TKP'de işçiler ve kadınlar öne çıktı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yahu türk bayrağı, atatürk bilmem ne bunları benimsemeyince yurtsever olunmuo mu?Ne kadar basit insanlarsınız.Burjuva düzenini kuran, zengin ve fakir in arasında dağlar kadar fark yaratan adama mı minnet duyacağız?Tabi adam ben kralım da derdi kimse de karışmazdı ama burjuva sistemini kurarak bu onun o kadar iyi biri olmadığını gösterir.Yurtseverlikten kastınızı anlatabilir misiniz?Yurtseverlik yurttaki kürtleri ezmek, fakirleri hor görmek midir?Kendi karnınız tok, lüks giderleriniz kabarıkken kan ağlayan vatandaşı sömürdüğünüzü bile bilmemeniz midir?Tamamen eşit olacak diye bir şey de demiyorum tabi ki.Ama en azından bir işçiye sadece ev kirasını ödeyecek kadar aylık bağlanmamalı.Sizin bu yaptığınız aptal bir şovanizmdir.Ayrıca bu düşüncelerimi dışarda rahatca söyleyemeyeceğim şu anda bile kesin ağır tepkiler alacağım için bu ülke muz cumhuriyetidir.Demokrasi sadece laftadır.

İçinde bulunduğumuz bu dönemlerde sus sıkıntısı baş gösterdi.Nedeni ne olabilir sizce?Ev kullanımındaki su harcanımı mı?Hayır, nedeni kapitalizm...Para için fabrikalarda kullanılan suyun hatti hesabı yok.İnsan canına önem verilmiyor, paraya önem veriliyor.Kapitalizm öldürür!

Ha bi de bu dünyada sadece Türkler yok.Herkes bildiğiniz insandır.Belki biraz daha cahil belki biraz kro.Ama sadece Türkler i savunamazsınız.Her insan kardeştir.Ayrıca ben kürt, laz veya bir diğeri değilim işte ben gerçek Türk' üm siz ise kendini bişi sanan hayal dünyasında yaşayan şovanistler.

Ayrıca bilmiyorsunuz komünizm in açılımını da öğreteyim.Malum bilmediğiniz şeyi kötüleyip duruyorsunuz.Komün:paylaşmak, eşit olmak gibi manalara gelir.Komünizm ise bu eşitliği savunan düşünce sistemi.Aslına bakarsanız ben de komünizmin çok ta iyi birşey olduğunu düşünmem.Herkes te eşit olmamalı.Sonuçta bir patron patron olabilmek için bayağı çalşıyor, havadan gelmiyor ona patronluk ama patron olduktan sonra neden gözü dönüyor onu anlamıyorum.

Anladığım kadarıyla sizin kafanız sadece şiddete çalışıyor.Asıl yabani sizsiniz.

sen git bi Karl Marx ın manifestosunu okuda gel bu kadar şey yazmışın hepsi boşş

Kominizm falan hadi neysede devrim noluyo arkadaşlar devrim yapmak o kadar kolaymı cidden düşünerek konuşalım please bu ülkeyi devirmeye çalışan en son çanakkale denizinde boğuldu unutmayalım

Türkiye'de bütün partilerin Kemalist felsefeye uygun faaliyet gösterebileceği diye bir kural yoktur. Bu demokrasinin doğasına da aykırı düşer.

Şimdi "iskete", "ceza" ve "m_m_g" adlı zatların eleştiriciklerine cevaplar vereyim.

