..............
Darbe olmasın ... Kım ıster kı darbeyı ? Bende ıstemem..E pekı dıyelım kı ıktıdarda olanlar bu AKP oLUR MHP OLUR CHP olur burda taraf tutmuyorum..dıyelımkı ülkeyı içinden çıkılmaz bır duruma soktular ve bunları ordan ındırmek şart..Ne yapacaksınız darbe olmazsa? Halk mı karsı koyacak bastakılerın gıdısatına..?
..............
..
Peki bu durumda askeri darbeyi yapanlar haklıysa, yapılması gerektiğinde darbe yapıcaksa, oy kullanma olaylarına biz neden giriyoruz. Yada askerin darbe yapma gerekçesi kime göre doğru, neye göre doğru. Yada askeri darbe yapıcaklar ülkenin gidişatını ve rejimi korumaya yönelik hep doğru işler mi yaparlar. Gerekli tepkiyi halk koymalıdır her olayda.
Şu yarı askeri parlamenter rejimden daha tam anlamıyla çıkamadık yıllardır. Bunu doğru bulmuyorum.
Ece Temelkuran'ı kaç defa tartışma programlarında dinledim. Şunu çok net söyleyeyim anayasaya değişikliğini yetersiz de bulsa destekler görünüyordu. Şimdi gelip hayır diyor. Samimiyetsizliği, palavraları, kandırmacaları bu kadar kısa sürede nasıl fark etti, hayret ettim.
İnsanlar fikirleriyle yaşar ve o fikirler devamlı değişim ve arayış içindedir. Bu samimiyetsizlik göstergesi olamaz.
2002 YILI Asgari ücret 222,000,000.TL
2002 YILI Açlık sınırı 380,000,000.TL
2002 YILI Ekmek Fiyatı 250,000.TL
2010 YILI Asgari Ücret 760,50 TL
2010 YILI Açlık sınırı 702,00 TL
2010 YILI Ekmek Fiyatı 0,60 TL
İŞTE BUNUN İÇİN EVET. Türkiyenin Artık Avrupa ülkeleri gibi yönetilmesini istiyorum. Rejim Kaygısı ile korkutulan halk , Anti demokratik güçlere minnettar olmamalı. Halk kendini yönetecek kimseyi kendisi seçmeli memnun kalmazsa seçimle göndermeli. Demoklesin kılıcı gibi meşru hükümetin başında bir eli silahlı adam olsun istemiyorum. Devletin tüm organlarının Halk'a güvenmesini istiyorum. Halkında Tüm yetkili organlara güvenmesini istiyorum. Bankalar hortumlanmasın istiyorum. İnsanlar kılık kıyafetlerine göre sınıflandırılmasın istiyorum......
... Ve Bütün bunlar için Herkesten EVET vermesini istiyorum.
Böyle bi tablodan hiçbişey çıkartamayız.
Herkes bi demokrasiden bahsetmekte ama nasıl bi demokrasi. Akp anayasası demokrasiyi getiricek olsa hem fikir oluruz ama bu ülkede nedense demokrasinin tanımı hep kendi çıkarlarına uygun olarak açıklanıyor.
Banka hortumlanmasada yeni hortum yöntemi çıkartanlar bu insanlar değilmi zaten.
Efe Kardeş kriz 2001 şubatındaydı. İstersen o yıla ait verilere de bak ama benim verdiğim 2002 yılından daha kötü sonuçlar karşına çıkacak. İşte bende onu diyorum. Ortalıkta gezen mercedes BMW ve diğer lüks araçların haddi hesabı yok. istersen onlarla ilgili bir rakamda araştırayım.
=)
Ortalıkta gezen bmw mersedese çoğalmış ne kadar güzel. İşte ulusal kalkınma budur tekrardan tebrikler Akp yönetimini =) Ama Almanlarda güzel araba yapıyorlar hani. Nedense bu ülkede bi biz yapamıyoruz ihraç edelim. yada yapmaya devlet tarafından teşvik edilmiyoruz.
Dünyada ve ülkemizde tüm zenginliklerin büyük bi kısmı çok az bi kısma hitap eder bu 1
O araçları alanlarda ülkemizde % 3 yada % 5 lik kısımdır bu 2
Böyle bi çıkarımdan ülkenin kalkınması analizi yapılamaz bu 3
Gelir dağılımı eşitsizliği her zaman vardı ve gelir dağılımındaki eşitsizlik gün geçtikçe büyümektedir, buda başarı olarak gösterilemez bu 4
Toplu taşıma yada alternatif ulaşım araçlarına yatırım yapmayan,teşvik etmeyen ülkemiz senin o büyüme olarak gösterdiğin olay sonucu git gide küçülür buda 5.
Tarım ve hayvancılığın öldüğü ülkemizde git gide daha da dışarıya bağlanmaktayız ayrıca. Yapabildiğimiz tek şey vede büyük başarı olarak gösterilen
özelleştirmeler.
Vay be. Biz hangi ülkede yaşıyoruz da bu senin bahsettiklerini göremiyoruz. Allahtan üçbeş tekel işçisi çıktı buyıl da direnişten falan bahsetti. Yoksa az daha unutacaktık Grevleri direnişleri. Hoş tekel işçisi denilen yaygaracıların ne idüğü sonradan anlaşıldı ama olsun. o eski günleri hatırlamamıza yardımcı oldular , sağolsunlar.
.
İşçiler en çok neredeyse bu yönetimde ezildiler.
Yakın tarihten bir haber daha.
Bunu kimse yaygara olarak adlandırılamaz. İşçi ölümleri, ölümlere karşı alınmayan önlemler ve devam eden ölümler hep bu zamanda olmuştur. Tuzlayı hatırlayınız. Kot işçilerini hatırlayınız bunlar sadece görünürde olanlar.
Sendikal haklar çok gibi gösterilerek yine işçiler bu zamanda habersizce kapının önüne koyulmuşlardır.
Yeni anayasada birde sendikal hakların çoğaltıldıgından bahsedilmekte. Bundan önce işçinin bu gibi haksızlıklar karşısında hakkı korunmalıdır. Sendikaya üye olmanın işçi atma gerekçesi, jop yeme gerekçesi olduğu ülkemizde sendikal hakların çoğaltılması gösterişten ibaret değildirde nedir?
oo berkan dai seni burda görmek büyük lutuf
naber ii misin?
eyv. iyi güzel..seni sormalı özelden devam ederiz
Biz Türk milletiyiz kardeş. Biz soğan ekmek yiyelim ama bizi yönetenler sırça köşklerde otursunlar isteriz. Bu bizim genlerimizde var. Hatta yönetenlerin akrabaları yada arkadaşları bankaların içini boşaltsınlar isteriz. Olsun biz acı ilaç içeriz yeterki birileri yatlarda partiler düzenlesin. Eğer biz biraz rehavete kapılırsak " BAK ŞERİAT GELİYOR HAAA CISS YAPAR.. " diye bizi korkuturlar aklımız başımıza gelir. Biz Türk Milletiyiz.
Çok sloganvari gördüm tüm yazılarınızı =)
Biz zaten soğan ekmek yiyip altın kaplamalı musluklu başbakanlar, bakanlar, milletvekillerine sahip değilmiyiz!
Sen hiç işsiz milletvekili oğlu yada akrabası gördünmü ülkemizde bu kadar işsizlik varken!
Yada sermaye sahiplerine peşkeş çekerek cebine paraları indiren kişilerdende bence haberiniz yok! Banka hortumlamanın bi başka versiyonu olarak adlandıralım bunuda.
Şeriat değilde din istismarı ile halkı kandırmak ne kadar doğru buda tartışılır.