Yemek Tarifleri !

Fırında Jambonlu Makarna

417baafe519aa3pl.jpg



Malzemeler

400 gr bant makarna
250 gr mantar
250 gr jambon
Yarim demet maydanoz veyesil sogan
250 ml sut
3 yumurta
200 gr bezelye
tuz,muskat ve beyaz biber

Yapilis Tarifi

Makarnayi haslayin.Bu arada mantarlari,jambonlari kup seklinde,maydanoz ve soganlari ince ince dograyin.Sut ve yumurtalari cirpin,icine tuz biber ,muskat ve yesillikleri ekleyip karistirin.Suzulmus makarna ile mantar,bezelye ve jambonlari karistirin.Uzerine sutlu karisimi yayin.200 derecede 45 dakika pisirin.

Afiyet olsun...
 
Çilekli Ask Pastasi


3f66169da85a59mh.jpg


Malzemeler

4 Yumurta Sarisi
100 gr Tozseker
50 gr Su
300 gr Çirpilmis Kremsanti
200 gr Süzme Yogurt
4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmis)
200 gr Çilek
2 Çorba Kasigi Pudra Sekeri
2 Hazir Kalp Sekilli Pandispanya

Süsleme Için:

25-30 Çilek Sekerlemesi, File Fistik

Yapilis Tarifi

Kremayi hazirlamak için; yumurta sarilarini mikserle çirpin. Tozseker ve suyu bir tencerede kaynatip koyulasinca atesten alin. Çirpilmis yumurta sarilarini yavas yavas serbete ilave edin. Mikserle orta hizda 3-4 dakika daha çirpin. Karisimi derin, çelik veya cam bir kaba alip süzme yogurdu ilave edin. Buzlu suda beklettiginiz jelatini hafif ateste eritin ve sürekli karistirarak kremaya ekleyin.
Çilekleri yikayip ayiklayin. Pudra sekerini ekleyip robotta püre haline getirin. Hazirladiginiz jelatinli kremaya çilek püresi ve çirpilmis krem santiyi ilave edip iyice karistirin.
Pandispanyanin birini düz zemine yerlestirip sag tarafindan bir parça kesin. Diger pandispanyanin ise sol tarafini kesin. (Iki pandispanyanin kesilmis taraflarini birlestirince ikili bir kalp olusacak.) Her iki parçayi da enine keserek iki dilime ayirin.
Sag tarafi kesilmis pandispanya dilimini düz bir tepsiye alin. Sol tarafi kesilmis olani birlestirerek ikili kalp seklini olusturun. Üzerine çilekli kremayi 1 cm kalinliginda sürün. Diger pandispanya dilimlerini de ayni sekilde yerlestirerek kapatin. Kalan krema ile pastanin üzerini ve yanlarini kaplayin. Çilek sekerlemeleri ve file fistikla süsleyip buzdolabinda iyice sogutun.
 
Lahana sarmasi

3ea1fad7831f09jv.jpg


Malzemeler

2 bardak haslanmis Amerikan Pirinci
7-8 adet haslanmis lahana yapragi
250 gr. kiyma
1 büyük bas sogan
1 adet küp dogranmis domates
1/2 demet dereotu
1 adet limon
2 çorba kasigi zeytinyagi
2 çorba kasigi pastörize yogurt
1 seker kasigi yenibahar ve karabiber
Yeterince tuz

Yapilis Tarifi

Yemeklik dogradiginiz sogani ve kiymayi zeytinyaginda kavurun. Içine dereotu, pirinç, domates, yenibahar, karabiber ve tuzunu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Hazirlamis oldugunuz bu içi lahana yapraklarinin içine yerlestirip dolma seklinde sarin. Firin kabina dolmalari dizin ve 5 dakika firinlayin. Yaninda garnitür olarak yogurt ve limon kullanarak servis yapabilirsiniz.
 
Muzlu Rulo Pasta

4179aa851630d2qf.jpg


Malzemeler

4 muz
4 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
Krema için:
3 çorba kaşığı un
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 fincan şeker
5 yumurta sarısı



Yapilis Tarifi

Krema için, çelik bir tencerede sütü ısıtın. Başka bir kaba yumurta sarısını koyun, şeker ve vanilya ilave edin. Bir çırpma teliyle 4-5 dakika çırparak, yumurta sarısını beyazlaştırın. İçine un ilave edip karıştırın. Kaynar sütün yarısını harca dökerek telle karıştırın. Bu harcı tencerede kalan sütün içine dökün. Devamlı karıştırarak, 3-4 dakika pişirin.Soğumaya bırakın.
Bir kapta yumurta ve şekeri yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpın. Un ve limon kabuğu rendesi ilave edip karıştırmaya devam edin. Bekletmeden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1 cm. kalınlığında yayın. Orta ısılı fırında pişirin. Daha sonra fırından çıkardığınız keki sıcakken tepsiden kağıdı ile birlikte alın. Uzun kenarı boyunca rulo yapın. Soğuyunca ruloyu açın ve içine krema sürün. Kabukları soyulmuş olan muzu rulonun başına koyun ve kağıtsız olarak tekrar rulo yapın. Rulo üzerine krema sürün, muz dilimleri ve krema ile süsleyin.
 
öğrenci arkadaşlara yarar bence :)
 
konu yanlış yerde ama beyler yemek tariflerinin içinee atılırsa daha iyi olur bencee..
 
Brandy Crusta

41691faf056e78om.jpg


Malzemeler

-4.5 cl. Brandy
-3 dash Gum (sakız) Şurubu
-2 dash Angostura
-2 dash Limon Suyu
-2 dash Maraschino

Yapilis Tarifi
Kokteyl bardağının ağzını limonla sıvayarak şekere batırın. Malzemeleri buzla çalkalayıp bardağın içine süzün.
 
Sıcak çikolata

41bcf6d83c4c69ay.jpg


Malzemeler

8,5 su bardağı süt
Yarım tatlı kaşığı tarçın
225 gram sütlü çikolata
1 su bardağı krema (çırpılmış)
50 gram bitter çikolata (rendelenmiş)

Yapilis Tarifi
Süt ve tarçını karıştırarak ısıtın. Çikolatayı ilave edip, çikolata eriyene kadar yaklaşık 10 dakika daha karıştırarak pişirin. Hazırladığınız karışımı bardaklara paylaştırın. Üzerlerine birer çorba kaşığı krema koyup, çikolata serperek servis yapın.

Afiyet olsun...
 
tam anlayamadım

MaYdOnOz' Alıntı:
Brandy Crusta

41691faf056e78om.jpg


Malzemeler

-4.5 cl. Brandy
-3 dash Gum (sakız) Şurubu
-2 dash Angostura
-2 dash Limon Suyu
-2 dash Maraschino

Yapilis Tarifi
Kokteyl bardağının ağzını limonla sıvayarak şekere batırın. Malzemeleri buzla çalkalayıp bardağın içine süzün.


ben tam anlayamadım da bu koktyl mı ? walla resımdede ısey goremedımde .. :eek:
 
Kekikli Tavuk Salatasi

3f55e9a3eb7b78gm.jpg


Malzemeler

5 Piliç Gögsü
5 Dal Taze Kekik
4 Yemek Kasigi Zeytinyagi
2 Yemek Kasigi Haslanmis Misir
4 Salata Yapragi
10 Kiraz Domates
Tuz, karabiber

Feslegenli Sos Için:
1 Demet Feslegen
4 Yemek Kasigi Zeytinyagi
4 Yemek Kasigi Limon Suyu
1 Çay Kasigi Seker
Tuz, Karabiber

Yapilis Tarifi

Piliç gögüslerinin derilerini temizleyip kekik, tuz, karabiber ve zeytinyagi ile marine edin. Bu sekilde 1 saat kadar buzdolabinda bekletin.
Tavada çok az zeytinyagi isitip piliçleri soteleyin.Üzerine bir kapak kapatip ocaktan alin.
Salatalari iyice yikayip kurutun. Büyük parçalar halinde kesin. Hepsini bir tabaga alin. Pismis piliçleri küçük parçalara ayirip salatanin üzerine serpistirin. Misir ve kiraz domatesleri de ilave edin.
Feslegeni blenderde çekin. Kalan malzemeleri de blenderden geçirip salatanin üzerine dökün ve servis yapin.
 
Warn:nG' Alıntı:
ben tam anlayamadım da bu koktyl mı ? walla resımdede ısey goremedımde .. :eek:


brandyli bi kokteyl evt..
 
tatsız tuzsuz hayat

Tatsız tuzsuz bir hayat

Bundan 500 yıl kadar önce doktor ve filozoflar bir tesbitte bulunmuşlar. Çoğu şey zehirlidir ama onu zehirsiz hale getiren dozudur diye... Yani bizim atasözümüzle “ azı karar, çoğu zarar” manasına gelen bir tespit.

Tuz, insan organizması için hayati öneme sahip bir kimyasal maddedir. Çünkü vücudun su dengesinin ve mekanizmasının uygun işlemesi vücuda alınan tuz ile çok yakından ilgilidir.

Bunun için de günde 3- 5 gr. tuz almak gerekli ve yeterlidir. Ancak bu miktar toplumlara ve bireylere göre değişiklik göstermektedir. Örneğin bizim ülkemizde tüketilen günlük tuz miktarı 12- 16 gr. iken, Japonlar 40 gr. ile rekor kırmaktalar. Ama diğer taraftan öğreniyoruz ki Japonya tam bir yüksek tansiyonlular ülkesi. Bunda diğer bir çok faktörün yanı sara tuzun da önemli ölçüde payı olduğu bildiriliyor. Zaten fazla tuz ile yüksek tansiyon arasındaki ilişki çoktandır bilinen bir gerçek.

Bu da tuzdaki sodyum iyonunun etkisidir. Ayrıca kalp krizleri, felçler ve böbrek yetmezlikleri de yüksek tansiyonun tabii sonuçlarıdır.

Alınan tuzun azaltılması halinde yüksek tansiyonda düşme kaydedildiği bildirilmekte olup bu amaçla günlük doz, alt sınır olan 1- 2 gr.a çekilebilir.

Peki biz tuzu nerelerden alıyoruz? Yediğimiz, içtiğimiz gıdalardan bazılarında açık ve bilerek, bazılarında da saklı ve istemeyerek sodyum almaktayız. Özellikle konserve, sucuk, peynir, tuzlu kraker ve cipsler tuz yönünden en riskli gıdalardır.

Hemen hemen bütün gıdalar tuz ihtiva etseler de günlük tuz ihtiyacımızın %40’ını ekmek ve hamur işlerinden, %25 ‘ini et ürünlerinden, %10’unu peynir ve bunun gibi süt ürünlerinden, %4’ünü de sebzelerden almaktayız.

Vücudumuz için gerekli olan tuz miktarından fazlasını almamak için ne gibi önlemler almalıyız, bunlardan da bahsedelim kısaca:

Her şeyden önce yemeğin tadına bakmadan tuz serpme alışkanlığından vazgeçilmelidir.

Tuz kullanmayı yavaş yavaş azaltma yoluna gidilmelidir. Bunun için 15-20 günlük bir süre, az tuzlu yemeye alışmak için kâfi gelecektir.

Konserveler, sucuk, peynir, tuzlu krakerler gibi sodyum zengini gıdalar ölçülü tüketilmelidir.

Bunların yerine sodyum yönünden fakir olan pirinç, tahıllar, sebze ve meyveler tercih edilmelidir. Bu gıdaların tansiyonu düşürücü etkiye sahip potasyum yönünden zengin olduğu unutulmamalıdır.

Ambalajlı gıdalar, etiketlerinde taşıdıkları tuz miktarı bakılarak ve ona göre hareket edilerek alınmalıdır. Ancak ne yazık ki ülkemizde ambalajlı gıdaların taşıdıkları tuz miktarı hemen hemen hiç bildirilmemektedir. Burada biz tüketicilere önemli bir görev daha düşmektedir. Üzerinde gıdanın içeriği, nerede üretildiği, üretim ve son kullanma tarihi, TSE standartlarına uyup uymadığı gibi son derece önemli ve elzem olan hususların belirtilmiş olmasına dikkat etmek gerektiği konusu. Mümkünse ambalajlar üzerinde yazılmış olan şikayet ve sitek telefonlarını arayarak, tuz oranlarının da ambalaj üzerinde yer almasını istediğimizi belirtebiliriz.

Tuz yönünden diyet gıdalarda tuz oranı 3 g./kg.’ı geçmemeli, daha kuvvetli diyet gıdalarda da 1g./kg.’ı geçmemelidir.

