teknik resim hakkında...

dogan19213

New member
Reaction score
0
ya ark lar ben mak. mühendisliği bölümünde okuyorum ve maalesef teknik resimden doru düzgün anlamıyorum. dier bütün dersleri geçtim ama teknik resim kaldı. üç boyutlu düşünme ve hayal etme, kafanda canlandırma mevzularında çok yetersizim ve bu konularda kendimi geliştirmek için sizce hangi kaynaktan çalışmalıyım nasıl çalışmalıyım ne yapmalıyım teknik resim öğren mek için.bölümüm itibariyle en önemli dersim ve ben anlamıyorum yaaa :(:(:(:( tavsiyelerinizi bekliyorum:( lütfen yardım edin.
teşekkürler..

Kardeş öncelikle eline teknik resim anlatan bir kitap alacaksın...
Bunu bir güzel öğreneceksin yani teknik resim kurallarını
Daha sonra bu öğrendiklerini pratiğe geçirip kağıt üzerinde çizeceksin...
Bol bol çizeceksin...
Eğer varsa autocad oun üzerinde de çizimler yaparak kendini geliştirebilirsin...

NOT: Devlet mühendislik fakültelerine meslek liselerinden mezun olan öğrenciler yerine düz liselerden mezun olan öğrenci alırsa canım Memlektimin halide bu olur...

ben bir teknik ressam olarak sana tavsiye edebileceğim tek şey kitap olarak koparal yayınları adı da üstünde olduğu gibi tek tek kağıtları kitaptan kopara bilir ve kendin çizmen için ödebv niteliğinde kağıtlarda çalışabilirsin ben bu dersi ve işi burdan başlayarak kaptıp.sana başarılar ama kolay gelsin bu iş için hayal gücünü iyi kullanman lazım.

muhakkak ki daha iyileride vardır ama benim tavsiyem pamukkale üniversitesi öğretim üyelerinin üç kitaplık bir yayını var fiyat olarak ta uygun yanlış hatırlamıyorsam 10- 12 ytl yeni başlaıyanlara uygun.takdir senin yardımcı olması dileğiyle

Dostum al eline herhangi bir cisim ve bu cisim diger taraflardan nasıl gozukebilir diye hayal et sonrada kontrol et. ilk başta o cisimleri bi kafanda dondur 3 boyutlu olarak sonra gerçekte bak. önce basit parçalardan başla... eger olmuosa olmuyodur bunun nerde okudugunla alakası yok düşünme tekniginle alakası var. Bu ogrenilmez cocukluktan gelişir... Eger yok bende bu yetenek diyecek kadar calıştıysan sınavda kopya cek :D bunun başka yolu yok ....

medalt47' Alıntı:
NOT: Devlet mühendislik fakültelerine meslek liselerinden mezun olan öğrenciler yerine düz liselerden mezun olan öğrenci alırsa canım Memlektimin halide bu olur...

meslek lisesinde okuyanlar önce toplama çıkarmayı öğrensinler ondan sonra müh fakültesi hayali...

herkese selam, arkadaşlar teknik çizimle ilgili programlara ve solid ,catia auto cad ansys ile ilgili dökümanlara

http://www.autocadokulu.com/portal/index.php (auto cad ile ilgili herşey)
http://mecadserv1.technion.ac.il/public_html/LabCourses/SolidWorks/material.htm#Projects (solid eğitim videoları)
adreslerinden ulaşabilirsiniz

teknik liselerin halini görüyoruz bunu yazan arkadaş ya makina mühendisi değil
yada ne yazdığını bilmiyor.makina mühendisi hesaplarla uğraşır teknik lisedekilerinin çoğunun bırakın çok katlı integralleri .difreansiyel denklemleri yada yüksek matematiği.4 işlemden haberi bile yok.

ya zaten tek bu dersin kaldıysa kafana takma biraz anime çizgi filmLer seyret 3 boyutlu düşünme ve çizimsel yeteneğini geliştirebilirsin bu özellik zaten çizgi filmLerden bulaşır insanlara doğuştan verilen bişHi değildir al bak sana yardım eder bu Final_Fantasy

