Allahü Ekber!.. Kahrolsun Bütün Bilimler!..

Vtnsvr

New member
aslında 'Allahü Ekber!.. Kahrolsun Bütün Bilimler!..' başlıklı konuyu acan arkadaş Allahü Ekber!.. Yatta geber demek istedi ama tepki almaktan korktu.
Allahü Ekber Allah büyüktür demek.bütün bilimlerde Allahın büyüklüğünü ispatlar. konuyu acan kişinin başlığındaki cümle kendi içinde celişiyor.. bu acık ve nettir.
Önyargılı ve cahilsin.Konunun orijinal ismi ve konu aynen aktarılmıştır ne bir eksik ne bir fazla olmayan niyetlerimi okuyup iftira da atma.islam aleni sizin gibi sabit fikirli tartışmayı ve bilimi reddeden kafalar yüzünden bugün terrör sıfatıyla yan yana getirilebiliyor.Dini siyasete alet etmeyin ve insanlar üzerinde baskı yaratmayın ki bu tür konular böyle siyasi kürsülerde degil daha uygun yerlerde kendisine yer bulsun.

€rd@ls10;3259214' Alıntı:
.Ben dine karşıyım diyebilirsiniz ama dini kötüleyerek bi yere varamazsınız Örnegin ,Çoğu bilim adamı ve insan dinin bilime engel olduğunu ve bir yerde olamayacağını düşünür.
Bu belki diğer dinler için doğrudur.Örneğin hristiyanlıkta bilime karşı çıkılmış,
insanlar kitap okuyor diye yargılanmış ve diri diri yakılmıştır.
Bunun üzerine avrupa da bilim adamlarınca dine karşı bir düşmanlık ve karşı koyma görülmüş,kiliseye karşı bir savaş açılmiş,din bilim ve hayattan uzaklaştırılmıştır.Bu onlar için geçerli bir sebeptir.Peki bizler için de öyle mi olmalıdır?
Sizlere birkaç örnek vermek istiyorum.



  1. El-Kindi, Einstein'dan 1100 yıl önce 800 yılında, izafiyet teorisi ile uğraşır,
  2. Akşemseddin Pasteur ’dan 400 sene önce mikrobu bulmuştur.
  3. Ebul-Vefa Trigonometri’de tanjant,cotanjant,sekant,kosekant ’ı bulan büyük alimdir
  4. .Ebu Kamil Şü’ca Avrupaya matematiği öğretmiştir.
  5. Battani Trigonometrinin kaşifidir.
  6. İbn Firnas Wright kardeşlerden bin sene önce ilk uçağı yapıp uçmayı gerçekleştirmiştir.
  7. İbni Sina eserleri Avrupa üniversitesinde 600 sene ders kitabı olarak okutmuştur.
    Tıbbın babasıdır. AVRUPA ya göre adı AVICENNA’dır.
  8. Piri Reis 400 sene önce bugünküne en yakın dünya haritasını çizmiştir
  9. Galile dünya dönüyor diye engizisyonda yargılanırken ondan yüzyıllarca önce Biruni dünyanın çevresini hsaplamış ve dönüşünü açıklamıştır.
Daha da çoğaltılabilir.....

Bunların hepsi müslümandı ve o devirdeki avrupanın yüzyıllarca ilerisindeydi.Buda gösterir ki islamiyet hiçbir zaman bilime engel olmamış aksine teşvik etmiştir.
İlk kelimesi bile OKU olan bir din için nasıl bilime karşı diyebiliriz ki.Gerçek bir müslüman herzaman okumak ve araştırmakla mükelleftir ve bilime karşı olamaz.,
Atıp tutmakla iftiralarla nereye varacaksınız.
Şöyle küfür hakaret yerine,mantıklı şeyler ortaya kondugu zaman seviniyorum.Arkadaşım mutlaka bende bir müslüman olarak bugün teknoloji olarak bir Amerikanın seviyesinde olmayı çok isterim.Zaten bu gibi konuları açmaya kalkmakta öyle bir çoklarının dedigi gibi kesinlıkle din düşmanlıgı degildir.yazar müslüman olmayabilir ama sonuçta bir yaradanın kulu degil mi?Yaradan dünya'ya hiç bir şeyi sebepsiz göndermez.şu yazıyı yazan ve beni konu açıldıgından beri ne şekillerde hakaretlere ugradık ve bir çok kişi de banlandı.Emin ol ortalık yerde olsa bu tür bir şey yazar falan linç edilir ve toplumumuzda bunun bir çok örnegi var.Bir çok aydınımız katledildi.Şimdi yukarıdaki keşifleri yapanlar,o keşifleri yaparken dinci geçinenler tarafından tacizlere ugramadıgını mı sanıyorsun?Sadece dinimiz için de geçerli degil bu diger dinler içinde geçerli.Engizisyon mahkemeleri niçin kurulmuştur bilirmisin?Yukarıdaki gibi kaşiflerin yargılandıgı mahkemelerdir onlar.Papazlar din adına egemen olmak istemişlerdir ve her şeyi kitabına uydurmaya kalkmışlardır.yani diger dinler de bu geçirdigimiz süreci geçirmişlerdir.Matba nedeniyle yaklaşık 250 yıl geriligimiz vardır onlardan ve bizde o süreci yaşıyoruz.Her süreç akışında gidecektir.töreler,din adına cinayetler,linçler var olacaktır.Ama zamanı geldiginde bunlar yobazlık tarihindeki yerlerini alacaklardır.

Bu kadar islam alimi yazmışsın. Hepsi Avrupalılar dini bilimden ve siyasetten çıkarmadan önce yaşayan adamlar. Yani avrupalılar dini bilimden çıkarınca ilerlemişler ve uzak ara fark atmışlar. Bu da din ile bilimin yan yana yürüyemeyeceğinin zaten açık kanıtıdır.
Ne islamla ne musevilikle ne budizmle bilim olmaz.
Bilim en baştan doğmaya karşıdır.
Deneye ve gözleme dayanır.

Bilim Tanrıyı bile incelerken mutlak Tanrı vardır demez. Mutlak var olan insanların yüce bir yaradana inandıklarıdır.
Burada bilim felsefesi okumuş, bilimsel araştırma disiplini nedir bilen çok insan yok. Herkes ayet hadis yazar bol bol ama bilimsel disiplinlerden haberdar değildir kimse.

Yani Bilim tüm mutlak doğmaları yok sayar. Sadece gözlemleyebildiği, ölçebildiği, ispatlayabildiği konularda söz söyler. Ve bu disipline sahip bilim adamları yüzünden yarı iletkenler var. Bu yarı iletkenler ile bilgisayarlarınızdaki mikrochip mimarisi tasarlandı. O yüzden internet hızı arttı, daha kaliteli HD televizyon izleyebiliyor, görüntülü cep telefonu kullanabiliyorsunuz.
Bu saydığım ilerlemeleri bilim adamları gerçekleştirdi imamlar değil.
Kuran okuyarak ahlakınızı geliştirebilirsiniz teknolojiyi ve bilimi değil.

Son olarak şunu söyleyeyim yukarıdaki orta çağdan kalma bilim adamları arasına bizim islamcıların pek haz etmediği bir bilim adamını da ben ekleyeyim.
Adı İbn-i Haldun. Modern Sosyolojinin ilham kaynaklarından bir müslüman bilim adamı.
En önemli eseri Mukddime'de der ki
"bitkinin en gelişmişinden hayvanın en ilkeli doğar, hayvanın en gelişmişinden insanın en ilkeli doğar..."
Harun Yahya ekolünün 10 yıldır yalanlamak için milyon dolarlarca para harcadığı ve herkesin Darwin in evrim teorisi diye bildiği şeyi orta çağda bir islam bilgini söylüyor.

Ama islam ile bilim bu kadar yan yana gelir. Evrim teorisinden bahseden ibni haldun adam yerine konmaz. Çünkü skolastik kafa yapısına sahip bedeni bugünde kafası orta çağda yaşayanlar için bilim sadece dini ispat etmek için kullanılmalı.
Bilim hergün kuran ın yeni bir mucizesini keşfetsin diye çalışılmalı. Kızıldeniz de karışmayan tatlı su tuzlu su duvarı ya da evrenin genişlemesi gibi keşiflerin amacı okyanus bilimi ya da astrofizikte gelişme katetmek değil insanları allaha yaklaştırmaktır dimi?

Bu yüzden türbana karşıyım. Kafasını 3 saat açıp derse giremeyecek kadar saplantıyla, obsesif inananların bilim öğrenmesine zaten gerek yok. Kıt eğitim kaynaklarını boşa harcamayalım.

saygılar
Tebrikler kardeşim haber olmakla,bihaber olmak arasındaki farkı göstermişsin.

Biri ben islama inanmıyorum dediğinde bu küfür değildir.
Ama Hz Muhammed yalancıdır dediğinde mi küfürdür?

Bir adam islama inanmıyorumd ediğinde hoşgörü ile karşılarız, ama kuran uydurmadır dediğinde kellesini mi isteriz?

Zaten islama inanmayan biri peygamber yalancı, kuran yalan, inananların hepsi de saftirik demiş olmuyor mu? Zaten Peygamberi Allahın gönderdiğine inanan, Kuran ı Allah kelamı sayan bir adam islama inanmayacak kadar gerizekalı mıdır?

Yoksa burada birileri gayrimüslimlerin inanan bilmem kaç mmilyar müslümanın hatrına Hz. Muhammed i peygamber mi saydığını sanıyor.

Beyler inanmayan biri için Hz Muhammed yalancı, Kuran bir yalan, Allah ise belirsizliktir.

Buna saygı göstermek zorundasınız.
Eğer yüreğinizden geçiyorsa davet edersiniz, beyniniz yetiyorsa ikna edersiniz sizde ikisi de yoksa cenk edersiniz.
Burada birileri ateistlerle kapışmaya bayılıyor.

En basit tartışmalarda bile sen allaha şunu diyemezsin, peygambere hz kullanmadan hitap edemezsin diye saçma sapan tartışmalar çıkıyor.

Adam inanmıyor senin için dünyanın nedeni onun için bir arap bedevisidir.

Buna katlanamıyorsanız tartışmalara girmeyeceksiniz.

Çünkü peygamberin kendi zamanında bile şahsını gördüğü halde islamı reddeden ve ona şiddet uygulayanlara bile burada bazılarının ettiği gibi küfür edilmedi.

Müslümanlar arasında ciddi bir bilgi ve kültür eksikliği olduğu için kalemle yanıt veremeyecekleri yerde susturma politikası içindeler.

Bırakın konuşsunlar siz de yanıtını verin.
Eğer verebilecek yanıtınız yoksa gidin araştırın.

Öyle şuna laf söyletmem buna laf söyletmem diye kendini peygamberin kılıcı allahın askeri sanan adamlardan olmayın.

Benim bir inancım var benim kendime has bir islamiyet anlayışım var.
Herkesle her ortamda her konuda tartışabilirim. Peygambere küfür edenle bile.
Çünkü inanmayan zaten en büyük küfrü etmiştir daha ötesi yoktur.

Bir de bir arkadaş islam pozitif bilime çok önem verir demiş...

Bana bir tane uzaya çıkan müslüman ülke söylesin o zaman. Son 300 senedir hangi büyük keşfin altında bir müslüman ülkenin imazsı var. Bugün kuranın mücizeleri diye söylenen deniz olayı, evrenin genişlemesi gibi konuları bile batılı bilimadamları bulmuş. Müslüman imamlar bak kuranda yazıyor diyorlar. O adamlar bulmadan çıkarsalar ya şu kuranda yazanları...

