üniversiteli olmak ayrıcalık

gencfbli

New member
Reaction score
0
arkadaşlar burada herkez üniversiteli olmanın bi ayrıcalığını bahsetsin hadi bakalım kaçtane konu bulacağız bide herkez hangi üniversiteden olduğunu belirtsin lutfen ben dokuz eylul unıversitesi işletme bolumu evet bekleyiorum cevaplarınızı:vur

türkiyedeki üniversite mezunlarının biçoğunun işsiz olduğunu düşünürsek pek bi ayrıcalık olduğu söylenemez...

Aktuğ' Alıntı:
türkiyedeki üniversite mezunlarının biçoğunun işsiz olduğunu düşünürsek pek bi ayrıcalık olduğu söylenemez...

ya bi ayrıcalıık dedik ya sende hemen kotumser dusunme bence bi çok ayrıcalığı var hadi biraz dusunelim ama güzel dusunelim hemen moralinizi bozmayın

oRtamın farklılışıyor iyimi oluyor kötümü oluyor bilmiyorum ama *-)

geleceğe yöneLik arkadaşlıklar kurup birlikte iş yapabilme imkanları doğuyor..

bu arada Gaziantep Üniversitesi...

bu sene 40 bin mezuna tercih yapma hakkı verildi.
bunların 20000 i atanıcak sadece. ünv mezunlarının sadece 1/6 sı devlette çalışabiliyor. hatta 1/7 si falan. hiçbir ayrıcalığı yok. :)kendi işinizi kurun arkadaşlar... üniversite okunmaz bu memlekette...

peki tamam bu kadar kotumser olmaya ne gerek var unıversite okumayıpta ne yapacaksın hiç olmazsa guzel bi bolume gidip kendini geliştirdikten sonra illa devlettemi çalışman gerekiyor ozel sektorde çalış su anda bi çok ozel sektorde iş imkanları devletten daha iyi olanlar var bence unı insana düşünce zenginliği arkadas cevresi hemde kulturlu arkads çevresi ve iş olanakları sağlayabilir evet devam edelim

jaser' Alıntı:
bu sene 40 bin mezuna tercih yapma hakkı verildi.
bunların 20000 i atanıcak sadece. ünv mezunlarının sadece 1/6 sı devlette çalışabiliyor. hatta 1/7 si falan. hiçbir ayrıcalığı yok. :)kendi işinizi kurun arkadaşlar... üniversite okunmaz bu memlekette...

üniversite okuduktan sonrada kendi işini kurabilrisn iş demek sadece devlette calısmak demek değildir. hem universiteden sonra kurabilecegin kendi işin daha kaliteli seviyede oluyor neden dersen devlet destekleri alabilyorsunuz.

İstanbul Teknik Üniversitesi

Dünyanın en zengin adamlarından biri bi üniversiteye gittiginde konferansda ögrencilere üniyi bırakın bosuna zamanınızı öldürüyosunuz demişti :D

Ayrıca kişişel gelişim uzmanı olan ve kitapları best seller olabilen bir şahıs olan anthony robbins de üniversiteyi gereksiz ve çok bişey katmayan kurum oldugunu söylüyor

Ve özellikle bizim ülkemizdeki üniversiteler dünyanın en geri kalmış ünilerindeler
ilk 500 e bile giremedik, demokrasinin 0 a yakın oldugu görevlilerin asıp kestiği kafalarına göre at koşturdugu bi kurum

Ondan ünili olmak sadece diploma almanıza ve askerligi 6 ay yapmanıza yarar

Birşeyler kazanmak isteyen insan üni okumasada birçok şey başarabilir.Bu durumda olan cok tanıdıgım var

Arkadaşlar öncelikle sunu unutmayalım dünyanın hiç bir sisteminde herkes üniversite mezunu olmalı diye bii kural yok yani universiteli olmak bi ayrıcalıktan cok tercih meselesidir.

Yani universiteli olmak demek cok para kazanacagınız yada prestjli bi işte calısacagını anlamına gelmez. Ama üniversiteliysen bunu yapabilrsin. Sakıp ağalar, maradonalar oxfordan dan mı mezun ama yakın bi ornek verelim AIRTIES türkiyenin bir numarası evet kurucuları üniversite mezunu.şimdi o zman + larını ve - lerini elimden geldigince yazmaya calısıyım ki ileride universiteye girmek isteyenler iiçin bi on bilgi olsun

+ lar

*Üniversiteliyseniz bi itbarınız olur. Çünki size geleceğin mühendisleri, diplomatları ve ya akedemisyenleri gözüyle bakarlar

*sevdiginiz bı konu üzerinde arstırma yapabilir kendinizi geliştirebilir ve bu yolda buyuk basırlar kazanabilrsiniz

*üniversiteler de yeni arkadas cevresi ve hocalar sayeseinde ufkunuz genışler değişik bakıs acıları kazanırsınız

*iş basvurusu yaparken üniversiteli olmak size işe alımda öncelik saglar

*hem basarılı hemde üniversiteliyseniz buyuk imkanlar sizi beklıyor demektir. İyi bir lab. devlet destekleri, yurt disindaki iyi üniversitelerde doktora ve master programları

*bu olanaklar sayesinde kendi işinizi kurabilir hemde cok buyk paralar kazanabilrisiniz. Neden mi devlet destekleri derken 15-20 binlıra değil, en az bi kac milyon dolardan behsetmemiz gerkir ki bu da sermayedir arttırmak size kalmıs.

*üniversite eğitimi dunya nın hiç bi yerinde lise eğitimi değildir orada hakkaten özelleşmiş eğitimler alırsınız. cok farklıdır girip görmek le fark anlasılır.(malesef guzel yurdumda bunu anlayamayan üniversiter var kabul etmek lazım bunu eksiye de yazıyım bari )

*şehir dışında ya da yurt dışında okumak yani aileden uzak olmak demek kendi ayaklarınız üzerinde durmanız demektir iyidir size zararı değil faydası olur ama zordur malesef.

*ileride yüksek yerlerde belkide basbakan olacak cumhurbaskanı olacak insanlarla muahbbetiniz olur (torpil yönünden düşünmeyin sadece.)

*içinizde anlatılmayı bekleyen yetenekler düşünceler varsa bunları ortaya cıkarmak için üniversiteler bire bir yerlerdir

-ler
*Her üniversiteli dış işleri bakanı ya da profesör olamıyor.üniversiteye giripte bitiiremeyenler var yahu

*resim yapmayı seviyorsanız bunun için illaki üni. sart değil ama gitmekte fayda vardır.ama gitmeden de bi picasso olabilirsiniz.

*ne yani şimdi universiteye gitmeyenler arkadasları olamıyormu.mesela burada forumlarda bile değişik bakış açıları kazanabilirsniz.

*eger o işi yapmıyacaksanız o bölümde okumak zaman kaybidir hemde hazırlıkla beraber en az 5yıl para yonunden ne siz sorun ne ben soyluyeyim. ha bide ozel unıversıtedeysenız vay halinize

*şimdi biraz gerceklerle yuzleselim.2006 yılının ılk 500 unıversitesi acıklanmıs :D malesef turkıyeden sadece 3 evet yanlıs duymadınız 3 universite girebilmiş :D isteynelere link verbilirim daha sonra. yani kendimizi kandırmayalım iyi bi üniversite okumuyorsak cok daha uzun bi yolumuz var demek.

* devlet desteği neymiş yaw.al sana diploma bana para ver diyince devalt sanki sana yarıdm yapıo :) keşke ole olsa ama malesef arkadaslar elinizde gecerli bi proje yoksa yok size para mara..

*amcanın oglu, dayımın kızı ,eniştem.... bitirdi de ne oldu evde işsiz bekliyo diyebilrisiniz.belki verilen maaşları begenmediler yada işe alınmadılar ama bu sonucu degıstırmez unıversıteyı bıtırmıs olmanız iş garantisi değildir.

**bu listeler uzar gider
***sonuç
şimdi bu yazıları okuyup kimileriniz tmm kesin gitmeliyim diecek kimileriniz boswer ya ne gerek var diecek neden mi. Çünkü her şey insanın kendisinde bitiyor basarmak isterseniz ve de bu ugurda calısırsanız başarılı olursunuz ha yolunuz üniversite üzerinde gecebilir de geçmeyebilir de. - sahşi fikrimdir- eger muhendis olmak istiyorsanız üniversiteye gitmeniz gerekli ama sadece üniversitede okumakla muhendis olunmaz. unutmayın istediginiz kadar iyi bi universitede okuyun kedinizi geliştirmesseniz işşizler kervanı sizi bekliyo ama kendinizi geliştiriseniz bekide tarih adınızı altın harflerle yazacak ve bu memleket sizin için dua edecek.unutmayın büyük bilim başarılarını sadece universite profesörleri elde etmemişlerdir.ılk okulu bırakıp sorna atom fiziği uzerinde calısmalar yapanlar oldug gibi daha ilk okulda seri toplamlarını bulanlarda vardır. NE OLURSA OLSUN BAŞARI SİZE VERİLMEZ ÇALIŞIP KAZANMANIZ GEREKİR.