whiskey' Alıntı:
meslek lisesinde okuyanlar önce toplama çıkarmayı öğrensinler ondan sonra müh fakültesi hayali...
yanlış anlamdıysam meslek lisesine dair bir küçümseme var bu ithamda.
bak güzel kardeşim ben meslek lisesi mezunuyum artı yüksekokul bitirdim makina ressamıyım çalıştığım firmada makina müjhendisi var sözde yaptığım resimden anlamıyor bile bu 1.senin difransiyel hesaplaması dediğini ben 4 yıllık üniversiteye gitmeden öğrendim bu 2. ve de maalesef ben yüksekokul tahsillisi olarak adam benim alt kadememde buda 3.
anlamkta zorlanıcağınızı sanmyorum iş okul işi değil iş yetenek kabiliyet tecrübe işi sizin difransiyel hesabı integral hesabını ben lisede öğretmenlerimden öğrenmiştim şu anda makina mühendisinden üstündeyim proje çizimlerini ben yapıyorum sadece makina mühendisi imzasını atıyor oda umrumda değil bana sormadan tek bir deliğe klavuz salınmıyor nerde kaldı makina mühendisliği
çalıştığım sektör makina imalatı tür olarak genelde tekstil makinaları bilen bilir.

ya hocam meslek lisesinden çıkıpta mühendislik okuyan 2 tane adam tanıyorum biri 6 senedir ingiltere de bp nin petrol hatlarını projelendiriyodu diğeri 4 senedir boshtaydı şimdi almanyaya gitmiş ama adamlar meslek lisesinden her zaman tiksinmişlerdir. şunu kabul etmek lazım düz liseden gelen adamlar mühendis oluyo bunu artık kabullenin ve hazmedin. bu insanlar meslek lisesinde okuyan çocuklardan daha akıllı değil ama daha çalışkan ve mühendislik eğitimi sayesinde daha kolay anlamayı ve yorum yapmayı öğreniyorlar 4 senedir sektördeyim düz lise çıkışlı bir makine mühendisiyim ama hiç bir zaman makinanın altına girmekten çekinmedim sizin lisede yaptıklarınızı düz lise çıkışlı adamlar üniversiteden sonra fabrika ve atölyelerde görüyorlar ama daha kolay ve çabuk öğreniyorlar İŞTE BU YÜZDEN TEKNİK RESSAMLARIN ÇİZDİĞİ RESİMLERE BU ADAMLAR 'HİÇBİR ŞEYDEN ANLAMASALAR DA' İMZA ATMADAN RESSAMIN ÇİZDİĞİ GEÇERLİ OLMUYO haznedin artık bi takım şeyleri lütfen ya

doğan bu arada gördüğün herşeyi önüne koyup çizeceksin kül tablası cep telefonu bardak ne bulursan ondan sonra kafanda bişeyleri canlandırabildiğini göreceksin bu yüzden bu işin tek yolu çok fazla çalışmak ve çizim yapmak

kolay gelsin

benim yorumum su: kimseyi sinirlandirmamak..kimin neye yetenegi varsa ona yonelebilmesini saglayan bir sistem.. insanlarin 13-14 yasinda verdikleri kararlar ne kadar saglikli ? kimi muhendislik agirlikli okur ama kabiliyeti yoktur..kimi okuyamaz ama kabiliyeti vardir.. bence egitim de serpest piyasa ekonomisine gecilmeli..yani kabiliyetli zeki arkadaslarimizin onunu kendi kendimize kurdugumuz engellerle tikamamaliyiz..bundan su anlam da cikmasin. her meslek lisesindeki arkadas kabiliyetli oldugu vs..ama bence sartlar esit olmali.. ben boyle dusunuyorum..

evet meslek lisesinden de yetenekli ve akıllı insanlar olabilir ama bu durum binde bir yani.Ben bir makina mühendisi olarak meslek lisesindeki birinin 10 yılda anlayacağını ben bir ayda anlar ikinci ay geliştirir üçüncü ay imalatına geçerim.Bence yapılması gereken meslek liselerine girişi üni sınavı gibi yapıp zorlaştıracaksın sonra üniversitede aynı bölüme girerken tekrar bi mesleki sınav yapıp ne kadar öğrendiğini ölçüp yeterliyse alacaksın

neyin tartışmasını yapıosunuz yaa meslek liselerinden gelen arkadaşlar önce hakkaten toplama çıkarma öörensin.. pratik dışında her konuda yetersiz ve beceriksizlerr.. ülkemizin şuan ki mühendislik alanlarındaki, araştırmalarındaki geri kalmışlığının faturasını yalnız ve yalnızca mühendislere kesmeyelim lütfen!!...

bunLar Çok Basit :)

