Vakit Gaffur'a neden cihad ilan etti?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nestor

ARKEOLOG
Reaction score
0
Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan, Vakit Gazetesi'nin Gaffur için ilan ettiği cihadı yazdı.

EĞER yapıcı bir şekilde "Gaffur Allah’ın isimlerindendir, bu nedenle Avrupa Yakası’ndaki aşağılık bir tipe bu ismin verilmesi pek yakışık almamıştır" falan deselerdi, en fazla "İyi niyetli ama aşırı alıngan bir tutum" der geçerdim.

Ama "Şeytanlık!", "Bunlar din düşmanı!", "Aşağılık ve rezil tiplere Allah’ın isimlerini vererek dine savaş açıyorlar!" türünden manşetlerin, ne iyi niyetle, ne de aşırı alınganlıkla açıklanır bir tarafı var.

Bu bilinen Vakit Gazetesi tavrıdır:

Sevdirmeyen, nefret ettiren... Birleştirmeyen parçalayan... Yüceltmeyen küçük düşüren...

Eline en küçük fırsat geçtiğinde, o fırsatı milleti birbirine düşürüp cepheleştirmek için kullanmaktan zerre kadar çekinmeyen bir tavırdır bu.

Peki ne uğuruna? Din, iman uğuruna mı?

Ne gezer? Cepheleşme tehlikesini sezemeyen bazı dindarların, "Helal olsun şu Vakit’e! Nasıl da haddini bildiriyor küffarın!" demelerini sağlayıp, gazetenin abone sayısını artırma uğruna.

Ayrıca bunu yaparken akıl/mantık süzgeçleri de çalışmıyor.

Türk milletinin erkek nüfusunun en az üçte ikisinin ismi ya "Ahmet", "Mehmet", "Mustafa" gibi Peygamber isimleridir ya da "Bekir", "Ömer", "Ali", "Osman" gibi dört halifenin ismidir.

Diyelim ki "Gaffur" yerine bu isimlerden biri kullanıldı. O zaman ne yapılacak?

Mesela benim bildiğim İslami bir romanda kötü adamın adı Hüseyin’di. Acaba Vakit Gazetesi, "Peygamber’in torunu İmam Hüseyin’in adı kötüye, ite kopuğa verilemez" diye romanı eleştirip yazarını da "şeytan" diye nitelendirir mi?

Bu tür konularda gösterilen aşırı mı aşırı tepkiler, İslam’ı değil ama Müslümanları küçük düşürüyor.

Bir kez daha yazıyorum: Vakit izlediği yayın çizgisiyle din ve dince kutsal bilinen değerlerin değersizleşmesine zemin hazırlamaktadır.

Yani... Yakınlaştırmamaktadır, tam tersine uzaklaştırmaktadır

kaynak:habertürk
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=12067&cat=160&dt=2007/01/14

Güzel demis vallahi, bence de birlestirici olmak lazim. Avrupa yakasi'nin metin yazari, Gürse Birsel Allah'a hakaret etmek kastiyla mi bunu yapmis yani ?

Gecenlerde benim Güncel'e aktardigim bir yaziya "Öküz altinda Buzagi aramak" diyenlere. Asil bu öküz altinda buzagi aramak derim.

Vakite kalsa kendileri hariç herkes dinsiz
pek kaale alınacak bi gazete değil bence

bu gazetenin tek amacı provakasyon zaten. Danıştay suikastinin de sebebi bu gazetedir.

meyve veren ağacı taşlarlar.................

alparslan aslan denen sapığın Mustafa Yücel Özbilgin'i öldürmesi sizin için güzel bi meywe tabi. ama sunu unutmayın Özbilginler kolay yetişmiyor

sadeness' Alıntı:
meyve veren ağacı taşlarlar.................

O meyve veren agac, Danistay üyelerini yaptiklari görevden dolayi hedef gösterip, Mustafa Yücel Özbilgin gibi bir yüksek hakim öldürmeye kiskirtan Vakit Gazetesi ise. ; onu SEYTAN TASLAR GIBI en önden bütün yüregimle taslarim. Bunlarin cehennemde bile yeri yok kardesim. Neresi bunun müslümanlik ?

arkadaşlar provake olmayalım sakin olalım konuyu saptırmayalım bırakın konu dışı mesaj yazanlara cevap vermeyi konuyu okuduklarını bile sanmıyorum..

yahu işgüzarlık bunların yaptığı. durumdan vazife çıkartıyorlar... sana mı kaldı Allah'ın adını savunmak, kendin gibi olmayanı şeytan ilan etmek... ne VAKİT yok olur bu zihniyet o VAKİT Türk insanı kurtulur iç çekişmelerden , kutuplaşmadan , şekillendirilmekten... ama nerde koyun gibi milletiz vesselam... çobansız şurdan şuraya gidemeyiz... hatta o kadar koyunuzki çoban bizi uçuruma götürse , çoban bizi uçuruma göötürüyo karşı çıkalım demek yerine, atlayalımda inşallah düşünce ölmeyiz deriz...

çoğu müslümanın bildiği gibi Allah cc. 99 ismi var bunlardan biride Gaffur. Kasıtlı yapmış veya yapmamış bu konuda bişey söyliyemem. sonuçta Allah cc. bütün isimleri mübarektir. Benim bilgim çerçevesinde Kuran-ı Kerim arapçadır. yani tam anlamıyla türkçeye çevrilemez veya türkçesi okunamaz. gaffur sadece türkçe bir yazı bence.

Vakit Gazetesi Haber Bulma Sıkıntısı Çekiyor Herhalde. Boşluktan Böyle İşler Uğraşıyorlar

ogamemanya' Alıntı:
alparslan aslan denen sapığın Mustafa Yücel Özbilgin'i öldürmesi sizin için güzel bi meywe tabi. ama sunu unutmayın Özbilginler kolay yetişmiyor

kimseyi savunmuyorum ilk önce bunu belirteyim..

"Özbilginler kolay yetişmiyor" diyorsun... haklısın sonuna kadar katılıyorum bu sözüne...

yalnız bi başka konuda üzerine övgüler yağdırdığın dev-sol örgütünün yandaşları (şimdiki adı dhkp-c) tarafından;; 1992 yılında öldürülen İstanbul DGM Başsavcısı Yaşar Günaydın, yine aynı eli kanlı itlerin Ekim 1991 de öldürdüğü Orgeneral Adnan Ersöz gökten zembille mi indiler, daldan mı topladınız onları.. ?

bismillah tövbe adı gaffur olana herşe beleş hakartet yasak :p

acaba benim adım ALLAH'ın adlarından biri olabilir mi :)

ya aşın artık bu olayları cehalet cehalet nereye kadar

arkadaslar ne yaptınız ben gaffur için demiştim hemen yanlış anlamayın :)

ya adamın kafasını karıstırıyolar.nedır bu anlamıyorum tamam keske gaffur olmasaydı ama okadar da ınce dusunecegını sanmıyorum gulse bırselın.bıde bu ıddayı atan baska bı gazete olsaydı cıddıye alınırdıda vakıt be kardesım.ne beklıyodunuzkı zaten ahmet hakan da solemıs zaten vakıt ın tavrını bısey olsada karalasam.ben sunu bılıyorum uzerımızde cok buyuk ve ınce oyunlar donuyo

dizilerdede insanların çeşitli şeylere özendirildikleri doğru bişey heleki medya tamamen aydın doğanın olduktan sonra :)
fakat bi insan adı ne olursa olsun eğer müslümansa islamın gereklerine uymak zorundadır
uymazsada kendi bileceği bişeydir =)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri