arkadaşlar meslek lisesi ile düz lise mezun ögrenciler kıyaslanamaz herşey temelle başlar meslek lisesinde mesleki egitimin temelide saglam atılır. örnegim ben makina teknikeriyim solidworks, Autocad, catia, 3dmax gibi programları kullanıyorum ve bu konular meslek lisesinde ders konusu olarak işleniyor biz burda kimseyi küçümsemiyoruz ama herkeste hak ettigi yere gelmeli bana söyleyin okadar mezun mühendis var madem okadar iyi bu adamlar neden benim gibi bi teknikerden teknik resim dersi alıyorlar veya bu kişiler neden benim ürettigim makinaları üretemiyor en basiti bu kişiler mezun oldugunda matkap ucunun nasıl takılacagını bilmiyorki makina üretimi yapsın bundan dolayı ülkemizde sayılı fabrikalarda üretim yapılıyor. egitim yetersizliginden , şunuda söylemem gerek başarılı olan mühendislerin çoguda dgs sınavından geçiş yaparak müh. fakültesini bitiren ve başarı elde eden kişilerdir. mesela meslek lisesi mezunu bir kişi hukuk fakültesini bitirince başarılı bir hukuk adamı olamazsa, düz liseden mezun kişide müh. faktültesini bitirince başarılı mühendis olamaz.o yüzden kimse kimseyi kandırmasın.