Ülkü Şehidi A.Bülent Orkan

türk ocağı

serdengeçti
Reaction score
0
ALİ BÜLENT ORKAN

Mamak Askeri Cezaevi dehşet günlerini yaşıyordu...

...Ali Bülent Orkan gezerdi bu hücrede daha önceleri. On onbeş günlük sakalı ile havalı havalı yürürdü bu havasız mekânda. Her sabah yarım saatlik bahçe vaktinde bir olurdu bakışlarımız. Mamak Askerî Cezaevi dehşet günlerini yaşarken, komünist örgütlerin kılını bile kıpırdatamadığı o şiddet ortamında, teşkilâtımız mensupları ferdî çıkışlarıyla destanlara konu olacak kutlu bir direniş gösteriyorlardı. Bunun en estetik örneğini Ali Bülent Orkan sergilemişti.

Şer örgütlerinin azılı tetikçileri idarenin baskısına boyun bükmüş yedek gardiyanlık yaparken, Ali Bülent Orkan gibi kardeşlerimiz direnişin sembolü olmuştu. Rütbesiz erlere 'komutanım' diye hitap etmek mecbur ve aksi durum, ağır cezaî müeyyidelere gerekçeydi. Fakat, kardeşim Ali Bülent;

-Hey asker ağa bir baksana, diye kapıdaki yüzbaşıya seslenerek, mitolojik bir çıkış yapıyor ve günlük sakal tıraşının mecbur olduğu o işkence günlerinde bir haftalık sakalı ile, üç adım hücre voltası atarak, 'Kartal kanat' yürüyordu. O sanki idam mahkûmu değil de, ilâhî bir celsenin karizmatik hâkimi gibiydi. Ali Bülent Orkan, 13 Ağustos 1982 Cuma günü sabaha karşı Ankara Ulucanlar Cezaevi'nde asılarak şehit edildi. Mübarek bedeni Ankara Karşıyaka Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Ruhu şad makamı cennet olsun..

KURBANA EYVAH...

Dünya ne hoş demirlerin ardından
Kendi rızamızla gelmedik, eyvah!
Yiğit ayrılır mı gönül yurdundan
Gurbette süründük, ölmedik, eyvah!

Mavzerleri göz yaşıyla ısladık
Meydanlarda öz evlatlık tasladık
Baba dedik, sırtımızı yasladık
Meğer üvey imiş bilmedik, eyvah!

Kör bıçağı bekliyordu bebemiz
Kurban olmak idi bütün çabamız
Ki, İbrahim olmayınca babamız
Bizler de İsmail olmadık, eyvah!

Eyyub ‘a benzer ki Yakub’un hali
Babalıktan yana yoktur emsali
Firavun damında Yusuf misali
Bir babaya hasret kalmadık, eyvah!

Çekilenler unutulur, gider mi?
Bir baba oğluna böyle eder mi?
İsyan mı, sitem mi, yoksa kader mi?
Ne çare bir cevap bulmadık, eyvah!

daii
burası sehitler bölümü.

asılarak ölenler ne zamandan beri şehit oluyor.burayada siyaset bulaştırdınız ya helal olsun hiçbişey demiyorum size...

Aktuğ' Alıntı:
daii
burası sehitler bölümü.

asılarak ölenler ne zamandan beri şehit oluyor.burayada siyaset bulaştırdınız ya helal olsun hiçbişey demiyorum size...

