Tuzağa dikkat

eğer bir siyasi simgeyle üniwerstelere girilebilmesini istiyorsanız(ki türban budur) Ku klux klan kıyafeti(adını bilmiyorum) ile de girilemiyor, eğer bunu bir dini simge olarak değerlendiriyorsanız(bu da olması gereken yani "başörtüsü" dür) neden haçla girilemiyor

eğer bir siyasi simgeyle üniwerstelere girilebilmesini istiyorsanız(ki türban budur) Ku klux klan kıyafeti(adını bilmiyorum) ile de girilemiyor, eğer bunu bir dini simge olarak değerlendiriyorsanız(bu da olması gereken yani "başörtüsü" dür) neden haçla girilemiyor

kim demiş hacla girilmiyor???cok rahat da giriyorlar..sana foto bile gösteririm...:)...bende giriyorum üstünde medinah yazılı tisortle varmı???basortü de böyle serbest kalacak ismeyenleri biliyoruzz ama bosa cırpınıyosunuz bre..yani gercekten cabanızı takdir ediyorum gercekten ugrasıyosunuz cumhurbaskanlıgı secimlerindeki gibi..:):)..ama biliyosunuz işe yaramıyooooor...belki bir gün tekrar basa gecerse CHP hepsini kaldırır o zman murada erer bunu istemeyenler.):):)

Laik Türkiye şeriat sponsoru

Bütçeden 2 milyar YTL pay alan 'Cumhuriyet kurumu Diyanet'in 36 bin 352 çalışanını temsil eden Diyanet-Sen fetva verdi: "Türban her alanda serbest olmalıdır"...

'TÜRBAN ALLAH EMRİDİR'

Türkiye 'laik' Cumhuriyeti'nin Sünni İslam'ı 2 milyar YTL'lik bütçe payı ile desteklettiği Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaklaşık 60 bin çalışanından 36 bin 352'sini temsil eden Diyanet-Sen'in Genel Kurulu'nun sonuç bildirgesinde şöyle denildi: "Başörtüsü bir insan hak ve özgürlüğüdür. Aynı zamanda Allah emridir. Sadece üniversitelerde değil hayatın her bölümünde serbest bırakılmalıdır."

BÜTÜN YURTTAŞLARIN VERGİLERİYLE
Her din, inanç ve dünya görüşünden yurttaşların vergileriyle sponsorluğunu yaptığı Diyanet'in Diyanet-Sen üyesi çalışanları Kuran kurslarına kayıtta ilköğretimi bitirme şartının kaldırılmasını da talep ettiler. 23 bin 303 üyeli Türk Diyanet Vakıf-Sen'den de yine "Başörtüsü dinin gereğidir" 'fetva'sı verildi. Bu arada Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçeden aldığı pay geçen yıl yüzde 21 artırıldı.

Arıtman hedef
DİYANET-SEN Eğitim Sekreteri Süleyman Bahadır da türbanın iş hayatında serbest bırakılmalısını savundu. Bahadır ayrıca Anayasa Komisyonu'ndaki açıklamalarının CHP Milletvekili Canan Arıtman'ın toplumun dini değerlerine ne kadar uzak olduğunu gösterdiğini belirtti.

bas ortu emır dıyorsun turban ayrıdır basortusu ayrıdır klavuz 13 bunu ıyı bıl basortusu yerıne turban kelımesını koyarak basortusunu arac ve bır amac olarak kullanarak turkıyeyı ıran yapmak ıstıyor ama bız buna ızın vermeyız. basortusu bır amac olarak kullanılmamalıdır. herkese ozgurluk hakkı verılmıs ama turkıyeyı bolme hakkı verılmemısdır............

Ben konunun başlangıcındaki yazıyı kaçırmışım. Ve kaçırdığıma da çok üzülmüşüm bereket forum sayesinde yakaladım.

Bu başörtüsü konusu çok uzuyor.

1-Baş örtülü kızlaın %90'ı kocalarının hakimiyetini kabul eden bir dini ve islami anlayışa sahip oldukları için çalıştırılmayacaklardır. Bu devletin kaynaklarının boşa harcanmasıdır.

2-Bu sene genel liseler mezun vermiyor üniversite sınavına taze bilgileri olan öğrenciler giremeyecek. Yerine aylardır cemaat dershanelerinde kampa aldıkları binlerce türbanlı kızı üniversitelere sokacaklar.

3-Tam 5 sene sonra 30-40 bin üniversite mezunu türbanlı kız işsiz kaldığında, bu nasıl haksızlık bu kızlar devletin her kurumunda çalışabilmeli diyecek adamlar neden bugün sadece üniversiteler için düzenleme yapıldığına vurgu yapmaktadır?

4-İslami hareket sanki yayılmacı, cihat ruhuna sahip, islamı yaşamaktan çok YAŞATMAK üzerine kurulu değilmiş gibi bugün nasıl bireysel özgürlüklerin savunucusu olmuştur?

5-Laikleri avrupalı emperyalist güçlerin, siyonistlerin kuklaları olarak görenler senelerdir arap emperyalizmi altında kıvranan Türk milletinin insanlrı değil midir?

6-Türk İslam sentezi bizim kültürümüzdür diyenler, emperyalist milliyetçi arap kültürünün altında kıvrandıklarını görmezler mi? Senelerdir Kuran'ın Türkçe okunmasına ve okutulmasına karşı çıkıp, çocukların arapça eğitim gördükleri İmam Hatip Liselerine destek vermezler mi?
Bıraksanız latin alfabesini de terkedip arap alfabesine geçmezler mi?

Önce karar vereceksin kardeşim Türk müsün? Arap mısın? Allah senin islamiyeti arap gibi yaşamanı isteseydi arabistanda yaratırdı seni. Sen dünyaya müslüman olarak doğmazsın Türk olarak doğarsın. Sonra müslümanlığı öğrenirsin. Ya da hıristiyanlığı...

Dünyada bir tane özgür, demorasi ve refahın olduğu islam ülkesi yokken kalkınmayı ve gelişmeyi islamda arayanları hayretle izliyorum.

Tüm ilahi dinler hiç bir zaman Allah'a ulaşmak için bir yol olmamış hep çıkar çatışmalarının merkezi olmuştur.
-Hz İsa'ya işkence eden Roma İmparatorluğu bir süre sonra hıristiyanlığı resmi din yapmış.
-Eşini boşaymayan ingiliz kralı mezhep değiştirmiş,
-Avrupa'nın en vahşi savaşları mezhep çatışmalarındn çıkmış,
-Reform hareketlerine kadar kilise iktidarları, reformdan sonra iktidarlar kiliseyi kullanmış
-Sovyetler güneye inmesin diye İran, Afganistan ve Türkiye'de islami akımlar körüklenmiş
-Yeni dünya düzeni için El Kaide gibi islami kökenli terör örgütleri yapılandırılmıştır.

Şimdi dinin, tüm dünya tarihinde iktidarın ve iktisadın oyun ve mücadele alanı olduğunu görmezden gelip, basit bir özgürlük olarak görürseniz kibar tarifi ile saf kaba tabiri ile aptal sayılırsınız. İslamın en büyük sorunu peygamber devrinden beri büyük bir devrim ve reform gerçekleştirememiş olması. 1000 sene önceki arap bedevisi gibi yaşamayı cennetin anahtarı sanıyor insanlar.

Bu cehalet ordusu ile islam en kolay manipüle edilecek, radikalleştirilecek ve savaşa sürüklenecek din olma özelliğini hala sürdürüyor.

ya arkaşlar(karşı olanlar)gerçkten cahilsiniz yaa gerçkten cahilsini ya türban yada bş otrusu bunu simgelştiren sizsiniz yani bole takınca birşey yok şole takınca sen laikliği bozuyosun gibi saçma birşey olabilirmi yaaa....ole yada bole takan kişi aynı insannn...ole takınca a kişisi bole takınca b kişisi olmucakkk...sen onun hem giyme hakkını elinden alıyosun hemde giyceksende benim dediğim gibi olcak diyosun yapmayın lütfen yaa mantıklı şeylr le çıkın karşımızaaa...ama gerçkte şu yediremiyosunuz kendinize...

ve biri demiş üniye hacla veya şunla girilmiyo diieee.sanırım bakar kor diyede sana derler...kendini komik duruma düşürme bare....

1965 yılından önce Türban Kavramı yeryüzünde yok, Başörtüsü ise Müslümanlık'tan önce de var. İlk çıkışını inceleyin bakalım Türbanın kavram olarak.

Kura-ı Kerim'in ilk cümlesi "Oku" değil mi?

1965 yılından önce Türban Kavramı yeryüzünde yok, Başörtüsü ise Müslümanlık'tan önce de var. İlk çıkışını inceleyin bakalım Türbanın kavram olarak.

Kura-ı Kerim'in ilk cümlesi "Oku" değil mi?

bişe sormak istiyorum türban takıncamı insanlar değişicek laikliğe karşı davrancak..

bişe sormak istiyorum türban takıncamı insanlar değişicek laikliğe karşı davrancak..

hahah :D çok hoşuma gitti bu gerçekten çok güzel bir laf bende anlamış değilim baş örtüsü takınca insanlar değişio

sanırım bunlar sanıyorki açık olana türban takınca laiklik düşmanı bir kişiliğe bürüncekk...komik yaaa...

Geri