Ülkü Şehidi A.Bülent Orkan

neb34' Alıntı:
Türk-İslam diyorsunuz o zaman Kürtlerin veya başka ırkların sizin aranızda işi yok öyle mi?
Ya bunun adına ırkçılık denir
İnnemel müminune ihvetun.Bu ayeti iyi öğrenin

Allah Türkü korusun demek de ırkçılığınızın ispatı.Ya müslüman Türk değilse ne olacak?O zaman teziniz çürük demektir.Allah müslümanı korusun.İslam dini inananlar ve inanmayanlar olarak tefrike müsade eder.Onun dışında Türk,Kürt aynıdır imandaysa.Türkle Yunan aynıdır eğer küfürdeyse

Ülkü şehidi yaptıysanız yarın birgün İbrahim Tatlıses ölür ona da türkü şehidi derler.Kavramları kafanıza göre ayarlamayın

Şehadet şehadettir

çok havadan uçuyorsun ırkçı ayakları yapıyorsun ama Peygamber Efendimiz (s.a.v)in ''kavmini koru '' diyede hadisi şerifi vardır.biraz bakarsan bunları öğrenirsin.ırkçılıktan RABBİME sığınırım!!!
ALLAH Türkü korusun da maksatını bir cümleyle açıklayayım
''Türklük bedenimiz İslamiyet ruhumuzdur.Ruhsuz beden anca ceset olur'' Başbuğ Alparslan Türkeş :goz:
kürtler demişsin bizim içimizde de bu davaya gönül veren ülküdaşlarımız var onu da şöyle açıklayayım
''laz da benim çerkez de ben kürt de ben
bunlar aza bunlar el kol TÜRK!TÜRK beden
ağzı olan konuşmasın bilmeden
Ozan Arif ''
türkü şehidi diye birşey demişsin aşağılıyormuşsun gibime geldi amann haa!!!!!

Ülkü şehidi yaptıysanız yarın birgün İbrahim Tatlıses ölür ona da türkü şehidi derler.

Ohoo uçtun sen baya ya.. Nereden nereye getirdin konuyu.. Öyleyse her sıfata şehit mi nakliye edicez? Mantıklı kurun cümleleri..

'' Çok havadan uçuyorsun ırkçı ayakları yapıyorsun ama Peygamber Efendimiz (s.a.v)in ''kavmini koru '' diyede hadisi şerifi vardır. ''

Arkadaş güzel ve yerinde bir cevap vermiş..

Börteçine9' Alıntı:
çok havadan uçuyorsun ırkçı ayakları yapıyorsun ama Peygamber Efendimiz (s.a.v)in ''kavmini koru '' diyede hadisi şerifi vardır.biraz bakarsan bunları öğrenirsin.ırkçılıktan RABBİME sığınırım!!!
ALLAH Türkü korusun da maksatını bir cümleyle açıklayayım
''Türklük bedenimiz İslamiyet ruhumuzdur.Ruhsuz beden anca ceset olur'' Başbuğ Alparslan Türkeş :goz:
kürtler demişsin bizim içimizde de bu davaya gönül veren ülküdaşlarımız var onu da şöyle açıklayayım
''laz da benim çerkez de ben kürt de ben
bunlar aza bunlar el kol TÜRK!TÜRK beden
ağzı olan konuşmasın bilmeden
Ozan Arif ''
türkü şehidi diye birşey demişsin aşağılıyormuşsun gibime geldi amann haa!!!!!

Bir dakika ırkçılığı yapan ben miyim sen misin

Yazımı iyi oku

Türk-İslam sizin lafınız,benim değil

Ben diyorum ki İslam indinde inananlar bir millet inanmayanlar başka millet

Ülkü şehidi lafını da siz attınız ortay ben değil.Buna karşılık ben de dedim ki herkes kendi inancına göre şehidlik ilan ederse yarın birgün İbo ya da türkü şehidi der çünkü maşallah siz ülkü şehidi,danıştay saldırısında ölenler için laikler cumhuriyet şehidi derlerse,İbo hayranları da ona bu sıfatı kondurur

Ne demek istediğimi anlatabiliyor muyum kardeşim?Yazıyı dikkatli okuyun

Türklük bedenimiz İslamiyet ruhumuz.Şehitlerimiz onurumuz namusumuz.Bizler tüm dünyada karşımıza dikilse bu yolda son ülkücü düşene kadar yürüycez.Gerisi kuru laftan ibaret.Ağabeylerimizi kardeşlerimizi hain kurşunların döndüremediği bu yoldan bir kuru gürültü bizi hiç döndüremez.Muhtaç olduğumuz gücümüzü kanımızdan imanımızdan ve bizden önce bu yolda düşen şehitlerimizden alıyoruz.Ne mutlu Türk'üm diyene.

