Windows Xp Hız ve İnce Ayar

verdiğin bilgiler için sağol
ben şu casus işini anlamadım gitti hoca
dediklerini yaptım en sonunda delete ettim ama-------------------------------------------------------------------------------
Administrator Guest HelpAssistant
SUPPORT_388945a0
Komut başarıyla tamamlandı.

C:\Documents and Settings\Administrator.USER> net user SUPPORT_388945aO / delete

/ seçeneği bilinmiyor.

Bu komutun sözdizimi:

NET USER
[username [password | *] [options]] [/DOMAIN]
username {password | *} /ADD [options] [/DOMAIN]
username [/DELETE] [/DOMAIN]

NET HELPMSG 3506 yazarak daha fazla yardım alabilirsiniz.bu mesj çıkıyor.

Bende de aynı hatayı veriyor. Sanırım hata bizde değil. Kurulumla alakalı bişey olabilir gibi.

Bende de aynı hatayı veriyor. Sanırım hata bizde değil. Kurulumla alakalı bişey olabilir gibi.

arkadaşım size yazdığım şekilde ben casusu siliyorum her formattan sonra sizden ricam boşluklara dikkat etmeniz ayrıca o harfi ile 0 sıfırı karıştırmamanız lütfen tekrar deneyin ayrıca kurulumla alakası yok komut bu arkadaşım

çok teşekkür arkadaşım işe yaradı baya ...

Çok saol dostum emeğine sağlık :goz:

5. maddedeki net user SUPPORT_388945a0 /delete komutu yazıyorum ama sonra tekrar girdiğimde yine aynı şeyi görüyorum neden silin miyor ki?

7. maddede izah ettiğin windows dosyalarını ne yapıcaz silecek miyiz bir de burayı aydınlatırsan sevinirim paylaşım için tşk

5. maddedeki net user SUPPORT_388945a0 /delete komutu yazıyorum ama sonra tekrar girdiğimde yine aynı şeyi görüyorum neden silin miyor ki?

Arkadaşım boşluklara dikkat et sıfır var sonda aynen uygularsan olur defalarca yaptım her formattan sonra yaparım

net user SUPPORT_388945a0 / delete ENTER
net user SUPPORT_388945a0 /delete ENTER ikisi farklı dikkat edersen bir daha dene olur.

7-Sistemdeki Gizli Programlar.
Sesli okuyucu system32 nin içinde : narrator.exe
Windows kısa kapan aç : logon.exe
Yazı karakteri oluşturucusu : eudcedit.exe
Gerçek bağlantı kurduğunuz yerin IP adresini bulun : nslookup.exe
Paylaşılan klasör oluşturmak için : shrpubw.exe
Windows şifreleme : syskey.exe (not şifreyi bir kez girerseniz bir daha devre dışı bırakamazsınız)
Sistemi 60 saniyede kapatır : C:WINDOWSsystem32tsshutdn.exe
Sistemdeki diyalogları siler kurar : C:WINDOWSsystem32webfldrs
Sistemdeki .dll .exe .inf vs.. uzantılı dosyaları listeler : C:WINDOWSsystem32attrib.exe
Bunlar programların yada komutlarıın işlevine en kısa yoldan nasıl ulaşacağını gösterir
bunları Başlat\Çalıştır ekranına yaz bak yada program yolunu takip et bul

paylasım icin tesekkurler. yazdıklarının hemen hepsini biliyordum fakat bilmedigim bir-iki madde var.

"""3-Windows'u "kursun gecirmez" yapmak
Herkes cok güvenli bir Bilgisayari rahatca islem yapabilmek icin kullanmak ister.
Artik Windows,u da "kursun gecirmez" sekilde yapmak mümkün. Regedit dosyasinda bir kac islem yapilacak sadece.
Baslat /Calistir/regedit
Hedef Dosyasi :
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic e\Tcpip\Parameters
Buraya 7 adet "DWORD-Word" ekliyecegiz.
1. TcpMaxDataRetransmission adinda ve degeri 2 olacak.
2. SynAttackProtect adinda ve degeri 2 olacak.
3. TcpMaxHalfOpen adinda ve degeri 100 olacak.
4. TcpMaxHalfOpenRetried adinda ve degeri 80 olacak.
5. EnableDeadGWDetect adinda ve degeri 0 olacak.
6. EnablePMTUDiscovery adinda ve degeri 0 olacak
7. KeepAliveTime adinda ve degeri 300000 olacak.. """"

kursun gecirmezden kasıt nedir. sistemin hicbirseyinin degistirilemez hale getirilmesi mi ya da arka planda calisanlar dahil tum kontrollerin kullanıcı iznine/komutuna baglanması vs mi?

kayıt defterinde olusturulan 7 unsurun gorevleri neler. yani biz onların herbiriyle pcde ne olusturuyoruz?

paylasım icin tesekkurler. yazdıklarının hemen hepsini biliyordum fakat bilmedigim bir-iki madde var.