Siyasetmi?? Sence seksen öncesi şehit olanlar siyaset içinmi şehit oldu? Allah aşkına sen partin için mesela kendini ateşe atabilirmisin?
Evet burası şehitler bölümü bu insanda diğer beşbin arkadaşı gibi bu vatan bu bayrak ve hepsinden önemlisi ilay-ı kelimetullah için şehit oldu. Sence bunlar şehitlik için yeterli değilmi? Şehit olması için illa üniformalımı olması gerekiyor?
Şimdi sen diyeceksinki e o zaman devrim şehitlerinide(!) analım, buda başlıbaşına tartışma konusudurki bir sürü üyeyi incitecek tartışmalar çıkar.
Benim şehitlikten anladığım unsurları layıkıyla taşıyan bu insanların siyasi fikrine bakmadan anılması gerektiğine inanarak hatıralarını neşrettim.
Eğer şahadet Allah yolunda ölmekse devletini savunduğu için devleti tarafından asılan ali bülent orkan elbette şehittir. Ve burda anılmayıda haketmektedir.
Emin ol ülkesinin fani olmuş o beşbin yiğidi bir gün siyaset yüzünden değil Allah, vatan, bayrak sevdasına şehit oldukları gerçeğini anlamamızı ve o şekilde anmamızı isterlerdi. Bizde bu isteklerini yerine getiriyoruz belki onların aziz ruhlarına bir şey yapamıyoruz ama yaptıkları mücadeleden iftahar ediyoruz ve gelecek nesillere gururla takdim ediyoruz.
Neden rahatsızlık duyalımki? bayrağımız ay-yıldız, vatanımız türkiye, dinimiz islam değilmi? o halde neden bu mübarekleri şehit olarak anmayalım?

nerde kim sehit oluyo yaaa.bırakın bu ayakları.sen önce sehitliğin tanımını bi öğren ondan sonra yorum yap burda.tanımladığın şahıslar Allah yolundamı öldüler yoksa ülkeyi karıştıran emperyalistlerin yüzünden kardes kanımı akıttılar.80 öncesi ölenler ne için ölmüşlermiş.ben söyleyim sagcısıda solcusuda boku bokuna ölüp gitiler.çıkarın artık bu at gözlüklerini gözünüzden.gidin başka yerde siyasetmi yaparsınız propagandamı yaparsınız ne halt ederseniz edin.burda bari yapmayın.insaf beee

yanlış bilmiyorsam piyangotepe katliamında 7 kişiyi öldürmek (2 kişiyle birlikte) suçuyla idam edildi..
bu mudur şehit ?

Belirli Bİr Grup İçin KEndi Görüşlerinde ŞEhittir, Şuanki SOL görüşlü olan arkadşalarımızın Bir zamanların AZILI KATİLİ - SOYGUNCUSU die TCK( TÜRK CEZA KANUNUN 1980 ) Geçenler KAHRAMAN - LİDER sıfatında Onun için Biraz saygı duymanızı Rica Ediyorum..

Şehitler Ölmez Bölümüne Açılması Yanlış.. Orası TÜRK TOPRAKLARINI SAVUNMAK İÇİN Asker Şehitleri İçin Geçerlidir...

Belki Aksini savunanlar Deniz Gezmişi Şehit olarak biliyordur ?

Suç bizim aslında. Deniz gibi hainleri belli bir kesim kahraman olarak ilan ederken hakkkında neredeyse yüzlerce kitap yazdıranlar tabiki bizim ülkü şehidimiz dediğimiz insana kuşku ile yaklaşacaktır. Biz reklam yapmadık ya biz onlar gibi kendimizi övmedik biz onlar gibi ne oldum delisi olmadıkya

NOrmaldir....

Bu ülkede Deniz Kahramansa bu ülkenin şehitlerinden biride A.Bülent Orkan'dır

hala şehit diyolar yaaa.
güzel kardesim bak.aç sözlüğü bi bak şehit ne demek kahraman ne demek.ısrarla tekrar ediyorum.dediğiniz adamlar vatan topraklarınımı savundular ki şehit olsunlar.çıkarın bu at gözlüklerini gözünüzde.herseyede böyle hoplamayın.bu kadar basit değil sehitliğin tanımı.her asılanı şehit olarak görmeyin.dediğiniz adamlar pisi pisine ölüp gittiler bu kadar basit.

Ne deniz nede orhanın şehitlikle alakası yoktur dendiği gibi sağcılık ve solculuk işlerine bulaşmış Allah adına hiç düşünmeden adam öldüren kişilerdir.(müslümanlıkla yada bayrak bunu ne ilgisi var hiç anlamadım ya) Bunlar ortamı savaşa çevirmiş bu yüzdende asılmışlardır siz bu adamların şehit yaparsanız öcalan ölüncede devlet tören düzenlesni ? Artık pkklılarda bizimde bir şehidimiz var der.Şehitlik o kadar kolay birşey değildir.Sağcı solcu çatışmaları yüzünden ölenler yada idam edilenlerin şehitlikle uzaktan yakından alakası yoktur.

Şehitlikle ilgili ayetler

* “Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanmayın. Aksine onlar diri olup Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar. Allah’ın lütfundan kendilerine vermiş olduklarıyla sevinç içindedirler ve arkalarından henüz onlara kavuşmamış olanları, kendilerine bir korku olmayacağı ve üzülmeyecekleri üzere müjdelerler.” (Ali İmran, 3/169-170)

* “... Şüphesiz hicret edenlerin, yurtlarından çıkarılanların, benim yolumda kendilerine eziyet edilenlerin, çarpışanların ve öldürülenlerin kötülüklerini örtecek ve kendilerini altından ırmaklar akan cennetlere sokacağım. Bu Allah katından bir karşılıktır. Karşılığın en güzel olanı Allah katındadır.” (Ali İmran, 3/195)

* “Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin. Aksine onlar diridirler ancak siz fark edemiyorsunuz.” (Bakara, 2/154)

* “Allah, kendi yolunda çarpışıp öldüren ve öldürülen mü’minlerden, karşılığı cennet olmak üzere, mallarını ve canlarını satın almıştır. Bu O’nun üzerine, Tevrat, İncil ve Kur’an’da vadedilmiş olan bir haktır. Allah’tan daha çok ahdine vefa gösterebilen kim vardır? Şu halde yapmış olduğunuz bu alışverişinizden dolayı sevinin. İşte büyük kurtuluş budur.” (Tevbe, 9/111)

Bana göre Şehitler çannakkalededir.

Kafasındaki önyargıları kıramadan, yazdıklarımdan hiç bir şey anlamayıp durumu siyasi bir boyuta çekmek isteyenlere ithafımdır:

Şehid: Allah yolunda öldürülen müslümana şehid denir.

Ülkücünün davası: İlay-ı Kelimetullah için nizam-ı alem. ( Allahın ismini yeryüzüne hakim kılmak amacıyla tüm aleme islam nizamını vermek)

Bu dava uğruna; ezanını dindirmek, vatanını bölmek, bayrağını indirmek isteyenlere karşı teşkilatlanarak mücadele kararı alan bu uğurda ailesini, gençliğini, tüm dünyalığını hiçe sayan, anadolunun müslüman-türk evlatlarından verdikleri mücadele boyunca vurulan, işkence edilip ölümcül hastalığa gebe bırakılan, asılan bu ülkenin fani olmuş yiğitleri şehiddir.
Devlet hainlerle mücadele edemiyorsa, mücadele etmeyi bırakın, gizliden destek oluyorsa, ülkemize orak-çekiçli bayrak asmak isteyenler devletin tüm kurumlarında yuvalanmışsa, ülkenin polisine, askerine silah çekiyorsa sen türk istikbalinin evladı bu duruma seyircimi kalacaksın? Seyirci kalmayarak kanınla canınla mücadele ettiysen ve bu uğurda öldürüldüysen şehid olmayacaksan eğer ne demeye kendini ateşe atacaksın? Pisi pisine hayatını vermeye değermi eğer şahadet yoksa?
Siz o beşbin insanın kalbinimi yardınızda şehid değildir diye hüküm veriyorsunuz? Vatanınız kızıl köpekler tarafından işgal edilemediyse o beşbin faniye borçlusunuz bunu? Yapılan mücadeleden haberiniz yok.
Devleti savundukları için kendi devletleri tarafından işkenceyle cinayetler üzerlerine ihale edildi, mahpus damlarında çürütüldüler, idam edildiler, hapishanede öldürüldüler. Bu mübarekler şehiddir şehid. Hemde mertebenin en yükseğinden. Aşağıda bir şehidimizin daha hazin dolu öyküsü var aktarıyorum kararını siz verin:

O günlerden bir yiğidi anlatacağız. Hüseyin Kurumahmutoğlu adı.

