Yemek Tarifleri !

KADIN BUDU KÖFTE :)

gy17mkbudu.jpg

Malzemeler:

- 50 gr (yaklaşık 1/5 su bardağı) pirinç
- 30 gr (2 çorba kaşığı) margarin
- 150 gr (1 orta boy) soğan
- 250 gr dana kıyması
- 250 gr koyun kıyması
- 1 demet maydanoz :)
- tuz, taze çekilmiş karabiber
- 250 ml (1 su bardağı) ayçiçek yağı
- 60 gr ( 1/2 su bardağı) un
- 3 yumurta

Yapılışı>

Ön hazırlık olarak kuru soğanı ince ince doğrayın; maydanozu kıyın, unu eleyin, yumurtayı çırpın.Pirinci küçük bir tencereye koyun.
Üzerini biraz aşacak kadar soğuk su ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın. Harlı ateşte bir taşım kaynatın.Ateşi kısın. Pirinci ağır ateşte 20 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Pirinç suyunu çekip haşlanır.Bir kabın içinde dana ve koyun kıymasını karıştırınız.Yayvan bir tavada 2 yemek kaşığı margarini eritip, kuru soğanları pembeleşinceye kadar sote ediniz.Karıştırdığınız kıymanın yarısını kuru soğana ilave edip suyunu çekene kadar kavurunuz.Bir karıştırma kabında haşlanmış pirinci, kuru soğanla birlikte kavrulmuş ve çiğ kalan kıymayı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve biberi karıştırıp iyice yoğurun.Köfte harcını buzdolabına kaldırıp, 30 dakika kadar dinlendirin.Bu sürenin sonunda harçtan iri parçalar alıp yuvarlayın; sonra elinizin içinde hafifçe bastırarak yassıltın.Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpınız.Köfteleri una ve yumurtaya bulayıp, kızgın yağda köftenin her iki tarafını da kızartınız altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin.Köfteleri fazla yağlarını süzdürerek tavadan alıp, kağıt havlu üzerine çıkartın.Yağları iyice süzüldükten sonra bir servis tabağına aktarıp, yanında dilediğiniz garnitür ile ılık veya soğuk olarak servis yapın.

hahaha işte lıgth erkekler belli oluyo:):):)

SEPTAGH' Alıntı:
hahaha işte lıgth erkekler belli oluyo:):):)

sadece yemeklerin adı ilgimi çekti o yüzden yani yoksa çakmam hatta bulaşık bile yıkamayı bilmem ben yiyiciyim :)

BADEMLİ VE MISIR UNLU MEZGİT FİLETOSU

badmismezgit2xt.gif

MALZEMESİ

1500 gr. Mezgit fileto
75 ml. limon suyu
Tuz
1/2 çorba kaşığı karabiber
500 gr. mısır unu
5 çorba kaşığı İnce kıyılmış Fesleğen
175 gr. file badem

KIZARTMAK İÇİN:

Un
Yumurta (çırpılmış)
Sıvıyağ

TARTAR SOSU :

450 ml. mayonez
15 gr. Kapari (ince doğranmış)
25 gr. kornişon (ince zar biçiminde doğranmış)
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tarhun otu ve yeşil soğan karışımı
2 adet ince kıyılmış soğan

HAZIRLANIŞI

Mezgit balığı filetolarını yıkayıp bir kaba koyun. Üzerine limon suyu gezdirip, tuzlayın ve biberleyin. Serin bir yerde 30 dakika dinlendirin.
Bir tabakta mısır ununun içerisine ince kıyılmış fesleğeni ve file bademi katıp karıştırın.
Balık filetolarını tek tek alıp önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da mısır unlu karışıma bulayın.
Balıkları sıvıyağ ile derin yağda kızartın.
Sosu hazırlamak için, mayonezin içine kapari, kornişon ve ince kıyılmış maydanoz, tarhun otu, yeşil soğan karışımını ve soğanı katın. İyice karıştırın.

maydonoz canım eline sağlık bugün kahvaltımı geç yaptım zaten..dur bende size tatlı tarifi vereyim bunun üstüne iyi gider..

sen sucuğu bırak da işe git saat kaç oldu:):):)

Sargi Burma ..

sargiburma.jpg

Malzemeler :
1 bardak un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 1/3 bardak nişasta
3 bardak eritilmiş yağ
1 1/2 bardak çekilmiş badem
3 bardak toz şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz

--------------------------------------------------------------------------------
Hazırlanışı :
Reçetemizin hamur bölümünde gösterilen malzeme ile daha önce anlatıldığı şekildi baklava hamuru yaptıktan sonra elde edilen bu hamurları biri diğerinin üstüne olmak üzere üst üste oklavayla sarın. Sonra oklavaya sarmış olduğumuz bu hamurlardan birini hamur tahtasına yayıp, bu hamuru dört eşit parçaya kesin, kesilen her parçanın ortasına oklavayı yatırarak oklavanın üstüne hamurun bir ucunu kapatın, bu kapatılan hamurun üstüne de bir miktar suda biraz kaynatarak iç kabuklar soyulmuş bademle hamuru kıvırarak yuvarlayın, bir buçuk parmak kalınlığında yuvarlak bir şekle sokun, oklava üstünde yuvarlanmış olan bu hamurun, yine oklava üstünde olmak üzere iki ucundan ortaya doğru iterek hamurları hafifce büzün ve oklavadan çıkararak her iki ucundan hafifçe çekin, büzgüsü az uzamış olarak, içi yağlanmış bir tepsiye dizin.

Böylece bütün hamurlar aynı şekilde tepsiye yanyana dizin. Sonra tepsideki bu hamurların üzerlerine iyice kızdırılmış ve üstünden köpüğü alınmış 3 bardak yağı gezdire gezdire dökün sonra da tepsiyi özellikle altı iyice kızdırılmış fırına sürerek sarıburmaları aşağı yukarı 30-35 dakika pişirin. Sonra tepsiyi fırından alarak, yağı iyice süzün ve ılınmaya bırakın.

Tatlılar pişmekte iken diğer taraftan bir tencereye 3 bardak toz şeker, 2 bardak su ile 2 tatlı kaşığı limon suyu koyarak orta ısıdaki ateşte karıştırın, şekerin su içinde erimesini sağlayın, sonra da şekerli suyu koyuca bir şurup haline gelinceye kadar kendi halinde 15 dakika kaynatın ve ateşten alarak ılınmaya bırakın. Şurup ılınınca bunu, yine ılınmaya bırakmış olduğunuz sarıburmaların üstlerine yedire yedire dökerek içirdikten sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tabaklara alarak servis yapın.

aşkımmmmmmmmm akşam gelirken ekmek almayı unutmaaaaa :)))))))

SEPTAGH' Alıntı:
sen sucuğu bırak da işe git saat kaç oldu:):):)

HAHHAHAH yaf sorma geç kaldım bu bir
ikincisi araba bende hehehehheh :D
kesecekle beni. ama daha kahvaltı yapmadım :(
anneme bişeler hazırlatim walla şöle patates köfte
falan HAHAHHA

tımm yememgi ben yaparımm masayıı sep kurar sonra 2 nizz masayı kaldırırsınızzz sonra cayı demlersinizzz hihiihihihihihiihiii :)))))))

MaYdOnOz' Alıntı:
tımm yememgi ben yaparımm masayıı sep kurar sonra 2 nizz masayı kaldırırsınızzz sonra cayı demlersinizzz hihiihihihihihiihiii :)))))))

HHAHAHHA masa olayına light sep baksın akrışmam ben :p
ama geldik misafirliğe bari çay demliyelim:D

aşkımmaa light demeeee biz ortak yaşam alanlarınaa uyuyozz okadarrr. yapmıyan erkek utansınn benim aşkımm bitanedirrrrrrrrrrrr.

TİRAMİSU

tiramisu7ri.jpg

MALZEMESİ

1 adet ikili hazır pasta kek'i
2 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı toz şeker
2,5 su bardağı süt
1 kutu labne peyniri
1 su bardağı nescafe
2 çorba kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI

Yumurta sarısı, un ve şekeri karıştırın.
Sütü azar azar karıştırarak bu karışıma ilave edin.
Mikserle pürüzsüz bir karışım haline gelene kadar çırpın.
Ağır ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Hazırladığınız muhallebi soğuduktan sonra labne peynirini ilave edip mikserle 10 dakika kadar çırpın.
Bol şekerli sıcak nescafe hazırlayın.
Kekin birinci katını nescafe'nin yarısı ile iyice ıslatın. Üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün.
Üzerine kekin ikinici yarısını kapatıp, geri kalan nescafe ile ıslatın.
Kalan kremayı kekin üzerine sürdükten sonra kakaoyu hazırladığımız tiramisu'nun tamamını kapayacak şekilde ince gözenekli bir tel süzgeç yardımı ile serpin.
Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapın.

Akşam bunu mu yicez hayatım.Ana yemek nerde??Yoksa yine omlet ve makarna mı var:):)

aşkımmm ben nezaman seni ac bıraktımki aşk olsunn yani yaaaaaa :)) yemekte mantı var aşkımm. gelelirken sen yogurt al yeter.

SÜt Kuzusu KaĞit Kebabi

septagh dostum bugün bize gel yemekler benden.. :)

Malzemeler :
1 kg. süt kuzusu
1 adet kuzu karaciğeri
4 adet böbrek
10 adet yeşil soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı kekik
Karabiber
Tuz

--------------------------------------------------------------------------------
Hazırlanışı :Kuzu karaciğerini yumurta büyüklüğünde parçalara doğrayın. Kuzu böbreğini de üstündeki yağlarıyla birlikte dörde bölün.

Yeşil soğanları yıkayıp birer santim uzunluğunda parçalar halinde doğrayın. Birer demet maydanoz ve dereotunu ince kıyın.

Büyükçe bir sahana, kemikli olarak irice kuşbaşı kesilmiş süt kuzusunu ve karaciğeri, böbrekleri koyun. İçine yeşil soğanı, dereotunu, maydanozu, kekiği, karabiber ve tuzu da koyarak harmanlamak suretiyle hepsini birbirine karıştırın.

Sonra bu karışık etleri, üst üste yayılmış ve üstüne 3 çorba kaşığı margarin sıvanmış yağlı kağıdın üzerine alın, kağıdın yanlarını etlerin üzerine çevirerek sardırın ve dört köşe bir paket yaparak iple sıkıca bağlayın.

Paketin üstünü su ile ıslattıktan sonra, bir tepsiye yerleştirin. Tepsiyi kızgınca bir fırına koyarak 1,5- 2 saat arasında pişirin. Sonra paketi fırından alarak üst kısmını bir makasla kesip atın, alt kısmını da bir tabağa oturtun ve servis yapın. (Fırında yağlı kağıdın yanmaması için paketi arada bir ıslatmalısınız.)

afiyet olsun dostum bugün bizde bu var bekliyorum :p

hahaaha ben akşam ewe geç geliyorum aşkım demilles e yemeğe gidiyorum:)))))

Geri