Hepimizin memlekete faydalı olabilmesi dilegi ile saygılar ve sevgiler.
(İnşallah az da olsa bildiklerimi paylasabilmiş ve yardımcı olabilmişimdir.hatalarım varsa affola. benim de ogreneceklerim var daha :))

İTÜ Elektronik Mühendisliği

neccko' Alıntı:
Dünyanın en zengin adamlarından biri bi üniversiteye gittiginde konferansda ögrencilere üniyi bırakın bosuna zamanınızı öldürüyosunuz demişti :D

Ayrıca kişişel gelişim uzmanı olan ve kitapları best seller olabilen bir şahıs olan anthony robbins de üniversiteyi gereksiz ve çok bişey katmayan kurum oldugunu söylüyor

Ve özellikle bizim ülkemizdeki üniversiteler dünyanın en geri kalmış ünilerindeler
ilk 500 e bile giremedik, demokrasinin 0 a yakın oldugu görevlilerin asıp kestiği kafalarına göre at koşturdugu bi kurum

Ondan ünili olmak sadece diploma almanıza ve askerligi 6 ay yapmanıza yarar

Birşeyler kazanmak isteyen insan üni okumasada birçok şey başarabilir.Bu durumda olan cok tanıdıgım var

Neccko arkadaşım neden bu kadar ünilerimizi aşşaladığını anlayamadım açıkcası.Bence ünilerimizde çok değerli proflarımız doçentlerimiz var fakat değerlendirilemiliyor sende biliyorsunki.Beyin göçü denilen zımbırt sonucunda bilim adamlarımız elden gidiyolar.Hem en geri kalmış üniler ne demek bir odtu bir bir boğaziçi bir itü bunlar geri kalmışsa avrupa ülkeleri hariç diğer ünilerin hali nedir ?Ah bir değerlendirebilirse proflarımız ah bir gerekli yatırım yapılsa ünilerimize neler olurdu şimdi ?Hem sen bakma o bi takım güçler için araştırma yapan kurumlara onların hepsi yalan.Sonuçta dünyadaki ilk 10daki ünilerin hepsi amerikada ve ingiltiredeymiş olur mu öyle şey.İçimizde ne cevherler var kardeşim.Konuyu başka yere çekme amacında değilim.Herkese iyi forumlar..

ya abiler unileri yerden yere vurdunuz ya insaf su anada amerekada arakadasda bahsetmiş beyin gocunun sebebiyle beyin cerrahları turkiyede değilde amerikada çalışıyor ve bunlar dunyanın en iyi cerrahları arasında gosteriliyor bu durumda unıversiteleri değil devleti sorgulqamak lazım o imkanı ona turkiye devleti verse o adam turkiyee çalşacak unutmayın ki okumak herşeyden once gelir insan kendini geliştirebilir ha insan kendini üniversite okumadan geliştiremezmi demeyeyin tabikide olur ama üniverstilerde okumak oraların havasını bile tenefus etmek bi çok insana çok şeyler kazandırır........

üniversiteler bireyi hayata hazırlar. en onemli artısı budur.
cehaleti okuyarak yenebilir, analatik dusunmeyi ogrenir hayatta karsılasabileceginiz zorluklardan akılnızla, fikirlerinizle, kaleminizle ustesinden gelmeyi ogrenirsiniz.
bir amaç, bir hedef, bir hüner sahibi olursunuz.
ezbere konusmaz, arastırarak dusunerek konusur ona gore hareket edersiniz.
son olarak; okuyalım, anlayalım, uygulayalım...

iş imkanları ogrenciye baglıdır. eger kendisini yetistirebilmis ise nitelik kazanmıs ise, gerekli donanımları edinebilmiş ise (yabancı dil, master, doktora vs.) kolay kolay sırtı yere gelmez.

ankara atılım üni. elektrik-elektronik mühendisliği

üniversiteyele iş bitmiyor bide kpss var :) kpss yi kazanmak bir ayrıcalık

Sanırım biraz yanlış anlaşıldım =)

Mutlaka istisnaları olacaktır ama ben genelde olan birşeyi söyledim.

