Yardım Köşesi

hayır öğretim görevlisi değilim öğretmen oluyorum yaında ve evet belki master düşünebilirm. Akademik boyuttan kastım ben ingilizceyi dışarda kullanmak için öğrenmedim. yani aben ingilizce eğitimini dil öğretimi üzerine gördüm. Özel öğretim teknikleri ve nlp stratejileriyle eğitildim bu yüzden biraz değişlk geldi hobi olarak öğrenmek. ben daha çok ingilizcenin karşı tarafa nasıl öğretileceğinin eğitimini aldığımdan. İngilizceyi her yönüyle öğrenmek durumunda kaldım. Yani kökeninden edebiyatına yeni hikaye tarzından kültürüne ve demolarına kadar. Eğer yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın, özürdilerim

Burada ingilizceyi sıfırdan öğretmek mümkün değil malesef. Bunun için uygulamalı ders almanız gerek. Ama pratikte bazı bilgileri sorarsanız herkes yardımcı olmaya çalışacaktır. İngilizceyi sıfırdan öğrenmek isteyen arkadaşlara bi hatırlatma olsun :) takıldığınız yerleri sorarsanız daha iyi olur

bravo

ahmetcan' Alıntı:
Burada ingilizceyi sıfırdan öğretmek mümkün değil malesef. Bunun için uygulamalı ders almanız gerek. Ama pratikte bazı bilgileri sorarsanız herkes yardımcı olmaya çalışacaktır. İngilizceyi sıfırdan öğrenmek isteyen arkadaşlara bi hatırlatma olsun :) takıldığınız yerleri sorarsanız daha iyi olur

teşekkürler arkadaşım çok güzel bir tahlil. Gerçekten ingilizce sıfırdan sadece yüzyüze öğrenilebiliyor. Hatta ingilizce eğitim seti denen yazılım vs gibi şeylerinde etkili olacağına inanmıyorum. Zaten bu bölümü açmamızdaki amaç okul eğitimde aksayan yerlerle ilgili sorunlara yardımcı olmak ve işinize yarayacak bazı dosyalar sunmaktı. Yoksa buradan ingilizce öğretmek gibi bir teşebbüsüm olamaz, imkansızdır.

Yaw banada su ödev konusunda bi yardim edebilir misiniz?...ingilizceci bi ödev verdi...Nerden nasil yapacagim bilemiyorum...Malatyadaki belli basli sanayi faaliyetlerinin arastirilmasi...biraz yardim edebilir misiniz?

en bilindik soruyu sorucam ama nasıl kelime ezberlemeliyiz, nebileyim günlük bi sınır varmıdır ezberlemede,yazarak deniyorum belli bi süre sonra hooop uçuyo kelimeler,cümle içinde kullanıyorum kurduğum cümleden şüphe ediyorum doğrumu yanlışmı diye,hikaye kitaplarını hiç sevmem,...bide grammer çalışıyoruz ama yaw adamlar sanki bi farklı yazıyor cümleler up uzun oluyor kafayı yiyorum bi paragraf bi cümle mübarak bi çeviriyoruz ki o ki o ,kısaca bu gramer işinide bi anlatsan açıklasan .yani kısaca sen bize bi çalışma planı gibi programlar alternatifler sun san...siz ingilizceciler maşallahınız var türkçeden çok ingilizce biliyorsunuz orta okuldan kimisi ilkokuldan başlıyorsunuz ..yani bu işin pirisiniz bi yardım etseniz

arkadaşım cümle değil kelime ezberlenir cümle kalıplarını ezberlersen olmaz kalıcı olarak öğprenmek içinse sürekli tekrar ve kalıpları başka durumlarda ya da tense lerde kullanmanı öneririm

banamı açıklma yaptınız

altayagan' Alıntı:
arkadaşım cümle değil kelime ezberlenir cümle kalıplarını ezberlersen olmaz kalıcı olarak öğprenmek içinse sürekli tekrar ve kalıpları başka durumlarda ya da tense lerde kullanmanı öneririm

ben cümle yazmadım yanlış hatırlamıyorsam ama

benim duyduğum kalıcı bir şekil günde 7 kelime alabilir beyin
kısa dönem falan uzun dönem hafıza ile alakalı (antrenmanla çok daha fazla olabilir)
bu öğrendiğin kelimelerin her seferinde bir resmini çiz beyninde
ve bu yedi kelimeyi kendine bir hikaye anlatarak tekrarla
mesela 1 plane 2 airport 3 ticket
bunların ingilzcesi 1 plane bunun benzerini bulacaksın plane telafuzzuna benzeteceksin playing mesela playing de oynamak değilmi? (to play)
sen simdi oynayan bir uçak resmini çizeceksin şu araba reklamı varya onun gibi
veya yazılışına bak plane neye benziyor plan değilmi bir uçağın planını çizen bir mühendis görüntüle kelime bir aklında artık unutmazsın bunu ömür boyu
her kelimeye bir resim yeter sadece telafuz ve yazılışa bak hangisi daha önce aklına geliyorsa onu seç
şimdi elde var bir PLANE
devam airport okunuşu şuna benziyor eğri port şu portu portre yap eğri portre çıktı eğri bir portrenin içinde havaalanı görüyorsun yada havaalanında bir eğri portre
ikincisi AİRPORT
üçüncüsü ticket tik eden bir adam mesela manyetik biletini kullanamamış çünkü titriyor
üçüncüsü TİCKET
resimleri hatırla plan çizen mühendis eğri bir portreye bakarken tikli olmaya başlamış ve biletini basamamış

