AKP ye kapatma davası....

digiklan

New member
Kezban Hatemi'nin görüşüne göre sayın Cumhurbaşkanı idam edilmelidir. Çünkü Cumhurbaşkanı sadece Vatana İhanet'ten yargılanabilir. Eğer partinin laik cumhuriyeti yıkma, ve cumhuriyetin temel ilkelerine karşı hareket ettiğine karar verirse yargı Bayan Hatemi'nin görüşüne göre Cumhurbaşkanı'nın seçimi meşruiyetini korumalı. Eğer öyle olursa cumhuriyeti yıkmak isteyen bir partinin kurucu üyelerinden olan cumhurbaşkanı "vatana ihanet'ten" yargılanır.
İşi provakatifleştirmeyte çalışan bir açıklama.

Demokrasi 3 ana güçten oluşur. Bunların birbirlerine üstünlüğü yoktur. Ama herkes kendi görev ve yetkileri içinde bağımsızdır. Başbakan nasıl aldığı oylara güvenip türban düzenlemesi için anayasaya elini uzatabiliyorsa, Yargı da yürütmenin ve yasamanın kararlarını icraatlarını sorgulayacaktır. Eğer yürütmenin her istediğini yaptığı halktan aldığı oy ile her düzenlemeyi yapacağına inananlardansanız siz Hitler Almanya'sında ya da İran Şeriat Cumhuriyetinde yaşıyorsunuz demektir.

Bu ülkenin asıl sorunu Yasama ve Yürütme güçlerinin çok iç içe geçmiş olması ve bu iki gücü eline geçirenin kendin ikral zannetmesidir. Yürütmenin görevi mevcut yasama organının koyduğu yasalar içinde ülkenin idaresini sağlamakken. Bu ülkede tek parti iktidarı olan parti kendi özel icraatlarına yönelik özel kapsamlı yasalar çıkartmaktadır. Kanun hükmünde kararname çıkarır gibi halkın değil parti tabanının değil doğrudan Başbakan'ın belirlediği ve ona diyet borcu olan milletvekilleri başbakan ne isterse o yasayı meclisten geçirmektedirler.

Demokrasi öyle bir rejimdir ki yasama ya da yürütmenin kontrolü yargıya verilmiştir. Kimseye sınırsız güç ve hak verilmemiştir. Biz %50 oy aldın çoğunuk istrse islam cumhuriyeti kurarız derseniz Mustafa Kemal'in kurduğu Türkiye Cumhuriyetine toslarsınız.

Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı'nın seçimi sonrası görülmüştür ki Abdullah Gül yaptığı tüm atamalarda tarafsızlık ilkesini değil siyasi islama yakın olduğu bilinen kişilerin atamasını yapmıştır. Yani siyasi islamın savunucusu Abdullah Gül tarafsız olması gereken cumhurbaşkanlığı makamına getirilmiş ve üniversiteler ile yüksek yargıda kadrolaşma ciddi şekilde başlamıştır. Siyasi İslamın son 30 yıldır hedefi olan noktaya gelinmiş ve şeriat isteriz sözleri açık açık söylenmeye başlanmıştır.
(tıpkı bu forumda söylendiği gibi)

Buyrun Laik Demokratik Cumhuriyet refleksini gösterdi diye yaygara kopartın. Bu ülkenin demokrasisini batılı demokrasiler ile karşılaştırın. Almanya'da Nazi politikaları uygulayacak takiyeci bir parti kurulursa ne olur gidin öğrenin? Amerika'da Sosyalist ya da Komünist isimli bir parti kurabiliyor musunuz gidin bir bakın?

Bu ülkenin demokrasisi o kadar özgürlükçü ki şeriat isteriz diyenlerin gazeteleri partileri ve yüksek devlet kademelerindeki atamalarına bile yeterince özgürlük verdi.

saygılar

Bizim
 

USLanmAZ™

FORMUN USLANMAZI
Sacmalık ötesi.....Kapatsan ne olacak.....3-4 yıla kalmaz benzeri bir parti gene iktidarda olur.......Butun yasadıklarımız bıze gosterdı kapatmalarla bu ıs cözulmeyecek....Halk dini siyaset edenlere prim yaptırdıkca bu is cozulmez........
 

kamer28

DOLUNAY
FİNANCİAL TİMES : YETKİLİLER TÜRKİYE’NİN İKTİDAR PARTİSİNİ KAPATMAK İSTİYOR”