Şimdi Türkçü Olunca Irkçı ?
Ümmetçi olunca Mükemmel insancıl biri mi oluyoruz ?

Şimdi Yaradan Türkü korusun dediğimizde IRKÇI
Yaradan Müslümanı korusun dediğinde mi IRKÇI olmuyoruz....

Ne yaman bişiymiş bu ? Yani Soyumuz için kardeşlerimiz için dua edince vay ırkçılar sizi ha

Biz Gurur Duyuyoruz verdiğimiz ÜLKÜ Şehitlerinden.

bunlar yüzünde 30 yıl geriden gidiyor ülke

kardeş kardeşi vurmuş birine şehit diğerine it demişler

bumu tartışılan konu 30 yıl geçmiş hala kafalardaki örümcek ağları temizlenmemiş

o zaman ölenler allah yolunda, vatanı milleti ailesi için ölmedi erbakan, ecevit, demirel, türkeş yolunda öldü ne şehittir ne gazi ............ bu kadar işte

işin birde şu yönü var: polis suçsuz masum adamı anasına avradına bacısına küfür eder adam yediremez gururuna akşam gider
polisi vurur polis yarın şehitmi olmuş oluyor şehitlik başka bişey iyice araştırın derim ben

ya arkadaş adamlar ölmüyorda nasıl insalar anlamak mümkün değil (erbakan, demirel,)
lan bu ülkede ortalama yaş sınır 60 bilemedin 65 adamlar 90 yaşında hala başbakanlık derdinde gidinde biraz emeklilik yaşayın
milletin yakasından düşün ya gidin beter olun
babamı yönettiniz beni yönettiniz benim çocuklarımı yönetmenizide istemiyorum ya gidin ya

Şehitlik gibi kutsal bi mertebeyi ne hale getirmişsiniz iki günde ...

Şehitlikte aranan tek özellik Ayet ve hadisler ışığında olaya yaklaşırsak Allah cc. Yolunda son nefesini vermiş olmasıdır...

Ülkücüymüş Türkücüymüş Türkmüş abdliymiş ve hatta İsrailliymiş hiç farketmez Allah cc. Yolunda son nefesini veren kişidir rengi ırkı dili tipi önemsiz ayrıntılardan ibarettir
Şehitlik öyle yüce bi mertebedirki tek başına
Önüne arkasına yapılan bütün eklemeler yakışıksız olur

Son olarak Türkocağı Kimsenin şehadetine laf söylemek gibi bi yanlış içinde değilim Allah korusun bu duruma düşmekten Mesele farklı bir ülkü şehidi tutturmuşsunuz kardeş kardeşi kırıyo bir kavram kargaşası yüzünden
Şehit lik tek başına bütün anlamları içinde taşıyan bir mertebe az öncede belirttiğim gibi önüne arkasına eklemeler yapmak lüzum dışı oluyor

neb34' Alıntı:
Bir dakika ırkçılığı yapan ben miyim sen misin

Yazımı iyi oku

Türk-İslam sizin lafınız,benim değil

Ben diyorum ki İslam indinde inananlar bir millet inanmayanlar başka millet

Ülkü şehidi lafını da siz attınız ortay ben değil.Buna karşılık ben de dedim ki herkes kendi inancına göre şehidlik ilan ederse yarın birgün İbo ya da türkü şehidi der çünkü maşallah siz ülkü şehidi,danıştay saldırısında ölenler için laikler cumhuriyet şehidi derlerse,İbo hayranları da ona bu sıfatı kondurur

Ne demek istediğimi anlatabiliyor muyum kardeşim?Yazıyı dikkatli okuyun
Yazıyı dikkatli okudum merak etme.Bide ben sana ırkçı demedim yazılarını anlamadığın burdan belli :goz:
İnananlar bir Millet ise Peygamber Efendimiz '' kavmini koru'' hadisi şerifi neden demiş arkadaşım ?

incubus84' Alıntı:
Son olarak Türkocağı Kimsenin şehadetine laf söylemek gibi bi yanlış içinde değilim Allah korusun bu duruma düşmekten Mesele farklı bir ülkü şehidi tutturmuşsunuz kardeş kardeşi kırıyo bir kavram kargaşası yüzünden
Şehit lik tek başına bütün anlamları içinde taşıyan bir mertebe az öncede belirttiğim gibi önüne arkasına eklemeler yapmak lüzum dışı oluyor

Öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım insanların sıkıntısı şehidlik kavramının önüne ülkü kelimesinin konmasımıdır yoksa ölen insanın siyasi düşüncesine olan düşmanlık veya husumetmidir?
Benimle şunu tartışın A.Bület Orkan şehiddir veya değildir. Şehid değildir gibi bir düşüncede iseniz bunu tartışmaya Allahın izniyle hazırız.
Ülkü şehidi denilen kelimeden rahatsızsanız bu terim sadece şahsı tanımlamak için kullanılmıştır şehide herhangi bir anlam yüklemek için değil. Şehidin öylesi böylesi olmayacağını herhalde sizler kadar biliyoruz.
A. Bülent Orkan için ülkücü şehid tanımıda kullanılabilirdi mesela çeçen şehid, bosna şehidleri, çanakkale şehidleri, kıbrıs şehidi v.s örnekleri çoğaltmak mümkün bu tanımlama coğrafi veya siyasi olabilir. Siyasiden kasıt mensubu olduğu hareket veya cephedir, teşkilattır sadece bu anlatılmak istenmiştir. Müslümanlar arasında tefrikaya sebebiyet verecek bir anlam ihtiva etmemektedir Allah cümlemizi böyle tefrikalardan muhafaza eylesin.
Kavramları tartışırken o kavramdan ne anladığınız önemlidir sadece kelime olarak telaffuz etmek değil, türklük benim için İslama hizmettir, türk-islam ülküsü çerçevesindede olay bundan ibarettir ancak elbette farklı milliyetçilik düşüncesinde olanlar var bu insanlar mhp yide kendilerine yakın hissedebilirler ancak farklı düşünceleri onları bağlar.
Türk Milliyetçiliğini; Türkün diğer ırklardan üstünlüğü olarak algılayanlar var, ümmetçilik düşüncesine zıt olarak algılayıp ümmetçiliğe düşman olanlar var, İslam alemini hiçe sayanlar var, ancak bunların hepsini aynı kefeye koymaya kalkarsanız haksızlık etmiş olursunuz.
Bizim fikri yapımıza ve yaşantımıza nizam ve intizam veren bir dinimiz var türklüğümüzde elbette islamiyetin potasından geçip süzülerek bize aksedecektir. Anlatmak istediğimi bir kaç paragırafla seyyid ahmed arvasi(r.a) hz leri izah ediyor:

Düşman, karşısındaki güçleri parçalayarak, onları birbirine düşürerek, kolay yutulur lokmalar durumuna sokmak ister. Mesela, sanki bir insan, hem 'dindar', hem 'milliyetçi', hem 'medeniyetçi' olamazmış gibi, bu değerleri birbirine zıt proğramlar durumuna sokarak, hiç yoktan 'çatışan güçler' meydana getirir. Bu oyunlarını, o kadar ustaca planlar ki,
tertiplerini anlamak için bazan olayların üzerinden elli veya yüz sene geçmesi gerekir. Mesela, Osmanlı Türk Devleti'nin parçalanması ve Orta-Doğu'nun sömürgeleştirilmesi için,
dinimizin ve milliyetimizin düşmanları, 'din' ile 'milliyetçilik' arasında zıddiyet ve düşmanlık duyguları doğurmayı planlamış olduklarını şimdi itiraf ediyorlar.

Serge Hutin adlı bir Fransız masonunun yazdığı 'Les Francs-Maçons' kitabının 127.nci sayfasında okuduğumuza göre İslam dünyasında masonlar Cemaleddin-i Afgani ve
Muhammed Abduh gibi 'din politikacılarını' localarına kaydederek onların eliyle 'Dini, milli yapılara göre reforme ederek' alemşumul İslam dinini bozmak, öte yandan Müslüman
Kardeşler (Freres Musulmans) hareketi ile de 'İslam'da milliyetçilik yoktur' propagandası ile milletleri çökertmek ve bu suretle -çok kahpece bir planlar- birbirine zıt 'İslamcı' ve
'Milliyetçi' sun'i düşman kamplar doğurmak istemişlerdir.

Emperyalizm, bizim dünyamızda bu 'paradoks'tan çok istifade ettiğini ayrıca yazmaktadır. Dinimizin ve milliyetimizin düşmanları, din ve milliyet gibi iki mukaddes varlığımızı,
birbirine düşman göstermek oyunundan kolay kolay vazgeçeceğe benzemiyor.

O halde, Türk Milliyetçisine düşen iş, bütün varlığı ile bu oyunu, herşeyden önce kendi yurdunda bozmak olmalıdır. Bu ülkede, sun'i olarak birbirine düşman 'güya Türkçü' ve 'güya İslamcı' cepheler meydana getirmek isteyen hain ve kahpe oyunların
karşısına, bir Müslüman-Türk olarak ve tarihine yaraşır bir biçimde çıkmalıdır.

Bunun için, Türk-İslam kültürüne, Türk-İslam medeniyetine, Türk-İslam ülküsüne bağlı, Türklük şuur ve vakarına, İslam iman, aşk, ahlak ve aksiyonuna sahip, Türklüğü bedeni,
İslamiyeti ruhu bilen, milletini teknolojik hamlelerle dünyanın bir numaralı devleti yapmak özlemi ile çırpınan, Dünya Türklüğünün, İslam dünyasının ve bütün mazlum milletlerin
ümidi olmaya namzet bir gençlik yetiştirmekten başka çaremiz yoktur.

Gene Mehmet Akif bizleri uyarıyor:

Akif’te Milliyetçilik

Vatanın ve Milletin birliğini korumak ( Milliyetçilik ) Müslümanlık, fertler arasında ırk, dil, renk... farkı gözetmediğinden; Âkif'in "gençliği", her türlü tefrikadan arınmış olacaktır. Ona gore bir milletin, farklı ırklardan meydana gelmesi, ideal birliği sağlanması halinde, tehlike teşkil etmez.

Sen! Ben! Desin efrad, aradan vahdeti kaldır,
Milletler için işte kıyâmet o zamandır.
Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez!

Mehmed Akif ümmetçidir, ancak Akif'in ümmetçiliği Müslümanlığın millî hakimiyetle tamamlanması esasına bağlıdır. O, millî hakimiyetin olmadığı yerde Müslümanlığı düşünemez, diyenler haklıdırlar.

Mehmet Akif; Siyasî bakımdan "ümmetçi" olmasına karşılık, duyguları bakımından "halkçı" ve "milliyetçidir.

Mehmet Akif Ersoy

"Fikr-i kavmiyyeti şeytan mı sokan zihninize
Birbirinden müteferrik bu kadar akvamı
Aynı milliyetin aklında tutan İslam'ı
Temelinden yıkacak zelzele kavmiyettir
Bunu bir lahza unutmak ebedi heybettir..." (Süleymaniye kürsüüsnde,s.179)

"Arabın türke , lazın çerkese,yahut kürde
Acemin çinliye ruçhanı mı var?Nerde?
Müslümanlıkta anasır mı olurmuş ?Ne gezer!
Fikr-i kavmiyeti tel'in ediyor Peygamber
En büyük düşmanıdır ruh-i Nebi tefrikanın
Adı batsın onu islama sokan kaltabanın!" (Hakkın sesleri ,s. 205)

Elbetteki Mehmet Akifin bahsettiği kavmiyetçilik " ümmet " kavramına karşı olan kavmiyetçilik fikridirki Akifin dediği gibi ADI BATSIN..

Mensup oldukları cemaatten başka herkesi hakir gören, yalnızca kendisilerinin “samimi” Müslüman olduğuna inandırılmış, aslen “kibir öbekli” bu gibi kişilerin; vatanını seven, milletinin, ümmetinin, dolayısıyla insanlığın yücelmesi için Gayretullah’a sığınarak çalışan Türk Milliyetçileri’ni, ırkçı, hatta İslam harici, tövbe haşa “kâfir” olarak görmesi ve göstermesi, son derece düşündürücüdür.

Maalesef bu kişiler, konuyu derinlemesine araştırma zahmetine katlanmadan, kulaktan dolma bilgilerle kendilerini neredeyse “fetva makamı” saymaktadırlar.

Türk Milliyetçileri’ne ırkçı, kafatasçı diyerek İslâm harici görenler, bir Müslüman’a “kâfir” diyenin kendisinin küfre gideceğini unutmamalıdırlar.

Türk Milliyetçileri’ne bu iftiraları atanların tamamına yakını kesin hükümlü bağnazlardır. Bir kısmı da azınlık ırkçısı olduklarını dindarlık perdesi arkasına sığınarak saklamaya çalışan zavallılardır.

Bizim milliyetçiliğimiz...
İslâm, meşrû sınırlar içerisinde akrabalık bağının kuvvetlendirilmesi, sürdürülmesini tavsiye etmektedir. Türk Milliyetçileri de, akrabalık bağının en büyük organizasyonu olan milletimizin her ferdini sevmekte ve kardeşlik bağlarının kuvvetlendirmesine gayret etmektedirler.

Türk Milliyetçileri, “Üstünlüğün yalnızca takvâda olduğuna inanmaktadır ve siyahın beyaza, beyazın siyaha üstünlüğünün olmadığının” şuurundadır. Bizim milliyetçilik anlayışımızda antropolojik ırkçılığa, kafatasçılığa asla ve asla yer yoktur. Bizim milliyetçiliğimiz, başka milletlerin gözyaşları üzerine bina edilmemiştir.

Elbette “Bütün Müslümanlar kardeştir” ve Türk Milliyetçileri buna iman etmişlerdir. Fakat kişinin kendi vatanının ve milletinin değerlerini savunması, bu kardeşliğe engel değildir.
Zira “Vatan sevgisi imandandır” hadis-i şerifi ortadadır.

İslâm kardeşliğinden bahsederek, Türk Milliyetçileri’ne insafsızca saldıranlar; nedense Kızıl Çin emperyalizmi altında inim inim inleyen 35 milyon Doğu Türkistanlı Müslüman kardeşimizi hatırlamazlar.
Bu kardeşlik, Yunanistan’da, Bulgaristan’da bulunan soydaşlarımıza sindirme politikaları uygulanırken pek umursanmaz.

Yine Ermenilerin kadim Azerbaycan yurdu Karabağ’ı işgal etmesi, 21’inci asrın en büyük soykırımını yapması, 1 milyondan fazla insanın evsiz, yurtsuz kalması karşısında bu kardeşlik unutulur.
İslâm milletleri elbette kardeştir ve bu kardeşlik bağı kuvvetlendirilerek sürdürülmelidir. Filistin de bizim kanayan yaramızdır, esir Doğu Türkistan da...
Irkçılık lanetlenmiştir...

Yüce dinimiz İslam, ırkçılığı kesin bir dille yasaklamıştır. Bunu herkes bilmektedir. Mesele İslamiyet’e göre ırkçılığın ne olduğudur. Maalesef Türk milliyetçilerine saldıranlar İslamiyet’e göre ırkçılığın ne olduğunu araştırmak yerine, kendilerine ezberletilenler dairesinde ırkçı tarifi yapmaktadırlar.

Peygamberimiz Efendimiz Hazreti Muhammed’in (sav) sadece şu hadis-i şerifi, bu kişilere cevap olarak yeter de, artar:
“En hayırlınız, (zulme düşerek) günah işlemedikçe aşiretini müdafaa edendir.” (Süraka İbnu Malik el-Cu’şemi)
Bu hadis-i şeriften anlaşılacağı üzere, günah işlemedikçe mensubu bulunduğumuz milleti, cemiyeti, kavmi ve aşireti müdafaa etmemiz çok hayırlı bir davranıştır. O halde milliyetçi olmamız, aziz vatanımıza, millî ve değerlerimize sahip çıkmamız, kendileri rahat döşeklerinde kışlarken, milletimizin ve İslâm’ın hizmetinde kanımızı - canımızı vermemiz, bunları niçin rahatsız etmektedir?..

yahu deniz gezmis dewrim sehidi oluyorda, bu adam niye ulku sehidi olmasin???

Türk ocağı sıkıntılarımızı sana bizzat özelden ilettikten ve anladığını umduktan sonra
Şimdi görüyorumki ben çıktıktan sonra cevabını gayet iyi bildiğin soruları bana buralardan sormuşsun ki buna hiçbir şekilde anlam veremediğimi belrtmek isterim öncelikle

Baştan açıklamakta tekrar bi fayda olacağını zannetmemekle beraber şu noktayıda düzeltmek istiyorum.. Kimsenin şehadetine dil uzatmak gibi bi edepsizlik içine düşmekten Allah'a cc. sığınırım Allah yolunda yaşadı Allah yolunda son nefesini verdiyse bir kişi şüphesiz şehittir.
Bundan şüphe eden kendinden şüphe etmelidir !!!

