Ubuntu mu? Saçmalamayın!

bytan

LinuX GeeK
Moderatör
Reaction score
0
41° 0' 0 N, 27° 30' 0 E Amor en el exilio...
Not:Aşağıdaki eleştiri/kinaye/dalga geçme yazısını yayınlarken, bunun kolaylıkla anlaşılabileceğini düşünmüştüm.Fakat yazılan yorumlara bakınca bir not düşmek gerektiğini anladım.Yazıyla ilgili AÇIKLAYICI kısa bir bilgi:

Bu yazı bir kinaye yazısıdır.Kendisini bilgisayar konusunda pek yeterli gören bir kullanıcının, ubuntu yu oyun sanarak almasından sonraki, satın aldığı e-ticaret sitesine yazdığı yorumun türkçesidir.Bu yazı o kişi tarafından satıcıya hitaben yazılmıştır..

Ubuntu mu? Saçmalamayın!

Amazon'dan Sharpen More bildiriyor...
Amazon.com'dan Ubuntu 7.04 satın alan bir kullanıcı tüm bilgilerinin silindiğinden şikayet edip, Ubuntu'nun hayatta satın aldığı en kötü oyun olduğunu belirtti.
Ürün için verdiği 0.24 $'ı çöpe attığı için üzgün olduğunu ve windows'dan fazgeçtiği için çok üzgün olduğunu belirtti.
Ernosto Granillo III yorumunda, 4 yıldır bilgisayar kullandığını ve Ubuntu'nun bugüne kadar satın aldığı en kötü oyun olduğundan şikayetci olmuş. Oyunu yükledikten sonra tüm bilgilerinin silindiğini, fakat oyunun karısının apple'ın da çalışmadığını görünce çok şaşırmış. Bugünün şartlarında yazılımların markalara göre kurulup kurulmamasınında kabul edilemez bir konu olduğunu belirtmeden geçememiş Ernosto. Bütün bunların dışında başlangıç menüsünün ekranın üstüne taşınması, notepad'in bulunamaması da sıkıntılarına tuz biber ekmiş. En son olarak Ernosto limewire ve ie'yi bulamadığı anda kendine yeni bir bilgisayar alarak bu sıkıcı durumdan kurtulmuş.

Yazı Alıntıdır

Ubuntu kurulumu oldukça kolay bir Linux dağıtımıdır. Debian'ı baz olarak kullanan Ubuntu, Canonical Ltd. (Mark Shuttleworth sahibidir) sponsorluğunda sunulmaktadır. Aynı zamanda Güney Afrika dilinde; 'Ben, sen sen olduğun için, benim' demektir, "başkalarına karşı merhametli, şefkatli, iyiliksever" olmak gibi insani değerlerin temel alındığı bir dünya görüşüdür. "İnsanlık için Linux" sloganını kullanan Ubuntu, Debian'dan farklı olarak her 6 ayda bir yeni sürüm ; her sürüm için de 18 ay destek sunmaktadır.

Kurulumu oldukça kolay olan Ubuntu Linux; kurulum kolaylığında SuSe Linux, Mandriva ve Fedora Core'u bile aşması ile popülerliğini korumaktadır. (Kurulum sadece enter tuşuna basmaktan ibarettir.)

Kurulumundan sonra Ubuntu Web Sitesinden takip edilebilirse; Java bazlı tüm programlar, Mozilla Firefox'unuzun Windows Media codec'li videoları izletmesi gibi özelliklere (İnternetteki canlı televizyon ve radyolar rahatlıkla izlenebilmekte ve dinlenebilmekte), limewire ve emule gibi p2p programlara rahatlıkla ulaşılabilir. Ubuntu'nun 6.06 Dapper Drake versiyonu 2.14.3 GNOME, 2.0.2 Open Office ile beraber gelmektedir. Ubuntu'nun dijital kameralarda automount kullanması da en pratik özelliklerindendir. Hemen hemen her türlü dijital kameranın bilgisayara bağlamanızla birlikte masaüstü üzerinde diskini göstermektedir.

Microsoft Windows serisinin, neredeyse tüm (iyi) kullanım özelliklerine yaklaşık 20-30 dakikalık bir kurulum sonrasında ulaşılır olması ; Ubuntu'nun çok kısa bir süre içerisinde daha ilk resmi sürümü ile en popüler Linux dağıtımları'ndan biri olmasını sağlamıştır.

Debian'ın APT (Advanced Package Tool) paket sistemini kullanan Ubuntu, repertuarlarınızı da genişletmeniz halinde 19 bine yakın programı kurmaya hazırdır.

Ubuntu resmi web sayfasından istenilen sayıda ücretsiz Ubuntu kurulum cd'leri ve live cd'leri sipariş edilebilmektedir. Kapınıza kadar gelen cd'ler için hiçbir ücret talep edilmemektedir.

Arkadaşım Ubuntu Bir Linux Dağıtımıdır ..Sen oyundan bahsetmişsin.. Bence burda sen saçmalıyorsun.. Ve Ubuntu en iyi linux dağıtımlarından biridir..

Arkadaşım Ubuntu Bir Linux Dağıtımıdır ..Sen oyundan bahsetmişsin.. Bence burda sen saçmalıyorsun.. Ve Ubuntu en iyi linux dağıtımlarından biridir..

Verdiğin bilgi için teşekkür ederim :durdurun

Bu yazı bir kinaye yazısıdır.Kendisini bilgisayar konusunda pek yetrerli gören bir kullanıcının, ubuntu yu oyun sanarak almasından sonraki, satın aldığı e-ticaret sitesine yazdığı yorumun türkçesidir.Bu yazı o kişi tarafından satıcıya hitaben yazılmıştır..
Yazı içerisindeki linki takip etseydiniz ve bir kere daha düşünse idiniz, böyle bir yorum yapmazdınız..
Anlatabiliyor muyum???

vay saf herif yaa :)
cozum olarakta yeni bi bilgisayar almıs helal olsun zeeki ve zengin bi adammıs :p

bende yaklaşık 1 aydır windowsla birlikte ubuntu kullanıyorum. Açıkçası birçok kolaylığın yanında zorluklarıda var. Ama sanıyorum yakın bir gelecekte windowsun tahtı yerinden sarsılacaktır.

hoca harbiden ne alaka oyun sanmış olabilirde bu yazı ilk bakışta ubuntuyu karalamak için yazılmış bi yazı gibi ama okudum tamamını ve hala ubuntuyu karalamak için yazılmış bi yazı gibi geliyo çünkü konu bence bu yönde açılmış.. ya başlık yanlışşş ya altında ki yanlışş.. ama bişeyler yanlışş.. back track gibi dağıtımı iştahla deneyen adamlar var artık türkiyede bence bu tip şeyler hackhell gibi bi yerde yersiz..

hoca harbiden ne alaka oyun sanmış olabilirde bu yazı ilk bakışta ubuntuyu karalamak için yazılmış bi yazı gibi ama okudum tamamını ve hala ubuntuyu karalamak için yazılmış bi yazı gibi geliyo çünkü konu bence bu yönde açılmış.. ya başlık yanlışşş ya altında ki yanlışş.. ama bişeyler yanlışş.. back track gibi dağıtımı iştahla deneyen adamlar var artık türkiyede bence bu tip şeyler hackhell gibi bi yerde yersiz..

Backtrack gibi dağıtımları sadece deneyen değil, kullanan da mevcut HH de :goz:

Bu yazının ne olduğunu, konu içerisinde en üst satırda açıkladım.Hala garip geliyorsa yapabileceğim bir şey yok..

HH de ne yersiz ne değil diye sorsak, 800 bin kişi var, 800 bin ayrı fikir çıkar :goz:

asıl komik olan açıklama yazısı yazmanı gerektirecek yorumların olması bence.. teşekkürler

ArkadaŞim Ben De Wİndowsla Beraber Kullanmayi DÜŞÜnÜyorum Bana Yardimci Olurmusun Vede Bİlgİsayara GetİreceĞİ YÜkten Korkuyorum Yanİ YÜkledİkten Sonra Wİndowsu HİÇ Kullanamam Dİye Tasarim Programlari Varda.
Şİmdİden TeŞekkÜr...

Geri