Bu kaidelere dikkat ederek hayatımızı düzene koymak elbette çok daha güzel olacaktır. Monoton ve çekici olmayan bir hayat için “Tatsız tuzsuz bir hayat” deriz ya, işte bu durumdan kurtulmanın bir yolu da sağlıklı ve dengeli beslenmekten geçer
 
DOMATESLİ YEŞLİ MERCİMEK (Lentilles a la tomate)

diet yemekler:


DOMATESLİ YEŞLİ MERCİMEK
(Lentilles a la tomate)

Malzemeler ; 4 kişi için Mercimekleri 1 gece suda bekletin. Ertesi sabah tuzlu suda 30 dakika kaynatın.

Çelik tavada ince ince çentilmiş soğan, dövülmüş sarımsak, ince ince kesilmiş maydanoz, kereviz ve kekik saplarını limon suyu ile birlikte 5 dakika kadar çevirin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip, mercimekleri de koyun.

Domateslerin kabuklarını çıkarıp, dörde bölün ve bunu da üstüne ilave edin.

Tüm karışımı bir fırın tepsisine ya da cam tabağa koyup, 130 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

Hazırlık : 15 dak. Pişirme : 60 dak.
400 gr Yeşil Mercimek
1 adet Kuru Soğan
6 adet Domates
200 gr Kereviz Sapları
10 sap Maydonoz
1 diş Sarımsak
1 sap Taze Kekik
1 adet Limon
Tuz, Karabiber
Sıcak servis yapınız.

Afiyet olsun......
 
MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI


Malzemeler ; 6 kişi için Mercimeği ayıklayıp yıkayıp bol suda haşlayın. Siyah suyunu döküp, bekletin.

Diğer tarafta tencereye yağı ve doğranmış soğanı koyup soğanları hafifçe kavurun. Dört bardak suyu ya da etsuyunu ekleyip kaynatın. Kaynamakta olan suya mercimeği ve bulguru koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. On, onbeş dakika
demlendikten sonra karıştırıp servis yapın.

2 Bardak Bulgur
1 Soğan
1 çay bardağı Yeşil Mercimek
4 Bardak su (et yada tavuk suyu)
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, Kara Biber
Sıcakken Servis Yapın.
Afiyet olsun......
 
Patates krebi

KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk
Malzemeler:
-3 orta boy patates
-1 su bardağı un
-2 çorba kaşığı margarin
-4 yumurta
-1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-1 su bardağı domates salçası
-1 su bardağı süt
-Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Patatesleri haşlayın. Çatalla ezerek veya blenderden geçirip püre yapın. Büyük bir kaseye alın. Un, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Süt ilave ederek krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

* 15 cm çapındaki teflon tavayı ısıtın. Fındık büyüklüğünde margarinle yağlayın. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe alarak tavanın ortasına dökün. Tavayı sallayarak karışımın eşit olarak yayılmasını sağlayın. Krebin bir tarafı pişince tahta spatula ile çevirip diğer tarafını da pişirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.

* Bir krebin üzerine ince bir kat halinde domates salçası sürüp derin bir fırın kabına alın. Aynı işlemi uygulayarak krepleri üstüste yerleştirin. En üstüne biraz salça sürüp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 170 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Dörde kesip sıcak olarak servis yapın..
 
KestaneLi Pasta

maLzemeLer
2 katlı sade pandispanya
1 kat kakaolu pandispanya
bir su bardağı kestane şekeri
2 yemek kaşığı kakao
1,5 poşet krem şanti*
1,5 poşet creme ole*
750ml süt
üzerine çikolata rendesi
*dilerseniz 2 poşet krem şanti, 1 poşet creme ole ile de deneyebilirsiniz
Hazırlanması:

Kestane şekerlerinden pastanın üzerini süslemek için gereken kadarını ayırıp kalanını çatalla ezin. Krem şanti, creme ole ve sütü çırpın. Kremanın 1/3'üne kakao ekleyin. Kalan kremanın yarısına ezilmiş kestaneyi ekleyin. 3 ayrı kremayı da kullanacağınız zamana kadar buzdolabında bekletin.
1 kat kakaolu pandispanyayı ve 1 kat sade pandispanyayı şekerli su/süt ile ıslatın. Islattığınız sade pandispanyayı servis tabağına alıp üzerine kakaolu kremayı yayın. Kakaolu pandispanyayı üzerine yerleştirip onun üzerine de kestaneli kremayı yayın. En üste sade pandispanyayı kapatın ve sade krema ile üzerine ve kenarların kaplayın. (çok az bir kremayı süsleme için ayırabilirsiniz)
Pastanın üzerine çikolata rendesi serpip kestane şekeri ve krema ile süsleyin..
 
Geri
Üst