Ben arkadaşın söylediğinin eksik olduğunu düşünüyorum. İslam pozitif bilime önem verir, ancak şu anki islam mezheplerinin hepsi bilime karşıdır. O yüzden de hiç bir islam ülkesinden bir cacık olmuyor bu dünyada.
Büyüksün be kardeşim.Konunun son noktasını da koyuşsun bana göre.
 

olimpiyat

New member
Önyargılı ve cahilsin.Konunun orijinal ismi ve konu aynen aktarılmıştır ne bir eksik ne bir fazla olmayan niyetlerimi okuyup iftira da atma.islam aleni sizin gibi sabit fikirli tartışmayı ve bilimi reddeden kafalar yüzünden bugün terrör sıfatıyla yan yana getirilebiliyor.Dini siyasete alet etmeyin ve insanlar üzerinde baskı yaratmayın ki bu tür konular böyle siyasi kürsülerde degil daha uygun yerlerde kendisine yer bulsun.



Şöyle küfür hakaret yerine,mantıklı şeyler ortaya kondugu zaman seviniyorum.Arkadaşım mutlaka bende bir müslüman olarak bugün teknoloji olarak bir Amerikanın seviyesinde olmayı çok isterim.Zaten bu gibi konuları açmaya kalkmakta öyle bir çoklarının dedigi gibi kesinlıkle din düşmanlıgı degildir.yazar müslüman olmayabilir ama sonuçta bir yaradanın kulu degil mi?Yaradan dünya'ya hiç bir şeyi sebepsiz göndermez.şu yazıyı yazan ve beni konu açıldıgından beri ne şekillerde hakaretlere ugradık ve bir çok kişi de banlandı.Emin ol ortalık yerde olsa bu tür bir şey yazar falan linç edilir ve toplumumuzda bunun bir çok örnegi var.Bir çok aydınımız katledildi.Şimdi yukarıdaki keşifleri yapanlar,o keşifleri yaparken dinci geçinenler tarafından tacizlere ugramadıgını mı sanıyorsun?Sadece dinimiz için de geçerli degil bu diger dinler içinde geçerli.Engizisyon mahkemeleri niçin kurulmuştur bilirmisin?Yukarıdaki gibi kaşiflerin yargılandıgı mahkemelerdir onlar.Papazlar din adına egemen olmak istemişlerdir ve her şeyi kitabına uydurmaya kalkmışlardır.yani diger dinler de bu geçirdigimiz süreci geçirmişlerdir.Matba nedeniyle yaklaşık 250 yıl geriligimiz vardır onlardan ve bizde o süreci yaşıyoruz.Her süreç akışında gidecektir.töreler,din adına cinayetler,linçler var olacaktır.Ama zamanı geldiginde bunlar yobazlık tarihindeki yerlerini alacaklardır.



Tebrikler kardeşim haber olmakla,bihaber olmak arasındaki farkı göstermişsin.



Büyüksün be kardeşim.Konunun son noktasını da koyuşsun bana göre.
müslüman ve sunniyim bilime karşı dğeilim software developer ve işletletmeciyim kısmetse 3 üncü lisansımıda alıcamm yeşil kuruluşların birinde çalışmıyorum ailemle başı örtülü hiç kimse yok bilime falan karşı değilim senin dediğin guruptada değilim ama gönlümdeki hayat tarzımdaki islama dolasıyla kendime hakaret ettirmemem en doğal hakkımdır.
ABD nin yayılma politikası icabı müslüman ülkelerden kendine karşı koyanlara terörist demiştir. Müslümana dedide Koministe terörist demedimi hatta terörist dediği müslüman şeyhlerle bile kominizmin yayılmasına engel olmak için iş birliği yapmadımı? Irağın düğün yapan köyüne "yanlışlıkla" düşen roketler (U.S.A. 1 cm sapmayla bile yanlışlıkla roket atmaz teknolojileri icabı, havan topu değil bu) medeniyet ışığı abd ye karşı açıkça yapılan eylemlermi terörist saldırı oldu ... Anılır oldu diosunuz anan kim ABD sen kimi referans alıyosun ABD .. uğraşmayın kardeşim çok misyoner azına kaymaya başladınız ... farkedilmiyor sanmayın...
 
müslüman ve sunniyim bilime karşı dğeilim software developer ve işletletmeciyim kısmetse 3 üncü lisansımıda alıcamm yeşil kuruluşların birinde çalışmıyorum ailemle başı örtülü hiç kimse yok bilime falan karşı değilim senin dediğin guruptada değilim ama gönlümdeki hayat tarzımdaki islama dolasıyla kendime hakaret ettirmemem en doğal hakkımdır.
ABD nin yayılma politikası icabı müslüman ülkelerden kendine karşı koyanlara terörist demiştir. Müslümana dedide Koministe terörist demedimi hatta terörist dediği müslüman şeyhlerle bile kominizmin yayılmasına engel olmak için iş birliği yapmadımı? Irağın düğün yapan köyüne "yanlışlıkla" düşen roketler (U.S.A. 1 cm sapmayla bile yanlışlıkla roket atmaz teknolojileri icabı, havan topu değil bu) medeniyet ışığı abd ye karşı açıkça yapılan eylemlermi terörist saldırı oldu ... Anılır oldu diosunuz anan kim ABD sen kimi referans alıyosun ABD .. uğraşmayın kardeşim çok misyoner azına kaymaya başladınız ... farkedilmiyor sanmayın...
ya sevgili dostum bunların örnek aldığı gelişmiş devletlere bak

ingiltere : soykırım işkence sömürge emperyalizim kırallığı ve zenginliği
fransa : " " " " " "
abd : " " " " " "
almanya : ona örnek hitler yeter
ispanya portekiz
daha yeni devlet kurmuş yunanlar bile ilk işleri anadoluyu işgal etmek oldu

isveç dünayanın en demokrat ülkesi seçil ama isveçte her 5 dakikda bir tecavüz vakası oluyor.

ahlaksızlık terbiyesizlik fuhuş sömürge emparyalizim olacaksa ben ne yapıyım o demokrasiyi o teknolojiyi o bilimi feni

insanımız ahlaklı çok şükür ahlakta bir numara alalım bilimde değil
insanların amacı bilimi geliştirmek ve hayatını ona adamak değil
ahlaklı bir şekilde bu dünyada vazifesni yapmaktır
 

jet84

New member
Gerçekten çok başarılı bir yazı. :clap psikolojiyle şuanda uygulanılan, ama saptırılan İslam dinini çok güzel karşılaştırmış Dediklerinin birçoğuna katılıyorum. Ben küçükken sevdiğim koyunun gözlerimin önünde kesilmesinden sonra Kurban Bayramı'nı savunamıyorum açıkçası. Hatta bu beni vejeteryanlığa kadar götürdü diyebilirim. Aslında sadece beni değil tüm çocukları etkiliyor bu durum . Sokak ortalarında kesilen hayvanlar , dökülen kanlar tam bir vahşet, katliam gibi geliyor çocuğun gözüne.

İslami terör , intihar komandolarına gelince "intihar etmek" dindeki en büyük günahtır. İnsanın canına kıyması bağışlanamayacak suçlardan. Şimdi " savaşmak" terimi varken masum sivillere böyle çirkince bir eylemde bulunmak niye ? Bir de dinimizi rezil rüsva ettiler.

Ensest ilişkiler Türkiye'de çok fazla görülen bir olay maalesef. Ama bizler bir çoğunu bilmiyoruz. Zaten akraba evlilikleri yaygın olan bir ülkede ensest ilişkiler mantıken de vardır. Ben anlayamıyorum insan kızına, annesine , kız kardeşine nasıl tecavüz eder ? İğrençliğin bu kadarı olamaz ama yapılıyor maalesef hem de "müslüman"ım diyen erkekler tarafından.

ve daha pek çok örnek verilmiş orada bir çoğunu Türkiye'de görmek olası. Bizler inançlarımızı sorgulamalıyız. Ortaya çıkıp ben müslümanım demekle , ayetleri bildiğini,hatim indirdiğini söylemekle bitmiyor. Asıl sorun onları doğru uygulamaktan geçiyor. Türbanı takamayınca aman kafir oluyoruz demektense "ahlaklı" insan olunmaya bakılmalı. Mesela kendi karısını, kızını kapatıp Rus kadınlarıyla cirit atmak tam iki yüzlü bir davranıştır. Kimse burada aksini iddia edemez sanırım. Fuhuşun, her türlü pisliğin kol gezdiği bir ülkede kişilerin ben " müslüman"ım, ülkenin % 99'u müslüman diye dolaşmasınlar.
 

olimpiyat

New member
Gerçekten çok başarılı bir yazı. :clap psikolojiyle şuanda uygulanılan, ama saptırılan İslam dinini çok güzel karşılaştırmış Dediklerinin birçoğuna katılıyorum. Ben küçükken sevdiğim koyunun gözlerimin önünde kesilmesinden sonra Kurban Bayramı'nı savunamıyorum açıkçası. Hatta bu beni vejeteryanlığa kadar götürdü diyebilirim. Aslında sadece beni değil tüm çocukları etkiliyor bu durum . Sokak ortalarında kesilen hayvanlar , dökülen kanlar tam bir vahşet, katliam gibi geliyor çocuğun gözüne.

İslami terör , intihar komandolarına gelince "intihar etmek" dindeki en büyük günahtır. İnsanın canına kıyması bağışlanamayacak suçlardan. Şimdi " savaşmak" terimi varken masum sivillere böyle çirkince bir eylemde bulunmak niye ? Bir de dinimizi rezil rüsva ettiler.

Ensest ilişkiler Türkiye'de çok fazla görülen bir olay maalesef. Ama bizler bir çoğunu bilmiyoruz. Zaten akraba evlilikleri yaygın olan bir ülkede ensest ilişkiler mantıken de vardır. Ben anlayamıyorum insan kızına, annesine , kız kardeşine nasıl tecavüz eder ? İğrençliğin bu kadarı olamaz ama yapılıyor maalesef hem de "müslüman"ım diyen erkekler tarafından.

ve daha pek çok örnek verilmiş orada bir çoğunu Türkiye'de görmek olası. Bizler inançlarımızı sorgulamalıyız. Ortaya çıkıp ben müslümanım demekle , ayetleri bildiğini,hatim indirdiğini söylemekle bitmiyor. Asıl sorun onları doğru uygulamaktan geçiyor. Türbanı takamayınca aman kafir oluyoruz demektense "ahlaklı" insan olunmaya bakılmalı. Mesela kendi karısını, kızını kapatıp Rus kadınlarıyla cirit atmak tam iki yüzlü bir davranıştır. Kimse burada aksini iddia edemez sanırım. Fuhuşun, her türlü pisliğin kol gezdiği bir ülkede kişilerin ben " müslüman"ım, ülkenin % 99'u müslüman diye dolaşmasınlar.
şimdiyte kadar müslüman halktan müslümanlık uzak tutulup unutturulmaya aşındırılmaya çalışıldı bu sadece daha karma karışık bi türkiye yarattı din kültürü dersi bile göze battı kaldırılması isteniyo şimdi soruyorum Din dersi devlet kotrolünden çıkartılırsa devletin dini yok denilipte %99 u müslüman ülkenin müslüman vatandaşalrının yaşam tarızını görmezden gelen bir devlet anlayışı ne olur? işte yıkımın formülü.... herkez evine kapansın kendi bildiği müslümanlığı kendi yaşasın çocğuğunu öle yetiştirilmesi ön görülüyo sonna yapılan yanlışlar için yaygara koparılıyo halk aşşalanıyor msülüman olduğu için .. önceden planlanıyo bi cinayet sonunun ülkede karmaşa yaratacağı ve halkı baskı altına alınağı biline biline işleniyo hopp adam daha toprağa gömülden yaygara koparılıyo Halk Türk oldğuna utandırılmaya çalışılıyo aşşılanıyor bi anda bütünd evletin güvenlik birimleri suçlanıyor aşındırılıyor yıpratılıyor ... ülkedeki demokrasi İnançlara saygı devlet tarafından hizmet için yapılandırıldığı halde demokrasi ve laik ülkeyi KİMLİKSİZLEŞTİRME SOYUTLAMA amacıyla kullanılıyor laiklik ve demokrrasi bu hale gelince gelenk görenekleri bağlı insanızmız rahatsız olmaya başlıyor tepki artıyor tamda bu noktada AKP devreye giriyor halkın yarısı AKP yi başa getiriyor hedef bi anda AKP ye dönüyor dikkat edin Asıl anti laikliği RP yaptığı halde bu partinin 10da biri kadar tepki almadı AKP senelerdir ülkemde muahfazakar ve geleneksel yaşamı hatta türklüğü için aşşağılamış halkımın muhafazakar yanını temsil etmiş hatta MHP bile bi anda yükselişe geçmeside gene aynı tepkiden doğan nemalanan diğer bir parti ... bazı şeyleri doğru analiz etmek lazım Oy olmadan ne AKP olur ne MHP siz böle devam ettikçe halk dahada muhafazaklaşçak ... insanların GELENEK GÖRENEK İNANÇLARINI SORGULAMAKTAN VAZGEÇİN ARTIK... KENDİNİZE BAKIN... !!
 

mehmet5864

New member
CİNAYET:

Kurban kesmek de İslami bir kural… Al eline bıçağı, dal günlerdir çocuğunun sevip okşadığı koyunun boğazına.
Çocuğunun o anda yaşadığı TRAVMA sonradan bambaşka bir araz olarak çıkabiliyor mesela.
KURBAN kelimesinin her varlık için geçerli olması gibi bir tohum atılıyor küçük beynin masum topraklarına. Kriminal tohumlar!..
Polis kayıtlarındaki adı CİNAYET. Kafa keserek işlenen İslami Terörist cinayetlerinde belki de bilinç altındaki bu kanlı manzaradır ilk neden. İslam aleminin Kurban bayramı kutlu olsun… şimdiden.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
tabi sadece müslümanlar cinayet işliyor bu dünyada değilmi? amerika da, avrupa da cinayetler olmuyor. belki senin olduğun yerden öyle gözüküyor.
kişilerin yaptığı hataları neden inançlara mal ediyorsunuz ben anlayamıyorum.
islamiyetin "masum bir insanı katletmenin tüm insalığı katletmekle eşdeğer olduğunu" söylediğinden
bahsetmiyorsun. yazdıklarının hiçbirinin islamiyet le alakası yok.
muhtemelen seninde bilinç altında seni küçük ken döven bir bir imam vb bişey vardır :)
yoksa neden bu kadar kin kusasın ki....!!!!
 

digiklan

New member
isveç dünayanın en demokrat ülkesi seçil ama isveçte her 5 dakikda bir tecavüz vakası oluyor.

ahlaksızlık terbiyesizlik fuhuş sömürge emparyalizim olacaksa ben ne yapıyım o demokrasiyi o teknolojiyi o bilimi feni

insanımız ahlaklı çok şükür ahlakta bir numara alalım bilimde değil
insanların amacı bilimi geliştirmek ve hayatını ona adamak değil
ahlaklı bir şekilde bu dünyada vazifesni yapmaktır
Müdür sen bu istatistikleri nereden alıyorsun?
İsveç in nüfusu kaç? 8 milyon.
Yarısı kadın olsa 4 milyon eder.
Senin hesaba göre isveçte tecavüze uğramamış kadın yok.
Hatta bir kadın her 3 senede bir tecavüze uğruyor tekrar tekrar.

Demokrasiyi kötülemek için ahlakı kullanın bakalım. Sen iranda tecavüz yok mu sanıyorsun? Tarikatlar içinde tecavüz yok mu? Hüç tecavüzcü imam, hacı hoca şeyh yok mu? Başının bağlayan kadınlara hiç mi tecavüz edilmiyor sanıyorsun?

Ahlakını bacak arasına sıkıştırmış insanların bilimde ilerlemesi zaten düşünülemez.
Zaten bu kafada yapısı ile bilimde ilerlenemez.
Ahlakta bir numara olalım da bilimde olmasak da olur diyen zihniyet yüzünden tüm islam ülkeleri dünyanın en geri kalmış bölgeleri...
Hem ahlakda hem bilimde en geri kalmış ülkeleri..

Bu kadar ahlaktan bahsettik biri çıksın da ahlakın tanımını yapsın bakalım.
Ahlak nedir, nasıl oluşur, nasıl gelişir nasıl değişir bir anlatsın.

Ahlak değişen bir şeydir, gelişen birşeydir.
1000 sene önceki ahlak ile bugünkü ahlak farklıdır.
Hatta 20 sene önceki ile bugünkü de farklıdır.

Şimdi ahlak konuşmak tartışmak isteyeceğim ama birileri zaten bilimi ve bilimsel düşünceyi reddettiği için ahlaka da bilimsel bir bakış açısı getiremeyeceğiz.
Birileri bilimin ahlakı açıklamak ve anlamak da bile tek yol olduğunu anlayamayacak kadar bağnaz.