Ama Şehit sıfatı başlı başına herşeyi açıklamaya yeterken başına ülküydü devrimdi gibi yakıştırmalar yapılması
Şehadetin manasına ters düşmektedir

Bu seferde alıntı yapıp cvp hazırlıycaksan bizzat alıntı yapıp hazırladığın msjı bana ulaştırman çok daha hayırlı olacaktır Zira senin kelimelerini kendince yorumlayan bazı dostların İmanımıza kadar dil uzatma edepsizliğini göstermeye başladılar Üzücü olan noktalar Başkalarının yaptığı edepsizlikten ziyade senin gibi birisinin buna göz yummasıdır..

ülke elden gidiyor sizler neleri tartışıyosunuz , bugün vatanınınz için ne yaptınız ....
bu kadar ince eleyip sık dokumayın....
ÇALIŞIN.....ÇALIŞIN....ÇALIŞIN....

incubus84' Alıntı:

Bu seferde alıntı yapıp cvp hazırlıycaksan bizzat alıntı yapıp hazırladığın msjı bana ulaştırman çok daha hayırlı olacaktır Zira senin kelimelerini kendince yorumlayan bazı dostların İmanımıza kadar dil uzatma edepsizliğini göstermeye başladılar Üzücü olan noktalar Başkalarının yaptığı edepsizlikten ziyade senin gibi birisinin buna göz yummasıdır..
İnsanların sizin gibi düşünmemeleri size onları edepsizlikle suçlama hakkını vermez.Bu konu altında yazılan tüm mesajları okudum kendiminkileri de defalarca.Ama kimsenin bir diğer müslüman kardeşimizin imamına dil uzatmak değil bunu ima edecek bişey bile yazdığını görmedim.Yüce Allah böyle bir günaha cüret etmekten hepimizi korusun.Kendi adıma mesajımda Türk-İslam ülküsüne inanan bizlerin bazı kesimlerce dinsizlikle suçlandığımızı ama bir müslümana bunu yapanların haşa küfre kadar giden bir günahın içine girdiklerini izah etmeye çalışmak kimseyi imansızlıkla suçlamak değildir.Hemde bu bağnazlıktan yakınırken aynı şeyi başka müslüman kardeşime yapmam zaten düşünülemez.
Kaldı ki bu konudan bu kadar alakasız bir sonuç çıkarıp ordaki tanımlamaları üstünüze alınıp suçlamalar yapmanızda fazlasıyla ilginç,bir diktatör ağzıyla gözdağı vermenizde.
Ben Türkocağı kardeşimin yazılarını yorumlayarak bişeyler yazmıyorum.Elbette O kardeşimin yazdıklarından kendime yakın bulduğum bölümlerden birsürü şey öğreniyorum Allah kendisinden razı olsun.Ancak yazdığım her cümle kendi dünya görüşüme ve inanç alemime ait.
Konuyu fazla uzatmak istemiyorum.Ben Türk milliyetçisiyim.Rehberim Kuran-ı Kerim. O'nun hükümleri ve Peygamber Efendimizin hadis-i şerifleridir yol göstericim.Kuldan birşeyler öğreneceksem o kulun islam olgunluğuna erişmiş salih kullardan olması gerekir.Kendilerini fetva makamı sananlardan değil.
Ve son kez yineliyorum Allah bir müslüman kardeşimi herhangi bir nedenle haksız yere suçlayıp o günahın altına girmekten ve kul hakkı almaktan beni korusun.
Size bunları özel mesajla iletecektim ancak özel mesaj yazma yetkim olmadığı için böyle bir yol tercih ettim.Konuyla ilgili burda cevap verip gereksiz yer işgal ettiğim için diğer arkadaşlardan özür dilerim.Saygılar.

Börteçine9' Alıntı:
Yazıyı dikkatli okudum merak etme.Bide ben sana ırkçı demedim yazılarını anlamadığın burdan belli :goz:
İnananlar bir Millet ise Peygamber Efendimiz '' kavmini koru'' hadisi şerifi neden demiş arkadaşım ?

İnanalar bir millet ''ise'' değil,zaten millettir.Çünkü bu Kuran ayeti ile sabittir.

Madem sen hadis gösteriyorsun ben de sana hadis göstereyim

Rabbiniz bir olduğu gibi, babalarınız, dininiz ve Peygamberiniz de birdir. Arabın Aceme, [Arap olmayana] Acemin Araba üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızının karaya, karanın kırmızıya üstünlüğü yoktur. Hiçbir milletin diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir.) [İbni Neccar]

(Allahü teâlâ, cahiliyet övünmelerini sizden kaldırdı. Hepiniz Âdem aleyhisselamın evlatlarısınız. Âdem ise topraktan yaratılmıştır.) [Tirmizi]

(Irkçılık yapan, ırkçılık için savaşan ve ırkçılık uğrunda ölen, bizden değildir.) [Ebu Davud]

Arkadaşım bir takmışsın ırkçılıkta ırkçılık.Ben ırkçı değilim ırkçılıktan RABBİME sığınırım.
Eğer senin dediğim gibi ırkçı olsam Ülküdaşlarımız içinde kürt asıllı olanlar olmaz.Kaç kere dedim ama anlatamıyorum sana bir kere daha yazcam:
''Laz da benim kürtte benim çerkez de ben
Bunlar aza bunlar el kol Türk!Türk beden
Ağzı olan konuşmasın bilmeden
Ozan Arif''
Vatan,Millet kavramlarını bilen bölücülük yapmayan adam benim kardeşimdir bir daha da bizim için ırkçı falan gibilerinden yakıştırmalar yapma!!

ALLAH yolunda ölenlere şehit denir.Bu hepimizin ortak fikri
Ülkücünün davası İlay-ı Kelimetullah açıklamasınıda yapayım''Allah'ın ismini yüceltmek ve her yere taşımak ''
Umarım anlaşılmıştır.Biz ırkçı değiliz hiç birimizin evinde hitler veya musolininin resmi yok :goz:

incubus84' Alıntı:
Türk ocağı sıkıntılarımızı sana bizzat özelden ilettikten ve anladığını umduktan sonra
Şimdi görüyorumki ben çıktıktan sonra cevabını gayet iyi bildiğin soruları bana buralardan sormuşsun ki buna hiçbir şekilde anlam veremediğimi belrtmek isterim öncelikle
Ama Şehit sıfatı başlı başına herşeyi açıklamaya yeterken başına ülküydü devrimdi gibi yakıştırmalar yapılması
Şehadetin manasına ters düşmektedir

Değerli kardeşim sıkıntını anladım ve izahını son mesajımda yaptım, sorduğum sorunun muhatabı sen değilsin yapmış olduğum sadece açıklamadır, mesajımdan soru sormak, yermek, kınamak gibi bir anlam çıkarman gerçekten üzücü, herkes bilirki fikri olgunluğa erişmiş bir kardeşimle fikir tartışması yapmam anlamsızdır, yazdığın her mesajın altına düşünmeden imzamı atabileceğimi bilirsin.
Ancak bazı dostlarımın(!) imanımıza dil uzatma edepsizliğinden bahsetmişsin bunu anlayamadım. Sedapınar hanımın açıkladığı gibi bahsi edilen edepsizlikle ilgili dikkat çekici bir ibareye rastlayamadım.
Binaenaleyh milliyetçilik çok ince bir çizgi üzeredir, çizgiyi aşanın imanı tehlike arzeder, bediüzzamanın tabiriyle iki taraflı madalyon gibidir bir yönü faydalı bir yönü zararlı, müsbet ve menfi çizgisi muhafaza edilirse zararlı değil yararlıdır. Yapılan yorumlar kişilerin elbette kendi yorumudur, yanlış tabirlerde içerebilir, Allahın izniyle, doğrusunu izahta haddimiz olmayarak bizlere düşer. Çizgiyi aşana düşünüp düzeltme imkanı vermekmi daha hayırlıdır, edepsizlikle suçlamakmı? Allah davası üzere olduğuna emin olduğum kardeşlerimden düşman olmak yerine insanları anlamasının daha doğru olacağı kanaatindeyim. Bu konu içerisinde ülkücü camia hakkında kulaktan dolma bilgilere sahip müslüman kardeşlerimide suçlamıyorum, hakkımızda yanlış düşünüyorlarsa bu bizim handikapımızdır. Demekki kendimizi izahta eksik kalmışız. Umuyorum bu konu başlığında yapılan yorumlar aslında ortak davada olduğumuzun bir kanıtı olmuştur. Çünkü müslümanların kavramlara ve tüm aleme bakış açısı elbette aynı olmalıdır kaynağımız aynı değilmidir? Method ve hareketin farklı olması bizim zenginliğimizdendir, cemaatin çok olması sorun teşkil etmemeli ehli sünnet vel cemaat çizgisinde olduğu müddetçe Allah yollarını açık etsin sevgilisi destekçisiyiz. Bu konuya son mesajım.

türk ocağı' Alıntı:
Değerli kardeşim sıkıntını anladım ve izahını son mesajımda yaptım, sorduğum sorunun muhatabı sen değilsin yapmış olduğum sadece açıklamadır, mesajımdan soru sormak, yermek, kınamak gibi bir anlam çıkarman gerçekten üzücü, herkes bilirki fikri olgunluğa erişmiş bir kardeşimle fikir tartışması yapmam anlamsızdır, yazdığın her mesajın altına düşünmeden imzamı atabileceğimi bilirsin.
Ancak bazı dostlarımın(!) imanımıza dil uzatma edepsizliğinden bahsetmişsin bunu anlayamadım. Sedapınar hanımın açıkladığı gibi bahsi edilen edepsizlikle ilgili dikkat çekici bir ibareye rastlayamadım.
Binaenaleyh milliyetçilik çok ince bir çizgi üzeredir, çizgiyi aşanın imanı tehlike arzeder, bediüzzamanın tabiriyle iki taraflı madalyon gibidir bir yönü faydalı bir yönü zararlı, müsbet ve menfi çizgisi muhafaza edilirse zararlı değil yararlıdır. Yapılan yorumlar kişilerin elbette kendi yorumudur, yanlış tabirlerde içerebilir, Allahın izniyle, doğrusunu izahta haddimiz olmayarak bizlere düşer. Çizgiyi aşana düşünüp düzeltme imkanı vermekmi daha hayırlıdır, edepsizlikle suçlamakmı? Allah davası üzere olduğuna emin olduğum kardeşlerimden düşman olmak yerine insanları anlamasının daha doğru olacağı kanaatindeyim. Bu konu içerisinde ülkücü camia hakkında kulaktan dolma bilgilere sahip müslüman kardeşlerimide suçlamıyorum, hakkımızda yanlış düşünüyorlarsa bu bizim handikapımızdır. Demekki kendimizi izahta eksik kalmışız. Umuyorum bu konu başlığında yapılan yorumlar aslında ortak davada olduğumuzun bir kanıtı olmuştur. Çünkü müslümanların kavramlara ve tüm aleme bakış açısı elbette aynı olmalıdır kaynağımız aynı değilmidir? Method ve hareketin farklı olması bizim zenginliğimizdendir, cemaatin çok olması sorun teşkil etmemeli ehli sünnet vel cemaat çizgisinde olduğu müddetçe Allah yollarını açık etsin sevgilisi destekçisiyiz. Bu konuya son mesajım.

Sevgili Kardeşim

Bizim anlaşamadığımız tabir ülkü şehidi kavramıdır.Biz diyoruz ki şehadetin önüne başka sıfat gerekmez.Şehadet şehadettir

Türk-İslam meselesi senin dediğin gibi iki yönlü madalyon.Biz ırkıçılık derken bazı arkaşlarımızın gerçek hayatta güya bu niyetle işe girişip amiyane tabirle kafatasçı olduğunu çok gördük.O yüzden ben size Türk-İslam dan ziyade kavm isminde ziyade İslam kardeşliği konusunda yoğunlaşılmasının daha doğru olacağını söyledim.Çünkü biz eğer Türk-İslam dersek Arab da
Arab-İslam der Malezyalı Malezya-İslam der.Bunun içinden çıkılmaz.Halbuki Osmanlı zamanında olduğu gibi ittihad ı İslam olduğunda zaten hak nizam tesis edilir ve bunun başını Türk milleti çeker.Çünkü tarihi miras ve genel karakteristik özelliklerimizden ötürü bu şerefi İslam aleminde yalnız milletimiz taşıyabilir.Ama bu demek değildir ki bu şerefin amacı Türk-İslamdır.Amaç ümmeti Muhammed in selametidir.Ha şu da gerçek ki vatan sevgisi imandandır

Yoksa hepimizin amacı aynı en azından seninle benim türk ocağı.Sadece nüans farkı var bazı hususlarda.O da hayırlara vesile olur inşallah

Söylemek istediğimi anlatabildim inşallah

Bu arada herkesin kandili mübarek olsun.Cenabı Allah(c.c) ülkemize İslam alemine ve tüm insanlığa bu mübarek gecenin yüzü suyu hürmetine hayırlar nasib eylesin

Biz Tanrı Dağında Kürşat,
Türkistanda Ahmet Yesevi,
Malazgirtte Alparslan,
İstanbulda Fatih Sultan Mehmet,
Sinada Yavuz,
Kurtuluş Savaşında Atatürk
soyundan gelen necip bir Milletiz.Tüm Türk-İslam aleminin kandili mübarek olsun.

Geri