Bazıları AKP' yi analarından, babalarından çok savunuyorlar. Maşallah laf da söyletmiyorlar. Keşke Akp' yi savunacağınıza bu ülkeyi savunsaydınız da yeni doğan bir bebek dahi onca borçla dünyaya gelmeseydi. Amerikan askerlerince mehmedimizin başına çuval geçirildiğinde sesiniz çıksaydı. Buna da sesiniz çıkmadı. Gözleriniz oy pusulasında ampulü aradı.
Özelleştirilmiş bir kurumda çalışan birisi olarak paylaşmak istediklerim var.
Birileri gibi ezberlediğim cümleleri yazmayacağım buraya. Zira bazılarına özelleştirme öyle bir ezberletilmiş ki, özelleşen kurumları devletin sırtında yük olarak görüyorlar.
Aklı fazla gelen bu insanlara sormak lazım...
madem bu kurumlar devletin sırtında kamburda neden onlarca şirket aç kurt gibi bu bu şirketlere saldırıyorlar. Bu yükü sırtlamaya çokmu meraklılar. Yoksa benim hükümetimden, sizin AKP nizden daha mı akıllılar bu firmalar.
Önce tüpraştan, telekomdan başladılar. Bu arada bazı limanları elden çıkartıp sonra da Tedaşa geçtiler. Tekeli sattılar, şeker fabrikalarını peşkeş çekip, üretim santrallerini de birilerine hediye ettiler.
Söyleyin bakalım AKP yandaşları şimdi sırada ne kaldı ?
Peki satılan bu kurumlar devletin sırtında kamburmydular?
Bu soruya da bildiğim bir kurumdan örnek vereyim. Devletin kamburu olan doğu bölgesindeki dağıtım firmalarını değil, öncelikle kayıp ve kaçağı en az olan yerleri sattılar. Bunun isbatına google dan bile ulaşırsınız. Örneğin mardin ve batmanın kayıp kaçağına bakın bakalım yüzde kaçlardalar. madem ki kamburdan bahsediyoruz. Buraları neden satmıyorlar.
Çalıştığımız kurum satılmamış mevcut haliyle üç kuruşa peşkeş çekilmiştir. Biz kurum personeli olarak 2009 yılında çalıştığımız kurumda Türkiye genelinde yılın ekibi olarak seçildik. Ve takdirname ile ödüllendirildik.
Bu ödülü neden verdiklerine gelince bizler malasef 2013 hedeflerini 2008 yılında gerçekleştirdik. Malasef diyorum çünkü kurumumuzu satın alan şahıslar yaptıkları toplantıda kendilerinin bizlerin çalışkanlığı sayesinde bu kurumu almaya karar verdiklerini söylediler.
Yani bizlerin devletin sırtında kambur olmadığımızı onlar da itiraf ettiler.
Sonrasında neler oldu neler...
Yanyana çalıştığımız bir çok insanı işten attılar. İnsanların yıllarca çalışmış olduğu hizmetini değil, mescitte namaz için geçirdiği zamanı bahane ettiler.
AKP diyorki, özelleştirilmiş kurumlardaki çalışanları mağdur etmiyor, onları 4C kapsamında istihdam ediyoruz.
Bu da sadece göz boyamadır. 4C'nin kendisi başlı başına bir mağduriyettir. Altıyüz elli lira maaş alacak, on ay çalışacak, iki ayda ücretsiz izinli olacaksın.
Tekel işçilerini sonuna kadar destekliyorum bu yüzden.
Bu arada bir bilgi daha vereyim size. AKP tes-iş sendikasında kurulmuştur. Ve tes-iş'in o zamanki başkanı halen hem tes-iş'in başkanlığını hemde türk-iş'in başkanlığını yapmaktadır.
Bu yüzden sendikalardan hiçbir şey beklemeyin artık.