Yiğit Bulut: ''Erdoğan en güçlü lider

R.T.E

Banned
Reaction score
0
Yiğit Bulut, Başbakan Erdoğan'a övgüler yağdırdı ve dünyayı saran bu krizden bizi kurtaracak olan tek kişinin de Erdoğan olduğunun altını çizdi.

32. GÜN PROGRAMININ
ÖNEMLİ BÖLÜMLERİNDEN DERLENMİŞ
VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN>>>

Başbakan Erdoğan'ın 'Kriz var' dememesini her seferinde eleştiren ve Erdoğan 'yandık bittik öldük' tarzı açıklamalar bekleyen Mehmet Ali Biran, 32. Gün programında da aynı tavrını sürdürmeye devam etti. Program misafirlerine sorduğu çanak sorular bu sefer karşılıksız kaldı. Çünkü en radikal söylemlere sahip Yiğit Bulut bile Erdoğan'a övgüler yağdırdı ve dünyayı saran bu krizden bizi kurtaracak olan tek kişinin de Erdoğan olduğunun altını çizdi.

Program misafirleri İTİDAL çağrısı yaptı.

Programa katılan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, "yiğidi öldürelim ama hakkını vermemiz lazım" derken hükümetin hataları olmasına rağmen başarılı olduğunun altını çizdi. Meral, konfederasyona bağlı sanayicilerin bu hafta içinde çok ciddi toplantılar yaptığını, Türkiye'ye yeni bir pazar olacak olan Orta Asya'da, Doğu Avrupa'da kapıları bize sonuna kadar açan anlaşmaların imzalandığını belirtti ve bu krizin Türkiye açısından iyi değerlendirilirse bir fırsat olduğunu söyledi.

Aynı anda bir takım yapılması gereken ekonomik atılımlardan söz eden Meral'in yapılmazsa neler olur sorusuna verdiği cevap Kanal D ekranlarında adeta yapılmazsa denenler yapılmadı ve büyük bir kriz kapıda içeri girmek üzere gibi son derece olumsuz bir hava ile verildi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, 'bu krizden hep birlikte el ele vererek kurtulacağız' derken 'hükümetin temel görevinin insanlarının işini kaybetmeyeceği güvencesini vermesidir' uyarısını yaptı.

En ilginç açıklama ise Yiğit Bulut'tan geldi. Bulut, Erdoğan'ın ekonomi kurmaylarının tuzağına düştüğünü iddia etti ve 'Ak Parti hükümetine yazık oluyor' ifadesini kullandı. Yurt dışından ekonomist getirilmesini eleştiren Bulut şu ilginç açıklamaları yaptı:

"Her ülkede olduğu gibi kriz goygoycuları bu ülkede de var. Krizde siyasi otoriteden bişi talep ederler. Erdoğan ne dedi, bir kuruşum yok verecek. Destekliyorum. Sonuna kadar destekliyorum. Bir kuruş vermesin. Bu lobiler Ak Parti hükümetini sarış. ben Erdoğan'ın siyasini desteklemiyorum ama şahsını seviyorum. Bu hükümet Özal'dan sonra gelmiş en güçlü hükümet. Bu lobilere karşı duracak tek iktidar.
Erdoğan'dan başka liderlik özelliği taşıyan adam yok bu ülkede.. Önümüzdeki 24 ay içinde Erdoğan'ı yenecek adam yok Türkiye'de... Liderlik çok önemli. Erdoğan bu ülkede en güçlü lider. Ekonomik modele en büyük neşteri atacak tek adam o. Başka adam yok."

Program sonunda son sözü yine Birand aldı ve o soruyu sordu: Bu hükümet bu krizin altından kalkabilir mi?

Stüdyodan gelen cevapsa çok netti. Hükümet tek başına bir şey yapamaz. Bu krizin altından hep birlikte kalkacağız.

http://www.moralhaber.net/52557_Yigit-Bulut:-Erdogan-en-guclu-lider-Video.htm

konuyu acanin nickinden belliki bir rte propagandacisi

programı bilmem de tayyibin gücünü de bilmem de özgüvenine lafım yok......

2nuozo5.jpg

Breh Breh Breh......Güçlü lidere bak.....Diz üstünde....

2nuozo5.jpg

adamım sanki çook komik fıkra okumuşum gibi güldüm yaa...
süper yorum yapmışın....