İskete,bir komünist parti,önder olarak kabul etmediği,komünist olmayan birinin resmini kongresinde,örgütünde veya herhangi bir bürosunda bulundurmaz.Atatürk pek tabi ki Kurtuluş Savaşı'nın örgütleyicisi,en önemli dinamiğiydi.Emperyalizme karşı verilen Kurtuluş Savaşı'nı,tarihsel olarak elbette biz de sahipleniyoruz,zaten o dönemin komünistleri de savaşta yeralmışlardır saflarda.Ancak Atatürk aynı zamanda bir burjuvadır ve ülkemizin gelinen noktada vahşi kapitalizmin kucağında olmasının da ideolojik temelini oluşturur.İşte böyle bir liderin izinden gidecek olmak da komünistlerin işi değildir.
Yurtseverlik meselesine gelelim.Bir komünist doğduğu büyüdüğü toprakları,halklarının yaşadığı toprakları sever. Ve yurdunu en çok seven,halkının acılarını en derinden duyan ve halka yapılan haksızlıklar,zulümler karşısında en direngen olandır.Yurtseverdir.Ve biliyordur ki emperyalist savaşa ve sömürüye karşı tarih boyunca en dürüst,en amansız savaşımı aynı saflarda daha önce mücadele etmiş her ulustan yoldaşları vermiştir ve veriyordur.

"Komünizm bu yurdun en büyük düşmanıdır.görüldüğü yerde başı ezilmelidir"
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

"Ceza",yukarıdaki açıklamalarımı okumuşsan eğer,bu sözünü geçerliliği yine sende bıraktığı kin duygusuyla sınırlı kalacaktır.Atatürk bir komünist değildi,düşmanıydı,hatta TKP'nin kurucusu Mustafa Suphi'yi de Karadeniz'de boğdurmuştur.Lakin Atatürk'ün bu düşmanlığı yetmemiş. Ölümünden sonraki zamanlarda ona atfen bir söz türetilmiş ve komünist hareketlere karşı bir silah olarak kullanılmıştır,sermaye ve onun bekaası için faaliyet yürüten faşist hareketlerce.

"m_m_g", Türkiye Komünist Partisi ve dünyanın her ülkesinde varlığını sürdüren diğer komünist partiler,adlarında geçen "komünist" sıfatından tüm insanlık adına onur duyarlar.Bu sıfat için beyni yıkanmış halk çocuklarının kafalarına kazıtılan,yaratılan "canavar,şeytan" imajı tarihin her devrinde savaş ağalarına,para babalarına ve emperyalistlere verilen kahramanca savaşlar sonucunda paramparça edilmiştir.Ülkemizde 12 Eylül sonrası sola ve aslında insanlığa dair ne varsa saldıran faşist sistem,yeni nesili okullarında camilerinde,sokaklarında böyle yetiştirmiş,böyle düşünmen normaldir.Ama şüpheniz olmasın ki bu kara dumanı da dağıtacağız.
Sendikaları para kapısı olarak gören ağalara karşı da mücadelemizi veriyoruz.Lüks içinde gezen sendikacılar zaten komünist değiller.Düzenin kendi kurdurduğu ya da düzenle barış içinde bir varlık sürdüren Hak-İş,Türk-İş gibilerine biz sendika demiyoruz.Düzenle uyum içinde ve uzlaşmacı tutum, sınıfa ihanettir.Üye olan işçi ve emekçiler için üzülüyoruz,kendi saflarımıza katmaya çabalıyoruz,çalışıyoruz.
Aydınlarımız "göya" değil gerçektir.Onlar hayatlarını darbelere,saldırılara karşı durmaya ve halkının acılarını,haksızlıklarını düzenin suratına tokat gibi çarpmaya adamış güzide insanlardır.Göya aydınlar mitolojik hikayelerle,astrolojiyle,incik boncuk edebiyatıyla halkı afyonlayan halk düşmanlarıdır.

Hürmetler...

helal olsun malatya 44 bu ülkedeki yoksulluğun haksızlığın bir numaraları suçlusu sağcılardır

Sağcılar için devlet halk için değil halk devlet için çalışır. Bu yüzden halk açlıktan gebersede malum ideolojiler korunmalıdır. Bu yolda çok kişinin kanı dökülebilir. En doğru yol orta yoldur, uçlar zararlıdır.

Kahrolsun kapitalizm... Çözüm ne komünizm...