"""3-Windows'u "kursun gecirmez" yapmak
Herkes cok güvenli bir Bilgisayari rahatca islem yapabilmek icin kullanmak ister.
Artik Windows,u da "kursun gecirmez" sekilde yapmak mümkün. Regedit dosyasinda bir kac islem yapilacak sadece.
Baslat /Calistir/regedit
Hedef Dosyasi :
7. KeepAliveTime adinda ve degeri 300000 olacak.. """"

kursun gecirmezden kasıt nedir. sistemin hicbirseyinin degistirilemez hale getirilmesi mi ya da arka planda calisanlar dahil tum kontrollerin kullanıcı iznine/komutuna baglanması vs mi?

kayıt defterinde olusturulan 7 unsurun gorevleri neler. yani biz onların herbiriyle pcde ne olusturuyoruz?
kurşun geçirmezden kasıt sistem sağlamlığı güvenlik açıkları açısından senin dışındaki müdahaleler en aza iner bak yazıyor arkadaşım aşama aşama

Baslat /Calistir/regedit
Hedef Dosyasi :

7. KeepAliveTime adinda ve degeri 300000 olacak.. """

paylaşım için teşekkürler..bilgi paylaştıkça çoğalır tezini köküne kadar kanıtlıyoruz burada sanırım:goz:
yalnız bahsettiğin işlemlerde kafama takılan, anlayamadığım ve de sevdiğim beğendiğim bir kaç işlemi tek tek yorumlamak istedim..

1-XP'nin hızlı kapatılması
Başlat-Çalıştır-Aç satırına regedit yaz sonra:
HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control anahtarına ulaş. Pencerini sağındaki alanda "WaitToKillServiceTimeout" sağ tıkla ve değiştir
değeri 20000'den 200 yap.

hacı bu işlem kadar faydalı bir işlem var mı bilmioyorum..daha önceleri formattan sonra ilk işim bu değeri değiştirmek olurdu.sonraları unuttum gitti..burası için çok teşekkürler..

3-Windows'u "kursun gecirmez" yapmak
Baslat /Calistir/regedit
Hedef Dosyasi :
7. KeepAliveTime adinda ve degeri 300000 olacak..

burada bahsettiklerini ise tek tek hangi işlemi gerçekleştirdiklerini açıklasaydın gönül rahatlığıyla yapabilirdim..ancak bu 7 anahtarı durduk yere ne olduklarını bilmeden eklemem kör döğüşü olur..ve de bu işlemlerin işe yarayıp yaramadığını nasıl anlayacağız?

4-Cevap Vermeyen Uygulamayı Daha Hızlı Kapatmak
bunu için Regedit de HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/Desktop anahtarına ulaşıyoruz. Bu anahtar altındaki HungAppTimeout değerini 500 yapın...

verdiğin bu bilgi de değerli gerçekten..çok sağol..

6-Windows XP yi Hızlandırın
Regedit den HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/PriorityControl anahtarına ulaşın. Boş bi yere sağ tıklayıp yeniden DOWRD değeri deyin ve isim olarak IRQ8Priority verin.. oluşturduğunuz bu DOWRD değerinin değerini 1 yapın.

burada verdiğin bilgi yine çok eksik..bu anahtara ne işe yarar hangi olayları tetikler??
milyonlarca parametreye bağlı olan bilgisayar hızı, nasıl olur da tek bir anahtar ile artırılır??

8- Sistemin Açılıştaki Hızını Artırmak
Bunu yaptıktan sonra "C:\Windows\Prefetch\" altındaki tüm dosyaları silebilirsiniz. Zamanla bunlar yine dolacaktır.
.

burada bahsettiğin prefecth klasörü yazılımların hızlı açılması için ihtiyaç duyduğu ve kendi yarattığı dosyalar..sistem her açılışta bu dosyaları tek tek tarar..klasör aşırı dolduğunda ise tarama işi uzayacağından (birkaç milisaniye) sistem açılışı gecikir..
o dosyaları sildiğimizde ise tarama işi kısalır ve sistem çabuk açılır..
bu klasördeki dosyaları sürekli boşaltmak sistem açılışını hızlandırır fakat anlaşılacağı üzere programlar çalıştırdığımızda bu sefer de program açılması gecikir:D
bu klasörü sık sık boşaltmak yerine optimum sıklığı yakalamak daha mantıklı..

paylaşımın için tekrardan teşekkürler..
bir de şu kafama takılanları cevaplandırırsan çok sevinirim..:goz:
iyi çalışmalar..

çok sağol bilader çok yavaşlamıştı pc format yerine senin yazdıklarını denicem inşallah hızlanır

süpersin eline saglık kardeş

Geri