FİNANCİAL TİMES: “Türkiye’deki anayasal düzenin dayanağı olan yargı çevreleri, ordu ve cumhuriyetçi muhalefet, kökleri siyasi İslam’a uzanan AKP’den kuşkulanmaktadırlar. 1990’larda yargı tarafından kapatılmış olan ve gene siyasi İslama dayalı partilerin yerine kurulmuş olan AKP’nin kapatılmasına ilişkin bu talep, AKP tarafından olduğu kadar muhalefet tarafından da beklenmedik bir çıkış olarak karşılandı. Siyasi gözlemcilere göre, AKP ile laik çevreler arasında gerginliğin ilk kez ordunun Gül’ün cumhurbaşkanlığına seçilme sürecindeki müdahalesi sırasında patlama düzeyine ulaştığını, ordunun Gül’ün eşinin kamusal alanlarda yasaklanmış olan türban takıyor olması olgusunu uzun zamandan beri gündemde tutmaktadır. Öte yandan, gözlemciler hükümete karşı başlatılan bu çıkışın AKP’ye diş bileyen aşırı milliyetçi değil, devletin üst düzey bir yetkilisinden gelmiş olmasının anlamlı olduğu kanaatindeler."

-NEW YORK TİMES: “TÜRKİYE’DEKİ İKTİDAR PARTİSİNE SERT DARBE”-

NEW YORK TİMES: "Türkiye’deki iktidar partisine ülkenin laik çevrelerinden sert bir darbe geldi. Anayasa Mahkemesi laiklik karşıtı faaliyetlerde bulunduğu kanaatinde olduğu iktidar partisini kapatmaya çalışıyor. Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya, aralarında Erdoğan ve ülkenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de bulunduğu 71 AKP üyesinin beş yıl süre ile siyasi faaliyetlerde bulunmasının yasaklanması talebinde bulunuyor. Başbakan Erdoğan geçen ay başörtüsünü üniversitelerde serbest bırakan bir karar aldığı için Türkiye’deki laik çevreleri rahatsız etmişti. Savcı Yalçınkaya ise AKP’nin laiklik karşıtı hareketlerin odağı haline geldiğini iddia ediyor. Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edildiği takdirde başsavcının talebi ülkenin laik çevreleri ile Başbakan Erdoğan ve üst düzey yetkilileri Müslümanlığın kurallarına uyan üyelerden oluşan AKP’nin bir çatışma içine girmesi muhtemel. Seçimde AKP’yi alt edemeyen laik çevreler ise devletin hala kontrol altında tutabildikleri tek ayağı olan yargı sistemine yönelmiş durumdalar. Başbakanın partisi olan AKP cumhurbaşkanlığı makamını da elinde tutuyor."

-BBC: “BAŞ SAVCI ANTİ LAİK FAALİYET GEREKÇESİYLE DAVA AÇTI”-

BBC: "Türkiye’nin başsavcısı anti laik faaliyetler iddiasıyla Türkiye’nin hükümet partisi AKP’ye kapatma davası açtı. Ordu destekli laik elitlerle AKP zaten son dönemdeki baş örtüsü değişikliklerinden dolayı karşı karşıya gelmişti."

-EL CEZİRE: “TÜRKİYE’NİN İKTİDAR PARTİSİNİ YASAKLAMA GİRİŞİMİ”-

EL CEZİRE: "Devlet savcısı Türkiye’nin en üst mahkemesinde iktidar partisi AKP’ye laikliğin altını kazdığı gerekçesiyle kapatma davası açtı. AKP 2002 yılında iktidara geldiğinden beri yargıç ve askerlerden oluşan laik kurumlarla karşı karşıyaydı. AB üyesi olmak isteyen ve çoğunluğunun Müslüman olduğu Türkiye’de katı laik kurumlar var."

-DEUTSCHE WELLE: “AKP’YE KAPATMA DAVASI AÇILDI”-

DEUTSCHE WELLE: "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, "laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği" iddiasıyla AKP hakkında kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı.

Başsavcı Yalçınkaya, akşam saatlerinde iddianameyi Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na gönderdi. İddianamede, AKP'nin "laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği" savunuluyor."

-AMERİKA’NIN SESİ: “DAVA ANKARA’NIN GÜNDEMİNİ SARSTI”-

AMERİKA’NIN SESİ: "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, "laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği" iddiasıyla AKP hakkında kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı. Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya'nın haftanın son günü mesai saatinin bitiminden sonra Anadolu Ajansı aracılığıyla kamuoyuna duyurduğu bu dava, Ankara gündemini sarstı. Başbakan Erdoğan, partisinin ilgili kurmayları ile birlikte davayla ilgili değerlendirmeler yapmak üzere toplanırken, tüm muhalefet partileri de davaya
 

cemmaster

New member
Sacmalık ötesi.....Kapatsan ne olacak.....3-4 yıla kalmaz benzeri bir parti gene iktidarda olur.......Butun yasadıklarımız bıze gosterdı kapatmalarla bu ıs cözulmeyecek....Halk dini siyaset edenlere prim yaptırdıkca bu is cozulmez........

Oda doğru kardeş ama buda birşeydir...Ne yapalım...Umarım akıllanırlar..
 

USLanmAZ™

FORMUN USLANMAZI
Ekonomık tehlikelerı ve zamları...sosyal standartları kımse konusmuyor........Neden cunku bıkmadık cözum getırmeyen tartısmalardan.....bu son olaylar sayesınde akp nın oyu yarın yuzde 60 olacak......kimse arka plana degıl gosterılene bakıyor.......Ülkem ülkem......hala nelerle ugrasıyoruz...
 

mavi_ofke

New member
BU davanın sadece ak partiye yararı var...

Solcular ak parti nin kapatılacağını seviniyorlar ama bir sonraki seçimde farklı bir isimle tekrar iktidara geleceklerini düşünemiyorlar...

Partileri halk kapatmalıdır...Bürokratik oligarşi değil...

BU durum Ak partiyi kahraman yapacaktır...

SOlcular kaş yapayım derken göz çıkarıyor. 27 nisan bildirisinin milleti nasıl ak parti'nin kucağına ittiğini bilmiyorlar...

YAsaklar çözüm değil.Bunu anlamak için yakın tarihe bakmak yeterlidir....!!
 

USLanmAZ™

FORMUN USLANMAZI
Flas Flas Iste Akp Yi Kapatma Davasının Iddanamesi....

Yargıtay Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Cumhurbaşkanı Gül'den il başkanlarına kadar pek çok isim ve çarpıcı iddia var. Bu iddialar ses ve görüntü kasetleriyle de destekleniyor.



162 sayfalık iddianamede çarpıcı iddialar var.İşte bunlardan bazıları:

- Anayasanın laiklik ilkesi ortadan kaldırılmaya çalışıldı

- Erdoğan'ın sözleri laiklik karşıtı eylemlerin odağı

- AKP'nin 'yenilikçiyiz' söylemi gerçekçi değil

- AKP referansını dinden alan model öngörüyor

- Dini hükümleri referans gösterme çabaları var

- 11 belediye başkanına siyaset yasağı getirilmesi isteniyor. Bunlardan bazıları Isparta, Eyüp, Kocaeli ve Beyoğlu belediye başkanları..Bazı AKP'li il başkanlarına da aynı yasağın getirilmesi isteniyor.

- İddianamenin ekinde görüntü ve ses kayıtları var

- Parti içi soruşturmalar göstermelik

- Devlet kadrolarında siyasal islamcı kadrolaşma yapıldı

- AKP, Fazilet ve Refah Partisi ile bağını koparmadı

- YÖK Başkanı kanunlara uymayacağını açıkladı

- AKP'nin eğilimi siyasal islamdır. Siyasal İslam'ın temel düsturu şeriattır. AKP, şeriatı amaç edindiği için kaynağını şeriattan alan takiyyeyi kullanıyor.

- Danıştay saldırısı ile ilgili dava süreci de iddianamede

- Belediye başkanları hurafelerle dolu kitaplar bastırdı

Kapatma davasını başlatan süreç Başbakan Erdoğan’ın İspanya’da türbanla ilgili sözleri oldu. İddianamede Erdoğan’ın birçok sözü delil olarak gösterildi:



* VELEV Kİ: Erdoğan’ın, 14 Ocak’ta İspanya’da bir gazetecinin türbanla ilgili sorusunu yanıtlarken “Velev ki siyasi simge olsun. Siyasi simge olarak türban takmak suç mu? Simgelere, sembollere bir yasak getirebilir misiniz?” yanıtı.



* 3 ÇOCUK KONUŞMASI: Erdoğan Uşak’ta söylediği “Bunlar Türk milletinin kökünü kazımak istiyorlar, yaptıkları şey bu. Eğer nüfusunuzun azalmasını istemiyorsanız, bir ailenin 3 tane çocuğu olmalı. Takdir sizindir, o ayrı bir mesele” sözleri.



* AF AÇIKLAMASI: Erdoğan’ın yine Uşak’ta söylediği “Af yok.Suç işleyen cezasını çeker. Devlet katili affetme yetkisine sahip değildir. Katili affetme yetkisi aslında maktulün varislerine aittir, öyle olması lazım” sözleri.



* ULEMAYA SORUN: Erdoğan’ın AİHM’in türban yasağı kararını yorumlarken söylediği “AİHM’nin verdiği bu karara ben yargı kararı olarak uyarım, ama haklar, özgürlükler noktasında doğru bakmam. Mahkemenin de bu konuda söz söyleme hakkı yoktur. Söz söyleme hakkı din ulemasınındır. Açarsın o dinin mensubuna sorarsın, bunun dinde gerçekten emredici bir hükmü var mı?” sözleri.



KURMAYLARIN SÖZLERİ DE DELİL



İddianamede AKP kurmaylarının bazı açıklamaları da delil olarak yer aldı ve bu isimlerin siyasi yasaklı olması talep edildi. Siyasi yaşamı boyunca tüm partileri kapanan Bülen Arınt için de yasak istendi. Arınç’ın “TSE olmazsa, YÖK o zaman 5 tane türban modeli oluştursun. İsteyen öğrenci birini kullansın”, ”Ben laikliğe inanmıyorum, en azından bizdeki uygulanış biçimine“ sözleri iddianamede yer aldı.



Egemen Bağış da iddianamede



Başbakan Erdoğan’ın danışmanı ve İstanbul milletvekili Egemen Bağış’ın ”Türban, kamusal alan ve üniversitelerin dışında Meclis’te de geçerli olmalıdır“ sözleri iddianamede delil sayıldı.



Türban-don benzetmesi



AKP’Lİ Cüneyt Zapsu’nun ”Türbanını çıkar demek, sokaktaki bir kadına donunu çıkar demekten farksızdır“ sözleri laiklik karşıtı sayıldı.



Çelik’in 19 Mayıs açıklaması



Yalçınkaya, iddianamede Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in açıklamalarına da yer verdi. Bunlardan biri 19 Mayıs kutlamalarının “lise öğrencilerinin milliyetçilik duygularını sömürmek için yapıldığını” söylemesiydi.



‘Hamdolsun yangın mevsimine ulaştık’



Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekât Merkezi’nin bölge müdürlüklerine gönderdiği resmi yazı da deliller arasında yer aldı. Bu genelge dini ibarelerle süslenmişti. Resmi yazıda şöyle denilmişti: ”Hamdolsun ki bu yıl da yangın mevsimine ulaştık. Arkadaşlarımızın bir bölümü ulaşamadı. Rahmetullahi aleyhim ecmeıyn (Allahın rahmeti hepimizin üzerinde olsun). Allah korktuğumuzdan emin eylesin.”



http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8464351.asp?gid=229&sz=57434
 

darkblue85

New member
Abdullah Gül ün Cumhurbaşkanı olmasını engellediniz oylar fırladı yüzde 47 oldu.Bu hareketinizle bir sene sonraki yerel seçimlerde oy oranı heralde yüzde 70 olur.Teşekürler savcı ve ona akıl verenler...
 

USLanmAZ™

FORMUN USLANMAZI
İste davayı açan savcı....


10 Mart 1950 tarihinde Şanlıurfa'da doğan Abdurrahman Yalçınkaya, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1973 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Tuzla'da kısa dönem olarak yaptı.

Ankara hakim adayı olarak mesleğe başlayan Yalçınkaya, sırasıyla Acıpayam, Bulanık Hakimliği, Gürün Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Gürün Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı, Silifke Hakimliği ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulundu. 1998'de Yargıtay Üyeliğine seçilen Abdurrahman Yalçınkaya, Yargıtay Yedinci Ceza Dairesi Üyesi iken Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen adaylar arasından 21.06.2004 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine seçildi. Daha sonra Başsavcı oldu.

Yalçınkaya, DTP ve AKP'nin kapatılması için dava açtı.



http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8460984.asp?gid=229&sz=91172
 

Albayrak

Can Feda
Şoke olunmuş.
Yargı tarafsız değilmiş.
%47 imiş.
Dünya ya rezil olunmuş.

Türkiye yıllardır kendi geleceğini korumak için bunu yapmak zorundadır.

Akp nin kapatılması uzun zamandır konuşuluyor ve uyarılara hiç aldırılmamış, rejime ters düşen hareketler sürekli tekrarlanmıştır.

Şimdiye kadar orada burada saydığımız şeylerin birileri tarafından yakından takip edildiği gerçeği yargıtay ile gün yüzüne çıktı.

Anlaşılan Yargıtay çok beklemiş ve elinde sağlam ve de bir o kadar çok belge bulunmaktadır.

Fazilet partisinin kapatılmasından sonra, ne olduğu anlaşılmış, o zaman koyu fanatikleri olanlar bile arkalarından hiç iyi konuşmamışlardı.

Ak parti kapatılırsa, Türkiye kaldığı yerden devam eder. Rezil de olmayız Vezir de..

Ak parti kapatılmazsa, bu partiye büyük bir ders olur. Ekonomideki kötü gidiş devam eder, satışlar devam eder, oluşturduğu kaos ortamı devam eder, bu şekilde de baston kırılana kadar devam eder.
 

erbozan

New member
Kapatılamaz,kapatılmaz diyen birkaç kişi var.İlk olarak şunu söylayeyim bugüne kadar kapatma davası açılıpta kapıtılmayan tek bir parti bile yok.Yani bu başvuru kabul edilirse akp ve akp nin başını çeken siyasilerden 5 yıllığına kurtulduk demektir.
Yanlızca Mr.Gül paçasını kurtarıyor.Herhelde Mr.Erdoğan Cumhurbaşkanı olmadığı için pişmandır şimdi.
Birkaç kişi yabancı basının Cumhuriyet Savcımız için yazdıkları yazıları paylaşmışlar.
Fakat şunu belirtmek gerekirse saydıkları tüm o medya devleri kimin ipiyle dans ediyor bilmiyorlar galiba.Bugun bizi bölmek isteyen abd,ab ve tüm haçlı zihniyetindeki emperyalist devletlerin elinde bu medya maymunları.
Bu yüzden ne o atılan başlıklar nede onların düşünceleri beni asla ilgilendirmiyor.
Zaten bizi bu raddeye getiren akp gibi kukla hükümeti başımıza getiren onlar.
Fakat herzaman olduğu gibi Türk insanı onların ezberlerini bozdu.Bu Vatanda herzaman bir kahraman vardır.
Bunu ne %47 oy gibi sahte bir oranla getirilen hükümet nede emperyalist güçler engel olamaz.
Unutmayın ''Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!'' demişti
M.KEMAL ATATÜRK.

köpek dtplilere açsalarmış ya kapatma davasını onlara neden tık yok çok mu seviyorlar :goz:
Zaten açıldı aynı Cumhuriyet Baş Savcısı tarafından.
 

matrax_52

New member
arkadasım bunların derdı cumhurıyet falan degıl bır kere bunu unutmayın amac musluklarının vanalarını tekrar acıp eskısı gıbı devletın malı denız yemeyen kerız dusuncesıyle havadan gelır elde etmek...ya bı kere parti kapatma olayı tamamen yanlıs ustune ustluk su ulkeyı bır bataktan cıkarmaya calısan bır hukumetın partısı...dun o krız gunlerınde kapı kapı dolasıp ıs arayasalardı o belescıler bugunku durumuna sukrederdı...bunların yuzunden bakalım bu vatandas daha ne kadar susturlacak
 

erbozan

New member
Size katılmıyorum
1-Sizce bu Vatanın fabrikasından barajına kadar satmak
2-Hadi satıyorsun bari değerinde sat(bence bu satılanların değeri paha biçilemez)
3-Yıllarca uğraşıp bizi bölemeyen elleri güçlendirmek
vs....
eğer bunlar ülkeyi bataktan çıkarmak için yapılıyorsa ben batakta çırpınmak istiyorum.
Saygılar..
 

m_cagri

New member
ulan ne başörtüsüymüş bee. acıyorum arkadaşlar sizin gibi düşünenlere. bu vatanın her karış toprağının şehit kanıyla sulandığını söylersiniz vatana sahip çıkmak gerektiğini söylersiniz ama nedense iş icraata gelince hiçbirşey yapmasınız. YAPAMAZSINIZ çünkü.. öyle gölgeler altında kamışsınız ki atalarınızın dininine ne kadar bağlı olduğunu, şehitlerimizin annelerinin başlarının örtülü olduğunu ve şehitlerimizin imanlarıyla sehit olduğunu unutmuşsunuz... ALLAH ıslah etsin siz ve sizin gibi düşünenleri...
 

HTML

Üst