Zina konusu

Zina Suç değil sizce

• Haberim Yok

Kullanılan: 2 3.9%
  • Demokrasi gereği

Kullanılan: 9 17.6%
  • Çok yanlış

Kullanılan: 21 41.2%
  • Namus belasına gardaş yatarız zindan bizim

Kullanılan: 5 9.8%
  • Dini söylemler AB'ye kadarmış

Kullanılan: 5 9.8%
  • 3 4 5

Kullanılan: 9 17.6%

• Kullanılan toplam oy
    51

Tuman

New member
Reaction score
0
Hükümetin zinayı suç olmaktan çıkaran yasayı kabuletmesini nasıl algılıyorsunuz?

Çok yanlış
Namus belasına gardaş yatarız zindan bizim
Dini söylemler AB'ye kadarmış

3 4 5 şıklarıdır.

bence suç değil. harammıdır gunah mıdır orası ayrı konu ama

Kişinin özel hayatını

ilgilendıren bir konuya kımsenın mudahale etme hakkı olamaz!

Yasa önceden zina ve fuhuşu yasaklıyordu.Zina evli bir insanın cinsel başkası ile cinsel ilişki kurmasıdır.Aynı zamanda eşine ve ailesine ihanet etmesidir.Bence suç olması gerek.Zina yapacaksa evlenmeyecektir.

Aramızdan hangisi böyle bir durumu kabuledebilir.Biz Türküz.
Asıl acı olanı din bezirganlarının bu yasayı çıkarmış olmasıdır.

Zina kanuni olarak suç değildir ancak ahlaki olarak bakarsak yanlış , dini olarak bakarsak da haramdır.

Tuman' Alıntı:
Yasa önceden zina ve fuhuşu yasaklıyordu.Zina evli bir insanın cinsel başkası ile cinsel ilişki kurmasıdır.Aynı zamanda eşine ve ailesine ihanet etmesidir.Bence suç olması gerek.Zina yapacaksa evlenmeyecektir.

Aramızdan hangisi böyle bir durumu kabuledebilir.Biz Türküz.
Asıl acı olanı din bezirganlarının bu yasayı çıkarmış olmasıdır.

Bu konuyu uzatmak ıstemem ama .

Kimse ben zina yaparım nede olsa dıye evlenmez!Zina yaptığı an nefsine yenık düşdüğü andır.Bu kımseyı ılgılendırmez.Özel hayattır.

Ben aldatılmayı kabullenemem.Kımse kabullenemez.Ama bunun cezasını eşinin seni boşamasıyla rezil olmanla yada belli bir nafakayla öduyorsun zaten..
Biz TÜRKİYE CUMHURUYETI'NIN cocuklarıyız..
Şeriat kurallarını kabullenemeyiz!!!

J@CK@L' Alıntı:

Kimse ben zina yaparım nede olsa dıye evlenmez!Zina yaptığı an nefsine yenık düşdüğü andır.Bu kımseyı ılgılendırmez.Özel hayattır.

Ben aldatılmayı kabullenemem.Kımse kabullenemez.Ama bunun cezasını eşinin seni boşamasıyla rezil olmanla yada belli bir nafakayla öduyorsun zaten..

Doğru söze ne denir...

din'i bilmem ama iki kişi arasındaki ortak zevke kimse karışamaz din olarak suç olabilir ama yasa olarak kesinlikle yannlış

J@CK@L' Alıntı:

Kardeşim eğer zinayı yapmak suç kabuletmek şeriat kanunlarını kabuletmek ise Atatürk Türkiye'sinden 2005'e kadar tam 82 yıl bu kanunlarla yönetildik,yani senin mantığına göre 82 yıldır Türkiye şeriat kanunları ile yönetiliyordu şimdi mi cumhuriyetle yönetilmeye başlandı.Aynı mantıkla şeriata göre hırsızlık yapmak da suçtur,kanunlarımıza göre de suçtur. O zaman kanunlarımız şeriatçı mı?

Atatürk zamanında 1935'lerde sürekli zina yaptığı için idam edilen kadınlarımız da vardır,tarih okuyunuz lütfen.

Zina yapan biri eşini ve varsa çocuklarını aldatmaktadır ve suç olması gerekir.Aileyi koruma kanunumuzla Anasayasamızda var olan bu yasa emperyalist Avrupa Birliği dayatması olarak kabuledilmiştir.

:cool: Hocam ben de suc deil. Sonucda yapılan şey iki taraflı. Zorla yapılan birşey deil bu yüzden kişi hak ve özgürlüklerine ters düşer eger bu eylem suc olarak düşünülürse. Adamın kız arkadaşı ister, kendisi ister birlikte olurlar. BU şimdi de olmuyor mu zaten, bakın Adult+18' e bir sürü video. bu konuyla ilgili. İnsanlar bunu yaparken suc mu deil mi dye düşünmüyor ki... BU bence kişinin ahlakına kalmış yapılan belki ayıp deil ama günah!

uslup farkı....

Tuman' Alıntı:
Kardeşim eğer zinayı yapmak suç kabuletmek şeriat kanunlarını kabuletmek ise Atatürk Türkiye'sinden 2005'e kadar tam 82 yıl bu kanunlarla yönetildik,yani senin mantığına göre 82 yıldır Türkiye şeriat kanunları ile yönetiliyordu şimdi mi cumhuriyetle yönetilmeye başlandı.Aynı mantıkla şeriata göre hırsızlık yapmak da suç,kanunlarımıza göre de o zaman kanunlarımız şeriatçı mı?

Atatürk zamanında 1935'lerde sürekli zina yaptığı için idam edilen kadınlarımız da vardır,tarih okuyunuz lütfen.

Zina yapan biri eşini ve varsa çocuklarını aldatmaktadır ve suç olması gerekir.Aileyi korumama kanunumuzla anasayasamızda var olan bu yasa emperyalist Avrupa Birliği dayatması olarak kabuledilmiştir.
zina konusunda seninle örtüşen düşüncelerim olduğunu itiraf ve kabul etmeliyim... yalnız anlamadığım ve kabulde zorlandığım bir konuda yardımcı olursan sevinirim: kendi açtığın bir konuda bile insanlara çabuk sinirleniyor, tepki veriyorsun!... bu tür tartışmalı konularda ve günlük hayatında da bu kadar asabi ve fevri misin?...

ne olursa olsun insanlar kendi seçtiklerinde özgürdür senin hoşuna gitmio die kimseyi kısıtlayamassın isteyen zina yapar isteyen yapmaz bu insanın içinde olan bişey zorla kimse sana zina yap demioki

benim ozel hayatımdır ve kimsenin karısması dogru degildir.buna zina denemez kesinlikle

Zina yapan biri eşini ve varsa çocuklarını aldatmaktadır ve suç olması gerekir.Aileyi koruma kanunumuzla Anasayasamızda var olan bu yasa emperyalist Avrupa Birliği dayatması olarak kabuledilmiştir.

Ne yani evli bir kadının zina yapması özel hayat ise evlilik çatısı altında birleştiği adamın özel hayatını çiğnemiyor mu?Evlilikle bazı hürriyetler kısıtlanır.Bekarsa zina yapsın o ayrı ama evli ise yapamaz.Yaparsa ve cezasız kalırsa bu durumda kocası kadını cezalandırma durumuna gider ve bu duumda haklı olan ahksız duruma düşer.

arkadasım biz suan 2006 dayız dikkatini cekerim ben gecmişteki olaylar

ı karalamıyorum ozaman o gerekiyormus gereken de yapılıyormus beni yanlıs anladın

sen galiba ben demiyorumkı evli insanlar birbirini aldatırsa bu zina olmaz diye benim

demek istedigim tek esliliktir.burada bir yanlıs anlasılma var galiba.vetek eslilikte

evlenmeden olan ilişkilerde kimse benim ozel hayatıma karısamaz yine soyluyorum

Tuman' Alıntı:

Ne yani evli bir kadının zina yapması özel hayat ise evlilik çatısı altında birleştiği adamın özel hayatını çiğnemiyor mu?Evlilikle bazı hürriyetler kısıtlanır.Bekarsa zina yapsın o ayrı ama evli ise yapamaz.Yaparsa ve cezasız kalırsa bu durumda kocası kadını cezalandırma durumuna gider ve bu duumda haklı olan ahksız duruma düşer.

Ne alaka?

sen bu azımle yasayı cıkarırsın :goz:

:D

dj_aligator' Alıntı:
arkadasım biz suan 2006 dayız dikkatini cekerim ben gecmişteki olaylar

Zaman degisse de insan değişmez.Peygamber efendimizin zamanından önce de zina almış başını gidiyordu,kendi geldi yasakladı.Aynı şekilde Atatürk ve çalışma arkadaşları da dinsiz ve ahlaksız bir toplumun yokolacağını bildiği için yasaklamıştır.

Soruyorum kim karısının ya da kocasının başkası ile ilişkisini kabuleder.Allah korusun insan katil bile olabilir.

Kanunlar toplumun yapısına uygun olarak yapılmalıdır.

Zina yapanı da zina yapılmasını teşvik edenide, zinayı yasalara aykırı olmaktan çıkaranıda
Zinanın yasaklanmasını şeriat kanunlarına bağlayanıda
sevmiyorum.

Yeter ki kadın kadın gibi olsun
Erkek de erkek gibi

Nefis kontrol edilemeyecek birşey değil,tek gerekli olan gerçekten kontrol etmeyi istemek !
istemem yan cebime koy diye düşünüp bir yandan da nefsime yenik düştüm demek sadece kendini kandırmaktır

Geri