Tema kendi kendine değişiyor, yardım

Sman

New member
Reaction score
0
mrb. geçenlerde vdownloader ve beraberinde autocomplete pro eklentisini yüklemiştim. vdownloader'dan video indirirken yarıda kestim,sonra yarıda kalan dosyayı silerken; dosya şu an başka bir prg tarafından kullanılıyor uyarısı verdi ve windows teması (pencere stilleri) kendi kendine daha mat bir stile döndü,saydamlık kayboldu sonra birkaç saniye sonra eski haline geldi.

şu an büyük simgeler açıkken, video dosyalarının bulunduğu herhangi bir klasöre girince pencere stillerinin değişmesi problemi tekrar ediyor. bundan nasıl kurtulabilirim? teşekkürler.

(iki programı da revo ile kaldırdım,advanced system care ile taratıp temizlettim,anti-virüs ile tarattım virüs bulamadı. vista 32 bit kullanıyorum.)

format at:d kısayoldan bıtsın

format tan önce rootkit temizliğini deneyebilirsiniz.

ücretsiz araçlar var ama sorununuzu çözmeyebilir.

en iyisi g-data antivirüs içinde yeralandir.

hangi antivirüsü kullaniyorsanin kullanin önemli değil, silin ve g-data 2010 yükleyiniz rootkit ve full sistem temizliği yapiniz.

sorununuz çözülmezse formati deneyebilirsiniz.

ilginiz için teşekkürler. Rootkit olayını da yeni öğrendim neler çıkacak bakalım daha. anti-virüs'üm Eset Smart Security,lisanslı olduğu için değiştirmedim. Gmer ve Windows Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı ile tarattım bişey bulamadı.
Tam olarak problemi tanımlarsam; video dosyalarının bulunduğu bir klasöre girince "Windows Aero" olan pencere düzeni "Windows Vista Temel" düzenine dönüyor,birkaç saniye sonra düzeliyor. Normalde bu sorun Vista uyumlu olmayan bir program çalışırken olurmuş. Demek ki arkada çalışan bahsettiğiniz rootkit gibi birşey var. format atmak da istemiyorum bir sürü oyun kurulu ama olacak olan o gibi :)

ilk mesajimda yazdiğimi deneyin lütfen, gmer işinizi görmez.

eset i silmeden kapatip g-data 2010 u yükleyebilirsiniz, ayrica esetin lisansli olmasi silinip tekrar

yüklenmemesini gerektirmez lisans bilgilerinizi yedekleyin eseti tekrar kurulum yaptiğinizda girersiniz.

g-data antivirüs 2010 nu sitesinden indirip yükleyin güncelleştirme yani update yaptiktan sonra önce

rootkit sonra full sistem taramasi yapin bulduğu nesneleri sildirin, işiniz bittikten sonra isterseniz

g-data yi silip esetle devam edebilirsiniz.

sanirim formata ihtiyaciniz kalmayacak.

G-data 2011 trial versionu yükledim ama güncelleme yapmadı bir türlü,kaldırdım. Sophos anti rootkit ile tarattım o da birşey bulamadı. Ya format ya da aero düzeninden vazgeçicem artık. teşekkür ederim ilginiz için

Ben 2010 diyorum siz 2011 yüklemişsiniz.

işte buradan yükleyin. Deneme sürümleri - G Data Software AG

Güncelleştirme için güncelleştir butonunu tikladiktan sonra karşiniza çikan seceneklerden,
sunucuya kaydol\hizli kayit sadece zorunlu alanlar\ yolunu izleyiniz.
Geçerli tanimli bir e-mail adresi yaziniz.
Kullanici isimlerine herhangi birşey giriniz doğru olmasi gerekmez .

Güncelleştirme yapacaktir.

Klasör seçeneklerinden tam görselliği seçersen sorun kalmayacaktır. Ön izlemelerden ötürü temayı basic olarak değiştirip işlemci ve ram kazanıyor.

yardımlarınız için tşkler. bir süre nete giremedim mesajları yeni gördüm. öncelikle verdiğiniz linkteki G-data 2010 versiyonu da güncelleme yapmadı,lisans istedi. Avira yükleyip onunla tarattım prb bulamadı. Sistem geri yükleme noktası daha önceden mevcut değildi,o yüzden geri alamadım. Yalnız klasör seçenekleri olayı kafama yattı :) tam görsellik nasıl seçilebilir?

Problem çözüldü! Son çare olarak klasör seçeneklerinden görünüm ayarlarında "simge göster,küçük resim gösterme" seçeneğini seçerek önizlemeyi kapatmıştım. Bugün hata tekrarlayacak mı diye merak edip ayarlara girdim önizlemeyi tekrar açtım. Şu an hiç bir video klasöründe prb vermiyor. Nasıl çözüldü anlamadım ama çözüldü sonuçta :) İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Geri