Ve işte bu yüzden... HAYIR!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben birşeyi merak ediyorum =)

Ülkeyi sıkıntıdan kurtardığını iddia eden parti bunu anayasanın varlığında sağladıysa, neden bir anda herşeyi kötü gösterip anayasayı yoksayan paketi oylamaya sunuyor ?

Kendinizle çelişip bizi güldürmek çokmu hoşunuza gidiyor ?

Kemal Sunal filmi gibisiniz aynı.

Birde şu yukardaki Atatür ilkelerini felan hiç katmayın olaya.Atatürk hiç bir ilkesinde buzdolabı dağıtıp oy toplayın demedi kimseye. !

ne alaka?

ülkeyi sıkıntıdan anayasa mı kurtarmış? kemal sunal filmini çok izliyorsunuz anlaşılan:)

Bugünki anayasa, 12 eylül cuntasının artığı olan anayasa iktidarların ayağına bir çok konuda kelepçe olmaktadır. Siz ise anayasanın varlığını sıkıntıdan kurtarmakla bir tutabiliyorsunuz...

Anayasa rağmen yapılmaktadır bir çok şey.

Gene de çok gülmek isterseniz aynaya bakın.

Anayasa muğlak ifadelerle yapılmıştır ve herkes kafasına göre eğip bükmektedir.

Evet diyenlere sesleniyorum.

*Çocuğun 7 yaşına geldiğinde Baba diyecek bizim ülkemizin adı yokmu bayrağı yokmu kurucusu yokmu İstiklal Marşı yok mu neden dışardaki çocuklar kürtçe konuşuyor bizim ortak dilimiz yok mu ?

*Çocuk 10 yaşına geldiğinde baba diyecek eskiden okullarda İstiklal Marşı Ve Andımız okunuyormuş şimdi neden okunmuyor,okullarımızda neden ATATÜRK büstü yok ?

*Çocuk 17 yaşına geldiğinde babasına diyecek ki baba eskiden milli bayralarımız varmış Cumhuriyet Bayramı Gençlik ve Spor Bayramı Zafer Bayramı biz bu bayramları şimdi neden kutlayamıyoruz kutlamak isteyenleri neden ERGENEKONcu diye hapise atıyorlar.Neden 10 KASIM da ATAMIZI anamıyoruz?

*Çocuk 20 yaşına geldiğinde askere gider.Bir gün telefonla babasını arar ve der ki , baba burada insanlar bize taş atıyor sopalarla saldırıyor dükkanların camlarını kırıyor ama biz emir altında olduğumuz için hiçbir şey yapamıyoruz neden baba?

Babadan yine cevap yok.

Bir gün çocuğun askerde şehit haberi gelir ve Baba derki tabutun başında

12 Eylül 2010 tarihindeki referandumda EVET oyu verdiğim için bunlar oldu.Ellerim kırılsaydıda o EVET oyunu işaretlemeseydim.

Umarım anlamışsınızdır Neden HAYIR değimizi.

Çocuğun 20 Yaşına geldiğinde Askerde ŞEHİT olursa neden HAYIR dediğimizi anlarsınız...

ne alaka?

ülkeyi sıkıntıdan anayasa mı kurtarmış? kemal sunal filmini çok izliyorsunuz anlaşılan:)

Bugünki anayasa, 12 eylül cuntasının artığı olan anayasa iktidarların ayağına bir çok konuda kelepçe olmaktadır. Siz ise anayasanın varlığını sıkıntıdan kurtarmakla bir tutabiliyorsunuz...

Anayasa rağmen yapılmaktadır bir çok şey.

Gene de çok gülmek isterseniz aynaya bakın.

Anayasa muğlak ifadelerle yapılmıştır ve herkes kafasına göre eğip bükmektedir.

anlasan şaşardım zaten :lol:

Ülkeyi sıkıntıdan anayasa kurtarmadıda ülkeyi kurtarmak için nie anayasayı değiştiriyonuz o zaman ? :lol:

Evet diyenlere sesleniyorum.

*Çocuğun 7 yaşına geldiğinde Baba diyecek bizim ülkemizin adı yokmu bayrağı yokmu kurucusu yokmu İstiklal Marşı yok mu neden dışardaki çocuklar kürtçe konuşuyor bizim ortak dilimiz yok mu ?

