'Toplum İslamlaştırılıyor'

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

'Toplum İslamlaştırılıyor'

AKP'ye 'demokratik otoriter' yönetim eleştirisi...

ABD'de konferans veren eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yargıcı Rıza Türmen, AKP'nin 'demokratik otoriter' bir yönetime yöneldiğini söyledi. Toplumun İslamlaştırıldığını savunan Türmen, “20 yılda Türkiye'nin, Cumhuriyet'in kurucu değerleriyle ilgisi olmayan bambaşka bir ülke olmasından korkuyorum” dedi.

Washington’da düşünce kuruluşu Woodrow Wilson Merkezi’nde ‘İnsan Hakları ve Dış Politikada Türkiye’nin İstikameti’ konulu konferans veren Türmen, iktidarının ilk döneminde önemli reformlar yapan AKP’nin ezici çoğunlukla kazandığı 2007 seçimlerinin ardından giderek ‘demokratik otoriter’ bir yönetime yöneldiğini söyledi.

2jb0395.jpg

Toplumun İslamlaştırıldığını savunan Türmen, bunun etkilerinin iş dünyasında ve bürokraside görüldüğünü, kadınlar üzerinde baskıların arttığını ve bu durumun diğer din ve etnisitelere mensup gruplar üzerinde hoşgörüsüzlüğü yükselttiğini öne sürdü.

Ergenekon soruşturmasına da değinen Türmen, şöyle devam etti: “Ergenekon davası muhalefeti baskı altına alan ve korkutma amacı güden, hükümetin elinde bir araca dönüştü. Türkiye’de basın özgürlüğü konusunda da problemler ve yargının bağımsızlığı üzerinde baskı baskı var. Toplumdaki tüm bu dönüşüm doğal olarak dış politikaya da yansıyor. Türkiye, Batı dünyasının bir üyesi gibi davranmıyor. Türkiye’nin 20 yılda Cumhuriyet’in kurucu değerleriyle ilgisi olmayan bambaşka bir ülke olmasından korkuyorum. Eğer böyle devam ederse, korkarım ki daha çok Doğu tarzında, otoriter demokrasiye sahip, sırtını Batıya çevirmiş bir ülke ortaya çıkacak.”

Türmen, hükümetin demokratik açılım çalışmasıyla ilgili bir soru üzerine de şöyle konuştu: “Hükümetin doğru yolda olduğunu düşünüyorum. Kürt sorununa bir çözüm bulunmalı, bu çözümün silahla gelmeyeceği açık. Hükümet de kapsamlı bir yaklaşım geliştirme çabası içinde. Sadece bu değil, Ermeni meselesinde kazanılanlar da önemli, bu da doğru bir hamleydi.”

Kaynak

Şu fotoğraftakilerin şeyhleri deseki , gidin binadan aşşağıya atlayın , vallahide billahide hepside aşşağıya atlarlar. işte islamlasmak böyle birsey. Aklın bilimin yerini sorgusuz sualsiz itaatin alması , ne denilirse yapılması.

toplum islamlaştırılmıyor, toplum araplaştırılıyor.Allah'a kul olması gereken insanlar cemaatlere ve başındakilerine kul oluyor.Allah'ın Kur'an-ı Kerim'i yerine, cemaatteki insanların uydurmalarına inanıyorlar.

mEHDİ geldi istanbul da geziyo siz ne diyosunuz yaff :)))
İnsanlara birşeyleri dayatmak istiyorsanız en kaçınılmaz ve karşı konulmazı dindir.
Kullanılsın kullanılabildiği kadar bakalım.
Sonuç ya başlıktaki gibi olacak
yada kendi karşıtını tepkisel yolla yaratıp tam tersi olacak
İzleyip görelim.

zaten yazmış mübarek ilk başta ... oku !!

Şu fotoğraftakilerin şeyhleri deseki , gidin binadan aşşağıya atlayın , vallahide billahide hepside aşşağıya atlarlar. işte islamlasmak böyle birsey. Aklın bilimin yerini sorgusuz sualsiz itaatin alması , ne denilirse yapılması.

kaç kere gördün öle binadan atlayan kardeşim.
akıl,bilim diye konuştuğun o şeyi has müslümanlardan başka kim doruk noktasında yaşayabilmiş söyle bakalım.Mimar Sinan'na,Fatih Sultan Mehmed'e ve daha sayısız ilim adamı
sence yaptıklarını neyle yapabildiler?
İslamlaşmakmış bu kadar korkuyosan sen İslamlaşma

Evet toplum bayağı bir islamlaşıyor. Gece sokaklara çıkan herkes görebilir bunu. Parklara giden herkes görebilir. Kutsal biradan içiyor herkes, kutsal dudaklardan öpüyor. İslamiyette emredilen herşey yapılıyor yani her an.

Bayağı bir islamlaşıyoruz yahu, islamın adını duyduğumuzda kaçacak delik arıyoruz. Öcü gibi saklanıyoruz ondan, islam böyle birşey çünkü. Kaçarken, saklanırken kendine çekiyor bu din seni. Bir bakıyorsun sonra, başında takke elinde tesbih sırtında cüppe, dolaşıyorsun ortalıkta.

Güldürmeyin beni sabah sabah..

Bana göre insanları köleleştirmek için uydurulmuş en büyük yalan dindir. Olay sadece islamlaşmak yada hristiyanlaşmak deildir. Sorun dinin kendisidir.

Sanki din olmazsa ilim bilim ahlak olmayacakmış gibi konuşuluyor. Sanki din olmazsa insan olunamaz gibi...

Ama unutmamak gerekir tarih boyunca yapılmış en kanlı savaşların bir çoğu din yüzünden çıkmıştır.

İnsanlık tüm bencil çıkarlarından sıyrılıp, arasındaki din ve ırk ayrımını kaldırdığı zaman gerçekten üstün bir medeniyete doğru yol almaya başlıyacağız.

Bana göre insanları köleleştirmek için uydurulmuş en büyük yalan dindir. Olay sadece islamlaşmak yada hristiyanlaşmak deildir. Sorun dinin kendisidir.

Sanki din olmazsa ilim bilim ahlak olmayacakmış gibi konuşuluyor. Sanki din olmazsa insan olunamaz gibi...

Ama unutmamak gerekir tarih boyunca yapılmış en kanlı savaşların bir çoğu din yüzünden çıkmıştır.

İnsanlık tüm bencil çıkarlarından sıyrılıp, arasındaki din ve ırk ayrımını kaldırdığı zaman gerçekten üstün bir medeniyete doğru yol almaya başlıyacağız.

tartışmıyorum bile.

ha bu arada cennete gidebilsen bile hafif bronz kalıcağını zannetmiyorum

İmam hatipliler konusunda böyle düşünmediğine göre, demek ki bir arpa boyu yol alamayacağız..

Heryerde kininizi vurmak zorunda değilsiniz.
İslamlaşıldığı sağın güçlendiği doğrudur.Bunu Akp değil başka bir vakıf yapmıştır hemde bilimsel bir vakıf(vesile).Kimsenin Mehdi'nin geldiğine inanmnası inanmaması gibi bir konu söz konusu değildir.
Bunun üzerinden reklam yapılamaz.Allah Mehdi de kendi gücünü gösterecektir.İnsanların en basit belki çelimsiz din üzerinden safsata anlatan olmadık şeyler atan küfür yiyen olumsuzluk üztüne olumsuzluk yaşayan birini Mehdi seçmiştir.Mehdi nin kimseye ihtiyacı yoktur yani.Onun için dikkat ediyorum dini anlatan kişilerden olumsuz fikirlerimi uzak tutuyorum.Sonra mutlaka lafımı yiyeceğimi biliyorum....

islamlaştırılıyorsa neden medeni kanunlara uymayan medeniyetten bihaber vahşiler çoğaldı?

Benim bildiğim islam medeni bir dindir kul hakkı üstün tutulmuştur , islamlaştılınca hiç irtica(vahşilik/gericilik) artarmı? nasıl oluyorrrr....

Bence islamlaştırma felan yok ancak yobazlaştırma sürülen güdülen yığınlaştırma hayvanlaştırma var....eeeee buna bir çoban gerek o da zaten başımızda ....

Evet toplum bayağı bir islamlaşıyor. Gece sokaklara çıkan herkes görebilir bunu. Parklara giden herkes görebilir. Kutsal biradan içiyor herkes, kutsal dudaklardan öpüyor. İslamiyette emredilen herşey yapılıyor yani her an.

Bayağı bir islamlaşıyoruz yahu, islamın adını duyduğumuzda kaçacak delik arıyoruz. Öcü gibi saklanıyoruz ondan, islam böyle birşey çünkü. Kaçarken, saklanırken kendine çekiyor bu din seni. Bir bakıyorsun sonra, başında takke elinde tesbih sırtında cüppe, dolaşıyorsun ortalıkta.

Güldürmeyin beni sabah sabah..

hay ağzına sağlık
bunlar deil mi başörtülü annelerimizi rejim tehlikesi diye görenler:thumbdown:

“20 yılda Türkiye'nin, Cumhuriyet'in kurucu değerleriyle ilgisi olmayan bambaşka bir ülke olmasından korkuyorum” demiş. sen 20 yılda orta asya hakimi olmamızdan korkuyorsun. islam lideri olmamızdan korkuyorsun.

yalan olduğunu ne dayanarak söylüyosun?eğer bişeye yalan diyosan doğru olan başka bişeye daynarak söylüyo olman gerekir.sence doğru olanı söyle bana bende sana dine neden yalan dediğini söyleyeyi

Geri