( Fethullah Gülen İle İlgili Konular 1 )

blackk_01

New member
Amerikan Foriegn Policy ve İngiliz Prospect dergileri tarafından yapılan ankette, Gülen hareketinin kurucusu ve lideri Fethullah Gülen dünyanın en büyük düşünürü seçildi.

İlk 10'un tamamen müslüman düşünürlerden oluştuğu listede, nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk da 4'ncü oldu.

Ancak Foreign Policy anket sonuçlarını verdiği haberinde şöyle bir ayrıntıyı da atlamadı "Bu ankette yaklaşık 500 bin oy kullanıldı. Zaman gazetesi, anketle ilgili haberi birinci sayfasından verdikten sonra sitemiz inanılmaz bir oy dalgasıyla karşılaştı"

ANKETTEN ÖNCE TANIMIYORDUM
Prospect dergisinin editörü de Guardian'a konuşarak Zaman gazetesinden sonra oyların çığ gibi büyüdüğünü söyledi ve bir itirafta bulundu: Bu anketten önce Fethullah Gülen diye birini tanımıyordum.

HEM SEVİLİYOR HEM NEFRET EDİLİYOR
Dergi, Fethullah Gülen ile ilgili şunları yazdı: Dünyadaki milyonlarca müslüman izleyicisi olan bir lider. Anavatanı Türkiye'de hem seviliyor hem de nefret ediliyor. Gülen hareketinin yandaşlarına göre o ılımlı islami yayan ve öğreten bir yol gösterici. Ancak karşıtlarına göre Türkiye'nin laik sistemini yıkmaya çalışan bir insan. 1999'da Türkiye'deki laikliği tehlikeye attığı gerekeçesiyle hakkında suçlama çıktığından beri ABD'de düşük profilli bir yaşam sürüyor.

İŞTE DÜNYANIN EN BÜYÜK DÜŞÜNÜRLERİ!
1- Fethullah Gülen
2- Muhammed Yunus
3 Yusuf El KAradavi
4- Orhan Pamuk
5- Atzaz Hassan
6- Amir Halit
7- Abdülkerim Suruş
8- Tarık Ramazan
9- Myhammed Mamdani
10- Şirin Ebadi
11- Noam Chomsky
12- Al Gore
13- Bernard Lewis
14- Umberto Eco
15- Ayaan Hırsi Ali
16 -Amrtya Sen
17- Ferid Zekeriya
18- Gary Kasparov
19- Richard Dawkins
20- Mario Vargas Llosa
 

64general1

New member
Parayla dünyada yapılamayacak şey yoktur.daha geçenlerde de buna benzer bir liste yayınlanmadımı? Birinciye bakın Truva atı,emperyalist beslemesi Fethullah,Dördüncüye bakın ülkesini Türkler Ermenileri katletti diyen Vatan haini orhan Pamuk,7. ve 10. ya bakın İran rejim muhalifleri ki ülke şeriatla yönetiliyor yönetim Kurana göre yönetildiğini söylüyor ama o yönetimin muhalifleri Fethullah Gülenle aynı listede acaba hangisi daha Müslüman İran yönetimi mi yoksa Fethullah mı?Bu durumda biri Amerikan işbirlikçisi.Herhalde İran olamayacagına göre geriye ne kalır?Araya serpiştirilen bir kaçı dışında hep emperyalist maşalarını sık sık bu tür listeler düzenleyip entellektüel olarak bizlere yutturmaya kalkmak.Emperyalistlerin dezenformasyonlarından başka bir şey değildir.
 

HeaVenSiS

V.I.P
Ewt büyük düşünürler tabiki Vatanı satmayı düşünüyolar bu büyük düşünmek değilmi :clap
 

sedapinar

New member
Neyi düşündüğünü tartışmak lazım ülkenin altını oyacak kadar derin düşünmüş planlamış ve hayata geçirmiş bir adam.Üstelik kendi aklıyla değil ABD nin aklıyla düşünür ve uygular...Başka kim var listede orhan pamuk....Ne şeref nasıl mutlu olduk nasıl gururlandık.
Daha önce yapılan Dünyanın En Etkili 100 Entellektüeli Listesinde Fethullah Gülen ve Orhan Pamuk yine aynı listedeydi.Ruh aynı ruh ya.anketlerde bile ayrı düşmüyorlar...
Birde anketi yayınlayan yayın kuruluşlarının cehalaeti.İlk on kişi müslümanmış..Orhan Pamuk'un ateist olduğunu bilmekten acizler işte...
 

Nathanael

New member
zaman gazetesi link verdi dedikten sonra her sey anlasılıyor zaten :D:D

tam bir eziklik, arada orhan pamuk u da secmisler , ermeni yalakalarına yalakalanan yalakalar :D:D
 

VolkaN

Altın Üye
seviyeyi düşürmeyin herkes fikrini dogru dürüst dile getirsin.Burası forum kahvehane değil

baska konularda hakarete tahamül edemeyenler saygısızlık olarak niteleyenler burda kendisi gibi düşünmeyenlere nasıl davranıyor hakaret ediyor kendi savundukları kişilere bişey denince ortalıgı yıkıyolar.

general yazdıklarına tamamen karsıyım ancak en azından seviyeli yorum yapıyosun.

uyarılarımı dikkate alın ve saygı cercevesinde görüşlerinizi dile getirin.

not:alıntı yapıp cevap vermeyin bu bir uyarı mesajıdır. uyarımla ilgili şikayeti olan pm ile derdini söyleyebilir yada şikayet baslıgına yazabilir.gereksiz mesajlar silinecektir..
 

ße YouRSeLF

New member
The Guardian Fethullah Gülen ile ilgili şunları yazdı: Dünyadaki milyonlarca müslüman izleyicisi olan bir lider. Anavatanı Türkiye'de hem seviliyor hem de nefret ediliyor. Gülen hareketinin yandaşlarına göre o ılımlı islami yayan ve öğreten bir yol gösterici. Ancak karşıtlarına göre Türkiye'nin laik sistemini yıkmaya çalışan bir insan. 1999'da Türkiye'deki laikliği tehlikeye attığı gerekeçesiyle hakkında suçlama çıktığından beri ABD'de düşük profilli bir yaşam sürüyor.


Foreign Policy anket sonuçlarını verdiği haberinde şöyle bir ayrıntıyı da atlamadı "Bu ankette yaklaşık 500 bin oy kullanıldı. Zaman gazetesi, anketle ilgili haberi birinci sayfasından verdikten sonra sitemiz inanılmaz bir oy dalgasıyla karşılaştı"
 

=SP4WN=

- нєℓℓ кє&#110
Ne halt etmişte dünyanın en büyük düşünürü olmuş bu 1 numaralı yobaz..
 

medalt47

New member
Sevdiğiniz yada benimsediğiniz kaç tane düşünür ya da aydın insan Türkiye'yi bu kadar iyi tanıtabiliyor...
Vallahi herkes atıyor bu konuya yorum yapanlar fırlatıyor.
Sadece bakıp gülüyorum. Bu ne tahammülsüzlük... Herhalde bu tür şeyler rüyalarınıza da giriyordur galiba...
 

Feartdiehm

New member
Lütfen Tanıyın Sonra Yargılayın..

Acaba Fethullar Gülen in hiçbir kitabını okumamış hiç bir konuşmasını dinlememiş insanlar onun hakkında nasıl bu kadar kesin ve suçlayıcı yorum yapabiliyorlar anlamıyorum. Lütfen önce vatanı satmakla suçladığınız insanı tanıyın ve öyle yorum yapın tabi tanımaktan ve tanıyıp yanılmaktan korkmuyorsanız... O insan ülkemizin adını dünyanın her noktasına götürmüş bi insan herhalde kimse türkçe olimpiyatlarını izlemedi. Ülkesini tanıtma yolunda böyle bir akım başlatan ve başarılı olan bir insan tabiki dünyanın en büyük düşünürü olacak.
 

blackkula

New member
yaw bu insanlar türk milli takımınada düşmandırlar kesin bir yerde bir başarı varsa ama bunu müslüman kimliğine sahip kişiler başarmışsa onu çekemeyenler hemen taşlarlar.birde bu taşlayan insanlar hiçbir başarısı olamayan sığ dar kafalı insanlar.
bunlar milli takımın başarısınada laf söylerler çünkü oradada futbolculardan bazıları ''inşalllah'' dedi.
bunlara sadece güllüyorum
birde bana kesin feto yanlısı diyeceklerdir ama yaww sizde birşey yapın sizide övelim ama şimdiki ne solcular ne de ülkücüler sadece çamur atmaktan başka birşey yapmayan insanlar
geçmişteki liderleri böyle insanlar değildi icraatları vardı davaiçin veriklecek canları vardı
şimdikilerin sadece ÇAMURLARI var
 

esfanu

New member
Oy vermeyen arkadaşlar üzülmeyin,ama bilseydiniz kesin karşı taarruza geçer başka birilerine oy verirdiniz( damarlarınızdaki muhalefet kanının etkisiyle).Yokmuydu sizin bir düşünürünüz listede.
Meyve verdikçe taşlanacaktır,alıştık.
 

HTML

Üst