Çünkü birileri ahlakın ne olduğunu anlamadan ona sahip olabileceklerine kendilerini feci inandırmış.

saygılar
 

jet84

New member
şimdiyte kadar müslüman halktan müslümanlık uzak tutulup unutturulmaya aşındırılmaya çalışıldı bu sadece daha karma karışık bi türkiye yarattı din kültürü dersi bile göze battı kaldırılması isteniyo şimdi soruyorum Din dersi devlet kotrolünden çıkartılırsa devletin dini yok denilipte %99 u müslüman ülkenin müslüman vatandaşalrının yaşam tarızını görmezden gelen bir devlet anlayışı ne olur? işte yıkımın formülü.... herkez evine kapansın kendi bildiği müslümanlığı kendi yaşasın çocğuğunu öle yetiştirilmesi ön görülüyo sonna yapılan yanlışlar için yaygara koparılıyo halk aşşalanıyor msülüman olduğu için .. önceden planlanıyo bi cinayet sonunun ülkede karmaşa yaratacağı ve halkı baskı altına alınağı biline biline işleniyo hopp adam daha toprağa gömülden yaygara koparılıyo Halk Türk oldğuna utandırılmaya çalışılıyo aşşılanıyor bi anda bütünd evletin güvenlik birimleri suçlanıyor aşındırılıyor yıpratılıyor ... ülkedeki demokrasi İnançlara saygı devlet tarafından hizmet için yapılandırıldığı halde demokrasi ve laik ülkeyi KİMLİKSİZLEŞTİRME SOYUTLAMA amacıyla kullanılıyor laiklik ve demokrrasi bu hale gelince gelenk görenekleri bağlı insanızmız rahatsız olmaya başlıyor tepki artıyor tamda bu noktada AKP devreye giriyor halkın yarısı AKP yi başa getiriyor hedef bi anda AKP ye dönüyor dikkat edin Asıl anti laikliği RP yaptığı halde bu partinin 10da biri kadar tepki almadı AKP senelerdir ülkemde muahfazakar ve geleneksel yaşamı hatta türklüğü için aşşağılamış halkımın muhafazakar yanını temsil etmiş hatta MHP bile bi anda yükselişe geçmeside gene aynı tepkiden doğan nemalanan diğer bir parti ... bazı şeyleri doğru analiz etmek lazım Oy olmadan ne AKP olur ne MHP siz böle devam ettikçe halk dahada muhafazaklaşçak ... insanların GELENEK GÖRENEK İNANÇLARINI SORGULAMAKTAN VAZGEÇİN ARTIK... KENDİNİZE BAKIN... !!
Akp Türklüğü mü savunuyor çıldırmış olmalısın onlar sadece " İslamiyet"i kullanıyorlar. Türklükle alakaları yok onlar aksine kürtçülüğü savunuyorlar. Bak bakalım oradaki milletvekillerin kökenine istersen. Ne mutlu Türk'üm diyene sözünü ayaklar altına almış birisinin partisinden bahsediyoruz. İstedikleri kadar müslümanız desinler vatanını seven biri böyle düşünen birisine nasıl güvenebilir ? sizleri anlamıyorum. Gerçek bir Türk kızı olarak hiç anlamıyorum üzgünüm. Benim için önce vatan ve vatanseverler gelir. Dinleri ne olursa olsun asla önemli değil. Vatanımda bağımsız yaşamadıkça "inanc"ın ne önemi olabilir ki? İnanç diye tutturdunuz memleket "gavur"lara satılıyor biriniz gıkınızı çıkarmıyorsunuz. verdiğiniz paralar hep hristiyanlara, yahudilere gidiyor.
 
Müdür sen bu istatistikleri nereden alıyorsun?
İsveç in nüfusu kaç? 8 milyon.
Yarısı kadın olsa 4 milyon eder.
Senin hesaba göre isveçte tecavüze uğramamış kadın yok.
Hatta bir kadın her 3 senede bir tecavüze uğruyor tekrar tekrar.

Demokrasiyi kötülemek için ahlakı kullanın bakalım. Sen iranda tecavüz yok mu sanıyorsun? Tarikatlar içinde tecavüz yok mu? Hüç tecavüzcü imam, hacı hoca şeyh yok mu? Başının bağlayan kadınlara hiç mi tecavüz edilmiyor sanıyorsun?

Ahlakını bacak arasına sıkıştırmış insanların bilimde ilerlemesi zaten düşünülemez.
Zaten bu kafada yapısı ile bilimde ilerlenemez.
Ahlakta bir numara olalım da bilimde olmasak da olur diyen zihniyet yüzünden tüm islam ülkeleri dünyanın en geri kalmış bölgeleri...
Hem ahlakda hem bilimde en geri kalmış ülkeleri..

Bu kadar ahlaktan bahsettik biri çıksın da ahlakın tanımını yapsın bakalım.
Ahlak nedir, nasıl oluşur, nasıl gelişir nasıl değişir bir anlatsın.

Ahlak değişen bir şeydir, gelişen birşeydir.
1000 sene önceki ahlak ile bugünkü ahlak farklıdır.
Hatta 20 sene önceki ile bugünkü de farklıdır.

Şimdi ahlak konuşmak tartışmak isteyeceğim ama birileri zaten bilimi ve bilimsel düşünceyi reddettiği için ahlaka da bilimsel bir bakış açısı getiremeyeceğiz.
Birileri bilimin ahlakı açıklamak ve anlamak da bile tek yol olduğunu anlayamayacak kadar bağnaz.

Çünkü birileri ahlakın ne olduğunu anlamadan ona sahip olabileceklerine kendilerini feci inandırmış.

saygılar
her zamanki gibi gene mükemmel bir yorum.elinize sağlık
 

betho

New member
Canım kardeşim günaydın sabahı şerifleriniz hayırlı ola ne bu ahiret var ölüm var sabah sabah Hangi salak idda ediyor bunların olmadığını O Yazıyı yazan yazar bu kadarmı cahil anlatmak istediği başka şeyler var yazıda okuyun anlayın

Kadın iyi kötü tartışmıyorum ama bence yazı fena değil

ALLAH BELANIZI VERECEK DİYE KESTİRİP ATMAYIN YAZI HAKKINDA YORUM YAPIN
Benim o yazıdanda yazandanda bu elit foruma taşıyandan da anlayacağım tek şey dinime saldırı yapıldığıdır ben 5 yaşımdan beri Kur'an okuyorum arapça biliyorum ve 38 yaşındayım ben Kur'an-ı Azim'üş'Şan'ı her okuduğumda böyle dini anlamadan saldırıda bulunanlar için ağlayarak Yüce Allah'tan hidayet dileyen bir insanım.. bu benim din ilimleri ile ilgili bir yönüm diğer yandan Güzel sanatlar iç mimari mezunuyum okumadığım kitap azdır anlamadığım kitap yoktur ne demek yazıyı iyi okuyun anlayın bu kadar dini ve ilmi kitap okudum hepsini anladımda bu saçma ne idüğü belirsiz yazıyı mı anlamayacağım....

Bence sen önce iyi ce dinini öğren eğer tabi müslümansan ondan sonra yazı fena değil de diyebilirsen tabi...

Ama müslüman değilsen böyle yazılarda yazarlarda işine gelir de ondan ötürü yazı iyi dersin...

Ayrıca sizler ne kadar karanlık ve zulüm yaymaya çalışırsanız çalışın Allah nurunu tamamlar...

Dünya kurulalı beri Yüce Allah insanlara yol göstersin diye nice dinler ve peygamberler gönderdi eğer göndermeseydi şu koca kainatta nereden gelip nereye gideceğimizi nasıl bilecektik ama insan denen asi varlık hepsini inkar etti hiç ölmeyecek sandı ve milyarlar ölüp gitti tekrar gelebilende yok...

Şimdi dini islam muhkem din iken onu da inkar edenler olacak elbet ...başata da söylediğim gibi biz inananlar o inkarcılar için ağlayarak dua ediyoruz gerçeği anşmaları için ama gel görki inanmayanlare bak ki bize ve inandıklarımıza her fırsatta saldırarak taraftar toplamaya çalışıyorlar işte bizimle onların arasında böyle bir fark var ve sen kalkmış yazı fena değil diyorsun...

Eğer müslüman değilsen bile benim sana tavsiyem sadece Kur'an'dan Tebareke { MÜLK } suresini okumandır.Orda insanın pişmanlık anının ona bir fayda vermediğini açık bir anlatımla görürsün tabi Allah sana nasip ederse gizli manalarada erersin....

Sonra anlarsın benim kendisi için gözyaşı döktüğüm insanların dinime saldırdığı zaman niye hiddetlendiğimi............

Degazor yazar orada bu yazdıklarından ötürü tepki görecegini düşünerekten peşin peşin dalgasını geçiyor kendisini psikiyatrist ve bilimin yerine koyuyor."Ezin pis ve mundar bedenini şu pis - ikiyatrinin" Tireyi kaldırdıgında psikiyatrist kabak gibi ortaya çıkıyor.Bırakın bu önyargılarınızı ve nasıl inancınıza saygı gösterilmesini istiyorsanız sizde inanmayana saygı göstermeyi öğrenmelisiniz.
Sen inanmayana saygı gösterin derken inanmayanlar istediği kadar sizin dininize saldırabilir ama siz bunu hoş görün cevap vermeyin susun ve yutun gibi bi şeymi anlıyorsun acaba ...

Bu kadar saf olmayın eğer inanmıyorsanız en azından adam olun ve inanmışların dininie ve kutsallarına saldırmayın bu saçma karalama yazısını bu foruma taşıyanın ve karanlık bir sürü emel peşinde koşanın SEN olduğunu unutma...
 

Siromar

New member
Bir deli kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış... amaç belli... tahrik.... he deyip geçmek lazım sallamamak lazım boylelerini ama 12 sayfa olmus konu, bırakın arkadasım bu tip yazılara cevap vermeyi, savunmayı,
heeeee deyip geciverin ne guzel bir Allah kelamıdır o "leküm diniküm veliyedin";

Gözüm; Aklım fikrim var deme, ne varsa öldür,
Sana göl gibi gelen, O(sav) çöl diyorsa çöldür,
(Necip Fazıl Kısakürek)
Rabb'im müslümanların ve İslam'ın böyle düşmanlarını islah etsin,
İslah olmayacaklarsa da derbeder etsin. Amin
 

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
yorumları okudukça üzülüyorum cidden
seviyesizlik yapılmadığı sürece konu tartışmaya açıktır
seviyesizlik yapanlar ceza alacaklardır
 

Zagor270

New member
isveç dünayanın en demokrat ülkesi seçil ama isveçte her 5 dakikda bir tecavüz vakası oluyor.
İsweç yanlış bir örnek olmuş. Sosyolojik açıdan tecawüz wakalarının sebebi toplumun yüksek refah sewiyesi we insanları üzerinde rahat yaşamın getirdiği yan etkiler. İskandinaw halkları soğuk olarak tanınırlar halbuki bizden daha dürüst we yakınlaşınca daha sıcak kanlıdırlar. Aile hayatları bizden daha bazı noktalarda daha içiçe we samimidir.
Ahlak konusunda ise İsweç'ten daha geride olduğumuz apaçık ortada. İsweççe de "wallahi" weya karşılığı gelecek bir sözcük yoktur.
9 Milyonluk bu güzel ülke dünyaya birçok buluş, icat we bilim aracılığıyla hizmet etmiştir. Ülkenin genel dini inanışları zayıftır. Bilim we din tartışması akıllarda ki sorulara yanıt bulmak amacından başka birşey değildir.
Amacım sizi (Karakabusu) eleştirmek değildi. İsweç örneği yanlış olduğu için düzeltmek istedim. Ayrıca konuya yakın olduğu için bu ülkede din ile bilimin sorunsuz birarada ilerlediğini görünce bizim bunu neden yapamadığınız sorusunu sizlerle paylaşmak istedim.
Unutmamalıyız ki ne bilim ne de inanç ortak yaşam alanımızdan hiç çıkmayacak 2 unsurdur. Her iki unsurdan birbirini hem destekler hem de çatışır.
 

Vtnsvr

New member
Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;3272020' Alıntı:
yorumları okudukça üzülüyorum cidden
seviyesizlik yapılmadığı sürece konu tartışmaya açıktır
seviyesizlik yapanlar ceza alacaklardır
Fletch;Yorumları okudukça üzülüyorsunuz olabilir güzel bir tepkide bu forumda işine gelmeyen konuları sabote etmeye kalkan bir grup var tabi arkalarındada bir mod var.Şimdi seviyesizlik yapılmadıgı sürece konu açık kalacaktır demeniz onlara yol göstermek gibi olmuyormu?Seviyesizlik yapanı banlasanızda onların amacı olan sabote edip konu kapatmaya fırsat vermeseniz daha iyi olmazmı?
 

olimpiyat

New member
Akp Türklüğü mü savunuyor çıldırmış olmalısın onlar sadece " İslamiyet"i kullanıyorlar. Türklükle alakaları yok onlar aksine kürtçülüğü savunuyorlar. Bak bakalım oradaki milletvekillerin kökenine istersen. Ne mutlu Türk'üm diyene sözünü ayaklar altına almış birisinin partisinden bahsediyoruz. İstedikleri kadar müslümanız desinler vatanını seven biri böyle düşünen birisine nasıl güvenebilir ? sizleri anlamıyorum. Gerçek bir Türk kızı olarak hiç anlamıyorum üzgünüm. Benim için önce vatan ve vatanseverler gelir. Dinleri ne olursa olsun asla önemli değil. Vatanımda bağımsız yaşamadıkça "inanc"ın ne önemi olabilir ki? İnanç diye tutturdunuz memleket "gavur"lara satılıyor biriniz gıkınızı çıkarmıyorsunuz. verdiğiniz paralar hep hristiyanlara, yahudilere gidiyor.
1) AKP türklüğü savunuyor demedim MHP nemalanıyor dediğim konu buydu zaten..
2) AKP geçen ve bu seçimde bu kadar doğudan oy alamasaydı emin ol DTP meclisin yarısına yakınını alacaktı bu memleket hemde demokratik yoldan ikiye bölünecekti. PKK bu anlamda büyük darbe yedi ve hala sıkıntısı var üzerlerinde ... bide GAP olayını patlatırlarsa halk PKK nın yüzüne bakmaz.. Sempatizanlarıda forumlarda diyabakırda elimizden giderse napçaz die konuşuyo... doğu ve doğu halkının kalbi bize lazım o konuda destekliyorum AKP yi
3) İşte kendin diosun İnanç'ın ne önemi var die zaten ülkeye şu an adapte ettirmek isteenen o AKP ülkeyi satıyo bırakın inancı falan ... Slogan içi boş pobaganda İngiltere komple satılmış o zaman ... AKP ingiltere gibi kar edip kontrol edemiyosan sat verigsini ye mantığında...
4) bağımsızlık konusunda bişi diemessin ilk defa ABDnin askeri hareketi için tezkere verilmedi mecliste hayır dendi bu efsaneleştirilen bilmem kaçıncı filoyu kovduk muhabeti yanında ciddileşen amacına ulaşmış bir hareket sonuçlarını ABD bize ağır ödetti o ayrı İlk defa İMFnin parasına hayır denildi..
5) Ben keisnlikel AKP taraftarlığı yapmıyorum AKP ye ve MHP ye giden oyları sentezledim kendi fikrimce saldırıp durmayın... TÜrkiyede bi kaç partisinin iyisini kötüsünü tartışamıyon hiç bi yerde hemen bi tartafa yapıştırıyolar iki tarafında iyisini söledinmi dönek diolar.. her yerde bi kutup memleket tam istenilen kıvama getiriliyor:vur
 

cec

New member
adam islamın dısına cıkıldıgından bahsedıyor dinimizin kotu amaçlar ıcın kullanıldıgından bahsedıyor....anlamak ıstedıgın gıbı anlarsan kara kara dusunursun.....gibi
 

cedrus48

New member
Bu yazıda açıkca islama saldırı ve hakaret vardır.Bu konuyu zaten müslüman olan birisi yazamaz çünkü açıkca islama hakaret ve kötülemek var dinimizde dinimizin bir tek emrini bile kabul etmezsen dinden çıkarsın.Ben açıkca söyliyeyimmi bence bu forumda misyonerler cirit atıyor yazıları ve yorumları ile islama saldırıyorlar
 

neb34

Banned
Bu yazıda açıkca islama saldırı ve hakaret vardır.Bu konuyu zaten müslüman olan birisi yazamaz çünkü açıkca islama hakaret ve kötülemek var dinimizde dinimizin bir tek emrini bile kabul etmezsen dinden çıkarsın.Ben açıkca söyliyeyimmi bence bu forumda misyonerler cirit atıyor yazıları ve yorumları ile islama saldırıyorlar
imza:neb34
 

HTML

Üst