- Reaction score
- 0
Ülkeyi bozmak bölmek istiyen zaten oturupta TRT seyretmez. Fakat doğuda Türkçe bilmeyen insanlar çoğunlukta..TRT orda oturup ta örgüt propagandası yapmayacak. Türkiye Cumhuriyetiinin halkını biliçlendirmek amaç.Türkiyenin haberlerini Kürtçe verecek. Bunu bu kadar çarpıtmaının alemi yok.Bunlar sadece gösteriş.
Kısa bi Not: Toplum için de Türkçe bilip te kürtçe konuşanlara acayip ayar oluyorum..
Saygılar
türkçe bilmiyorlarsa okullarda türkçe eğitim veriliyor gidip öğrenebilirler burası türkiye cumhuriyetidir ve anadilide türkçedir türkiyede yaşamak isteyenler türkçe öğrenmek mecburiyetindedir.. trt de bir devlet kanalidir devlet kurulusudur sadece türkçe olarak yayin yapabilir.. türkiyede onca kanal varken devlet kanalinimi bulmuslar kürtçe yayin yapilması için.. ki zaten bir sürü kürtçe yayın yapan kanal varken trt mi izlenecek.. doğuda halk bilinçlenmek istiyorsa bilinçlendireceklerse ozaman doğudaki okuma oranlarını arttırmaya başlasınlar.. zira doğuda türkçe eğitimi kaldırıp yerine kürtçe eğitim verme planları yapanda akp idi.. daha önceden bu konuda tayyip bahsetmişti.. saygılarımla