Al birini vur ötekine insanların sınırlı beyinlerinde oluşturdukları küfür sistemleri. Biri insanı sömürür diğeri robotlaştırır, insan fıtratına ve kul olma bilinicine aykırı sistemler.
Komünizm; Din dışı fikirlerini, insanın maymundan geldiğini ve tüm canlıların cansızlardan oluştuğunu idda eden akıl ve bilim dışı darvinizmle perçineyen mülkiyeti tanımayan, millet kavramını reddeden Türkün öz yapısına dinine, töresine, geleneğine, tarihine tamamen zıt bir ideoloji. Rusyada uygulanmış ve binlerce soydaşımızın katledilmesi gibi bir sonuç doğurmuş kanlı ideoloji.
İnsanlıktan ve insan haklarından bahsedip aslında hayvanlarınkine benzer bir hayatı dayatan estetikten ve duygulardan milli benlik ve maneviyattan yoksun bir ideoloji.

İnsanların kendi kafalarından tahsis ettikleri devlet ve yaşam sistemleri zamanla mutlaka yokolmaya mahkumdur.

İnsanlık bir gün rahmetli seyyid ahmed arvasi Hz.(R.A) dediği gibi yüreklerin pasını İslamla silip atacak ve akıl dünyasını vahiyle aydınlatacak zaman ve mekan üstü sisteme dönecektir.
Çünkü İslamda mülkiyet kutsaldır, Patron işçisinin emeğini teri soğumadan vermekle mükelleftir, İşçi aldığı maaşın hakkını vermekle mükelleftir. Kapitalizm ve komünizm gibi sömürü düzenlerinin insanlığa vereceği hiç bir şey yoktur.

konuyu bi kenera bırakında

la hepsi klon üye bunların he :durdurun

ulan herşey iyi güzelde ezilen kürt halkı laflarına uyuz oluyorum ya,,
hangisi eziliyorki hepsi para babası onların,, adam gibi komünizim yok bizde hiç bi zamanda olmaz,
siz devam edin kürt hakkı mürt hakkı demeye ,
herşeyden önce Türk olun gerçek bi Türk olun ondan sonra ne halt yapıyosanız yapın,,,
ezilen kürt halkı ha bu laflarla ancak iki cahil kürt kandırırsınız başka bi halt yiyemezsiniz,
sizin gibiler komünistse o halde Yaşasın Faşizm.

Bu konuya kapsamlı bir cevap yazmak vaktimden vakit götürecektir..

60. HÜKÜMET MİLLİYETÇİ HAREKET

TKP, bırakın bu seçimlerde barajı aşmayı bundan sonraki 10 seçimi gene toplasak barajı aşamayacak bir partidir.

valla ya burda konudan daha çok dikkatimi çeken bişeyde yoldaş1 yoldaş2 yoldaş5 kaça kadar gidiyosun yoldaş kardeş böyle merak ettim cidden kendi düşüncelerini tek bir benlik altından ifade etmen çokmu zor kendin yazıyor sonrada kendi yazılarına teşekkür edip yorum yapıyorsun

konuya gelicek olursakta herkez her istediği görüşü savunmalıdır komünizm olsun islamiyet olsun laiklik olsun sadece neyi savunduğunu bilen insanların bunu yapması daha iyi olur
manifesto okunarak komunist olunmaz ki benim bildiğim büyük komünistler kitap okuyarak değil o kitaplara yaşamlarını konu yaparak komunist olmuşlardır bi şeyleri sadece başkalarının tecübelerine dayanarak yaşatmaya çalışmak sizde takdir edersinizki başarı oranı düşük bi girişimdir

yani önce savunduğumuz şeyin ne olduğunu bilelim ondan sonra savunalım şu komünizm propagandası yapan yazılara bakıyorıumda ben bile komünizm konusuda daha detylı açıklamaları C/p yapmadan anlaşılabilir bi dilde anlatabilirmydim diye düşünmeden edemedim

Neyse komünizm bu ülkede en son seçenek olarak gözüküyor onlarda bunun farkına varmış olacaklarki dağıttıkları bildirilerde seçim çare değil yazıyor bunu ben nerdenmi biliyorum içlerinde yaşıyorum (;

TKP seçim değil devrim partisidir.