özgüveni var şu an ama ozamanlar yokmuş demek ki öyle olsaydı koltukta oturan o olurdu....

hwxzrc.jpg

r73pdz.jpg

15ppusl.jpg

wgyted.jpg
sizinkiler gibi terörsit Öcalan ın dizin dibinde sarmaş dolaş değildiye

sizin kiler gibi öcalan terörstinin eğitim kamplarında Katillere seminer ler vemediya

sizinkiler gibi PKk nın partisiyle birleşip mecliste aynı sıralarda oturmadıya

sizin kiler gibi ulusalcılık palavraları sıkıpta Terörsit öcalan ı devletin düzenleyeceği suikast den kurtarmadıya

Bunlara sorsanki erdoğanın dizinin dibinde oturduğu kişi kimdir onu bile bilmezler

gerçi onlar sadece terörstlerin dizinin oturup katillere psikolojik destek verirler

2nuozo5.jpg

tek kelime ile :clap:clap:clap..yalnız dostum dikkat et bu resimi ilk star gazetesi yayınlamış ve r.t.e başa geldiginde cem uzan ı bitirmeye çalışmıştı..bitiremedi ya neyse..her işte oldugu gibi onu da yarım bıraktı..yigit bulut beyefendi ne demiş kriz den bizi cıkaracak tek lıder erdogan peki g-8 ulkeleri ardı ardına krızı en hafıf yara ıle atlatabılmek için caba gosterıp devlet destegi sunarken yatırımcılara o cok begendiginiz erdogan ne yapıyo hindistana gidiyo guru ları ziyarete..indiregandi yapmaya..yaw konuşma metnini bile kendi hazırlayamayan adam ulkeyi nasıl bu krızden cıkarıcak cok merak ediyorum..yazının sonunda(cok dikkatli okumadım bu arada)yalnız destek lazım birlik zamanı denmiş..ne destegi ya dalga mı geciyonuz yüzde 47 oy alan siz degilmisiniz mecliste istediginiz yasaların hemen hemen hepsini cıkardınız daha ne..haaaa siz yolsuzluk ların gündeme gelmesini istemiyonuz dogru parti zedeleniyo..hey yavrum hey..

hwxzrc.jpg

r73pdz.jpg

15ppusl.jpg

wgyted.jpg

sizin kiler gibi öcalan terörstinin eğitim kamplarında Katillere seminer ler vemediya

sizin kiler gibi ulusalcılık palavraları sıkıpta Terörsit öcalan ı devletin düzenleyeceği suikast den kurtarmadıya

diyosun ki sizinkiler gibi öcalanın dizinin dibinde oturmuyo ya...

iyi de arkadaşım teröre destek veren ülkenin cumhurbaşkanı(TALABANİ) TERÖRİST olmuyo mu...

çıkar artık şu güneş gözlüklerini yaa:durdurun

ha bide o öcalanla sarmaş dolaş olan karaktersizler tayyibin diz çökmesine sebep mi???

Bunlara sorsanki erdoğanın dizinin dibinde oturduğu kişi kimdir onu bile bilmezler

gerçi onlar sadece terörstlerin dizinin oturup katillere psikolojik destek verirler

tayyibin hakkında yanında diz çöktüğü kişinin hakkında senden daha çok şey bildiğime eminim.......

hem millet bilmese ne????

tayyibin talabanin yanında diz çökmesini doğru mu göstercek milletin bilip bilmemesi ......

Yiğit Bulutu iyi anlamak lazım.Diyorki Kontralsüz güç güç değildir.
Erdoğan gücünü kontrol edebilirse Akıllı kullanabilirse yapabilir
gibisinden diyor...Zaten başka şansımız varmı sevsek de sevmesekte
Tayyip başbakan elbetteki Ülke sorunlarıyla ilgilenecek.*** doğru yolu
bulursa başarır da ama Önemli olan yol dur siyasettir...Cumhuriyettir.

hwxzrc.jpg

r73pdz.jpg

15ppusl.jpg

wgyted.jpg

İyide kardeşim Ferit İlsever'in bizim adamımız olduğunu nerden çıkardın bu bir...

İkincisi barzani ve talabaniye esip gürleyen, ertesi gün onlarla kucak kucağa pozlar veren yine sizin başbakan ve cumhurbaşkanınız değilmiydi...

terörist başını yüceltip ona "sayın" diye hitap eden ama sıra şehitlerimize gelince onları aşşağılayan, onlara "kelle" diyip ailelerine de "askerlik yan gelip yatma yeri değildir" diyerek yaralarına tuz basan...Ve seçim süreci yaklaşınca da onlardan özür dileyen...."üç kuruşluk" tazminata mahkum olan (anlama dikkat: şehit aileleri burada üç kuruşluk adama üç kuruşluk dava açtık demişlerdir)...Ayrıca terör yine akp'nin iktidara gelmesiyle hortlamıştır....Bunu kabul edelim...

