece diploma almanıza ve askerligi 6 ay yapmanıza yarar
Birşeyler kazanmak isteyen insan üni okumasada birçok şey başarabilir.Bu durumda olan cok tanıdıgım var
neccko' Alıntı:Sanırım biraz yanlış anlaşıldım =)
Mutlaka istisnaları olacaktır ama ben genelde olan birşeyi söyledim.
Mesela ben üniyi kazandıgımda kayıta gittigimde neler yaşadım onu anlatıyım
Fakülteye girdim mahkeme suratlı bikac arkadas kaydımı yaptı aralarından bi tanesi cana yakın karsısındakine insan gibi davranıyordu onuda sonradan ögrendim orda calısan memurlardan biriymiş yani asistan felan da deil
Herneyse okulun ilk günü bi tane araştırma görevlisine bi soru sordum adam ole bi cvp verdiki bi an için kendimi askerde bi komutana bi soru sormuş ve sert cevap almış gibi hissettim
Yani dicem o ki oradaki görevlileri sevmiyorum beğenmiyorum aralarında iyi olanlar insan gibi olanlar yokmu tabiki var ama geneli kötü.Sanarsınki adam kansere çare buldu yada ekonomiyi düzeltecek formul buldu geziyo ortalıkta
Bi tane hoca sırf gözünün üstünde kaşın var die sana bi takarsa kafayı okulu bitiremiyorsun istersen o konuda herşeyi ögren bi işe yaramıyo.Yani adaletin medeniyetin en fazla olması gerekn kurumlardan birinde bunlardan eser yok
Ben üniyi kazanmadan önce sevmiyordum ama belki yanlış biliyorum dierek girdim baktım ki duyduklarım düşündüklerim hepsi dogruymus =)
Mesela benim bölümümde anlatılan dersler aralarından gereksız olanlar cıkarılsa ve daha displinli şekilde anlatılsa o okul 4 sene deil 2 senede biter ve 2 yıl gibi koskoca bi zaman boşa gitmez hayamıtızda
Tekrar soluyorum elbette soylediklerimin tersi mutlaka vardır ama baya bi azınlıkta.
Neyse ben kimsenin moralını bozmayam =) üniversitenin en güzel tarafı öğrenci olmaktır bana göre güzel bir ortamınız olursa çok güzel anılar gecierebiliriniz
neccko' Alıntı:Sanırım biraz yanlış anlaşıldım =)
Mutlaka istisnaları olacaktır ama ben genelde olan birşeyi söyledim.
Mesela ben üniyi kazandıgımda kayıta gittigimde neler yaşadım onu anlatıyım
Fakülteye girdim mahkeme suratlı bikac arkadas kaydımı yaptı aralarından bi tanesi cana yakın karsısındakine insan gibi davranıyordu onuda sonradan ögrendim orda calısan memurlardan biriymiş yani asistan felan da deil
Herneyse okulun ilk günü bi tane araştırma görevlisine bi soru sordum adam ole bi cvp verdiki bi an için kendimi askerde bi komutana bi soru sormuş ve sert cevap almış gibi hissettim
Yani dicem o ki oradaki görevlileri sevmiyorum beğenmiyorum aralarında iyi olanlar insan gibi olanlar yokmu tabiki var ama geneli kötü.Sanarsınki adam kansere çare buldu yada ekonomiyi düzeltecek formul buldu geziyo ortalıkta
Bi tane hoca sırf gözünün üstünde kaşın var die sana bi takarsa kafayı okulu bitiremiyorsun istersen o konuda herşeyi ögren bi işe yaramıyo.Yani adaletin medeniyetin en fazla olması gerekn kurumlardan birinde bunlardan eser yok
Ben üniyi kazanmadan önce sevmiyordum ama belki yanlış biliyorum dierek girdim baktım ki duyduklarım düşündüklerim hepsi dogruymus =)
Mesela benim bölümümde anlatılan dersler aralarından gereksız olanlar cıkarılsa ve daha displinli şekilde anlatılsa o okul 4 sene deil 2 senede biter ve 2 yıl gibi koskoca bi zaman boşa gitmez hayamıtızda
Tekrar soluyorum elbette soylediklerimin tersi mutlaka vardır ama baya bi azınlıkta.
Neyse ben kimsenin moralını bozmayam =) üniversitenin en güzel tarafı öğrenci olmaktır bana göre güzel bir ortamınız olursa çok güzel anılar gecierebiliriniz