TKP adına sol partilerin yüzde 10 barajı geçemeyecek olması dışında birşey bilmeyenlere duyurulur...
TKP seçimle iktidara gelmek iddiasında,inancında ve hayalinde bir parti değildir.
TKP bugünkü düzenin,onu iktidar edecek oy gücüne ulaşsa da iktidarı vermeyeceğini bilir.Çünkü bugünkü düzenin sahibi sermayedarlar,koruyucusu da devletin silahlı silahsız güçleridir.
TKP tüm diğer düzen partileri gibi seçimlere girer,lakin birtakım hesaplar yapmaz.TKP seçimleri daha çok komünizm sempatizanı, halkta daha çok güven ve güç desteği bulmak için, burjuva düzenin ona istemeyerek sağladığı bir fırsat olarak değerlendirir.Seçim döneminden ,propagandayı sıklaştıracağı,halkla yüzyüze içiçe olabileceği ortamlar,kanallar yaratarak en iyi şekilde yararlanmayı hedefler.

"ezilen Kürt halkı","Kürt sorunu" gibi olgular yeminli Kürt düşmanlarının hoşuna gitmeyecek şeyler.Bu kabul edilebilir bir durum.Çünkü milliyetçiliğin ve onun çocuğu ırkçılığın varlık sebebi,bir başka ulusu,halkı aşağılamak,horlamak,yoksaymaktır.
Ama kabul edilemeyecek olan,ülkede Kürtlerin bir sorunu olmadığını söylemektir.
Teknomobil adlı "teknolojik ve gerçek bir Türk" zat, Kürtlerin hepsinin para babası olduğunu söylüyor.Bir kere dünyanın -birkaç istisna dışında- hiç bir ülkesinde hiçbir halk tamamiyle zengin değildir.Mutlaka bir kesim sömürülüyor,bir kesim de onların sırtından yolunu buluyordur.Çünkü mevcut düzen kapitalist sermaye düzenidir.
Şimdi durum böyleyken,böyle uçuk bir iddiayı üstelik Kürtler için söylemek olsa olsa cahillik ya da yeminli Kürt düşmanlığından ileri gelir.
Evet,Kürt bölgelerinde akıl almaz servete sahip para babaları vardır,topra ağaları vardır.Tıpkı Türkiye'nin heryerindeki "her mahalledeki bir milyoner" gibi.Ama bunlar,bu zenginliklerini sömürdükleri Kürt yığınlara borçludurlar.
Ve Kürtler,diğer yurttaşlardan ayrı olarak bu ülkede iki kere sömürülürler.Kürtlükleri inkar edildiği,dilleri,kültürleri yasaklı olduğu için ve ezici çoğunlukları yoksul emekçilerden olduğu için.

Dolayısıyla Kürtlerin üzerindeki bu baskı ve sömürüyü de,ülkenin diğer emekçi yurttaşlarına uygulanan sömürüyü olduğu gibi SOSYALİZMİN İKTİDARI kaldıracaktır.
Biz laf salatası yapmıyoruz.Boş vaatler vermiyoruz.Yalan söyleyecek kadar zengin ya da halk düşmanı değiliz.Halkın gerçeğini,halka anlatarak,düşmanını gösterip onu alaşağı etmesini istiyoruz! Ona hakettiğini almasını öğretiyoruz.Bu yüzden devrimci oluyoruz.Ve devrimimiz yalnız Türkiye halklarına değil,dünyaya ışık tutacak emin olun.

Şunu herkes kafasına kazısın! DEVRİM İNANILMAZ BİRŞEYDİR,ÇÜNKÜ GERÇEKTİR!

bi avuç insanısınız şu ülkede..

kendinize sempatizan toplasanız nereye kadar? 50 yılda 2-3 katınıza çıkar sayınız ancak..