Mesela ben üniyi kazandıgımda kayıta gittigimde neler yaşadım onu anlatıyım

Fakülteye girdim mahkeme suratlı bikac arkadas kaydımı yaptı aralarından bi tanesi cana yakın karsısındakine insan gibi davranıyordu onuda sonradan ögrendim orda calısan memurlardan biriymiş yani asistan felan da deil

Herneyse okulun ilk günü bi tane araştırma görevlisine bi soru sordum adam ole bi cvp verdiki bi an için kendimi askerde bi komutana bi soru sormuş ve sert cevap almış gibi hissettim

Yani dicem o ki oradaki görevlileri sevmiyorum beğenmiyorum aralarında iyi olanlar insan gibi olanlar yokmu tabiki var ama geneli kötü.Sanarsınki adam kansere çare buldu yada ekonomiyi düzeltecek formul buldu geziyo ortalıkta

Bi tane hoca sırf gözünün üstünde kaşın var die sana bi takarsa kafayı okulu bitiremiyorsun istersen o konuda herşeyi ögren bi işe yaramıyo.Yani adaletin medeniyetin en fazla olması gerekn kurumlardan birinde bunlardan eser yok

Ben üniyi kazanmadan önce sevmiyordum ama belki yanlış biliyorum dierek girdim baktım ki duyduklarım düşündüklerim hepsi dogruymus =)

Mesela benim bölümümde anlatılan dersler aralarından gereksız olanlar cıkarılsa ve daha displinli şekilde anlatılsa o okul 4 sene deil 2 senede biter ve 2 yıl gibi koskoca bi zaman boşa gitmez hayamıtızda

Tekrar soluyorum elbette soylediklerimin tersi mutlaka vardır ama baya bi azınlıkta.

Neyse ben kimsenin moralını bozmayam =) üniversitenin en güzel tarafı öğrenci olmaktır bana göre güzel bir ortamınız olursa çok güzel anılar gecierebiliriniz

ankara üniversitesi____ sadece kızların olduğu ortamlarda hava atmaya yarıyo...baska hiçbir icraati yok:biggrin

neccko' Alıntı:

Fakülteye girdim mahkeme suratlı bikac arkadas kaydımı yaptı aralarından bi tanesi cana yakın karsısındakine insan gibi davranıyordu onuda sonradan ögrendim orda calısan memurlardan biriymiş yani asistan felan da deil

Herneyse okulun ilk günü bi tane araştırma görevlisine bi soru sordum adam ole bi cvp verdiki bi an için kendimi askerde bi komutana bi soru sormuş ve sert cevap almış gibi hissettim

Yani dicem o ki oradaki görevlileri sevmiyorum beğenmiyorum aralarında iyi olanlar insan gibi olanlar yokmu tabiki var ama geneli kötü.Sanarsınki adam kansere çare buldu yada ekonomiyi düzeltecek formul buldu geziyo ortalıkta

Bi tane hoca sırf gözünün üstünde kaşın var die sana bi takarsa kafayı okulu bitiremiyorsun istersen o konuda herşeyi ögren bi işe yaramıyo.Yani adaletin medeniyetin en fazla olması gerekn kurumlardan birinde bunlardan eser yok

Ben üniyi kazanmadan önce sevmiyordum ama belki yanlış biliyorum dierek girdim baktım ki duyduklarım düşündüklerim hepsi dogruymus =)

Mesela benim bölümümde anlatılan dersler aralarından gereksız olanlar cıkarılsa ve daha displinli şekilde anlatılsa o okul 4 sene deil 2 senede biter ve 2 yıl gibi koskoca bi zaman boşa gitmez hayamıtızda

Tekrar soluyorum elbette soylediklerimin tersi mutlaka vardır ama baya bi azınlıkta.

Neyse ben kimsenin moralını bozmayam =) üniversitenin en güzel tarafı öğrenci olmaktır bana göre güzel bir ortamınız olursa çok güzel anılar gecierebiliriniz

şimdi kanka sen ünilerin artısı veya eksisi değilde eğitim sisteminden bahsetmişin o zaten kesin değişmeli turkiyede sana katılıorum yani türkiyede bole olduktan sonra istersen dort kere master yap yine iş bulman zor haklısınız ama bazı çok guzel artılarıda var üniversite mezunlarını yiende oldurmeyelim :biggrin :biggrin :biggrin

neccko' Alıntı:

Ama bu anlattığının ünilerimizin kalitesiyle hiç bir alakası yok ;)..

ewet açılmasını dört gözle bekledigim yeni 2 memleketim

faydaları:

1 ünüformasız derslere girebiliyoruz :D
2 kantini var :D:D:D:D
3 ister ders git ister gitme (bide devam zorunlugu olmaza):D:D:D:D:D
4 özgürsün
5 evde kalanlar siz anladınız onu :D:):D:)

üniversite ayrı bir yer hayatınızda dönüm noktası bu kadar karamsar olmayın

bu arada ERZURUM atatürk üni

Geri