teknik resim hakkında...

whiskey' Alıntı:
meslek lisesinde okuyanlar önce toplama çıkarmayı öğrensinler ondan sonra müh fakültesi hayali...

şşş..... sus... toplama çıkartma bilmediğimi öğrenirlerse ekonometri yüksek lisansım yanar ....

vallaha bırader bende düz liseden geldim myo luna ama teknık resimden hoşlanıyorum.bu sadece biraz daha fazla çizim yapmak ve anlatılanı iyi anlamaktan geçer.belirteyım.

İ.zeki şen'in temel teknik resim kitabını al,
1 ayda tüm kitabı yut.(temel teknik resim kurallarını içeriyor.teknik resmi temel olarak öğreniyorsun)sonra da i.zeki şen'in Makina resmi kitabını al.Mavi bir kitaptır .(ilk kitap yeşil beyazdı aslında ıkısı de dosyalar halınde konu anlatımları ve uygulama yaprakları)ıkısı toplam 25 ytl gıbı tutuyor sanırım.iki kitabı da birer ayda yutarsın(eger bunu yapamam dıyor ısen once bunu yapmak ıcın birazcık ılgı ve faal sıradan bır ınsan olmak gerektıgını kafana sok =))
iki ayda çözersin sorunu iki kitapla ama en önemli şey : ilgi , istek.
zevklıdır esasında yanı ben hatırlamam teknık resım sınawına calıstıgımı.
sakın telefon cızmeye calısma ayrıca da ,sogursun işten.temelden basla madem zayıfsa.

meslek lisesi memleket meselesidir.bırbırımıze camur atmayalım derdımız sıstem bunun farkına varalım..

not: memleket meselesı ama gercekden egıtım sevıyesı oldukca dusuk .bende meslek lıselıyım ama nefret edıyorum sınıfımdakılerden ....aptalca sistem ...

yanlış anlamdıysam meslek lisesine dair bir küçümseme var bu ithamda.
bak güzel kardeşim ben meslek lisesi mezunuyum artı yüksekokul bitirdim makina ressamıyım çalıştığım firmada makina müjhendisi var sözde yaptığım resimden anlamıyor bile bu 1.senin difransiyel hesaplaması dediğini ben 4 yıllık üniversiteye gitmeden öğrendim bu 2. ve de maalesef ben yüksekokul tahsillisi olarak adam benim alt kadememde buda 3.
anlamkta zorlanıcağınızı sanmyorum iş okul işi değil iş yetenek kabiliyet tecrübe işi sizin difransiyel hesabı integral hesabını ben lisede öğretmenlerimden öğrenmiştim şu anda makina mühendisinden üstündeyim proje çizimlerini ben yapıyorum sadece makina mühendisi imzasını atıyor oda umrumda değil bana sormadan tek bir deliğe klavuz salınmıyor nerde kaldı makina mühendisliği
çalıştığım sektör makina imalatı tür olarak genelde tekstil makinaları bilen bilir.

sana katılıyorum biz bosu bosuna kazanmadk muh fakultelerinini
ayrıca siz myo lar çizmek zorundasınız ve teknisyen-tekniker-işci elemanı olarak rutbelendiiniz için bizim alt kadememizde işe giriosunuz.
tamam iş paylaşımı olarak hepberaber birbirimizden yararlanacaız ama biizmde bazı şeyleri profesyone oalrak bilebileceimizden ve klasımız olduundan haberdar olunda konusun.Bende teknik lise okumasını bilrdim ama bu ulkede ilalaki üni egitimi lazım ve siz daha onceden ogreniosnz biz sonradan ama sunuda bilin biz gec kalsakta işimizi yapmasını biliriz....

NOT: Devlet mühendislik fakültelerine meslek liselerinden mezun olan öğrenciler yerine düz liselerden mezun olan öğrenci alırsa canım Memlektimin halide bu olur...

Kesinlikle katılıorum arkadaşım!!!!
teknik resimi başaramıyosan konstrüksiyonu(tasarı geometriyi)de başaramıyosundur:saskin

işin biraz zor...

sana katılıyorum biz bosu bosuna kazanmadk muh fakultelerinini
ayrıca siz myo lar çizmek zorundasınız ve teknisyen-tekniker-işci elemanı olarak rutbelendiiniz için bizim alt kadememizde işe giriosunuz.
tamam iş paylaşımı olarak hepberaber birbirimizden yararlanacaız ama biizmde bazı şeyleri profesyone oalrak bilebileceimizden ve klasımız olduundan haberdar olunda konusun.Bende teknik lise okumasını bilrdim ama bu ulkede ilalaki üni egitimi lazım ve siz daha onceden ogreniosnz biz sonradan ama sunuda bilin biz gec kalsakta işimizi yapmasını biliriz....