*Çocuk 10 yaşına geldiğinde baba diyecek eskiden okullarda İstiklal Marşı Ve Andımız okunuyormuş şimdi neden okunmuyor,okullarımızda neden ATATÜRK büstü yok ?

*Çocuk 17 yaşına geldiğinde babasına diyecek ki baba eskiden milli bayralarımız varmış Cumhuriyet Bayramı Gençlik ve Spor Bayramı Zafer Bayramı biz bu bayramları şimdi neden kutlayamıyoruz kutlamak isteyenleri neden ERGENEKONcu diye hapise atıyorlar.Neden 10 KASIM da ATAMIZI anamıyoruz?

*Çocuk 20 yaşına geldiğinde askere gider.Bir gün telefonla babasını arar ve der ki , baba burada insanlar bize taş atıyor sopalarla saldırıyor dükkanların camlarını kırıyor ama biz emir altında olduğumuz için hiçbir şey yapamıyoruz neden baba?

Babadan yine cevap yok.

Bir gün çocuğun askerde şehit haberi gelir ve Baba derki tabutun başında

12 Eylül 2010 tarihindeki referandumda EVET oyu verdiğim için bunlar oldu.Ellerim kırılsaydıda o EVET oyunu işaretlemeseydim.

Umarım anlamışsınızdır Neden HAYIR değimizi.

Çocuğun 20 Yaşına geldiğinde Askerde ŞEHİT olursa neden HAYIR dediğimizi anlarsınız...

bu yazdıklarınız değiştirilmesi tekilf edilen maddelerin hangisinde var?

Pes yani pes!

duyan da sanır ki bu referandumdan önce bu ülkede hiç şehit olmamış!!

Şehitleri bu kadar istismar etmeyin yahu ne olur, bırakın yerlerinde rahat uyusunlar.

Gerçekten askerin darbesini o kadar sevmişsiniz ki hiç beklemiyordum böylesine bir yazı.
İlk öncelikle askerle birlikte bütün sorunlar çözüldü diyorsanız biz o zaman boşuna seçiyoruz bu siyasetçileri.Başa askerler gelsin.Bıraksınlar asli görevlerini siyasete soyunsunlar.Dediğinize göre askerle birlikte bir rahatlama yaşanmış.
Oy da vermeyelim asker istediği gibi at koştursun bu ülkede.Gerçekten bu zihniyeti hiç anlayamadım.

12 eylülden şikayetçiler o zamanı görmeyenler demişsiniz.
O zamanı görenler ne çileler çekmiş pehh.Musin yazıcıoğlu acı mı çekti
yada adı bilinmeyen kim bilir kaç ülkücü ve solcu ?
Sırf dengeler eşitlensin diye idam edilenler ve sizin ''asker geldi ortam rahatladı dediğiniz askerin başı'' tarafından.Kenan evren tarafından daha yaşı 18 bile olmayanlar sallandırıldı
Eğer siz bu ortamı rahatlamış ortam diye görüyorsanız ben size katılamam.
12 eylülü görmüş eski ülkücülerden bana 1 tane hayır diyecek gösteremezsiniz ?

Son satırınızdaki durumlar olursa asker gelir ortamı düzene sokar ve hemen seçim olur.
Kenan Evren şerefsizi gibi canı istediği gibi insaları asıp ve hatta kafasına göre bütün yetkilerin yürütmeye verildiği
daha doğrusu cumhurbaşkanına verildiği bir anayasa çıkararak bacak bacak üstüne atmaz !
Bunları görebildiğinizi umuyorum

Kenan Evren'in zamanında yaptığını anayasayı şimdi Başbakanımız yapsa işte o zaman bazı kesim halk darbe yapar emin olun.
Ama zamanında bunu Evren şerefsizi yapınca ''ortam rahatlamış'' oluyor bu gerçekten çok düşündürücü bir durumdur
Helal sana işte gerçek ülkücü böyle olur ..Bu forumda 80 darbesini görmüş kaç kişi var acaba ? o dönemleri yaşasalardı eminim başka düşünürlerdi.Bizim gençliğimiz sıkıntı ve sıkı yönetim ile geçti yazık oldu o güzelim yıllara.(bu arada yaşım 41) .En basitinden akşam saatlerinde sokakta iki kişi yan yana yürüyemezdi sorgusuz sualsiz nezarete atılırdınız hiç bir hakkınız da olamazdı.avukat falan hak getire..
işte bu duruma canlı örnek:sadece isim benzerliğinden dolayı Eylül 1980 darbesinde işkenceye maruz kalarak iki gözünü kaybeden, tırnakları çekilen ve büyük ölçüde kulağı zarar gören Abdurrahman Yücel'in hayatı
bunun gibi binlerce olay...Biz genç kardeşlerimizin o günleri tekrar yaşamasın diye uğraşıyoruz..
benden size darbe ile ilgili bazı sonuçlar genç arkadaşlarımız okusun lütfen:

Darbenin sonuçları :

* 650.000 kişi göz altına alındı
* 1 milyon 683 bin kişi fişlendi.
* Açılan 210 bin davada 230 bin kişi yargılandı.
* 7 bin kişi için idam cezası istendi.
* 517 kişiye idam cezası verildi.
* Haklarında idam cezası verilenlerden 50'si asıldı (26 siyasi suçlu, 23 adli suçlu, 1'i Asala militanı).
* İdamları istenen 259 kişinin dosyası Meclis'e gönderildi.
* 71 bin kişi TCK'nin 141, 142 ve 163. maddelerinden yargılandı.
* 98 bin 404 kişi örgüt üyesi olmak suçundan yargılandı.
* 388 bin kişiye pasaport verilmedi.
* 30 bin kişi sakıncalı olduğu için işten atıldı.
* 14 bin kişi yurttaşlıktan çıkarıldı.
* 30 bin kişi siyasi mülteci olarak yurtdışına gitti.
* 300 kişi kuşkulu bir şekilde öldü.
* 171 kişinin işkenceden öldüğü belgelendi.
* 937 film sakıncalı bulunduğu için yasaklandı.
* 23 bin 677 derneğin faaliyeti durduruldu.
* 3 bin 854 öğretmen, üniversitede görevli 120 öğretim üyesi ve 47 hâkimin işine son verildi.
* 400 gazeteci için toplam 4 bin yıl hapis cezası istendi.
* Gazetecilere 3 bin 315 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
* 31 gazeteci cezaevine girdi.
* 300 gazeteci saldırıya uğradı.
* 3 gazeteci silahla öldürüldü.
* Gazeteler 300 gün yayın yapamadı.
* 13 büyük gazete için 303 dava açıldı.
* 39 ton gazete ve dergi imha edildi.
* Cezaevlerinde toplam 299 kişi yaşamını yitirdi.
* 144 kişi kuşkulu bir şekilde öldü.
* 14 kişi açlık grevinde öldü.
* 16 kişi kaçarken vuruldu.
* 95 kişi çatışmada öldü.
* 73 kişiye doğal ölüm raporu verildi.
* 43 kişinin intihar ettiği bildirildi.

Biz Türk milletiyiz kardeş. Biz soğan ekmek yiyelim ama bizi yönetenler sırça köşklerde otursunlar isteriz. Bu bizim genlerimizde var. Hatta yönetenlerin akrabaları yada arkadaşları bankaların içini boşaltsınlar isteriz. Olsun biz acı ilaç içeriz yeterki birileri yatlarda partiler düzenlesin. Eğer biz biraz rehavete kapılırsak " BAK ŞERİAT GELİYOR HAAA CISS YAPAR.. " diye bizi korkuturlar aklımız başımıza gelir. Biz Türk Milletiyiz.

İşte bu fikir ve düşünce yüzünden bir adım yol alamıyoruz yıllardır. Öyle olmuş böyle olmuş demeye gerek yok zaten yazmaya kalkılsa sayfalar ciltler kitaplar dolar taşar şu 8 yıılda yapılanlar yüzünden. Bunlar nedir diye sormayın lütfen, HERGÜN BİR OLAY. Eee haliyle alıştı millette, çünkü strateji çok iyi yönetiliyor. Önce aç bırak sonra ver aline 10 tl, her kuruma her sokak başına adamını koyarsın. Dedim ya fazla söze gerek yok, Ülkemdeki insanlarında bir çoğunun koyun olduğunu düşünmüyorum. yapılanları ve kurulan planları görebilecek daha çok insanın varlığına inanıyorum. Hergün bir olay her gün bir gaf. iyi veya kötü yönlerin şöyle bir kenara bırakıp, (iyide olsa) YETER ARTIK demek için hayır diyorum. ARTIK YETER...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri