teknik resim hakkında...

Devlet düz lise mezunlarını ne yapacak? mühendislik sadece teknik resim değildir ki , o sadece bir koludur ve ressamlarla anlaşma dilidir öğrenilir. mühendisin misyonu geliştirmektir her ne kadar Türkiye de böyle anlaşılmasa da ve meslek liselerinde alınan pratik eğitim ve kuramsal bilgiyle geliştirme olmaz. mühendis sorunu çözer , çözümü geliştirir ve son aşamadır imalat...

Devlet düz lise mezunlarını ne yapacak? mühendislik sadece teknik resim değildir ki , o sadece bir koludur ve ressamlarla anlaşma dilidir öğrenilir. mühendisin misyonu geliştirmektir her ne kadar Türkiye de böyle anlaşılmasa da ve meslek liselerinde alınan pratik eğitim ve kuramsal bilgiyle geliştirme olmaz. mühendis sorunu çözer , çözümü geliştirir ve son aşamadır imalat...

üretim ayağı olmaz geliştirecek fikirleri nerede bulacaksın bütün bunlar anlamsız geliyor sonucunda her iki birimde birbirine bağlı olarak düzenli bir şekilde çalışmak zorunda kapiş

Dostum bir iç mimar ve teknik öğretmen olarak söylüyorum teknik resim de en baba daha doğrusu en temel kitap "TEMEL TEKNİK RESİM"adlı kitaptır.Kitabın yazarları ise İ.ZEKİ ŞEN ve NAİL ÖZÇİLİNGİR"dir.kitabı biraz zor bulursun ama bir dene.ben hala bu kitabı kullanıyorummmm.sadece bir tavsiyedir..İyi çalışmalar

arkadaşlar meslek lisesi ile düz lise mezun ögrenciler kıyaslanamaz herşey temelle başlar meslek lisesinde mesleki egitimin temelide saglam atılır. örnegim ben makina teknikeriyim solidworks, Autocad, catia, 3dmax gibi programları kullanıyorum ve bu konular meslek lisesinde ders konusu olarak işleniyor biz burda kimseyi küçümsemiyoruz ama herkeste hak ettigi yere gelmeli bana söyleyin okadar mezun mühendis var madem okadar iyi bu adamlar neden benim gibi bi teknikerden teknik resim dersi alıyorlar veya bu kişiler neden benim ürettigim makinaları üretemiyor en basiti bu kişiler mezun oldugunda matkap ucunun nasıl takılacagını bilmiyorki makina üretimi yapsın bundan dolayı ülkemizde sayılı fabrikalarda üretim yapılıyor. egitim yetersizliginden , şunuda söylemem gerek başarılı olan mühendislerin çoguda dgs sınavından geçiş yaparak müh. fakültesini bitiren ve başarı elde eden kişilerdir. mesela meslek lisesi mezunu bir kişi hukuk fakültesini bitirince başarılı bir hukuk adamı olamazsa, düz liseden mezun kişide müh. faktültesini bitirince başarılı mühendis olamaz.o yüzden kimse kimseyi kandırmasın.

kardesım ben sana cok tessekur etmek ıstıyorum oncelıkle bu turkıyenın kanyan yarası lıse mezunu adam muhendıs olamazzzzz.muhendıslık dort ıslem bılmek degıldır.MUHENDIS yol gosteren bılgılı konusmasıyla yazmasıyla hıtap ettıgı topluma bılgsıyle karekterıyle kendını ispatlamıs ınsandır.altta yazan arkadasımız teknık resım bılmıyormus ola bılır bılmek zorundada degılherkes herseyı bılemez.ama MUHENDIS HERSEYI BILMEK ZORUNDADIR.ulkemızde malesef dıplomalı bı halta yaramayan bır muhendısler ordusu var.burdanda soyluyorum cahıl muhendılerımız bızı aydınlıga tasıyamaz.meslek lıselı bır iş veren olarak muhendısler cok calısmanız lazım muhendıs olmaya degıl önce meslek lısesı mezunu olbılmek ıcın saygılarımla

kardesım ben sana cok tessekur etmek ıstıyorum oncelıkle bu turkıyenın kanyan yarası lıse mezunu adam muhendıs olamazzzzz.muhendıslık dort ıslem bılmek degıldır.MUHENDIS yol gosteren bılgılı konusmasıyla yazmasıyla hıtap ettıgı topluma bılgsıyle karekterıyle kendını ispatlamıs ınsandır.altta yazan arkadasımız teknık resım bılmıyormus ola bılır bılmek zorundada degılherkes herseyı bılemez.ama MUHENDIS HERSEYI BILMEK ZORUNDADIR.ulkemızde malesef dıplomalı bı halta yaramayan bır muhendısler ordusu var.burdanda soyluyorum cahıl muhendılerımız bızı aydınlıga tasıyamaz.meslek lıselı bır iş veren olarak muhendısler cok calısmanız lazım muhendıs olmaya degıl önce meslek lısesı mezunu olbılmek ıcın saygılarımla

Sayın işveren yazdıklarınız çok karışık, fazla anlaşılmıyor. Senin yerinde olsaydım lise mezunu bir işveren olarak ortada bu kadar böbürlenecek birşey bulmazdım. Dediğim ne anlama geliyor anlar mısın bilmiyorum ama üniversite mezunu olsan kesin anlarsın:))

Sayın modlar bu yıllar önce açılmış ve konudan çok fazla sapmış olan bu konuya bir el atıp çöp kutusuna atmanızı öneriyorum...

Çok katlı integralleri .difreansiyel denklemleri yada yüksek matematik.
:bored:

Aman hoca gözümü korkutma ne güzel hazırlıkta kafa dinliyodum bölüme geçince bide bu dediklerinin ingilizcesiyle uğraşıcam :S:S:S :huh: :001_unsure:

Arkadaşlar ben teknik lise okudum üniversitede teknik resimden hiç zorlanmadım ama şerefsiz bir asistan bırakmıştı beni ve meslek lisesi çıkışlı 2-3 kişiyi ama kalem tutmasını bilmeyen düz lise çıkışlılar geçmişti ne hikmetse üniversitelerde siyasi ve yandaş ayrımı yapanların taaaaaaaaa anasını ssssssssssssssssssssskiyim nerden hatırlattınız günaha girdim yine

Geri