Arkadaşım biz myo lar sizin aldığınız dersleriniz aynısını alıyoruz ve ben lisedede bu bölümü okudum...aramızda ewet bi fark var siz geçte olsa yaparsınız ama biz bilgi ve tecrübemizle asla geç iş yapmayız gerekeni grektiği zman yaparız!!!!l

Bende şuan son ismiyle bilgisayar destekli makina ressamlığı lise 4 öğrencisiyim.Şuan işyerinde staj görüyorum.Şuan işyeri kimlğimizde tasarım sorumlusu olrak geçiyor.Ama başımızda bir tasarım müdürü var o mühendis.
Hep diyosunuz ya mühendisler myo lardan üstün die bikaç örnek vereyim.
Eğer meslek liseliler düşük olsaydı çizimler üstünde değişikliklik yaptırmazları bile.
Ben sadece lisede 2yıl çizim dersi gördüm hele lise 3de 15saat teknik resim 6saat bilgisayar destekli çizim dersimiz vardı.Eğer başarılı ve istekliysen bu bize meslek lisesinde yeter.2sene erken giriyoruz bu meslek hayatına buda kocaman bi artı puan demektir.Myo okuyup bi işyerinde 3-4yıl çalıştıkdan snra hertürlü işini götürürsün.

arkadaşlar, bende bu teknik resim derslerini verdim ve bizde pamukkale universitesinin kitabını takıp etmıştık. ama şimdi yine bi teknik resim kitabı lazım, ancak e-kitap... veya toleranslarla ilgili dokumanlar varsa lutfen lınk yollayın. ve varsa e-kıtap onunda lınkını yollarsanız sevinirim...

EML ve Yüksek okulu küçümseye arkadaşlar ilk önce bu yazanları okuyun lütfen

1)Günümüzdeki sektörün CAD-CAM-MAKİNE ve MÜHENDİSLİK olsun yetişmiş eleman bulmak zor. Bunu neden yetersiz eğitim EML-MYO ve Üniversitelerde (MÜHENDİSLİK) olsun yeteri derece eğitim kalitesi düşük. Düşük olmasını en büyük sebepleri yeteri ekipman olmadığında yada çok eski olması.

2) Üniversite veya Sanayi işbirliği sıfır bence her nedense her zaman üniversite & sanayi işbirliği yapılacak yakında başlayacak diyorlar. Ama ben yıllardır bir icraat görmedim. Sanayinde okumuş ve alttan yetişmiş usta insanlar arasında her zaman bir soğuk savaş var. Bunu bittirmek lazım ki en önemli konu bu aslında. Bilgi paylaştıkça çoğalan bir şey. Stajyerlik konusunda konuşmak gerekirse stajyer öğrencileri bir ortacı, temizlik, çay getir-götür elemanı ayak işeri, fotokopici gib ayak işlerinde kullanan firmalar bu piyasa da oldukça sizce ülke olarak bir yerler gelmek mümkünümüdür sizce.(MÜHENDİSLİK EML MYO öğrencileri)
3) Ar-ge konusu çok zayıf ve yetersiz kalıyoruz. Daha çok AR-GE yapmak lazım, şimdi diyeceksiniz ki AR-GE yapmak o kadar kolay değil çok para artı zaman gerekiyor diyeceksiniz. Bir şeyler kazanmak için bir takım fedakarlıklar olacak ki gelecek için umut olsun. Devlet de bu konu da özel sektör ve Üniversite (gerekirse EML, MYO) AR-GE için daha kaynak vermeli. Devlet de bu konu da çok çok yetersiz kalmakta.

Aslında daha çok şey var ama
NOT
Herkes ortaklaş bir iş yaparsa herşey daha güzel olur
Acaba kaç kişi CNC geçmiş biliyor adamlar kaç yılldır kullanmakta CNC tezgahlarını ben söyleyim 50 yılldır.Peki biz ne kadardır kullanmaktayız bu CNC tezgahlarını 1995'den beri yani söze gerek var mı? Bizim alacağımız yol çok bu yüzünde hiç bir zaman düz ve meslek lisesi ayrımı yapmadan birlikte çalışarak bu ülkeyi daha iyi ve ileri taşımak bizim görevimiz değil mi?

meslek lisesinde okuyanlar önce toplama çıkarmayı öğrensinler ondan sonra müh fakültesi hayali...

Eh ben meslek lisesi mezunuyum , 1992 yılında dokuz eylül inşaat müh girdim beğenmedim iki kere puanım kesilmesine rağmen makina muh girdim nolacak şimdi

Ben de teknik lise çıkışlı (CNC bölümü) makina mühendisliği öğrencisiyim. Çevremde senin sorunlarını yaşayan çok kişi gördüm ve yardım ettim. Kitaptı AutoCAD'ti hiç uğraşma. Dersi geçip akıl öğreten çok olur. Ama sorununu nadiren anlayan çıkar. Senin eksikliğin erken yaşta geliştirilmiş olması gereken üç boyutlu düşünce yeteneğinin oluşmaması. Kafanda nesneleri çevirip önüne arkasına sağına soluna bakamıyorsun. Bu saatten sonra tutunabileceğin tek dal "SolidWorks" tür. Programı ve görsel eğitim videolarını temin et, tam anlamıyla kullanmasını öğren ve teknik resimde karşına gelen 3 boyutlu nesneleri programda oluştur. Sonra da oluşturduğun nesneyi çevir çevirebildiğin kadar, bir ordan bak bir burdan bak. Zamanla programa ihtiyaç duymadan zihninde nesneleri çevirebildiğini farkedeceksin. Zaten SolidWorks veya muadili bir programı yalayıp yutmuş olman gerekiyor bu mesleği yapacaksan eğer. Hem bu vesile ile artı olarak bir de program öğrenmiş olursun.