şimdi benim anladığıma göre plane airport ve ticket kafanda olması lazım
plane uçak (uçak planı çizen mühendis)
airport havaalanı (eğri portre de bir havaalanı)
ticket bilet (tikli bir adam bilet basamıyor )

inşallah anlatabildim iyice anlaman için birdaha adımları daha bilinçli takip et bundan sonra kendin resimleri çizersin

olmuyor dersen bir çare buluruz ama önce bunu dene
tabi en iyisi okul eğitimi bilimsel yönüyle
bu sevenler ve meraklılar için sağda solda kurs parası vermemeleri için

birde asker asker 85 linki var e books larda proğram çalışıyor longman gramer var o işe yarar herhalde haricinde siteleri gez oku müzik dinle ingilizce yaz şarkı söyle cnbc seyret vs vs

stan kolay gelsin

bu şekilde tüm kelimeler ezberlenemez ezberlesen bile kelimenin kendi anlamı dışında kullanıldığı durumlarda çuvallarsın yada cümle içi kullanımda hiç bir şeye yaramaz. Ben kelimelerin birebir ezberlenmesine karşıyım. ama illa kelime öğrenmek istiyorum diyosanız bence yabancı roman ve hikayeleri deneyin. bu hikayelerde bilmediğiniz kelimeli cümlenin gelişinden tahmin edin edemediğinizi sözlükten bakın böylece cümle içinde ne görev aldığını ve kullanımını da öğrenirsiniz. Günde ortalama şukadar kelime diye bir şeye de karşıyım kapasitenize, ve öğrenme isteğinize bulunduğunuz ortama göre değişir.

Bir çok insan var tanıdığım ingilizce bir çok kelime bilen, fakat bu kelimelerle bir cümle bile kuramayan. Bu yüzden kelimenin anlamını öğrenmeyin yalnızca. Nedir ne işe yarar cümle içi görevleri nelerdir bunları da öğrenmeye çalışın.

arkadaşlar ingilizce bi kompozisyon lazım bana yardımcı olursanız sevinirim

ingilizce ilk once harflerden sonra sayilar sonra gunler sonra aylar yani temel bilgiler le ogrenmeye baslayin ve bol bol kelime ezberleyin sonrasi sizin icin daha kolay olur onemli olan kelime ezberlemek gibi gleiyo bana,...

oncelıkle tesekkurler. benım sorum participle ıle ılgılı:past tense present tense vede prograsive de participle yaparken neden hepsınde Ving kullanıyoruz örneğin:since bob is an experienced teacher....
being an experienced teacher......
tesekkurler......

thebestblonde' Alıntı:
oncelıkle tesekkurler. benım sorum participle ıle ılgılı:past tense present tense vede prograsive de participle yaparken neden hepsınde Ving kullanıyoruz örneğin:since bob is an experienced teacher....
being an experienced teacher......
tesekkurler......

past tense içinde herzaman ing ile paticiple yapılmaz. Participle yapacağın bölümün anlamı yönü önemlidir. Eğer participle olacak bölüm süreklilik taşıyorsa bu Ving olmalıdır. Yani olay anında söylemek istediğin öncedende devamlılık gösteriyorsa Ving olmalıdır. buna örnek:

Suddenly, I recognized the man lying in the shop doorway. (burada gördüğü adam o gelmeden öncede yerde yatıyor olabilir ve o gördüğünde de hala yatmakta süreklilik var, geçmişte de olsa)

Fakat geçmişe ait belirli bir zamanı anlatıyorsak ve bu olayın izleri yok olmuşsa participle yapılacak bölüm V2 olmalıdır. örnek:

Living in the countrside as a boy,I missed out a lot of things (burada "as a boy" tümcesi geçmişe ait kesin bir dönemi anlatmakta ve bunu söyleyen kişi şu anda çocuk değil.)

Geniş zamandaki participle olarak bilinen kalıp anlam yçnünden diğerlerinden farklıdır. Verdiğin örneği ele alırsak "being an experinced teacher Bob is....." burada demek istenen bob'un tecrübeli bir öğretmen olduğu değil. Tecrübesi ile yaptığı eylemdir. Önemli kısım participle cl'da sonraki kısım olur.Bu yüzden geniş zamanda dikkat edilmesi gereken yapılan eylemdir. Participle Cl geniş zamanda yapılan eylemde önemli olan özelliği ön plana çıkarmaktadır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir...

altayagan :d
bari bi ara
place of articulation ve manner of articulation dan ayrı ayrı söz ediver:))
ne bilim. mesela:
plosives
fricatives
affricates
nasals
lateral
approximant

sonrasında;;;yerine göre;;;
bilabial
labiodental
dental
alveolar
palatoalveolar
palatal
velar
glottal sounds lardan felan yani
bakalım benim unv 1 deki örendiklerimdi bunlar.ne alemdeyiz.unutmusuz mu:S:S:S

bana da used to ile ilgili oldukça örnek lazım 7.sınıfta okuyorum yardımcı olabilir misin
ACELE LAZIM SALIYA YETİŞECEK...

hello friends. ı came. I m english coursiers and I m computer technician .
I here happy, become. :))
ingilizce öğrenmeye çalışıyorum arkadaşlar. inş kapacaz bu şeyi

Geri