Kendi ülkesini mahkemeye veren ve kayıp trilyon davasından hükümlü yine sizin cumhur reisinizdi hatırlarsanız...

Şehit cenazelerinde yuhalanan sizin boşbakanınız ve cumhurbaşkanınız değilmiydi...

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde abdullah gül dışında yuhalanan başka bir cumhurbaşkanı oldumu...abdullah gül bir ilkti...tarihte ilk defa bir cumhur reis yuhalandı....

akp faşizmi kendisine muhalefet olan herkesi bir bir içeri aldı...Askerleri bile...Ama bir tane pkk lı bile içeri almadılar...

akp faşizmini savunan sahte demokratlar sizi...

İyide kardeşim Ferit İlsever'in bizim adamımız olduğunu nerden çıkardın bu bir...

İkincisi barzani ve talabaniye esip gürleyen, ertesi gün onlarla kucak kucağa pozlar veren yine sizin başbakan ve cumhurbaşkanınız değilmiydi...

terörist başını yüceltip ona "sayın" diye hitap eden ama sıra şehitlerimize gelince onları aşşağılayan, onlara "kelle" diyip ailelerine de "askerlik yan gelip yatma yeri değildir" diyerek yaralarına tuz basan...Ve seçim süreci yaklaşınca da onlardan özür dileyen...."üç kuruşluk" tazminata mahkum olan (anlama dikkat: şehit aileleri burada üç kuruşluk adama üç kuruşluk dava açtık demişlerdir)...Ayrıca terör yine akp'nin iktidara gelmesiyle hortlamıştır....Bunu kabul edelim...
Kendi ülkesini mahkemeye veren ve kayıp trilyon davasından hükümlü yine sizin cumhur reisinizdi hatırlarsanız...

Şehit cenazelerinde yuhalanan sizin boşbakanınız ve cumhurbaşkanınız değilmiydi...

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde abdullah gül dışında yuhalanan başka bir cumhurbaşkanı oldumu...abdullah gül bir ilkti...tarihte ilk defa bir cumhur reis yuhalandı....

akp faşizmi kendisine muhalefet olan herkesi bir bir içeri aldı...Askerleri bile...Ama bir tane pkk lı bile içeri almadılar...

akp faşizmini savunan sahte demokratlar sizi...

peki bende bisi diyim o zamann...
e o zamanda bende diyeyimki akp teröre ve yandaslarına prim tanımadı diye terörist eylemler yapıyo pkk...akp nin iktidarda olması rahatsız ediyo varlıklarını diyerim
peki sen bunu nasıl reddedicen...

valla arkadaşlar yanlış anlamayın ama hepsinin adı ne siyasetçi politikacı ölemi.bizim ülkemizde ne kadar eski dönemde kirli iş pis iş yapan varsa milletvekili oluyo( istisnalar hariç tabi:)bunları sonuçta biz seçip biz koyuyoruz.ancak bizim ülkemizde ne demokrasi ne laiklik nede inan hakları diye bişey yok.hergelen keseyi doldurup gidiyo.bunlarda doldursun gidicekler.yalandan yere öle senin ki bunu yaptı benim ki şunu yaptı polimigine girmeye gerek yok.

peki bende bisi diyim o zamann...
e o zamanda bende diyeyimki akp teröre ve yandaslarına prim tanımadı diye terörist eylemler yapıyo pkk...akp nin iktidarda olması rahatsız ediyo varlıklarını diyerim
peki sen bunu nasıl reddedicen...

Kardeş demişsinki "akp teröre ve yandaşlarına prim tanımadı diye terörist eylemler yapıyor"...Tam tersine akp teröre ve yandaşlarına prim sağladığı için her yerde rahat rahat gösteri yapabiliyorlar...Ben çok iyi hatırlıyorum dtp eskiden bu kadar çok eylem yapamıyordu...Şimdi Kadıköy gibi bir yerde nerdeyse her hafta gösteri düzenliyorlar...daha geçende akp karşıtı eylem yapan sayıları sadece 3-5 olan gencecik çocuğu eşşek sudan gelinceye kadar dövdüler....Ama dtp liler ve pkk lıar İstanbulun göbeğinde gösteri yapıyorlar kimsenin gıkı çıkmıyor...içim içimi kemiriyor....Yani demek istediğim akp bunlara göz yummasa böyle her yerde deli gibi gösteri yapamazlar...Yani senin dediğinin tam aksi bir durum söz konusu...

Kardeş demişsinki "akp teröre ve yandaşlarına prim tanımadı diye terörist eylemler yapıyor"...Tam tersine akp teröre ve yandaşlarına prim sağladığı için her yerde rahat rahat gösteri yapabiliyorlar...Ben çok iyi hatırlıyorum dtp eskiden bu kadar çok eylem yapamıyordu...Şimdi Kadıköy gibi bir yerde nerdeyse her hafta gösteri düzenliyorlar...daha geçende akp karşıtı eylem yapan sayıları sadece 3-5 olan gencecik çocuğu eşşek sudan gelinceye kadar dövdüler....Ama dtp liler ve pkk lıar İstanbulun göbeğinde gösteri yapıyorlar kimsenin gıkı çıkmıyor...içim içimi kemiriyor....Yani demek istediğim akp bunlara göz yummasa böyle her yerde deli gibi gösteri yapamazlar...Yani senin dediğinin tam aksi bir durum söz konusu...

tamam çok güzel yazmıssında simdi bunu akp ile ilişkilendirmek yanlsı bence...hem sence mantıklı değil mi.. sen istediğini alamazsan üstüne gitmezmisin biseyin..
bide surdan bakalım olaya:; akpden önceki hükumetler döneminde pkk istedği gibi uyusturucu silah ve kaçakçılığı yönlendirebiliyodu doğu ve güneydoğuda denemez mi.. simdi akp çomak soktu diye yapmıyolar mı bunu... akp kendi kuyusunu kazarmı sence ? terörist eylemlere prim tanımak gibi bi hata yapar mı ? bunu sokaktaki her iki kişiden birine nasıl açıklar...
bence dediğin gibi bisi söz konusu değil...

Türk ekonomisi bu hale nasıl geldi?
Geçmişe dönüp son 2 yılın gazete sayfalarına birlikte bakalım mı! İşte size çarpıcı örnekler

1-Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birinin başkanı konuşuyor: “(...) Türkiye tamamen ithal ürünleri tüketen, üretenin cezalandırıldığı bir ülke haline geliyor. Cari açık kaldırılamayacak şekilde patlayacak. Daha açıkçası, ekonominin sağlam olması gereken bacakları tek tek kırılıyor.”

2- Başka bir sivil toplum örgütünün yöneticisi: “(...) Türkiye, 1875 Osmanlı’nın son günlerine geri dönüyor. Kontrolsüz ithal mallar, Gümrük Birliği’nin de etkisiyle üreticinin belini kırarken, düşen kur üreteni cezalandırıyor.”

3- İMKB’de de işlem gören, Türkiye’nin en büyük üreticilerinden bir şirketin en büyük ortağının sözleri: “(...) Dayanamayacağım, işçi çıkarmamak için zorlanıyoruz ama sona yaklaştık...”

Sevgili dostlar, yukarıda isimleri siyasi otoritenin tepkisini çekmesin diye vermedim... Vermedim ama bu “insanlar doğruları” sonuna kadar söylediler...

Aslında önemli olan isimler de değil söylenenler ve maalesef söylenenlere kulak verilmemesi...

Peki “Türkiye bu hâlâ nasıl düştü”? Siyasi otorite “eleştirileri, feryatları” neden dinlemedi? Temel “hatalar” nerelerde yapıldı?

2003-2007 Kasım arasında “nasıl bir rahat tuzağına” düştüğümüzü maddeler halinde birlikte sorgulayalım

* Cari açık ve dış ticaret açığında rekorlar kıran, yani parasını değerli kılarak ithal mallarını kendi ülkesinde ucuz hale getiren, döviz kurunun sıcak para girişi ile devamlı düşen bir trend içinde kalmasını sağlayan her ülke kısa vadeli tanımlanmış bir gözlem aralığında büyür.

* Evet, son 5 yılda “açıklanan veriler” bir büyüme rekorudur ama dünyanın ilk ve tek cari açık ve dış ticaret açığı ile sağlanmış bir büyüme rekorudur. Bu aslında büyüme değil, cari açık ve dış ticaret açığı gibi iki önemli değişkeni dibine kadar zorlayan ve ekonomiyi orta ve uzun vadede sakat bırakacak illüzyondur.

* Bu büyüme Türk üreticisinin büyümesi değil, Türkiye’ye mal satan yabancı üreticilerin büyümesidir. Türkiye’ye 2003 yılında 100 birim mal satan bir yabancı üretici 2003-2007 arasında yıllık ortalama yüzde 5-15 arasında büyüyerek, düşük kur ile “büyüdüğümüz kadar fazla mal” satar hale gelmiştir. Bu denklem değişikliği o firmanın Türkiye’deki rakibinin de kapanmasına, iflas etmesine yol açmıştır. Böyle büyüme olur mu? Dünya üzerinde kendi üreticisini yok ederek büyüyen bir ülke örneği daha var mı?

* Büyümeyi sağlayan “kuru basarak” aynı anda sıcak paranın rantını maksimize eden dinamiğe, serbest dolaşamadığı için mal satamayan yerli endüstrinin günden güne ithalatçı olması gerçeğini ekleyin, ortaya çıkan sonuç çok net ithalata dayanan kısa vadede lüks tüketim ile yerli üreticinin yok olması pahasına büyür görünen bir ekonomi... Ve gelinen noktada “biten parti”, çöken sistem sonucu ortaya çıkan “acı gerçek”!

Sonuç: 2003-2007 Kasım arasında yaşadığımız ve ballandırılarak anlatılan büyüme, ülkedeki sağlam dinamiklerin zorlanarak, “sıcak para, düşük kur, artan dış ticaret açığı, cari açık gibi” etkenler ile sanal bir tablo oluşumudur. Ballandırarak anlatılan “stabilite” ise “artan sıcak paranın” sağladığı “sürdürülemez” bir durumdur ve iddia ettiğimiz gibi artık sürdürülememektedir!
Son söz: Sayın Başbakan’a bir çağrım var: 2003-2007 Kasım arasında dünya genelindeki “konjonktür” size inanılmaz bir avans verdi ama kullanamadınız. Ekonomi kurmaylarınız aynen bugün olduğu gibi “bu dönemde de” sizi yanılttılar. Lütfen ama lütfen “gerçekten bu işten anlayanlarla” iş tutun! Daha açık yazayım bir yabancı aracı kurumda “al-sat” yaptı diye bir adamı “Hazine bakanı” yaparsanız, bugünleri bile ararsınız!

YİĞİT BULUT
http://w10.gazetevatan.com/root.vatan?exec=yazareskiyazilar&wid=150

Yorumumda dediğim gibi Yiğit Bulutu iyi anlamak lazım.
Eklediğim yazı durumuda gayet net açıklıyor

teröristin dizinin dibine çökende koluna girip hatıra fotoğrafı çektirende bizden değildir
bunlarda sizinkiler diyen diğerini kabul etmiş olur
kabul edenede söyliyecek çok şey var ama burası yeri değil

Saygılarımla...

tamam çok güzel yazmıssında simdi bunu akp ile ilişkilendirmek yanlsı bence...hem sence mantıklı değil mi.. sen istediğini alamazsan üstüne gitmezmisin biseyin..
bide surdan bakalım olaya:; akpden önceki hükumetler döneminde pkk istedği gibi uyusturucu silah ve kaçakçılığı yönlendirebiliyodu doğu ve güneydoğuda denemez mi.. simdi akp çomak soktu diye yapmıyolar mı bunu... akp kendi kuyusunu kazarmı sence ? terörist eylemlere prim tanımak gibi bi hata yapar mı ? bunu sokaktaki her iki kişiden birine nasıl açıklar...
bence dediğin gibi bisi söz konusu değil...

İyi de kardeş akp'nin dtp eylemlerine ses çıkarmamasının temel nedeni doğuda kürt oylarını ve dtp oylarını kazanmaktır...İşte bu yüzden onların eylemlerine prim tanıma gibi bir hata yapıyorlar...akp karşıtı eylemlere çok sert tepki veriliyor...akp karşıtı 3-5 genci öldüresiye dövdüler...ama sıra pkklı ve dtpli göstericilere gelince gıklarını çıkaramıyorlar...Dedim ya akp kürt seçmenin başka bir deyişle dtp li seçmenin oylarını almak istiyor...ama onların oylarını kazanmaya çalışırken kendi halkının oylarını kaybediyor haberi yok...

Geri