Yüreğinde ülkü sevdası İlayi Kelimetullaha adanan bir ömürdür Kurumahmutoğlu. Zindanlarda yeşeren ülkü gülüdür Kurumahmutoğlu.

Onun hikayesi apayrıdır. Bafranın yiğit ülkücülerinden, çevresinde herkesin sevdiği bir isimdir. İmanlı ihlaslı bir Türk yiğididir. Gönül ateşini yakan ülkü ateşi Hüseyin KURUMAHMUTOĞLU’nun da yüreğine kor gibi düşmüştür. Bafranın namlı ülkücülerindendir. Denge adına insanları asan zihniyet Hüseyini de almıştır zindanlara MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davasının Bafra sanıklarındandır.

Sevdasından idamla yargılanmış 36 yıla mahkum edilmiştir. Dünyalıktan geçmiştir artık O. Esselatu hayrunminennevm derken ezanlar başında takkesi namaza durmuştu Hüseyin. Bir asker belirdi başında takke yasak dedi. Takke yasak. Haykırdı Hüseyin “ Takkemi çıkarmam” dedi. Dipçik darbesiyle seccadesinin başına yığıldı Hüseyin. Seccadesi kana boyanmıştı. Şehit olmuştu Hüseyin. Kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetmiş. Mertebelerin en yücesine şehitlik mertebesine ulaşmıştı Hüseyin. Ülküdaşlarının omuzlarında 17 Temmuz 1987 günü Bafra’da toprağa verildi.

Okudunuz değilmi takke yasak diyen zihniyete karşı takkesini çıkarmayan bir müslümanın şahadetidir bu İslamiyet adına ahkam kesenler buyrun yapın yorumunuzu.

Üstad Necip Fazıl ne güzel anlatmış onları... ALLAH'sızın nefret, namussuzun dehşet, yüreksizin heybet, başı boşun mihnet, devrim bazın zulmet, eyyamcının şirret, inmelinin sıklet, anarşistin devlet , komünistin illet sandığı ve tanıdığı sen... Anlayana çok söz anlatır bunlar...

bu ülke şehitlerini sadece pkk ya karsı dağda yada 1. Dünya savaŞında canakkalede vermedi...

ben devrimci ahlak sosyalist bir tavırla olaya yaklaşmak istiyorum 80 öncesi / sonrası siyasi olaylarda ölenlerin şehitlikle yani bizim bildiğimiz şehitlikle alakaları yoktur ne sağ ne sol onlar sadece mensub oldukları siyasi düşüncenin sembolleridirler. Sağ veya Sol ajitasyoncular tarafından her iki mücadeleninde devamlılığını sağlamak adına onlara şehid denmiştir bi taraf ülkü şehididir bir taraf devrim şehididir . bir taraf allah yolunda öldüğünü idda ederken diğer taraf halk yolunda öldüğünü iddaa etmiştir ama ben bu konunun burda tartışılmasından en azından TÜRK HALKININ DEĞERLERİNİN SAĞA VEYA SOLA YAKLAŞTIRILMASI PEK HOŞ BİR OLAY DEĞİLDİR ! ( GAYET OBJEKTİF KONUŞTUM )

Sembol olmak katil olmaktan çok daha zordur !

antadevrim' Alıntı:
ben devrimci ahlak sosyalist bir tavırla olaya yaklaşmak istiyorum 80 öncesi / sonrası siyasi olaylarda ölenlerin şehitlikle yani bizim bildiğimiz şehitlikle alakaları yoktur ne sağ ne sol onlar sadece mensub oldukları siyasi düşüncenin sembolleridirler. Sağ veya Sol ajitasyoncular tarafından her iki mücadeleninde devamlılığını sağlamak adına onlara şehid denmiştir bi taraf ülkü şehididir bir taraf devrim şehididir . bir taraf allah yolunda öldüğünü idda ederken diğer taraf halk yolunda öldüğünü iddaa etmiştir ama ben bu konunun burda tartışılmasından en azından TÜRK HALKININ DEĞERLERİNİN SAĞA VEYA SOLA YAKLAŞTIRILMASI PEK HOŞ BİR OLAY DEĞİLDİR ! ( GAYET OBJEKTİF KONUŞTUM )

Sembol olmak katil olmaktan çok daha zordur !

Halkın değerlerini sağa veya sola yaklaştıranlar sizsiniz sanırım çünkü konu içerisinde sağ veya sol kavramlarını ilk siz kullandınız, konuyu hala sağ ve sol kavgası olarak görmek istiyor böylece yapılan mücadeleyi bayalaştırmaya çalışıyorsunuz çünkü bu mücadeleden rahatsızsınız.
Şehidlik dini bir kavramdır. Bu kavramın ehemmiyetini " din ayfondur " tezini savunan marksizm, ve marksizmden beslenen "devrimci ahlak sosyalist" düşünceli arkadaşların yorumlama çabaları gayet komik olmaktan öteye geçemiyor.
Sağ diye bir kavram aslında yoktur ve solun antitezi olduğu için sağ diye isimlendirilmiştir. Şehid;sağ, sol mhp, chp vs.. kavramlar için ölen insanlar değil elbet,bir sevda ve ideal uğrunaki buna Allah yolu ve davası diyoruz ölenlere denir.
Bu mücadele içinde inanarak samimi bir şekilde yer almayanlar dışardan kafalarına göre yorumlamaya devam edecekler. Vatanımızı sovyet rusyanın uydusu yapmaya kastedenleri yoketmek katillikse eğer,biz vatan hainlerinin hayatına kastetmeye devam edeceğiz. TAKDİR CENAB-I HAKKINDIR.

Ülkeyi sovyet rusyanın uydusu olmadı ama şimdi bahçeli maşallah ülkeyi amerikan emperyalizmine teslim edenlere demokrasi adına arka çıkıyor..

Arkadaşlar, neden bu kadar dikkatsiz ve gerginsiniz anlamıyorum, adam orda 'ülkü şehidi' yazmış, kur'an şehidi, islam şehidi vs. bişi yazmamış ki. Ona bakarsanız öğretmen şehidi de diyenler var. Onlar Allah yolunda mı öldürüldüler ? Hayır tabii ki de, ama bu ülke için hizmet ettiklerinden ve ayrıca Allah'a da inandıklarından öyle deniyor. Bu kısmı geçiyorum, ayrıca herkes kendi düşüncesini yazmakta serbest. Sakin olalım biraz ya.

Elais' Alıntı:
Bana göre Şehitler çannakkalededir.

Şehidlikle ilgili ayetleri vermişsin altınada eklemişsin yukardaki yazını, bence konuyu iyi araştır yanlış telafuzlar insanı şirke götürür. Ne diyorsun yani pkk ile mücadele eden dağdaki mehmetcik vurulunca şehid olmuyormu?
Davası için vurulan veya asılan ülkücülerin şehid olamayacağını verdiğin ayetlere binaen kanıtla.

Contract Killer' Alıntı:
Arkadaşlar, neden bu kadar dikkatsiz ve gerginsiniz anlamıyorum, adam orda 'ülkü şehidi' yazmış, kur'an şehidi, islam şehidi vs. bişi yazmamış ki. Ona bakarsanız öğretmen şehidi de diyenler var. Onlar Allah yolunda mı öldürüldüler ? Hayır tabii ki de, ama bu ülke için hizmet ettiklerinden ve ayrıca Allah'a da inandıklarından öyle deniyor. Bu kısmı geçiyorum, ayrıca herkes kendi düşüncesini yazmakta serbest. Sakin olalım biraz ya.

dai sorun ülkü şehidi yazmasında değil
sorun konunun şehitler ölmez bölümüne açılmıış olması.gerçi daha sonra tasındı ama zamanında sağ-sol olaylarından dolayı asılmış bi insanın sehit sayılıpta şehitlerimiz için açılmış bi bölümde hakkında konu açılması çok yanlış.herkesin siyasi görüşü farklıdır.herkes kendi siyasi görüşünü savunur.bunu saygıyla karsılıyorum.ama buna şehitlerimizi karıştırmak üstüne üstelik siyasi kavgalardan dolayı asılmış bi adamı şehit ilan etmek yanlıştan çok daha öte bişey...işte kızdığım noktada bu zaten

Geri