YeteNek Sınavı ..

coolrap ben burdan yazıym dedim bu konuyla ilgilenen pek yok herlade ama sen genede kendine bir yardımcı bulmuşsun beim için hiç yok bu sitede hiç kimse yok oyunculuga hazırlanan heralde tek ben varım burdan coolrap senin ilk girişin mi yoksa daha önce girdin mi sınava

Sınava ilk girişim olacak.Yazın 1 yada 2 ay kursa gitmeyi düşünüyorum.Yararı olur heralde ...

Bende aynan öyle düşünüyorum öss biter bitmez gidicem kursa.

Bu arada sen tiyatroculuk düşünüosan benim arkadaşımda gircekti, araştırmıştı.

Mimiklere,sesine,şarkı söyleyebiliyor musun?,herhangi bir müzik aleti çalabiliyor musun? vs... bakıolarmış.Bilgine...

coolrap' Alıntı:
Bende aynan öyle düşünüyorum öss biter bitmez gidicem kursa.

Bu arada sen tiyatroculuk düşünüosan benim arkadaşımda gircekti, araştırmıştı.

Mimiklere,sesine,şarkı söyleyebiliyor musun?,herhangi bir müzik aleti çalabiliyor musun? vs... bakıolarmış.Bilgine...

DOSTUM BİLİYORUM GEÇEN SENEDE GİRMİŞTİM ORDAN BİLİYORUM AYRICA KEMAN ÇALIYORUM AMA ÖYLE ÇOK İYİ DEGİL KENDİ ÇAPIMDA

Dostum inşallah ikimizde kazanırız.Resimde öss sınavından aldığın puanın %20 si alınıyormuş.Tiyatro içinde öyle mi?

Tiyatro bölümü hangi üniversitelerde var.Sen hangisine giriceksin?

Elemeleri de resim yetenek sınavı gibi ağustos eylül gibi mi oluyor?

Allah Kolaylık Versin İnşallah Kazanırsın...

saolun ben resim,grafik yada iç mimarlık istiyorum inşallah olur.

yetenek sınavıı

bana bu konuda yardımcı olurmusun hemen hemen hepsini okudum fakat ben henüz oyunculuk ile ilgili kendimi nasıl hazırlayacağımı bulamadım.ank gircem.birde bir üniversitenin sadece 1 bölümünemi başvuru yapılıyor öyle bişi duydum yani ben ouynculuk artı fotoğrafçılık başvurabilirmiyim tşkler

slm arkadaşlar.. ben yeni üye oldum..

antalya da oturuyorum... 2 sene dershaneye hazırlandıktan ve öss yi kazanamadık tan sonra bende grafik bölümünü okumaya karar verdim..yaşda geçti bu arada 21 oldu..:(
bunun içinde aralık ta kursa başladım...şu anda çok iyi değilim ama kötü de değilim...bu sene ;
dokuz eylül e girmeyi düşünüyrum ..

ama bu senede olmz ise seneye tekrar gireceğim..
bu sefer daha da iyi olacağım ...

ama bu seneden fazla ümidim yok..portre ve imgesel de (özellile de perspektif ) sorunlarım var..

yeteNek Sınavı hakkındaki Soгmak iStedikLeгiniz !

ya arkadaslar anlayamadıgım bişe var.gecen haftasonu abant izzet baysal üniv.resim iş ögrt.sınavına girdim.sonuclar acıklandı ve biz dumur olduk.valla kendim için deil :p süper cizgileri olan adam asil listeye giremedi.listeye girenlerin cogunun öss puanı yüksek.işte olayın can alıcı noktası tamda burası.demekki süper yetenekli ol ama öss den yüksek puanlar almadıysan senin yeteneiinin bi kıymeti yok.sizce yetenek sınavı degerlendirmelerinde yetenekmi yoksa öss mi belirleyici olmalıdır.paylasımlarınız için simdiden tesekkürler...

ben mezun biri olarak 5 yıl oldu Eskişehir mezunuyum......

kardeş güzelsanatlar lisesi çıkışlı olmak +puan birde öss puanı tabiki yetenekte gerekiyor ama bu sistemde son sırada kalıyo ozamanda birsürü yeteneksiz okula giriyor ....şudurki biz girerken öncelik ve ağırlık yetenek sınavında idid ama sonra yök sistemi değiştirdi şimdi bence içler acısı bir durum var...

