TSK'dan 'belge' açıklaması

MARCUSX

New member
Reaction score
0
TSK'dan 'belge' açıklaması

TSK: Islak imzalı belge 3 kez istendi fotokopisi geldi.

Askeri Savcılık tarafından irtica ile mücadele eylem planı ve ıslak imzalı olduğu iddia edilen belgeyle ilgili soruşturma sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı, belgenin aslının İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'ndan 3 kez istendiğini, birincisinde belgenin fotokopisinin, diğerlerinde ise herhangi bir cevabın gelmediğini bildirdi. Bunun üzerine askeri savcılık, belgeyi 4. kez istedi; cevap bekleniyor.

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, aynı soruşturma kapsamında Albay Dursun Çiçek'in İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından davet edilmediğini, kendilerine böyle bir tebligatın gelmediğini bildirdi.

"TSK'nın siteleri var"

Çubuklu, geçen günlerde elektronik postayla gönderilen ihbar mektubu ile ilgili, "Bir muhbir tarafından kaleme alındığı iddia edilen ikinci ihbar mektubunda, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından işletilen internet siteleriyle ilgili bir andıç, medyaya gönderilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Başbakanlığın ilgili plan ve direktifleri çerçevesinde irticai ve bölücü tehdit unsurlarını izlemek üzere kurulmuş, işletilmiş internet siteleri bulunmaktadır" dedi.

- Evrensel hukuk kurallarının çiğnenmesi kabul edilemez
- Hakkında suçlama yapılan herkes açığa alınamaz
- Islak imzalı belge askeri savcılığa ulaşmadı
- Bazı internet siteleri irtica ile mücadele kapsamında izleniyor
- Takibe alınan siteler: Başbakanlık talimatıyla rutin bir işlem

KAYNAK: TSK'dan 'belge' açıklaması

Bir kerere darbe girişimlerine ve cunta oluşumlarına askeri savcılar değil sivil savcılar bakar.

ikincisi aslını verirse başına ne geleceği belli olmaz.

ah su cuntacılar ah

Neden İçeriye Alınmıyor Hala... Darbe Girişimi Varsa.. ??

Hala Kaç Ay Oldu Hala Neden Dışarıda...

Suçsuz Yere... Bir Çok Kişinin Evi Arandı... İçeriye Alındı... O Zaman Neden Dursun Çiçek Darbe Girişimi Yapıyorsa Eğer..(!) Neden Alınmıyor ???

bu kez ıslak imzayı çıkardılar,bir dahaki kuyruk sıkışmasında da renklisini çıkarırlar piyasaya.

Bir ülkedeki vatandaşların şerefini,namusunu düşmandan o ülkenin ordusu korur.Türk Silahlı Kuvvetlerine güvenmeyen insanlar için iki seçenek geçerli olabilir.Birincisi kendisini bi bk sanıyordur düşman gelince tek başına halledebileceğini varsayar.İkincisi zaten korunup kollanabileceği değerleri mevcut olmadığı için ordunun onun için bir önemi yoktur.Her iki durumdakilerde acınası mahluklardır.Ayrıca siyasi sataşmalarda bulunulabilecek bir konu da değildir.Ordu siyasi bir parti değildir.Halkın evlatlarından oluşmaktadır.Halkın evladına düşmanlık besleyen bunu da siyasi görüşünün malzemesi yapan bir kez daha düşünmelidir.Ordusu zayıflayan veya yenilen ülkelerdeki insanların başına gelen rezillikler benim başıma gelse ne yaparım? Bununla yaşayabilir miyim?

Bir .Ordu siyasi bir parti değildir.?

Zaten sıkıntı burda başlıyor. Ordunun işi siyaset değil askerliktir.ama bizim ordu askerlikten çok siyaset le uğraşıyor.Bir ülkenin ordusu siyasetle uğraşırsa o ülke güçsüz bir ülkedir.

Atatürk bu yüzden orduya siyaeti yasaklamıştır.

değil ıslak imzalısını kopyayı bile yollamazdım ben olsam

asla ve asla güven olmaz bu konularda kurumlara veya kişilere

o kadar hard disk sıfırlamalar o kadar kamera kayıtları boşa silinmedi değil mi ???

bakalım çiçek daha ne kadar debelenecek

ardından yine suçsuz ! ilan edilirse şaşmam ( ki artık gidecek yer yok ama neyse )

Zaten sıkıntı burda başlıyor. Ordunun işi siyaset değil askerliktir.ama bizim ordu askerlikten çok siyaset le uğraşıyor.Bir ülkenin ordusu siyasetle uğraşırsa o ülke güçsüz bir ülkedir.

Atatürk bu yüzden orduya siyaeti yasaklamıştır.

