üniversiteli olmak ayrıcalık

Universiteyi meslek edinmek için değil ilim almak için gidilen
yer olarak görmedikçe daha çok kararır içimiz..

Pek çok üniversite mezunumuz var işsiz deniyor ama vasıflı elemanımız
yok ve bölümlere yüklenme var.

Üniversiteli olmak ayrıcalıktır çünkü istediğin şeyi istediğin zaman
öğreniyorsun.

Hacettepe Tıp (ing)

ortam degişioo, yeni arkadaslar yeni degişiklikler.. aktuga katılıyorum iş yok :(

en sevdigim yönü.. derse gitmedıgımde arkadasların imza atması :p

bu arada atatürk üniv. deyim....

kahrolsun kpss :) :)

abi bill gates'i tanımayan varmı dunyanın enzengin insanı ve mikrosoftun sahibi adam dünyanınen iii üniversitesini kazanmış 1 yıl okuyup bırakmış adam anlamış universiteli olmanın bi boka yaramadıgını

maltepe hukuk .... arkadaslar bnden tavsiye üni ye kapağı attım diyip boslamayın sonra mahvedio bide bölüm ağırsa bnm gbi uzatırsınız:vur :vur :vur :vur :vur :vur :vur

devam zorunluluğuda yoksa hepten felç edio:biggrin :biggrin :biggrin :biggrin

arkadaşlar herkeze teşekkur ediyorum katılımlarınız için yorumlarınız için elinize sağlık ama nutmayın ki hepimiz ayrıcalıklıyız
because we are student at universty

Aciklamalariniz beni cok etkiledi.
Benm derslerim orta duzeyde bi lise ogrencisiydim liseyi bittirdim ama uni sinavinda bişi yapamadim sizin yazdiklarinizla bi kez daha anladim uni. yararliligini bu sene cok calişmayi dusunuorm inş sizin gibi bende uni.li olurum...!
Bu konuya dewam pls...!

neccko' Alıntı:
Dünyanın en zengin adamlarından biri bi üniversiteye gittiginde konferansda ögrencilere üniyi bırakın bosuna zamanınızı öldürüyosunuz demişti :D

Ayrıca kişişel gelişim uzmanı olan ve kitapları best seller olabilen bir şahıs olan anthony robbins de üniversiteyi gereksiz ve çok bişey katmayan kurum oldugunu söylüyor

Ve özellikle bizim ülkemizdeki üniversiteler dünyanın en geri kalmış ünilerindeler
ilk 500 e bile giremedik, demokrasinin 0 a yakın oldugu görevlilerin asıp kestiği kafalarına göre at koşturdugu bi kurum

Ondan ünili olmak sadece diploma almanıza ve askerligi 6 ay yapmanıza yarar

Birşeyler kazanmak isteyen insan üni okumasada birçok şey başarabilir.Bu durumda olan cok tanıdıgım var

Neco ilk 500 de değiliz demişsin ama İTÜ 349. sıradadır:durdurun:durdurun Ayrıca 4 üniversite daha ilk 500 dedir.(istanbul, Bilkent, diğerini hatırlayamadım) Bide üniversite zaman kaybıdır diye arkadaşlardan lütfen üniversiteye gitmezsek neler yapabilirizi öğrenebilirmiyiz ben son sınıftayım beni ikna ederseniz okulu bırakacamm 1 yılın boşa gitmemesi iyi olur beni kurtarınnnn:durdurun :durdurun :durdurun :durdurun

İzmiR Ekonomİ Üniversitesi ... Endüstri Sistemleri Müh.

Üniversite hayatından güzeli varmı yaw?:D

universitenin en buyuk ayrıcalıgı bence ailenden uzak kendi hayatını kurman ve de diledigin herseyi yapabılmen ..yasasın ozgurluk :D

4. yıldır okuyorum hala bi ayrıcalığını görmedim :)

üniversiteli olmak eskiden insanlara bir itibar kazandırıyormuş. o 80 öncesi üniversitelerde okuyan insanlar gerçek bir entellektüel olarak üniversiteden mezun oluyormuş. şimdi ise olay çok farklı. teknik bilgisi olan ama sosyal anlamda hiçbir gelişimi olmayan insanlar mezun oluyor üniversitelerden. çok çok az üniversite mezunu entellektüel birikim yapıyor gerisi faso fiso.

KTÜ 1996

selam arkadaşlar...kesinlikle ayrıcalık üniversiteyi kazanmak dert kazanırsın yerleşmek dert yerleşirsin gittiğin yerdeki halkla kaynaşmak der heleki o halk öğrenci düşmanı sadist bir halksa ev bulması dert ev sahiplerinin bu evi öğrenciye vereceğime balyozla yıkarım demesi dert geçinmesi dert sınavlar dert yok prof. yok doç kahrı çekmek dert (üç ayrı bölümlerdeki kızları aynı anda idare etmek dert :)...)bu şakaydı) kışın sobasına odunu dert yemeği dert mezun olması dert oldun hadi işi bulması dert...aslında haklısınız bu bir ayrıcalık bu kadar işkence kesinlikle ayrıcalık...:) karabük üniversitesi işletme

Çince mütercim tercümanlık

şimdiyse uluslararası finans ve ticaret

Üniversite herşeyin yeni başladığı en güzel eğitimin verildiği yerdir..öğretimden pek emin değilim ama :)

ailenden kopup tek başına bişiler yapmaya calışıyorsun..hayata attıgın en ciidi adım olarak ta gorebilrsin..bizim universitenin sevdigim yonu Türkiyenın en büyük ve en guzel kampusune sahıp olması,sevmedıgım yonu Turkiyenın en zor universitesi.olması..(ODTÜ)

walla istediin saatte kalkıp gidersin ister derse girer ister girmezsin .. kafana göre takılıosun işte : )

bence ayrıcalık falan deil anasını sattıgımın yerınde erkek yurdu yok ev kadınına donduk yaa.:d:d:d

Dünyanın en zengin adamlarından biri bi üniversiteye gittiginde konferansda ögrencilere üniyi bırakın bosuna zamanınızı öldürüyosunuz demişti :D

Ayrıca kişişel gelişim uzmanı olan ve kitapları best seller olabilen bir şahıs olan anthony robbins de üniversiteyi gereksiz ve çok bişey katmayan kurum oldugunu söylüyor

Ve özellikle bizim ülkemizdeki üniversiteler dünyanın en geri kalmış ünilerindeler
ilk 500 e bile giremedik, demokrasinin 0 a yakın oldugu görevlilerin asıp kestiği kafalarına göre at koşturdugu bi kurum

Ondan ünili olmak sadece diploma almanıza ve askerligi 6 ay yapmanıza yarar

Birşeyler kazanmak isteyen insan üni okumasada birçok şey başarabilir.Bu durumda olan cok tanıdıgım var

tabi ki başarabilir.başarı demek üni. okumak deildir ki.ama şöle bişi var üni. güzel bölüm demek ing. demek özel sektörde çalışmak demek.yurt dışı teması demek ileride işadamı demek.+ dolgun maaş demek.ben mesela gıda müh.okuyorum hedefim ing ile beraber okulu bitirim iş hayatına atılmak.
iş bulam ayrı bir olay.benim işim hazır.ama iş bulmak üni. bitirmkle olmuo biraz ağzınız laf yapcak.kendini pazarlayabileceksin yok sa tabi kalırsın işsiz
açıkçası şu diplomalı işsizleri yeteri kadar kendini geliştirmedikleri için işsiz kaldıklarını düşünüom çok konutum galiba
gaziosman paşa üni

bızde devam yoktu valla hıc gırmeden gectıgım dersler oldu:D unıde okumak rahatlık ya kafana gore takılıyosun e tabı bıde hayatı insanları tanıyosun..dpü

Geri