TSK'dan Yahudiye 'Özel' Kıyak!

O tel örgülerden içeri anca bir şartla giren başörtülü ana

oda oğlu şehid olursa.

bunun dışında herzaman 3.sınıf esir muamaelsi görecektir kendi ordusundan

ve TSK da azınlık çoğunluk diye bi ayrım ne zamandan veri yapılıyor ????
ORdu birlik demek beraberlik , düzen demek .. Bumu birlik beraberlik düzen , iki kıçı kırık yahudi
sayısı azmış bilmem neymiş , yoksa onlardan birisi de senmisin dostum . Neredeyse yaşasın yahudiler kahrolsun müslümanlar dicen

müslümanlara izin vermiyormu demek istiyorsun kirli emellerine tsk yı alet etme yobaz

o fotograf gercekten utanc verici bu tsk kimin ordusu ya..bu yetkiyi kim vermis bunlara..zaten dustukleri durum ortada once kagit parcasi dediler sonra belge gercek cikti sanli turk ordusuna leke suruyorlar o tsk nin basi neden istifa etmiyorki..o omuzlarindaki havalandiklari rutbeleri millet onlara vatan savunmasi icin veriyor,yoksa kendilerini kaybetipte kahraman musluman turk evladinin annesine hakaret etmek icin degil..birilerinin bunlari bu gaflet ve dalaletten uyandirmasi lazim.kendinize gelin ey tsk nin kendinden gecmis komutanlari..orasi babanizin ciftligi degil , milletin size verdigi rutbelerle milleti kucumseyemezsiniz..isinize gelmiyor ama burasi musluman bir ulke..siz boyle turk askerinin annesine babasina hakaret edemezsiniz..dini bayramlarda askeri personele izin verilmedigine gelince ben askerdeyken boyle bisey yoktu..izin veriliyordu yani..

birilerinin dini yorumlari siyasete alet edilip din zannedilirse böyle olur

yine sen ve yine başörtüsüne kadar gelmiş bir konu =) hll olsun..

senin amacın nedir? Başörtüsü islamın veya imanın şartı deil diye takmayın mı? diyorsun.
O analara başlarınızı açın mı? diyorsun ne diyorsun sen? Milletin kafasını karıştırmak mı? niyetin.. ne?

2vkn435.jpg

Türk ordusuna asker doğuran şerefli türk anasına bunu yapanları Allah a havale ediyorum

şu ahale bak yaaa sanki esir kampındalar

yine sen ve yine başörtüsüne kadar gelmiş bir konu =) hll olsun..

senin amacın nedir? Başörtüsü islamın veya imanın şartı deil diye takmayın mı? diyorsun.
O analara başlarınızı açın mı? diyorsun ne diyorsun sen? Milletin kafasını karıştırmak mı? niyetin.. ne?

ikra bi ismihi rabbike. diyorum sana
evinde kuran varsa ac ve
Ahzab 59 u nuzül sebepleriyle oku.

o fotograf gercekten utanc verici bu tsk kimin ordusu ya..bu yetkiyi kim vermis bunlara..zaten dustukleri durum ortada once kagit parcasi dediler sonra belge gercek cikti sanli turk ordusuna leke suruyorlar o tsk nin basi neden istifa etmiyorki..o omuzlarindaki havalandiklari rutbeleri millet onlara vatan savunmasi icin veriyor,yoksa kendilerini kaybetipte kahraman musluman turk evladinin annesine hakaret etmek icin degil..birilerinin bunlari bu gaflet ve dalaletten uyandirmasi lazim.kendinize gelin ey tsk nin kendinden gecmis komutanlari..orasi babanizin ciftligi degil , milletin size verdigi rutbelerle milleti kucumseyemezsiniz..isinize gelmiyor ama burasi musluman bir ulke..siz boyle turk askerinin annesine babasina hakaret edemezsiniz..dini bayramlarda askeri personele izin verilmedigine gelince ben askerdeyken boyle bisey yoktu..izin veriliyordu yani..

islam a evet seriat a hayir

islam = seriat denklemi dogru degil

bu nasil bi fotograf ya .sizin gibi komutan olmaz olsun..

2vkn435.jpg

Türk ordusuna asker doğuran şerefli türk anasına bunu yapanları Allah a havale ediyorum

şu ahale bak yaaa sanki esir kampındalar

çok haklısın

tarihte Türk insanını hele hele anmızı bacımızı bu hale hiç bir kuvvet savaş da bile düşüremedi

ama gel gör ki söyleyecek kelime yok

evinde kuran varsa ac ve

SEN NE ANLATIYOSUN HEMŞERİM .. NE MAKSATLA AYET VERİYOSUN AL SANA O BAHSİ GEÇEN AYET OKU BAKALIM NE DİYOR

Tesettür Şeri- Ahzab 59-( Elmalılı Tefsiri)

59- Ey peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına hep söyle de cilbablarından (dış elbiselerinden) üzerlerini sımsıkı örtsünler. Bu onların tanınmalarına, tanınıp da eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. Bununla beraber Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

"59- Ey Peygamber! Hanımlarına da, kızlarına da, bütün müminlerin kadınlarına da söyle. Görülüyor ki, burada yalnız Peygamberin hanımlarına ve kızlarına değil, Nur Sûresi'ndeki "Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar, zinet yerlerini göstermesinler." (Nûr, 24/31) âyeti gibi müminlerin kadınları dahi bu hükmün kapsamına dahil edilmiştir. Bununla birlikte müminlerin kadınlarında aslolan hürriyet olduğu için, bundan kastolunanın hür kadınlar olduğu beyan edilmiştir. Araplarda tesettür adet değildi. Cahiliyet devrinde kadına hürmet yoktu. Eski cahiliye kadınlarında erkeklerin dikkatlerini çekecek şekilde göz alıcı biçimde açık saçık çıkan, açılıp saçılan orta malı olanlar bulunurdu. Bundan dolayı kız çocuklarını diri diri gömenler olmuştu. İslam ise kadının şanını iffet ve ısmetle, vakar ve haysiyetle yükseltiyordu.

Nur Sûresi âyetleri "Mümin erkeklere söyle, gözlerini sakınsınlar" (Nur, 24/30) ve "Mümin kadınlara da söyle, gözlerini sakınsınlar." (Nur, 24/31), mümin erkeklerin ve mümin kadınların, yani bir cinsin karşı cinse göz dikmeyip, bakışlarını kısarak edeblerini ve iffetlerini korumayı öğreterek terbiyelerini yükseltmiş olduğu gibi, burada da imanlı hür kadınların hiçbir şekilde eziyete uğramamalarını pekiştirmek için buyuruluyor ki: Cilbablarından üzerlerini sıkı örtsünler.

CİLBAB: Baştan aşağı örten çarşaf, ferace, câr gibi dış elbisenin adıdır. "Kadınların elbiselerinin üstüne giydikleri her çeşit giysidir." " Tepeden tırnağa örten giysidir", "Kadınların tesettür ettikleri her türlü elbise ve başka şeylerdir." "Çarşaf ve peçedir".

İDNÂ: Yaklaştırmak demek ise de, âyette ile kullanılması, kapsamak suretiyle sarkıtmak mânâsını da ifade ettiğinden üzerinden sıkı örtmek demek olur. Cilbabdan örtmek tabirinde de iki şekil vardır. Birisi cilbablarından birisiyle bütün bedenini sıkıca örtmek, birisi de bir cilbabın bir tarafıyla başından yüzünü örtmek demek olur. Bu beyanda da iki suret vardır. Birisi kaşlarına kadar başını örttükten sonra büküp yüzünü de örtmek ve yalnız tek bir gözünü açık bırakmak. ikincisi de alnının üzerinden sıkıca sardıktan sonra, burnunun üzerinden dolayıp gözlerini ikisi de açık kalsa bile, yüzün büyük bir kısmını ve göğsü tamamen örtmüş bulunmaktır. Rivayet olunduğu üzere Ümmü Seleme (r.a.) demiştir ki: "Cilbablarından üzerlerini sıkı örtsünler' âyeti nazil olduğu zaman Ensar kadınları üzerlerine siyah elbiseler giyerek öyle bir ağırbaşlılık ile çıkmışlardı ki, başları üstünde kuşlar varmış gibi idi."

Hz. Aişe'den rivayet edilmiştir ki; "Ensar kadınlarına Allah rahmet etsin. Bu "Ey Peygamber, hanımlarına, kızlarına bütün müminlerin kadınlarına da söyle" âyeti indiği zaman mırtlarını yardılar, onunla başlarını sardılar da Resulullah'ın arkasında öyle namaz kıldılar ki, sanki başlarında kargalar varmış gibi..." demiştir. Bu tesettür onların tanınmalarına, dağınık cariyelerden, adi kadınlardan vakar ve heybetle seçilerek hürmet edilmelerine ve dolayısıyla incitilmemelerine elverişli olan biçimdir. Gerçi eziyeti kendilerine davet edecek olan içi bozukları örtü tutacak değildir. Fakat imanlı, temiz kadınların, kirli bakışlardan yuvalarında gizli inciler gibi korunmuş kalmalarına en uygun olan biçim de budur. Asıl o zamandır ki onlara eziyet edecek olanların açık bir vebal ve iftira yüklenmiş oldukları ortaya çıkar. Ve dolayısıyla bundan önceki ve sonraki âyetlerin hükümlerine dahil olacakları anlaşılır. Bununla birlikte Allah bağışlayıcı ve çok merhamet edici bulunuyor. Burada yukardaki âyetlerin eki gibi getirilen bu son cümle çok anlamlıdır. Bu bize şu mânâları ilham eder:

1- Allah'ın bağışlaması çoktur. Bugüne kadar geçmiş açıklıkları bağışlar. O kusurları örter. Rahmeti de çoktur; bundan böyle emrini tutanları rahmetiyle arzusuna çok ulaştırır.

2- Allah bağışlayıcı ve merhametli olduğu içindir ki, kadınlara eziyet edilmesine razı olmaz ve onun için örtülmelerini emreder.

3- Tesettür emrolunduğundan dolayı da kadınlar bir baskıya uğratılmasın, aşırıya gidilmesin; çünkü Allah bağışlayıcı ve çok merhametlidir. Bu emri onların aleyhine değil, lehine olarak vermiştir demek de olabilir. "

Tesettür hakkında nihai karar bu ayetle verilmiştir. Allah-u Teala bu ayetle kadınların dışarıya cilbab (çarşaf) giymeden çıkılmasını yasaklamıştır. Tesettür denilince bu ayetten hareket edilmelidir.

be adam seriat ne demek biliyomusun acaba .seriat dogru yol demektir.muslumanlarin seriati da islamiyettir,bilip bilmeden kulaktan dolma laf olsun diye yazi yazma fitne cikarma. bu adama uymayin cevap vermeyin

asker akrabalarının ziyaretlerde ve törenlerde hangi dini giyim tarzıyla gelirse gelsin. Alınmamasının karşısındayım.

kaldıki, sorun adledilen giyim tarzı genelde bize has olan ve andoluda çokça kullanılan bu zamanlara kadarda hiç sorun yaratmayan bir kıyafet.(sakın burdan türban demogojisi çıkartmayın) hangi zihnisinir bundan sebep oğlunu, kocasını, kardeşini görmesine engel oluyorsa o zihniyet. bu toplumdan def edilmeli.

oruç ve namaz olayına gelince.

çoğu insan gibi bende askerde 1 ramazan geçirdim. oruç tutanlara olumsuz bir tavır takınan ne ere nede subaya rastlamadım. Hatta bizim başçavuş sağolsun, ramazan bitimi bayram namazını bölük içinde, sivilde imamlık yapan bir arkadaşa kıldırttı. isteyen gitti. Hani bunu sağlayan komutan ve izne onay veren binbaşıda benim dindar diye tabir edebileceğim bir sınıftan değildi. Bakın iman demiyorum, orasını ben bilemem, sadece gördüğümden çıkarttığım sonucu söylüyorum.

askerde günlük namaz vakitlerine özel bir uygulama yapılamaz yapılmaması gerek. Benim şahsi kanaatim. Yoksa birileri bu durumu istismar eder. Emirle er arasına inançlar girer. askeri hiyerarşi bozulur. Ve orada düzen olmaz. bu benim görüşüm.

ama ibadetini yapmak isteyene bir kısıtlamada görmedim. Nasılmı;

bizim koğuşta namaz kılan 2 arkadaş vardı. Müsait olduğunda gün içinde vakit namazlarını koğuşta kılardı. Eğitim nöbet vs. yüzünden kılamadığı namazınıda gece içtimasından sonra yine kendi ranzasında eda ederdi. Kimsede bu arkadaşlarımıza farklı gözle bakmadı hatta saygı gösterdik. namaz kılarlarken ne bileyim radyomuzu kapadık argo küfürler etmedik vs. Ama işin püf noktası. bu arkadaşlarımız bizden böyle bir talepte hiç bulunmadı. bulunabilirdide Milleti başına toplayıp fetva da vermediler. Yanlızca inançlarının gereğini kimseyi rahatsız etmeden ve mevcut düzen içinde yaptılar. herkez de saygı duydu.. bu toplumda bizim insanımızdan da aksi bir tavır zaten beklenmez.

o bakımdan tüm tsk yı din düşmanlığıyla suçlamak. Altta böyle bir maksat olduğunu düşünmek. Bence itiradır. Farklı yerlerde farklı tavırlar görmüş arkadaşlarımız olabilir. Onlarada karşı çıkalım fakat, herkez kendi yaşadığı tecrübeyi tüm tsk ya malederse bu yanlış olur. bu anlamda eksik ve yanlış yapılan işle rolabilir hepbirlikte eleştirelim.

fakat yine söylüyorum ben askerde toplu olarak namaz kılınmasının, yukarıda belirttiğim gerekçeler dolayısı ile karşısındayım.

be adam seriat ne demek biliyomusun acaba .seriat dogru yol demektir.muslumanlarin seriati da islamiyettir,bilip bilmeden kulaktan dolma laf olsun diye yazi yazma fitne cikarma. bu adama uymayin cevap vermeyin

seriat senin gibilerin arap örf ve adetlerini islam zannetmesidir.

evinde kuran varsa ac ve

okdumum kardeş..

Ahzab suresi 59. Ayet Tefsiri

--------------------------------------------------------------------------------

59. AYET-Ey Peygamber! Hanımlarına da kızlarına da bütün müminlerin kadınlarına da söyle. Görülüyor ki burada yalnız Peygamberin hanımlarına ve kızlarına değil Nur Sûresi'ndeki "Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar zinet yerlerini göstermesinler." (Nûr 24/31) âyeti gibi müminlerin kadınları dahi bu hükmün kapsamına dahil edilmiştir. Bununla birlikte müminlerin kadınlarında aslolan hürriyet olduğu için bundan kastolunanın hür kadınlar olduğu beyan edilmiştir. Araplarda tesettür adet değildi. Cahiliyet devrinde kadına hürmet yoktu. Eski cahiliye kadınlarında erkeklerin dikkatlerini çekecek şekilde göz alıcı biçimde açık saçık çıkan açılıp saçılan orta malı olanlar bulunurdu. Bundan dolayı kız çocuklarını diri diri gömenler olmuştu. İslam ise kadının şanını iffet ve ısmetle vakar ve haysiyetle yükseltiyordu.

Nur Sûresi âyetleri "Mümin erkeklere söyle gözlerini sakınsınlar" (Nur 24/30) ve "Mümin kadınlara da söyle gözlerini sakınsınlar." (Nur 24/31) mümin erkeklerin ve mümin kadınların yani bir cinsin karşı cinse göz dikmeyip bakışlarını kısarak edeblerini ve iffetlerini korumayı öğreterek terbiyelerini yükseltmiş olduğu gibi burada da imanlı hür kadınların hiçbir şekilde eziyete uğramamalarını pekiştirmek için buyuruluyor ki: Cilbablarından üzerlerini sıkı örtsünler.

CİLBAB: Baştan aşağı örten çarşaf ferace câr gibi dış elbisenin adıdır. "Kadınların elbiselerinin üstüne giydikleri her çeşit giysidir." " Tepeden tırnağa örten giysidir" "Kadınların tesettür ettikleri her türlü elbise ve başka şeylerdir." "Çarşaf ve peçedir".

İDNÂ: Yaklaştırmak demek ise de âyette ile kullanılması kapsamak suretiyle sarkıtmak mânâsını da ifade ettiğinden üzerinden sıkı örtmek demek olur. Cilbabdan örtmek tabirinde de iki şekil vardır. Birisi cilbablarından birisiyle bütün bedenini sıkıca örtmek birisi de bir cilbabın bir tarafıyla başından yüzünü örtmek demek olur. Bu beyanda da iki suret vardır. Birisi kaşlarına kadar başını örttükten sonra büküp yüzünü de örtmek ve yalnız tek bir gözünü açık bırakmak. ikincisi de alnının üzerinden sıkıca sardıktan sonra burnunun üzerinden dolayıp gözlerini ikisi de açık kalsa bile yüzün büyük bir kısmını ve göğsü tamamen örtmüş bulunmaktır. Rivayet olunduğu üzere Ümmü Seleme (r.a.) demiştir ki: "Cilbablarından üzerlerini sıkı örtsünler' âyeti nazil olduğu zaman Ensar kadınları üzerlerine siyah elbiseler giyerek öyle bir ağırbaşlılık ile çıkmışlardı ki başları üstünde kuşlar varmış gibi idi."

Hz. Aişe'den rivayet edilmiştir ki; "Ensar kadınlarına Allah rahmet etsin. Bu "Ey Peygamber hanımlarına kızlarına bütün müminlerin kadınlarına da söyle" âyeti indiği zaman mırtlarını yardılar onunla başlarını sardılar da Resulullah'ın arkasında öyle namaz kıldılar ki sanki başlarında kargalar varmış gibi..." demiştir. Bu tesettür onların tanınmalarına dağınık cariyelerden adi kadınlardan vakar ve heybetle seçilerek hürmet edilmelerine ve dolayısıyla incitilmemelerine elverişli olan biçimdir. Gerçi eziyeti kendilerine davet edecek olan içi bozukları örtü tutacak değildir. Fakat imanlı temiz kadınların kirli bakışlardan yuvalarında gizli inciler gibi korunmuş kalmalarına en uygun olan biçim de budur. Asıl o zamandır ki onlara eziyet edecek olanların açık bir vebal ve iftira yüklenmiş oldukları ortaya çıkar. Ve dolayısıyla bundan önceki ve sonraki âyetlerin hükümlerine dahil olacakları anlaşılır. Bununla birlikte Allah bağışlayıcı ve çok merhamet edici bulunuyor. Burada yukardaki âyetlerin eki gibi getirilen bu son cümle çok anlamlıdır. Bu bize şu mânâları ilham eder: 1- Allah'ın bağışlaması çoktur. Bugüne kadar geçmiş açıklıkları bağışlar. O kusurları örter. Rahmeti de çoktur; bundan böyle emrini tutanları rahmetiyle arzusuna çok ulaştırır. 2- Allah bağışlayıcı ve merhametli olduğu içindir ki kadınlara eziyet edilmesine razı olmaz ve onun için örtülmelerini emreder. 3- Tesettür emrolunduğundan dolayı da kadınlar bir baskıya uğratılmasın aşırıya gidilmesin; çünkü Allah bağışlayıcı ve çok merhametlidir. Bu emri onların aleyhine değil lehine olarak vermiştir demek de olabilir.

Elmalı'lı M.Hamdi Yazır
Kuran-ı Kerim Tefsiri

Ayrıca Şeriat' ın kelime anlamı eskiye özlemdir..Şeriat derken hangi anlamı kastediyorsun?!

pastella 82.

pastella82

ahzap 59 ayetin nuzül sebebini bul oku

senin yazdigin nuzul = inis sebebi bilinmeden yapilan yorum dur

Bayramı askeriyede geçirmekte bir ayrıcalıktır. Ben askeriyede 3 bayram geçirdim. Ailemin yanında olmak elbette isterdim.Askeriyede bayramda izin kullanmak planlıdır. Ama herkes bayramda izin kullanamaz. Şansına kalmış bir durum. Her zaman torpil işe yaramıyor. Ama vatan için bir yerde olmak insanı rahatlatıyor. Tek rahatsız edici durum o şehit analarının durumudur. O şehit analarını üzenlere yazıklar olsun.. Onların bir tek göz yaşının hesabını nasıl verirler merak ediyorum. Bide eşitlikten bahsederler..

Böyle bir milletin başına geçiyorsan elbette bunun çetin bir hesabı var.. Devletin başında karar veren insanlar ne yaptıklarının farkındalar. Verdikleri karar iyi de olsa kötüde olsa farkındalar..

Geri