Ordunun siyasetle uğraştığına dair kesinleşmiş bir dava yoktur.Güncel konudaki durumda da ıslak imzalı belgenin birden çok defa istenmesine rağmen gönderilmediği gerçeği kamuoyuna açıklanmıştır.Ordunun siyasetle uğraşması denilerek kastedilen irticayla mücadele ise, bu ordunun görevleri arasındadır.İrtica siyasi bir faaliyet değil yıkıcı bir faaliyettir.Ülkenin anayasa ile sabit görülen yapısını zorla değiştirmeye yönelik her türlü faaliyet kapsamındadır. Değerlendirmelerinizi yaparken bu gerçeği unutmamanızı tavsiye ederim.

Ordunun siyasetle uğraştığına dair kesinleşmiş bir dava yoktur.Güncel konudaki durumda da ıslak imzalı belgenin birden çok defa istenmesine rağmen gönderilmediği gerçeği kamuoyuna açıklanmıştır.Ordunun siyasetle uğraşması denilerek kastedilen irticayla mücadele ise, bu ordunun görevleri arasındadır.İrtica siyasi bir faaliyet değil yıkıcı bir faaliyettir.Ülkenin anayasa ile sabit görülen yapısını zorla değiştirmeye yönelik her türlü faaliyet kapsamındadır. Değerlendirmelerinizi yaparken bu gerçeği unutmamanızı tavsiye ederim.

Sevgili Kardeşim Bu Ülke Hukuk İle Yönetilmiyor Mu ?
Yargı, Yürütme, Yasama.
Bu Saydıklarımı Bir Ülkede Bağımsız Türk Yargısı Ve Türk Adeleti Değil'de Ordu Yapmaya Kalkarsa İnsanların Kafasında ??? Oluyor.
Herkes Kendi Üzerine Düşen Görevi Yapmalı.

tutmac sen bu ülkede ordu siyasete karışmıyor diyorsan senle konuşacak bir şeyim olmaz

buna askerler bile güller

Sevgili Kardeşim Bu Ülke Hukuk İle Yönetilmiyor Mu ?
Yargı, Yürütme, Yasama.
Bu Saydıklarımı Bir Ülkede Bağımsız Türk Yargısı Ve Türk Adeleti Değil'de Ordu Yapmaya Kalkarsa İnsanların Kafasında ??? Oluyor.
Herkes Kendi Üzerine Düşen Görevi Yapmalı.

Yasama,yürütme ve yargı konusunda tamamen haklısınız.Bu üç görevde anayasa ile belirlenmiş kurumlara gereken yetki ve sorumlulukları tanımaktadır.Burada Silahlı Kuvvetlerin öncelikli görevi olan caydırıcılık ve önleme prensibinden bahsediyoruz. Örnek verecek olursak siz hasta olduğunuzda doktor tarafından muayene edilir ve tedavi görürsünüz. Fakat sizin hastalanmanıza neden kötü çevre koşulları ise belediye, sanayi atıksa çevre bakanlığı salgın hastalıksa içişleri bakanlığı ve sağlık bakanlığı sorumludur. Hiç bir zaman hastanedeki doktorun sizin hastalığınıza neden olan koşullarla mücadele etmesini bekleyemezsiniz ve görevi de değildir.Ülke içinde durum aynıdır cezai koşullara uyan fiiller gerçekleşmişse yargı,kanun çıkarma ise yürütme ,adalet için ise bağımsız mahkeler yani yasama vardır.Fiil oluşmamışsa ama emareleri varsa sinsi bir şekilde yayılıyorsa tehlikeyi önceden görüp tedbir almak.İleride oluşabilecek zararı en az seviyeye indirmek.Kanuni zemine gelmeden örtülü bir şekilde ilerleyen anayasada yer alan değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek olan değerlere saldırı niteliği taşıyan her faaliyete de Silahlı Kuvvetlerin müdahale etmesi gerekliliği sabittir.Bunda ulusun ortak çıkarı mevcuttur.

irticamı daha tehlikeli yoksa cuntacı subaylarmı,pkk mı daha tehlikeli yoksa onları maşa olarak kullananlarmı,her şeyi ortaya çıkarmaya çalışanlarmı haklı yoksa örtbas etmeye çalışanlarmı. yüce türk milleti sapla samanı ayırd edebilecek yetenektedir...

TSK savcılığının bu konuda adil bir yargılama ve soruşturma yapacağını düşünen insan,

ya saf'tır.

ya da taraf.

o bakımdan kimse bu olayı siyasi görüşlerle sorgulamasın yanlış yollara çıkar.

TSK savcılığının bu konuda adil bir yargılama ve soruşturma yapacağını düşünen insan,

ya saf'tır.

ya da taraf.

o bakımdan kimse bu olayı siyasi görüşlerle sorgulamasın yanlış yollara çıkar.

Askeri savcılık adil yargılama yapamaz adli savcılık yapar,bir ülkedeki hükümet halkın çıkarlarına aykırı hareket etmez ama Silahlı Kuvvetler eder ne kadar tarafsız bir yaklaşım :) Tarafsız yaklaşım delille olur, ne idüğü belirsiz ispatlanmamış belge ile olmaz.Sağlam delile dayanmayan, her türlü hilenin yoluyla yanlış yollara çıkar.İşin kötüsü kendisini doğru sayar. Tam tersini düşünelim isimsiz bir mektup hükümetin bakanı hakkında şöyle yaptı şunu planlıyordu diye savcılığı gönderilse,bakan belgenin doğruluğu tespit edilmeden kamuoyunda yargılanıp hakkında şüphe oluşturulsa ne olurdu? Kendi başımıza gelmesini hoş görmediğimiz olayları başkalarına yakıştırmayalım.Özellikle milletimizin gözbebeği olan şanlı ordumuza.

evet askeri savcılık, kendi içinde cunta yapılanması olduğunu ve sorumlularını asla ortaya çıkartmaz bukadar net. Bu ülkede bukadar başarıya ulaşan darbe ve darbe girişimleri varken sen bana aksi bir kara göstersene..

sen madem bu konularda çok bilgilisin, bana bu anlamda askeri savcılığın geçtim adilini yaptığı inceleme ve yargılamayı göster. Kime ne ceza vermiş söyle, sadece 1 örnek ver fazla istemiyorum. ondan sonra istediğini söyle bende altına imza atayım.

hee..sen ''ne cuntası ne darbesi böyle şeyler olmaz bu ülkede veya geride kalmıştır, askerin veya içindeki unsurların 80'den sonra böyle bir arzusu ve çalışması olamaz'' diyorsan net söyle bende sana boşuna cevap yazmayayım.

birde bana asker savunuculuğu yapma,''gözbebeğimiz, şanlı ordumuz, herzaman arkasındayız'' bana bilgin ve görüşün varsa onu söyle. Ben sloganlarla konuşmam. Sen cinlik yapıp beni demogojik tartışmaya çekmek istiyorsan boşuna kendini yorma.

kaldıki askerin senin korumanada ihtiyacı yok merak etme, aşağılayan zihniyet varsa karşısına ilk ben dikilirim. Tırişkadan da slogan atıp her yaptığı doğrudur demem. neyse..şimdi uzatıpta bu konuyu, senin ekmeğine yağ sürmeyeyim..

yazında verdiğin ters örnek, gerçekleşse bu ülkede neler olcağı belli. bunu kestiremiyorsan daha yakında 28 şubat yaşandı onu bir incele, ama her yönden incele iki kişinin görüşünü alıp savunma kendi yorumunu yap.

Siyasi görüşleri, partileri, başkalarının görüşlerini bırak, bak bakalım olayın vehametini görebiliyormusun.!

evet askeri savcılık, kendi içinde cunta yapılanması olduğunu ve sorumlularını asla ortaya çıkartmaz bukadar net. Bu ülkede bukadar başarıya ulaşan darbe ve darbe girişimleri varken sen bana aksi bir kara göstersene..

sen madem bu konularda çok bilgilisin, bana bu anlamda askeri savcılığın geçtim adilini yaptığı inceleme ve yargılamayı göster. Kime ne ceza vermiş söyle, sadece 1 örnek ver fazla istemiyorum. ondan sonra istediğini söyle bende altına imza atayım.

hee..sen ''ne cuntası ne darbesi böyle şeyler olmaz bu ülkede veya geride kalmıştır, askerin veya içindeki unsurların 80'den sonra böyle bir arzusu ve çalışması olamaz'' diyorsan net söyle bende sana boşuna cevap yazmayayım.

birde bana asker savunuculuğu yapma,''gözbebeğimiz, şanlı ordumuz, herzaman arkasındayız'' bana bilgin ve görüşün varsa onu söyle. Ben sloganlarla konuşmam. Sen cinlik yapıp beni demogojik tartışmaya çekmek istiyorsan boşuna kendini yorma.

kaldıki askerin senin korumanada ihtiyacı yok merak etme, aşağılayan zihniyet varsa karşısına ilk ben dikilirim. Tırişkadan da slogan atıp her yaptığı doğrudur demem. neyse..şimdi uzatıpta bu konuyu, senin ekmeğine yağ sürmeyeyim..

yazında verdiğin ters örnek, gerçekleşse bu ülkede neler olcağı belli. bunu kestiremiyorsan daha yakında 28 şubat yaşandı onu bir incele, ama her yönden incele iki kişinin görüşünü alıp savunma kendi yorumunu yap.

