Ben laik değilim arkadaş

AntidepresaN

New member
osmanlının içind ebir türk olarak yaşadıkbiz kendi ağzınla demişsin en şanlı ve büyük imparatorluğu diye.osmanlının altında uyrukmuyduk biz.kendi ulusumuz kendi milletimizdi büyü olan,çelişkin saçmalamaya dönmüşl durumda türklüğe en çok zarar veren osmanlmıymış vah ki vah..ümmetçi olmadan önceki türk necip fazılın değimiyle bora çığ yangın gibi şuursuz bir güçtü ve 50 yıllık birer devletçik olma durumunda habire devlet kurup habire batmakla yıkılmakla meşguldüler.ne zamanki islami şuura erdi türk ozaman işte medeniyet oluşturmaya tarih yazmaya başladı. önceden yapıp yıkmak yapılanı bozmak gibi önüne gelen herllşeyi yıkan şuursuz bir güç gibiydi türk ve onun içindir ki çadır medeniyetine bağlı kaldı,osmnalıdaysa ardında çil çil kubbeler medresler külşliyeler diken dünyaya nizam vewren bir kuvvet olarak avrupaya dünyaya nam saldı.. türklüğe zarar vermiş olması düşünülemez bile hem verse nolur kuru bir türkçülük davası adına kurulmadı osmanlı.edebaliyi iyi oku.
Türklük islamiyetle değil, İslamiyet Türklükle şereflenmiştir. İslam dininin ve medeniyetinin, dar Arap ve Fars çevresine sıkışıp kalmayarak, evrensel hale gelmesi Türkler sayesinde mümkün olmuştur.Araplara kalsa Müslümanlık Hicaz’dan öteye gidemezdi.

Türkler sadece siyasî ve askeri alanla sınırlı kalmamış, devlet idaresi ve askeri yapılanmada bütün İslam dünyasını etkilemiştir, İslam medeniyetinin gelişmesinde de inkar edilemez hizmetlerde bulunmuşlardır.

e hayırlı olsun ozaman ümmetçilik 100 yıldır yok bitirdiniz şimdi türklükle kök söktürmeye devam etsenize.:)hanedanı devşirmelerden oluşan bir devlettiysek demekki odevletin külünden yeniden doğan türk devletide devşirme soyludur bilmeyen varmı..demekki halis türk kanı yok bu türkiyedede .senin tezin bunu gösteriyor .ozaman ne diye konuşuyorsunki türkiyeyi de devşirmeler kurdu.atatürk selankli.mehmet akif arnavut,ziye gökalp sanırım kürt,ismeti saymıyorum bile..ethem çerkes,bu anlayışla öz be öz kaç tane türk büyüyğü sayabilirsin ban söylesene..demekki neymiş kanla bağlı olan kan değişiminde kansızlaşır yada kanı bozuklaşır,din kardeşiliği bağıyla bağlananlar imparatorluk olur.medenişyet kurar..sen türklüğe devam et çadır medeniyetinden ayrılma..biz o kubbelerin altında doğduk orda ölürüz.çok şükür türküz dedik ama kanımızı milletlere göçre tasnif etme ölçümüz ytok kimbilir ben türk değilimdir belki sende 40 göbek yukarıdan slav devşirme çıkabilirsin.ölçü bumu olmalı..biraz mantık lütfen.kan grupları içinde henüz türk kanı salav kanı ayrımı yapılamadı tıp ilerlemedi o kadar.sen ölçtüysen bilemem.

Soyu hanedanlığa dayanan devşirmedir..Atatürk öz be öz Yörük Türkmenidir..Ziya Gökalp kürt değil Türktür. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’de şuurlu bir Türk milliyetçisidir. Fikirlerimin babası dediği büyük Türkçü Ziya Gökalp, Atatürk’ün düşünce yapısını etkileyen en önemli kişidir. Atatürk’ün Türkçülüğünü gösteren en büyük kanıtı, tüm olumsuz gelişmelere rağmen Türk milletiyle ortaya çıkardığı Türk devleti olmuştur. Vatansever olması, antiemperyalist oluşu, bağımsızlık ve Türklük ülküsü Atatürk’teki şuurlu Türk milliyetçiliğini yansıtır. Öyle ki tüm konuşmalarında hep Türklüğe ve Türk milliyetçiliğine vurgu yapmıştır.

Soy kavramını geri plana itip, ümmet bilincini ön plana çıkaran; Türklüğü bir alt kimlik kabul ederek hayata sadece İslami çerçeveden bakan; laik düşünceyi reddederek şeriat hükümlerine göre yaşamak isteyenler, ümmetçilik propagandası ile Arapları, Farsları ve diğer Müslüman halkları, hümanizm propagandası ile bütün dünyayı sevmemiz ve hiçbir kötülük beklemememiz gerektiğini düşünebilirler.. Bu kardeşlik söylemlerinin ne işe yaradığını, kime yarar sağladığını uzun uzun düşünüp sorgulanmasını sizlere bırakıyorum.
 

bad_boy38

New member
1-Tabiki işime geleni yapıcam arkadaşım bazı şeyleri dürüstçe söylemek işime geliyo mesela.

2-Biz seçmedik arkadaşım o anda savaşta kazanmak için işbirliği yapması gereken atalarımız seçtiler.Bizim yaptığımız gelenekleri uygulamaktan başka bişey değil.

3-Bence şu son zamanlarda din kalpte değil midede arkadaşım neden dersen git afrikadaki aç insanların yanındaki masonlara bak derim acı ama gerçek birazcık ekmek için müslümanda olurlar hristiyanda HAKLILARDA.


4-ÇOK ŞÜKÜR TÜRK OĞLU TÜRKÜM gibi ucuz laflarla demogoji yapmanın gereği yok ki o da tartışılır.
Bakara Suresi 6. - 7. Ayet

6. Gerçek şu ki, kâfir olanları (azap ile) korkutsan da korkutmasan da onlar için birdir; iman etmezler.

7. Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır.

Yukarıda belirtildiği gibi sana ne desem boş sen anlayamazsın.
 

MaDMaxiBo

New member
Keşke Laik bir ülkede yaşayabilseydim...
ve keşke tüm türbanlılar için laik bir ülke olsaydı...onları insan sayan en azından...temel haklarını veren...


maalesef ki laik bir ülkede değilim ve müslümanların temel insanlık hakkı olan hakları dinleri sebebiyle banlanmış durumda...

Laik ülke nasıl olur : herkes dinin özgürce yaşar...taa ki başkalarına zarar verinceye kadar...orada devlet ''HOOOP Onun da din özgürlüğü var..Senin gibi...Ona zarar veremezsin..Dini üzerinden baskı YAPAMAZSIN'' diyecekbir devlet, işte Laik devlet odur...Laik kişi zaten kavram karmaşası sadece...

Laikliği savunur gibi görünenler aslında laiklik karşıtlarıdır...müslümanlara dinleri üzerinden baskı yaparlar...bunlar işte ben laikim diyenlerdir...laik kişi olmaz ki ...olursa demek böyle oluyor...Laikliğin içine ediyor...
 

yakut.

New member
Ben seni çok iyi anladım belliki sen ve senin gibi insanların söyleyecekleri az miktardaki sözleride bitince aynen bu uygulamayı yapıyosunuz Kurandan alıntı.Ama herşeyi alın alıntıda yapın iyi hoşta gidipte bu özelliğinizi kendi içinizdeki çevrenizde birbirinize Kurandan sureler okurken yapın fazla açılmayın.Malesefteki ATATÜRK her Türk gencine demedi bunu bu özelliğiniz sizin damarlarınızda olan ''asil'' olmayan kanlardan kaynaklanıyor olabilir.Gençliğe hitabeyi okuyun biraz bakara suresine anca bakarsınız kendi düşünceniz olmaz hiçbir zaman.Nutuktan Hitabeden örnek vericeğine Kurandan örnek veren zihniyet sahibi siz ve sizin gibiler Atatürkün kemiklerini sızlatın anca boşamı söyledi o sözler o hitabeler senin için tek bir sözüm var ''UTANMALISIN''.
 

digiklan

New member
Bakara Suresi 6. - 7. Ayet

6. Gerçek şu ki, kâfir olanları (azap ile) korkutsan da korkutmasan da onlar için birdir; iman etmezler.

7. Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır.

Yukarıda belirtildiği gibi sana ne desem boş sen anlayamazsın.
Kardeşim o zaman niye tartışıyorsun bu forumda.
Madem birilerinin kalpleri ve kulakları mühürlenmiş.
Sen ne amaçla tartışıyorsun?

Ben ne cehennemden korkarım, ne cennetinden parça isterim.
Ben Tanrıyı sadece beni ben yaptığı ve bu forumda da bolca bulunan bazı insanlardan daha yüksek şuurla yarattığı için severim.

Yoksa birileri gibi kıç korkusundan ya da gelenekten değil

Bu forumda islamcı naralar atanların Finlandiya da doğsaydı atesit, texasta doğsaydı katolik olurdu.
O yüzden müslümanlığı piyangodan çıkanların böyle sert çıkışlar yapmasını çok komik buluyorum.
Bence aramızdan bazılarının put perestlerden tek farkı müslüman bir ailede doğmaları. Bu mezhebini bile seçemeyenlar anasından babasından gördüğüne tapınan adamların put perestler bir ailede doğsaydı puta tapardı.

