EML ve Yüksek okulu küçümseye arkadaşlar ilk önce bu yazanları okuyun lütfen
1)Günümüzdeki sektörün CAD-CAM-MAKİNE ve MÜHENDİSLİK olsun yetişmiş eleman bulmak zor. Bunu neden yetersiz eğitim EML-MYO ve Üniversitelerde (MÜHENDİSLİK) olsun yeteri derece eğitim kalitesi düşük. Düşük olmasını en büyük sebepleri yeteri ekipman olmadığında yada çok eski olması.
2) Üniversite veya Sanayi işbirliği sıfır bence her nedense her zaman üniversite & sanayi işbirliği yapılacak yakında başlayacak diyorlar. Ama ben yıllardır bir icraat görmedim. Sanayinde okumuş ve alttan yetişmiş usta insanlar arasında her zaman bir soğuk savaş var. Bunu bittirmek lazım ki en önemli konu bu aslında. Bilgi paylaştıkça çoğalan bir şey. Stajyerlik konusunda konuşmak gerekirse stajyer öğrencileri bir ortacı, temizlik, çay getir-götür elemanı ayak işeri, fotokopici gib ayak işlerinde kullanan firmalar bu piyasa da oldukça sizce ülke olarak bir yerler gelmek mümkünümüdür sizce.(MÜHENDİSLİK EML MYO öğrencileri)
3) Ar-ge konusu çok zayıf ve yetersiz kalıyoruz. Daha çok AR-GE yapmak lazım, şimdi diyeceksiniz ki AR-GE yapmak o kadar kolay değil çok para artı zaman gerekiyor diyeceksiniz. Bir şeyler kazanmak için bir takım fedakarlıklar olacak ki gelecek için umut olsun. Devlet de bu konu da özel sektör ve Üniversite (gerekirse EML, MYO) AR-GE için daha kaynak vermeli. Devlet de bu konu da çok çok yetersiz kalmakta.
Aslında daha çok şey var ama
NOT
Herkes ortaklaş bir iş yaparsa herşey daha güzel olur
Acaba kaç kişi CNC geçmiş biliyor adamlar kaç yılldır kullanmakta CNC tezgahlarını ben söyleyim 50 yılldır.Peki biz ne kadardır kullanmaktayız bu CNC tezgahlarını 1995'den beri yani söze gerek var mı? Bizim alacağımız yol çok bu yüzünde hiç bir zaman düz ve meslek lisesi ayrımı yapmadan birlikte çalışarak bu ülkeyi daha iyi ve ileri taşımak bizim görevimiz değil mi?