Görünüş Çıkarma AsLında Göründüğü Gibi Zor DeğiL

Örneğin ; Karşında Ne Varsa Bir Kibrit Kutusumu

YapabiLdiğin kadarını Çiz Boş bir sayfaya

ama önce en basit şeyleri çiz

ne görüyorsan cep telefonumu ? kaLemLik mi ? KoLon Mu akLına ne geLiyorsa

Ne görüyorsan Çizmeye çaLış eğer öğretmenine soru sorma imkanında varsa

sormaktan asLa çekinme =) boL boL kitaptaki örnekLere bak :)

ya asLında sadece düşünsen biLe yapabiLirsin :aşk zorLa accık Kendini

mutLaka yaparsın canım benim =)

Moku$La' Alıntı:
bunLar Çok Basit :)

Görünüş Çıkarma AsLında Göründüğü Gibi Zor DeğiL

Örneğin ; Karşında Ne Varsa Bir Kibrit Kutusumu

YapabiLdiğin kadarını Çiz Boş bir sayfaya

ama önce en basit şeyleri çiz

ne görüyorsan cep telefonumu ? kaLemLik mi ? KoLon Mu akLına ne geLiyorsa

Ne görüyorsan Çizmeye çaLış eğer öğretmenine soru sorma imkanında varsa

sormaktan asLa çekinme =) boL boL kitaptaki örnekLere bak :)

ya asLında sadece düşünsen biLe yapabiLirsin :aşk zorLa accık Kendini

mutLaka yaparsın canım benim =)

hayıdır... mühendislik mi okuyosun?

vay tartısma cıkmıs :)
benimde var meslek liseli arkadaslarım dikey gecişle gelmişler
adamlar bırak diffirensiyeli calculus alıyo :) bizim güle oynaya verdigimiz derslere aglıyolar nasıl vecez diye :)
ama lablarda cok basarılılar ;)
paratikte iyi teoride sıfır...
neyse konuyu dagıtmıyım bende
doğan arkadasım ben elektrik elektronik okuyorum pek anlamam çizim filan ben çizeceksem proteus kullanıyorum :) ama mantıken al eline faber castel 2B bi de kağıt, önüne geleni çiz çiz dur :)

4 yıldır mühendislerle ugraştığını söyleyen sayın teknisyen kardeş neden bu kadar
gocundunuz yahu toplama çıkarma bilmemeniz sizin değil eğitim sistemindeki bir
problemdir.Pratik konularda liseden beri sürekli öğrendiğiniz şeyleri ezber ve el alışkanlığı haline getirerek çok iyi yapabiliyorsunuz buna kimsenin lafı yok
ancak ilk defa karşılaştığınız bir problemde bocalıyorsunuz bu yüzden yeni mezun bir mühendis piyasada 3-4 sene piştikten sonra aradaki fark hızla açılıyor ve muhendisler ya yönetim kademesine geliyor yada firmada sözü geçen ağır abilerden oluyor 1/1000 lik bir şans oranıyla bu şans teknisyenlerede gülebiliyor tabi.
Yahu bu şekilde yarışa çalışırken hiç mi düşünmüyorsunuz biz hiçbir emek vermeden üniversitede okuyoruz devletin sunduğu imkan sayesinde bu adamlar össde 90sayısalda 80 85 tane yaptılar e bi fark olmalıki diyebilmek sizin için neden bu kadar zor?
niyetim kimseyi kırmak değil birbirimizi kırmadan herkes kendi görevini yaparak yardımlaşarak ülkemizi kalkındırmak olmalı hedefimiz.Bırakalım mühendisler birşeyden anlamaz geyiklerini gerçekçi olalım lütfen.
İyi çalışmalar.

beyler hayal dünyasında yaşamayın ben tekstil makinası üreten firmanın arge başkanıyım lise çıkışlıyım meslek lisesi burada benim okul kıdemim tekniker 2yıllık makina tasarımı bölümü mezunuyum.mühendis değilim ama arge başkanıyım altımda mühendis var olay okulla alakası yok.zeka varsa yaparsın.4 yıllık müh. okuyan 3-4 yılda pişer diye bir şey yok buradaki çoğu mühendis kulağını tersten tutmakta ısrarcı kimse kimseyi küçümsemesin yarışmak güzeldir önemli olan ülkene katkın.bu ülkenin teknik elemana teknisyene teknikere mühendise çok ihtiyacı var bırakın kim iyi kim kötü mevkiiler ve icraatlar konuşsun.herkeze kolay gelsin.
teknik resimi algılaman içinde kibrit kutusunu kül tablasını al çiz yapamazsın bakar durursun anlayamazsın.senin teknik resim kurallarını bilmeden çizmen imkansız bunun içinde araştırıcan en iyi kitap hangisi ben mustafa bağcı nın kitabı ile başladım gayet iyi açık anlatım tercih senin.

Geri