O yüzden çok alim herşeyi okumuş bilmiş doğru yolu bizzat seçmiş adamlar gibi cümleler kurduğunuzda biraz kafası çalışan herkesin karşısında komik duruma düşersiniz.

saygılar
 

metalic

New member
DEVLET LAİK OLUR KİŞİLER LAİK OLMAZ diyenler bunu anlayana kadar defalarca okusunlar...

Walla Ahmet Taner Kışlalı'dan da Türker Alkan'dan da Siyasi Tarih dersi aldım.
Burada kişiler laik olmaz diyen adamları gördükçe tüylerim diken diken oluyor.
Ben laik düzenin düşmanıyım diyemeyenlerin son numarası bu söylem.

Demokrat partiniz demokrat oluyor. Başbakanınız demokrat oluyor ama...
Demokrasi bir yönetik şekli değil mi? Neden kişiler demokrat olmaz devletler demokrat olur demiyorsunuz.
Ya da 1980 de komünist diye işkence gören adamlardan hangisi sosyalizm kommünizm bir yönetim şeklidir kişiler sosyalist olmaz dedi.


Kişiler bal gibi laik olur kardeşim. Din ile devlet işlerinin ayrılması gerektiğine inanan, dini ümmet oluşturmak, gruplaşmak için bir yapıştırıcı olarak değil manevi bir gelişim ve ahlak bütünü olan görenlere laik denir.
Osmanlı ümmetçi olduğu için battı, ama dersini almayan yurdum insanı yarım akıllı demogogların peşinden ortaçağa geri dönmeye çalışıyor.

Atatürk osmanlının padişaha kul olan ümmetini aldı, laik cumhuriyetin özgür bireyleri yaptı. Ama hala el etek öpmek genlerine işlemiş olan şeref yoksunu dalkavuklar iktidara bile erişebiliyor bu ülkede.

Kişiler bal gibi laik olur. "Egemenlik kayıtsız şartsız Allahındır ya da Mülk Allahındır" demeyenlere laik diyoruz. Diyenlere de sözde özgürlükçü insan hakları savunucusu...
digiklan beyinlerini şeyhlere emanet etmiş insancıklara boşuna laf anlatmaya uğraşıyorsun... onların akılları mühürlenmiş okusalar da anlamazlar, baksalar da görmezler...
 

clonclon

New member
Kardeşim o zaman niye tartışıyorsun bu forumda.
Madem birilerinin kalpleri ve kulakları mühürlenmiş.
Sen ne amaçla tartışıyorsun?

Ben ne cehennemden korkarım, ne cennetinden parça isterim.
Ben Tanrıyı sadece beni ben yaptığı ve bu forumda da bolca bulunan bazı insanlardan daha yüksek şuurla yarattığı için severim.

Yoksa birileri gibi kıç korkusundan ya da gelenekten değil

Bu forumda islamcı naralar atanların Finlandiya da doğsaydı atesit, texasta doğsaydı katolik olurdu.
O yüzden müslümanlığı piyangodan çıkanların böyle sert çıkışlar yapmasını çok komik buluyorum.
Bence aramızdan bazılarının put perestlerden tek farkı müslüman bir ailede doğmaları. Bu mezhebini bile seçemeyenlar anasından babasından gördüğüne tapınan adamların put perestler bir ailede doğsaydı puta tapardı.

O yüzden çok alim herşeyi okumuş bilmiş doğru yolu bizzat seçmiş adamlar gibi cümleler kurduğunuzda biraz kafası çalışan herkesin karşısında komik duruma düşersiniz.

saygılar
çok güzel açıklamışsınız.
 
Kardeşim o zaman niye tartışıyorsun bu forumda.
Madem birilerinin kalpleri ve kulakları mühürlenmiş.
Sen ne amaçla tartışıyorsun?

Ben ne cehennemden korkarım, ne cennetinden parça isterim.
Ben Tanrıyı sadece beni ben yaptığı ve bu forumda da bolca bulunan bazı insanlardan daha yüksek şuurla yarattığı için severim.

Yoksa birileri gibi kıç korkusundan ya da gelenekten değil

Bu forumda islamcı naralar atanların Finlandiya da doğsaydı atesit, texasta doğsaydı katolik olurdu.
O yüzden müslümanlığı piyangodan çıkanların böyle sert çıkışlar yapmasını çok komik buluyorum.
Bence aramızdan bazılarının put perestlerden tek farkı müslüman bir ailede doğmaları. Bu mezhebini bile seçemeyenlar anasından babasından gördüğüne tapınan adamların put perestler bir ailede doğsaydı puta tapardı.

O yüzden çok alim herşeyi okumuş bilmiş doğru yolu bizzat seçmiş adamlar gibi cümleler kurduğunuzda biraz kafası çalışan herkesin karşısında komik duruma düşersiniz.

saygılar
çok güldürdün beni espirilere devam :durdurun
 

HTML

Üst