yetenek sınavında asıl belirleyici olan o adamların aradığı çizgi tadını içerip içermediğin oluyor genelde ve her okulun hocalarının zevki birbirinden farklı olabiliyor birinde başaramıyon birirnin diğer bir okulda başarılı olma olasılı daha fazla olabilir,
hiçbirinde başarılı olamıyorsa pek başarılı değildir demekki:)
şaka bir yana bu durum biraz kıl gibi görünse de okullar arası bir üslup farkı oluşmasına da sebep olabilir ve bu da iyi birşey aslında
bu son yıllarda birçok okul yetenek sınavı giriş puanlarını yukarı çekmiş bu durum biraz mantıksız tabi, aslında direk össsiz almalılar yetenek sınavına.

anadolu uni. genelde boyle işler olmaz.. bilegi kuvvetlı olan kazanır.... sana sunu soylıyım ne işin olur abant izzet baysal da.. ordan mezun olsan bıle elıne hıc bırsey gecmez.. bıde bu tur okullar genellıkle kendı adamlarını alır... kımsenın de bundan heberı olmaz.. misal van 100. yıl uni gsf.. gıt bak okuyanların cogu orada uni. de gorev yapan sahsıyetlerın akrabalarıdır... ama hıc bır yere gelemezler..

princeofdarkness' Alıntı:
anadolu uni. genelde boyle işler olmaz.. bilegi kuvvetlı olan kazanır.... sana sunu soylıyım ne işin olur abant izzet baysal da.. ordan mezun olsan bıle elıne hıc bırsey gecmez.. bıde bu tur okullar genellıkle kendı adamlarını alır... kımsenın de bundan heberı olmaz.. misal van 100. yıl uni gsf.. gıt bak okuyanların cogu orada uni. de gorev yapan sahsıyetlerın akrabalarıdır... ama hıc bır yere gelemezler..

%100 haklısın bende öğrenciler götürdüm oraya maalesef dediklerin hepsi doğru çocuklar samsun 19 mayıs,marmara da rahatlıkla kazandılar.yazık öss olayı tam rezalet onu hiç konuşmayalım.sonuç mezunlar ortada ne var elde var kocaman yeteneksiz ve okullarda bişey beceremeyen resim öğretmenleri,YAZIK YAZIK

:mad: :eek:ut:

arkadaşlar ben busene ilk defa gircem gsf sınawına sınawdan önceki 3aylık dönemdeki prof kursları hakkında bişiiiler biliomusunuz?????????ayrıca agsl de okuyorum grafik istiorum ama çooooooooook korkuyorum 4senemin boşa gitmesini istemiyorum..........................

Merhabalar..Daha öncede yazmıştım , ben 2 senedir hazırlanıyorum güzel sanatlar 'a..
İstediğim bölüm ; Grafik Tasarım..(Tabii ilk olarak sonraki tercih Fotoğraf..) Üniversite olarak da Akd.Üniversitesi..Mimar Sinan , Marmara gibi yerleri fazla düşünmüyorum çünkü çok zorlanırım diye düşünüyorum yani Akdeniz 'e girme şansım daha yüksek diye görüyorum...
Sorum ise ; Grafik, Fotoğraf, Heykel vs.. bölümler için ne bilmek , ne yapmak lazım ? Önceden bilgi sahibi olmak - olmamak neler getirir ? Yani ben şimdi grafikerlik istiyorum ama çok fazla bir şey bilmiyorum grafik hakkkında bu okula girdiğimde nasıl yansır bana ?
Okulda hayal gücünün önemli olacağını (Cismi soyutlama , logo çizimleri hayal etme gibi )duydum . Okula girdiğimde kendi kendine gelişir mi düşünce açısı şimdi farketmediğim detayları derslere girdikçe kendiliğinden farkedecekmiyim ? Bu arada gazete , dergi okumak , gezmek vs..bunlar da önemli 'dir diye düşünüyorum bir bakıma . Bunları da uyguluyorum ...
Yani benim korkum ; bölüme girdiğimde bölümü sevmeme , yapamama korkusu ..

Yardımcı olabilirseniz sevinirim ...

Geri