omemo01
O ŞİMDİ ASKER
- Reaction score
- 0
işemeye zıçmaya da vergi alırlarsa hiç şaşırmam...:Sopa
şimdi bu nasıl yorum yau.benmi anlamamışım.mesela vergiyi bikaç kişi ödeyip gerisi ödemeyecek mi?yani birilerini aklamaya çalışırken komik duruma düşmeyin arkadaşlar.devletin tek geliri vergi değildir.eğer ki devlet devlet olsaydı da elindeki imkanları değierlendirip 0 vergi alsaydı.ya bu ülkenin yöneticileri (mesela)tekel!!!!!! zarar ediyor satalım diyor.bir allahın kulu da ya bu tekeli zarar ettirmeyi nasıl başarıyorsunuz demiyor.off ooff:vur
vergiye zam vermişler demişsiniz. Unutmayın ki devletin en büyük gelir kaynağı vergidir. Vergi olmazsa borç alınır. Zaten bu zamana kadar alınacağı kadar alınmış. borç batağına girmişiz bi türlü kurtulamıyoruz borçlardan yeni bir borç daha mı alalım yani o daha mı ii olurdu?
kendi sirketlerine para aktarırlar o vergilerle, boyle usulsuz isleri iyi bilirler, kayıp trilyon davasını unutmadık daha bir yanda gemicikler unakıtanın cocuklarının sirketleri vs vs.
halkın gozune baka baka yalan soyluyorlar, hala inanan oluyor en cok buna uzuluyorum
borc almayalım vatandasa bindirileim tüm borcları degil mi , mantık bu?
devletin telekomu tüprası bankaları limanları kısacası devletin herseyi vardı bu topraklarda ama noldu kemal unakıtan pişgin bir şekilde satarım arkadaş dedi sattı herseyi.
şimdi cıkıcak 3-5 tane sagdan soldan duyduguyla konusmaya alısmıs kisi dicek ki devlete yük getiriodu o yuzden satıldı.
devlete kar getiriodu o kurumlar acar okursunuz o kurumların yıllık karlarını paylarını ondan sonra devlete yuk getiriodu diyebilir misiniz acaba.
devlete kar getiren tum kurumları ki bu kurumlar hayati onem tasıyor ulkemiz icin, unakıtan hazretleri satsın ona buna kendi cebini de doldursun arada sonra vergiyi bas vatandasın sırtına. oh ne ala memleket.
uyanın artık dicem de alısmıs kudurmustan beterdir. alıskanlık yapmıs bazılarında kandırılmak.
Şimdi kardeşim bak devletin tek gelir kaynağı vergiler değil doğru diyosun ama en önemli gelir kaynağı vergiler bu bir.
ikincisi evt her vergiyi herkes vermez ilgili vergiyi doğuran olaya sebebiyet verirsen sen o vergiyi ödersin. Mesela gelir vergisi gelir elde edenlerden alınır parasız kişilerden değil. Emlak vergisi evi, işyeri olanlardan alınır. MTV motorlu taşıtı olanlardan alınır vesayre. Ama borç öle değildir.
Tekelin özelliştirilmesi ile ilgili açıklama yapıldı Unakıtan'ın açıklamalarını da koyayım sana onlarda bi bak öle ezbere o satıldı bu satıldı deme neden satıldı diye sor. Sonuçta yasa dışı bir şey yapılmıyor özelleştirme bu
Unakıtanın İlgili açıklaması
Türkiye’nin en önemli eski sıkıntısının “vergi alma, borç al” olduğunu belirten Unakıtan, “Borç al ama o borcu sonunda ümüğünden çıkartırlar. Aldın borcu, faizleri nasıl ödeyeceksin? Onu hiç kimse düşünmüyor” dedi. TEKEL’i (Sigara) özelleştirdiklerini hatırlatan Bakan Unakıtan, “Yüz binlerce ton tütün vardı, al al... Neden? Daha fazla oy alsın diye. Sizlerin parasından topladı. Ha tütün yakmışsın, ha milletin parasını yakmışsın, ne fark var? Biz o politikalara son verdik” dedi.
Kemal Unakıtan, geçmişte insanların 35 yaşında emekli yapıldığını, daha fazla oy alınması için böyle popülist bir politika uygulandığını ifade ederken, bu yıl bütçeden 37 milyar YTL’yi sosyal güvenlik açığına ödediklerini, bunun milletin parası olduğunu söyledi.
Unakıtan, “35 yaşında emekli et. Allah uzun ömür versin, öde öde bitmiyor kardeşim. Hesabı iyi yapmak, aklımızı başımıza almak, popülist politikaları elimizin tersiyle itmek mecburiyetindeyiz” diye konuştu.
‘PARANIN TURŞUSUNU KURACAK DEĞİLİZ’
Maliye Bakanı olduğunda Türkiye’de toplanan vergilerin toplamının 60 milyar YTL olduğunu ifade eden Unakıtan, Kurumlar Vergisi ve bazı sektörlerde KDV’yi indirdiklerini, Gelir Vergisi üst tabanını yüzde 45’den yüzde 35’e düşürdüklerini, bu yıl toplanacak verginin 171 milyar YTL olacağını, bunun daha da artacağını kaydetti. Kemal Unakıtan, şunları kaydetti: “Biz o paranın turşusunu kuracak değiliz. İndireceğiz. Veraset İntikal Vergisini kaldırıyoruz. Bunu kaldırırken, adam ölünce vergiye tabi değil, ölmeden önce vergiye tabi.”
şimdi sen öle bahsediyosunki sanki bu adamlar vatan haini. Bak özelleştirme diye bir şey var ve bunu yapmak yasa dışı bi şey değil. Dolayısıyla vatan hainliği değil ama sizde başka bi mantık var bizim olsunda ne olursa olsun matığğı bende buna karşıyım. Bırakın bu işleri.
En başta dediğin suçlamalarla ilgili kanıt göstermen lazım yoksa bende buna benzer asılsız olan bi dünya haber var uydurma ve belgesiz haberlere pek inanmam.
Borç alıp tüm milleti bu borcun ödenmesine alet etmek mi daha ii yani onu mu diyosun sende. Alınan borçların faizini hesaplasan koyulan vergilerden daha fazladır. Borç demek dışa bağımlılık demek bunu bu pencereden hiç göremiyo musun. Sonuçda vergi sadece o vergiyi doğuran olaya sebebiyet veren kişiyi muhateb alıyor herkesi değil. Velasılıkelam vergi borçlanmadan bin kat dah iidir.
huzur ve bolluk içinde yaşamıyoruz borcumuz var elimizden geldiğince kurtulmalıyız bu borçlardan dolayıısyla bağımlılıktan. Milletin keyfi olsun diye geleceğimizi tehlikeye atamayız bu zamana kadar böle yapılmış zaten hep borç hep borç aha şimdi görüyoruz ödemesini. Unakıta'nın dediği gibi ümüğümüzden çıkarıyolar.
Ve hala akpyi destekleyenler var ....Yani biz bu kadarmı gözü kapalı bir halk durumuna geldik adamların bıraktıgı bi kulagımızın arkası kaldı yakında oda gitcek
canım kardeşim seni tebrik ediyorum.ülkenin kurtuluşu ya vergi zammına yada dışarıdan alınacak borca bağlı öylemiişte günümüze kadar halk bunla kandırıldı."bak sevgili halkım vergiye zam yapıyorum.değilse borç alırım ha".ya bunların dışında bi çözüm yolu bulamayacaksan ne işin var be adam orda.afedersiniz ama kimse beceriksiz yöneticiler yüzünden gelirinden daha büyük bir kısmı devlete vermek zorunda değil.
Dha önceden nasıldı ben merak ediyorum o beceriiksiz dediğin yöneticilerden önce ülkenin durumundan haberin yok herhalde enflasyon taban tavan yapmıştı.
Ülkenin kurtuluşu vergi zammında değil ama bu ülkenin ayakta kalabilmesi için vergiler en önemli gelir kaynakları. Vergiden başka gelir kaynağı kalmıyor zaten.
Devletin gelir kaynakları belli ya vergiler ya borçlanma, Bunlardan hangisini tercih etmek daha mantıklı.
peki sen bu borcları sadece vergiyle odeyebilcegini mi sanıyorsun?
devletin elinde avucunda bir kurum bile bırakmadılar vergiden baska kazanc getirecek.
yakında verginin vergisi adı altında vergi alacaklar tayyip efendi soymaktan başka bir şey yapmıor sıkışınca halkın cebine atıyor elini hayır halk zengin olsa cebindekini alsınlarda verdiği 3 kuruşla millet aç geziyor daha neyin vergisini alıorlar anlamadım ondan sonra ekonomik istikrar diyorlar geçicekler bunları % 47 ye sesleniorum sizin attığınız oyların cezasını ben bir vatandaş olarak çekmek zorundamıyım yaaa
ı
Elbette sadece vergilerle borçlar ödenmez. Belki sadece daha iyi hizmet üretilebilir. Sen şimdi bu adamların yaptığı özelleştirmelerde ülke çıkarlarından başka bi çıkar mı gözetiyolar demek istiyosun ben onu anlıyorum demek istdiğinden. Özelleştirmeler yaptı diye bi parti yok ülkeyi satıyor yok bilmem ne yapıyor diye suçlanamaz. Öle bi şey olsa zaten yaptırmazlardı.
konulan vergileri bi bakmanı tavsiye ederim
bazı affedeersiniz itoğlu itler devletin parasını çalıyor ve devlet açığını kapatmak için habire vergi +zam yakında zam zam diye sinir krizine girecez yazık bu millete herkes devletini soyma peşinde
Dha önceden nasıldı ben merak ediyorum o beceriiksiz dediğin yöneticilerden önce ülkenin durumundan haberin yok herhalde enflasyon taban tavan yapmıştı.
Ülkenin kurtuluşu vergi zammında değil ama bu ülkenin ayakta kalabilmesi için vergiler en önemli gelir kaynakları. Vergiden başka gelir kaynağı kalmıyor zaten.
Devletin gelir kaynakları belli ya vergiler ya borçlanma, Bunlardan hangisini tercih etmek daha mantıklı.