Yüce Önder'in kurduğu Türiye Cumhuriyeti'nde ne bir damla prim yapabilirsiniz siz,

ne de bu halka kendinizi benimsetebilirsiniz..

Bir kere ideolojiniz baştan çıkmaza giriyor..

Olmayacak davalra için boşu boşu yırtınıyorsunuz..

Allah aşkına bana bu ülkede komünist düzenin tutarlığı hakıında ufak bir kanıt gösterin..

Şöyle yaparsak şöyle olacak, böyle olacak deyin, ama lafta değil sağlam delillerle..

4-5 yıllık üniversite sevdalarından öteye gidemezsiniz siz..

Ben de üniversite öğrencisiyim, hem de "milliyet" lafını dahi ağzına aldığınızda çevrenizde

toplanacak it sürüsüne de hazırlık olmanız gereken bir üniversiteden..

Al bayrağın kızılının değil, o meşhur yıldızlarınızın kızlının boyandığı bir okulda..

İşte ancak sesiniz bu üniversitelerde çıkabilir,

belki yüzde 90'ınız da o okulu bitirdikten sonra kendi kendinize

"ben ne yaptım, elime ne geçti, ne faydam oldu" kaygılarına kapılıp "eyvah, keşke"

serzenişlerine düşeceksiniz..

yazık harcayacağınız onca emeğe..

o emek, bu vatan uğruna gerçekten hayırlı işlere kanalize edilse, kim bilir ne güzellikler ıkacak ortaya..

gerçekten yazık..

A benim beyni sürekli olarak içi boş savaş,vatan ve milliyet tutkusuyla işgal edilmiş halk çocuğu üniversitelim. "Yüce Önder" onu "yüce" yapan yola çıktığında kime önderlik ediyordu söyle bakayım? Kim vardı arkasında? Kaç kişi? Birkaç sınıf ve silah arkadaşı dışında kaç kişi? Tüm bir Anadolu peşinden mi gidiyordu? Anadolu halkları işbirlikçi,sömürge uşağı saltanat hanedanının iki dudağının arasına bakıyordu değil mi?
Mustafa Kemal bu işbirlikçileri seçimle mi devirdi iktidardan? Memleketteki ilerici unsurları örgütleyerek,onları seferber edip kurtuluş savaşına çekerek değil mi?
Şüphesiz bizimkisi Kurtuluş Savaşı'nda verilen mücadeleden farklı.Savaş sonrası getirilecek düzen itibariyle de zaten farklı.O zaman onlar silahları kuşanıp emperyalistlere karşı vuruştular.Şimdi mesele yine aynı,ama düşman bu kez silahlarıyla değil,paralarıyla,sermayeleriyle,servetleriyle ve yine memleketteki işbirlikçi küçük ortakları,iktidarlarıyla karşımızda.Halkın onyıllardır iliğini kurutan bu kan emicilere karşı yine yeni bir mücadele veriyor işte üniversiteli komünistler. Ve fabrikadaki işçi komünistler. Ve tarlalardaki çiftçi komünistler. Ve hastanelerdeki doktor komünistler.Ve adliyelerdeki avukat komünistler. Sıkıldın değil mi saymamdan?Hangi kandırılmış halk çocuğu olsa sıkılır.
Üniversitelerde başlayıp bitmiyor bu mücadele, bunu bilmeni istiyorum.

İdeolojimiz asırlardır dünyanın patronlarına,savaş ağalarına karşı bir kabusu yaşatıyor,onların korkulu rüyaları oluyor.İdeolojimizin yaratıcıları emperyalizmin gerçekliğini ilk gösterenler olarak dünyanın ezilen sınıflarına ve halklarına rehber oluyor.
Dünyanın bütün ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de bu mücadele, bu devrim çağrısı sürüyor.