Siyasi görüşleri, partileri, başkalarının görüşlerini bırak, bak bakalım olayın vehametini görebiliyormusun.!

Tırışka falan bunlar seviyesiz sözler.Bilgin veya görüşün varsa onu söyle demekle dikkatli okumadan yazdığınızı zannediyorum.Zaten bu konudaki bütün yazdıklarım kişisel görüşümdür katılıp katılmamak sizin elinizdedir. Fakat kendi kişisel görüşünüzü mantığınızda bir tartın.Askeri aşağılayan bir zihniyet varsa karşısına ilk ben dikilirim sözünüz yazınınız başında belirttiğiniz yorumunuzla ters düşüyor."evet askeri savcılık, kendi içinde cunta yapılanması olduğunu ve sorumlularını asla ortaya çıkartmaz bukadar net." ifadeniz askerin anayasayı hiçe saydığını kanunları önemsemediğini düşündüğünüzü gösteriyor.Bu düşüncedeyseniz nasıl askeri aşağılayan zihniyetin karşısına dikileceksiniz. Basit oyun teorisi hakkında da bir bilginiz de yok zannedersem.28 şubatın destekçisi olan güçler yarın hükümetin bir yıl sonra milliyetçilerin destekçisi olabilir.Oyunun temel kuralı budur oyun tek şekilde kazanılabilir.Düşman hamle yaptığında askerde,siyasetçi de ,bürokrat ve halkta birlikte karşı atağa geçerse kazanılabilir.Yoksa zayıf kalan noktalardan zamanla düşman zafere ulaşır.Bu konu hakkındaki son yorumum bu.Olayları değerlendirirken daha geniş açıdan ve olabildiğince tarafsız bakmanızı tavsiye ederim.
Saygılarımla.

senin geniş açılı bakışın buysa, ben üstüne birşey demem.

özetle,'' cunta yapılanmasını eleştirmek asker düşmanlığıdır.'' diyen bir düşünce ile tartışmak pek mümkün değil.

bu ülkede yaşayan, ama toplumsal hafıza ve bilinçle yaşayan insanlar. Ülkenin kendine has şartlarını ve koşullarını, zafiyetlerini ve alışkanlıklarını bilir. nasıl bilir.?

üniversite okuyarak değil tabiki yakın tarihi birzat yaşayarak bilir. (farkındalık)

yarın polis teşkilatının veya herhangi bir devlet kurumunun(yargının) içinde çıkabilecek olası bir yolsuzluğu ,hukuksuzluğu eleştiren insanlara, ''işte bunlar polis düşmanı, yargı düşmanı, devlet düşmanı..polisimiz çok yaşa, devletimiz çok yaşa'' diyen zihniyet dün olduğu gibi bu ülkede bundan sonrada olacaktır. Hiç şüphem yok..

saygılar benden...

belgenin aslını istediği söylenen tsk nın , sivil mahkemece istenen hani şu belgeyi tahrif etmek için pc kayıtlarının silindiği, çuvallarla belgenin imha edildiği varsıyılan gün içersinde G.kurmaya giriş çıkış kayıtlarını toplayan camera kayıtlarını istediğini ama tsk nın o kayıtları vermediğinide biliyoruz.. tsk o gün giriş çıkışları vermiyorsa gocunduğu bişeymi var? şimdi mahkemece sorgulanan darbe girişimine karşı tek bir nüsha olan belgenin aslını nasıl isteyebilir.. bu ülkede çift başlı adalet olması çokmu iyidir? bende desemki; bu ülkede adalet olacaksa her kurumun kendi mahkemesi olsun. doğrumu? orman bakanlığı orman işlerine, karayolları mahkemesi trafik davalarına, iç işleri mahkemesi belediye -asayiş- fuhuş davalrına, diyanet mahkmesi cami dernekleriyle ilgili davalara falan baksın iyimi:)))

TÜRKİYE cumhuriyetinde çift başlı mahkeme olmaz.. askeri işlerin kendi hukuku olabilir ama sivile karşı yürütülen darbe teşebbüsü gibi davaların askeri mahkemede görülmesi demek adaletin terazisini elinde tutan o heykeli dikilmiş ablanın dağa kaldırılması demektir...

asker kendi içinde çöreklenmiş cuntacıya desdek vermekten kaçınmalı ve içindeki cerahati akıtmalıdır, yoksa bu dava kangrene dönecek ve urlaşacaktır.. bu milletin kendisine güveneceği kurumun adını temize çıkartacak olanda yine tsk kendisidir..

Geri