Sana en büyük tavsiyem aklına mukayyet ol :) Unutmaman gereken bir şey var. Bu konu senin yaşını göz önüne alırsak yetenek işidir. Geçenler bu konuda yetenekli olduğu için veya daha önceden bu yetenek kazandırıldığı için geçti. Bi yerde zeka işi demek geliyor içimden ama kırılırsın diye diyemiyorum. İnsan beyninin her daim geliştirilebilir bir mucize olduğunu unutma...

Azimli sıçan betonu deler arkadaşım :)

kopya ile kendini kandırırsın oda bir yere kadar

ya hocam meslek lisesinden çıkıpta mühendislik okuyan 2 tane adam tanıyorum biri 6 senedir ingiltere de bp nin petrol hatlarını projelendiriyodu diğeri 4 senedir boshtaydı şimdi almanyaya gitmiş ama adamlar meslek lisesinden her zaman tiksinmişlerdir. şunu kabul etmek lazım düz liseden gelen adamlar mühendis oluyo bunu artık kabullenin ve hazmedin. bu insanlar meslek lisesinde okuyan çocuklardan daha akıllı değil ama daha çalışkan ve mühendislik eğitimi sayesinde daha kolay anlamayı ve yorum yapmayı öğreniyorlar 4 senedir sektördeyim düz lise çıkışlı bir makine mühendisiyim ama hiç bir zaman makinanın altına girmekten çekinmedim sizin lisede yaptıklarınızı düz lise çıkışlı adamlar üniversiteden sonra fabrika ve atölyelerde görüyorlar ama daha kolay ve çabuk öğreniyorlar İŞTE BU YÜZDEN TEKNİK RESSAMLARIN ÇİZDİĞİ RESİMLERE BU ADAMLAR 'HİÇBİR ŞEYDEN ANLAMASALAR DA' İMZA ATMADAN RESSAMIN ÇİZDİĞİ GEÇERLİ OLMUYO haznedin artık bi takım şeyleri lütfen ya

doğan bu arada gördüğün herşeyi önüne koyup çizeceksin kül tablası cep telefonu bardak ne bulursan ondan sonra kafanda bişeyleri canlandırabildiğini göreceksin bu yüzden bu işin tek yolu çok fazla çalışmak ve çizim yapmak

kolay gelsin

tamamem katılıyorum , arkadaşlar sonuçta hepimiz insan evladıyız aynı zeka var çoğumuzda, ama biri düz liseye giderde diğeri meslek okurda vay ben ondan üst olmalıyım iş biliyorum diyebilme hakkına sahip oluyosa ben bu mühendisliği 4. sınıfta iken bırakıyım, biz buralara gelebilmek için zamanında öss için az kafa patlatmadık siz sınavsız geçiş yaparken , sözün kısası biz çözüm yolu bulmayı araştırma yapmayı pratik zekayı alıyoruz okulda üzerine zamanla partikte binince gerisini zaten biliyosunuz...

kimseye sataşmak yada cevap vermek amaclı yazmadım bunları sadece fikrimi belirttim...

kardeşim sende öncelikle bu mesleği sev ve yapabileceğine inan , sonrasında en basit resimlerden al kafanda canlandır tekrar çiz onları

konu arkadaşın sorusundan bayaa bi kaymış.ama benden ufak bir tavsiye.asla ve asla gönyelerle idare etmeye çalışma T cetveli kullan yoksa 10 dk da çizeceğin resim için 1 saat ayırmak zorunda kalırsın

bence meslek lisesinde okuyanlara hakareat etme lüksün yok
bende meslek lisesi mezunuyum
toplama çıkarmayı belki senin kadar iyi bilmiyor olabilirim fakat
solidworks
catia
autocad
mastercam
web tasarımı konularında çok iyiyim
yani herkezin bilgisi kendine sana resim dersinde başarılar

yaşasın düz liseden çıkan mak müs adayı m 10 vidanın adımını bilmeyenden mak müh olacak

tek res anlamayan adamdan mak müh olacak vay bu memleketin haline !!!!!!!!

sözüm sana değil arkadaşım

bu olay kitapla felan ögrenemezsin bilen birilerinden destek alman gerek

yani bol çizim yapmayla olacak bir durum söz konusu değil kısacası olay okumakla değil

dogru pratik yapmakla olur sen istediğin kadar çizim yap yanlış olduktan sonra

maşallah akıl verende çok olmuş solid felan zırvalamışlar sen bakma yönünü eksenlerini bilmedikten sonra parçaya

anca 2 d kare veya dikdörtgen çizersin 3d bir yana (teknik resim bilgin olmadıktan sonra solid felan kullanamazsın

acaba kendileri 3d helis dişli çark çizebilecekmi sana bu akılı veren

Geri