"Vatan" uğrunda hayırlı işler öyle mi? Sanırım bu hayırlı işlerden farklı şeyler anlıyoruz. Mesela ezici yoksul çoğunluğun ülke kuruldu kurulalı birtürlü azınlık haline gelememesi bir hayırlı iş olmalı.Ya da dünyanın gelmiş geçmiş en azılı terörist ülkesi Amerika'nın Ortadoğudaki karakolu olmamız.Ya da ülkede ezici çoğunluğun ilkokul aydınlığını zar zor görmüş olması. Bunlar çok hayırlı işler canım.Bize hep yanlış öğretmişler.
Bak arkadaş,bu ülkede bizler,yani halkın gerçek temsilcileri,devrimciler,solcular,hiçbir zaman yönetim gücünü elimize alamadık,vermedi emperyalistler ve içerdeki işbirlikçileri.

Ama o dönemler geçmişte kaldı.Şimdi süreç her dakika bizim lehimize işliyor,halk iyiyi kötüyü ayırt ede ede,eleye eleye gerçek dostunu bulacak.Devrimci ideologlarımızın iddiaları dünyanın acı gerçeklerleriyle doğrulanıyor gün geçtikçe.Kapitalizm azgınca saldırıyor,dünyayı kana buluyor.Halklar arasına düşmanlık tohumu ekiyor.Onları savaştırıyor,ülkeleri bölüp,parçalıyor ve iktidarını yerleştiriyor.
İnsanlığın bu yüz karalarını ve onların aşağılık ideolojilerini bir daha dirilmemek üzere gömmek biz devrimcilerin insanlık vazifesidir.
Onları gömeceğiz.Onları ve kirli politikacılarını,ordularını,sanatçılarını,yazarlarını.. Hepsini gömeceğiz..
Gelecek özgür dünyanın,sınırlarla bölünmemiş bir dünyanın olacak..
Harkulade bir beşik olacak dünya..
Yaşasın sosyalizm idealimiz..

bak güzel kardeşim herşey iyi güzel, düşüncelerde güzel ama !!!!
neden ezilen kürt halkı lafını kullanıyorsunuz ya,,
Safkan bi Türküm hiç bir partiylede işim yok yani hiçbirinin kapısını çalmamış bi insanım,
yukardaki düşüncelerinede saygı duyuyorum,
Yönetici ve patron kesime boyun eğmediğimden, haiç bir işde tutunamıyorum,
sen ne diye ısrarla ezilen kürt halkı masalı okuyosun ya,,
ezilen işçidir kürt halkı değil bunu bilin tamammı, kürtlerin ezildiği mezildiği yok,
kürtleri bana boşuna savunmayın işini bilir onlar, iş yerinde hiç bişeye itiraz etmezler, tam bir koyundurlar,, genelde 10 kardeş oldukları içinde 10uda aynı işde çalışırlar ve,
aldıkları parayı önemsemezler 10 kişiler ya, koyunlarya, bunlara ver 400 milyon maaş adam başı 10 kişi naapar 4 milyar yapar ayda,,, yani bunları bana değil kimseye savunmayın boşuna,,
bırakın artık şu ezilen kürt halkı muhabbetini,
ben hepinizden daha Komünistimdir iş konusunda,
adam satmam,
yalakalık yapmam,
her denilene eyvallah etmem,
ama senin şu ezilen kürt halkın bunların hepsini fazlasıyla yapıyor,,,,,
kendinize gelin ve şu gröekleri görün artık,,
kürti savunarak komünizm olmaz tamammı,,
Şu masum kürt masalından uyanın artık eğer içinizde geçekten Türk varsa o adamın aklından şüphe duyarım,,,
ve böyle kürt agzı yaparakta hiçbi işçiden oy beklemeyin tamammı,,,
tekrar söylüyorum, komüniz patron düzenine karşı çıkmaksa hepimizden daha komünistim,,
ama herşeyden önce Türküm,,
umarın birgün bu idolojiyi savunanlarda aynı bilince kavuşurlar..

Ulu önderimiz Musafa Kemal Atatürkden bahsederkende biraz saygınızı takının,
şu anda bu Topraklarda yaşıyorsanız bunu Ulu önderimize borçlusunuz,
birini kendinize örnek alacaksanız Ulu önderimizi örnek alın ve onu asla küçümsemeyin,,
Vatan sevgisi Ata sevgisi olmadan hiç bi halt yapamazsınız tamammı..
bu söylemlerle akp veya dtpden ne farkınız var sizin, iki yavru kandırırız sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz,
devsol buğünün dhkpc si bile pkk oldu artık sizin ondan ne farkınız var!
onlarda sizin gibi ezilen kürt halkı savsatasıyla yola çıkmıştı, ama gerçek yüzlerini artık gizlemiyorlar,
bu ezilen kürtleriniz yüzünden 1 mayıslara gidemiyoruz işçi bayramına gidemiyoruz,,,
bu ezilen kürtleriniz yüzünden Türk bayramı olan nevruzu kutlayamıyoruz,,
o çok sevdiğiniz ezilen kürt halkı onu pkk bayramına çevirdi, bunları göremiyormusunuz,,
daha saymıyım bu yeter sanırım size..
eskiden dayak yiyen bi komünist gördüğümde üzülürdüm, ama artık bi tekmede ben atarım şimdi size,

denecek birşey yok. komünizm cahili birine buradan tüm bir felsefeyi,tüm bir mücadele diyalektiğini,kavgayı ve nedenlerini anlatacak değilim. Bu hatayı bizim iyimserliğimizden olsa gerek,yakın geçmişe kadar yapıyordum.

Komünizm ve devrim için bildiklerin "patrona karşı çıkmak"tan öte değil senin. Ve bunu bilmekle,savunmakla da komünist olamıyor insan.Olmak istemediğine de kalıbmı basarım.Bilgisizlik utanılacak,ayıp birşey değil arkadaş.Bilmiyorsun işte.
Komünizm yalnız Kürtler için düşünülmüş,formüle edilmiş bir ideoloji değil elbet.Komünizm dünya emekçi sınıflarının kurtuluş ideolojisi.Ama aynı zamanda ezilen ulusların da kurtuluş ideolojisi komünizm.Ulusların kendi kaderlerini kendilerinin belirleme hakkı olduğuna inanan bir ideoloji bu.Bu hak Kürtlerde de var.Dünyada özgürlük,kimlik,kardeşlik ve barış derdi olan her ulusun bu hakkı var. Şimdi komünistler bunu bugün söylüyor diye,Karl Marx'ı da Kürt yapar sizin ırkçı sapkınlığınız.
Sen sakın sol ya da sosyalizmle ilgili çok birşey bilmeyen birine birşeyler anlatmaya çalışma arkadaş.Türklüğünün üstüne basıp basıp duran biri,komünist olamaz.Komünizm insanlık içindir,Türklük için değil.Başka bir ulusu aşağılayarak,toptancı yaklaşımlarla sonuca giderek ancak faşist olunabilir,dünya Türk olsun denebilir.
Biz komünistlerinse uğraşacak çok işi var,sömürülerin her türlüsünü ortadan kaldırmak mücadelesini veriyoruz. Kişinin diliyle diniyle kişiliğiyle uğraşacaklar bizler olamayız.

Yaşasın insanların kardeşliği..Yaşasın sınıfsız sömürüsüz dünya idealimiz..
Kahrolsun milliyetçilik kahrolsun faşizm.

Köylü ve işçi kardeşlerimiz din motifli laflar ile yıllarca uyutuldu. Tahminim o ki uyutulan bu sınıf birgün uyanacak ve o sömürgeci ideolojinizi başınıza çalacak.

helal fatalx 59 sanada helal ho-cHI-MIn

konu ana amacından sapıp baska yonlere kaydıgı ıcın kapanmıstır

yoldas ve tum yoldas serilesi daha onceden 3-5 gun ban almana ragmen ısrarla aynı davranısları sergılemen yuzunden ve klon uyelıkler yuzunden sınırsız ban cezası alıyorsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri