Ben konunun başlangıcındaki yazıyı kaçırmışım. Ve kaçırdığıma da çok üzülmüşüm bereket forum sayesinde yakaladım.
Bu başörtüsü konusu çok uzuyor.
1-Baş örtülü kızlaın %90'ı kocalarının hakimiyetini kabul eden bir dini ve islami anlayışa sahip oldukları için çalıştırılmayacaklardır. Bu devletin kaynaklarının boşa harcanmasıdır.
2-Bu sene genel liseler mezun vermiyor üniversite sınavına taze bilgileri olan öğrenciler giremeyecek. Yerine aylardır cemaat dershanelerinde kampa aldıkları binlerce türbanlı kızı üniversitelere sokacaklar.
3-Tam 5 sene sonra 30-40 bin üniversite mezunu türbanlı kız işsiz kaldığında, bu nasıl haksızlık bu kızlar devletin her kurumunda çalışabilmeli diyecek adamlar neden bugün sadece üniversiteler için düzenleme yapıldığına vurgu yapmaktadır?
4-İslami hareket sanki yayılmacı, cihat ruhuna sahip, islamı yaşamaktan çok YAŞATMAK üzerine kurulu değilmiş gibi bugün nasıl bireysel özgürlüklerin savunucusu olmuştur?
5-Laikleri avrupalı emperyalist güçlerin, siyonistlerin kuklaları olarak görenler senelerdir arap emperyalizmi altında kıvranan Türk milletinin insanlrı değil midir?
6-Türk İslam sentezi bizim kültürümüzdür diyenler, emperyalist milliyetçi arap kültürünün altında kıvrandıklarını görmezler mi? Senelerdir Kuran'ın Türkçe okunmasına ve okutulmasına karşı çıkıp, çocukların arapça eğitim gördükleri İmam Hatip Liselerine destek vermezler mi?
Bıraksanız latin alfabesini de terkedip arap alfabesine geçmezler mi?
Önce karar vereceksin kardeşim Türk müsün? Arap mısın? Allah senin islamiyeti arap gibi yaşamanı isteseydi arabistanda yaratırdı seni. Sen dünyaya müslüman olarak doğmazsın Türk olarak doğarsın. Sonra müslümanlığı öğrenirsin. Ya da hıristiyanlığı...
Dünyada bir tane özgür, demorasi ve refahın olduğu islam ülkesi yokken kalkınmayı ve gelişmeyi islamda arayanları hayretle izliyorum.
Tüm ilahi dinler hiç bir zaman Allah'a ulaşmak için bir yol olmamış hep çıkar çatışmalarının merkezi olmuştur.
-Hz İsa'ya işkence eden Roma İmparatorluğu bir süre sonra hıristiyanlığı resmi din yapmış.
-Eşini boşaymayan ingiliz kralı mezhep değiştirmiş,
-Avrupa'nın en vahşi savaşları mezhep çatışmalarındn çıkmış,
-Reform hareketlerine kadar kilise iktidarları, reformdan sonra iktidarlar kiliseyi kullanmış
-Sovyetler güneye inmesin diye İran, Afganistan ve Türkiye'de islami akımlar körüklenmiş
-Yeni dünya düzeni için El Kaide gibi islami kökenli terör örgütleri yapılandırılmıştır.
Şimdi dinin, tüm dünya tarihinde iktidarın ve iktisadın oyun ve mücadele alanı olduğunu görmezden gelip, basit bir özgürlük olarak görürseniz kibar tarifi ile saf kaba tabiri ile aptal sayılırsınız. İslamın en büyük sorunu peygamber devrinden beri büyük bir devrim ve reform gerçekleştirememiş olması. 1000 sene önceki arap bedevisi gibi yaşamayı cennetin anahtarı sanıyor insanlar.
Bu cehalet ordusu ile islam en kolay manipüle edilecek, radikalleştirilecek ve savaşa sürüklenecek din olma özelliğini hala sürdürüyor.