Tekel’i satarken soyduranlar şimdi işçisini polise dövdürüyor!

MG_eVİL

New member
Reaction score
0
Sevsenizde sevmesenizde sonuna kadar Atatürk ve fi
Okumuş muydunuz? Dün yazmaya başlamıştım. Bugün devam ediyorum. Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu’nun “temiz süt emmiş, yüksek vicdanlı müfettişinin” binbir emekle, hak gözetir sağlam bir dikkatle hazırladığı “Hizmete Özel” raporundan aktarıyorum.

Herkes anlasın istiyorum.

Özetleyerek.

Netleştirerek.

Basitleştirerek yazıyorum.

Tekel’i satarken soydurdular, şimdi Ankara’ya kadar gelip, “Biz çalışmak istiyoruz, fabrikalarımızda emeğimizle insanca var olmak istiyoruz” diye gösteri yaparak kendilerini demokratik olarak ifade eden işçileri polise dövdürüyorlar.

Biber gazı sıkıyorlar.

Su fışkırtıyorlar.

Bu vicdansızlıktır.

İnsanın eli kırılır.

Denetleme Kurulu’nun “Hizmete Özel” raporundan özet bilgi: Tekel’in içki bölümündeki 17 fabrikanın özelleştirme ihalesi, 292 milyon dolarla en yüksek fiyatı veren LİMAK-NUROL-ÖZALTIN ortaklığında kaldı.

Fabrikalar yenilenmişti.

İleri teknolojiye geçmişti.

Sadece Bilecik’teki rakı fabrikası 100 milyon dolar ediyordu ve Avrupa’nın teknolojisi en yeni işletmesi olduğu biliniyordu. Bilecik dahil 17 fabrikanın yanı sıra kuru üzüm, suma (üzüm alkolü) şişe, etiket, anason stokları da 141 milyon YTL (100 milyon dolardan fazla) tutuyordu. Yine ayrıca Tekel’in Türkiye’de 81 ilindeki başmüdürlüklerinin depolarındaki 30-35 milyon dolarlık içki stoku da bulunuyordu. Yine ayrıca Tekel’in içki bölümünü de satma kararı alan iktidar (Özelleştirme İdaresi ve Maliye Bakanlığı) bu fabrikalarda çalışan işçinin kıdem tazminatlarını da ödedi, sıfırladı.

Ballı börek pişirdi

Alan kazansın yaptı.

Tekel’in yenilenmiş 17 fabrikası, kıdem tazminatları sıfırlanmış, yetişmiş, çok kalifiye işçileri, 100 milyon dolarlık hammadde stoku, 30 milyon dolarlık içki stoku, toplam 292 milyon dolara satılmıştı. Satın alanlar, bir kaç ay sonra onu Amerikan firmasına 950 milyon dolara sattı.

Devlet’ten 292’ye alış.

950’ye Amerikalıya satış.

Aradaki fark korkunçtu.

İktidar bunu ikram etmişti.

İktidarda AKP vardı.

Başbakan Tayyip Erdoğan’dı. Başbakan Tayyip Erdoğan döneminde 2008 yılında da Tekel’in 6 sigara fabrikası (Samsun, Tokat, Malatya, Adana, Maltepe, Bitlis) başka bir İngiliz-Amerikan Şirketi BAT’a 1 milyar 720 milyon dolara satıldı. Temiz süt emmiş denetleme kurulu müfettişinin hazırladığı “Hizmete Özel” raporda sigara fabrikalarının satışı da şöyle anlatılıyor.

Özetliyorum:

Tekel’in sadece 2 sigara fabrikasının (Tokat ve Ballıca) 3 yılda yapacağı kâra denk düşen bir para karşılığı 6 şehirdeki fabrika satıldı. Bu fabrikaların arsaları Tokat’ta şehrin merkezinde, Adana’da şehrin en kıymetli yerinde, Malatya’da kentin merkezinde, Samsun’da denizin kıyısında çok değerli ve Tekel’i alan yabancı şirketin yarın bunların üzerine konut yapılmak üzere en az 2-3 milyar dolara satacağı mülkler.... Buna ilaveten ayrıca satılmayan ve Tekel’in elinde kalan Yaprak Tütün İşleme Fabrikalarındaki tütünler içinden en kaliteli olanlarından 25 milyon kiloyu seçtirdiler. Bu tütün çok değerli. 125 milyon dolar değerindeki tütünü de İngiliz-Amerikan şirketi BAT’a hediye olarak sundular.

Şimdi işçiyi dövdürüyorlar.

İşçilere; “Artık size Tekel fabrikalarında iş yok, gelin ayda 570 milyon liraya düzensiz, örgütsüz, güvencesiz, düşük ücretli (4-C statüsü) çalışın” diyorlar. İşçiler de biz eski maaşlarımızla çalışmak istiyoruz dedikleri için onlara; “Siz yan gelip yatmak istiyorsunuz” diye çamur atıyorlar.

..::NECATİ DOĞRU::..

o goruntuleri gordum pkklılara bole wurmuo polisler

o goruntuleri gordum pkklılara bole wurmuo polisler

F Tipi Polis'ten Ve Başındaki Şak Şakçıları Napcak... PKK'yı Dövüp Senin Kendi Emekçine İşçine Sadece Gaz Bombası Mı Atacak.. ???

Dalga Geçiyorsun... Vatan İhanetle Suçlanmış Bir Parti Kendi Vatandaşını Korur mu ???

AKP'ye Oy VerenLer.. Bu OyLar iLerde Size Tekme Tokat Biber Gazı Jop iLe Geri Dönecektir.. Siz BunLarı İktidarda Tutmaya Devam Edin..TekeL MekeL Bitince Sıra Sizin Oturdugunuz EvLere BiLe GeLebiLir.. ;)

MozoLe Miяach;4824142' Alıntı:
AKP'ye Oy VerenLer.. Bu OyLar iLerde Size Tekme Tokat Biber Gazı Jop iLe Geri Dönecektir.. Siz BunLarı İktidarda Tutmaya Devam Edin..TekeL MekeL Bitince Sıra Sizin Oturdugunuz EvLere BiLe GeLebiLir.. ;)

susma sustukça sıra sana gelecek

Orta direk diye bir şek kalmıyacak bu gidişle,
Eskiden zarar ediyor diye özelleştirmeler yapılıyordu,
Şimdi de heralde kardan zarar ediyorlar...
Güvencesiz Asgari ücretle çalışmaya zorlanıyor
insanlarımız.Yabancı yatırımcıların kapısına kul köle
yapılmaya çalışılıyor.

MozoLe Miяach;4824142' Alıntı:

cok sacma :) inandırıcılıgı yüksek cümleler kuralım lütfen ;)

parsel parsel satıyorlar memleketi
ve bu arada halk fakirleşirken bunlar nasılsa zengin oluyorlar
bir gün nasılsa hesabı sorulacak

Kangren Olan Yerler Kesilmeli Yoksa Bütün Vucud Heba Olur.
Devletin Malı Deniz Zamanları Geride Kaldı Sanırım,
Yaşasın Özelleştirme.

Kangren Olan Yerler Kesilmeli Yoksa Bütün Vucud Heba Olur.
Devletin Malı Deniz Zamanları Geride Kaldı Sanırım,
Yaşasın Özelleştirme.

Sana Kangıren Cevabı Vereyim... Konuyu Okumadığın Nasılda Belli...

Tekel’in yenilenmiş 17 fabrikası, kıdem tazminatları sıfırlanmış, yetişmiş, çok kalifiye işçileri, 100 milyon dolarlık hammadde stoku, 30 milyon dolarlık içki stoku, toplam 292 milyon dolara satılmıştı. Satın alanlar, bir kaç ay sonra onu Amerikan firmasına 950 milyon dolara sattı.

Alsana CEvap...

parsel parsel satıyorlar memleketi
ve bu arada halk fakirleşirken bunlar nasılsa zengin oluyorlar
bir gün nasılsa hesabı sorulacak

Ya siz kafayımı yediniz beyler satmakmış bu ülkeyi Erdoğan satarsa ülke dünyayı Erdoğan'nın başına vurur.Şahsen bende kabul etmem.
Bak sen beni tanımazsın ama beni tanıyankardeşlerim bugüne kadar hiç yanılmadığımı bilirler.Hoş genelde bu durum onların hoşuna gitmiyor ama içimden geleni söylemek zorunda olurdum.Neyse aslında haria bir döneme gidiyoruz ama şimdilik biraz sancılı geçecek.Böyle kısa bir süre daha devam edecek.Sizide anlıyorum kendinizce milleti uyarıyorsunuz ama sadece gerilim ortamı yaratıyorsunuz.
Devletimiz biraz sıkıntıda biz neler gördük tarihimizi hatırla ülkeye zarar verenleri tak diye tahttan indirdik.Özal'ın yapamadığını şimdi Erdoğan yapıyor.
Sayın demiş kelle demiş bunlarla iş yürümez bende istesem öyle haberler bulurumki aklın şaşar.Ama kimseyi umutsuzluğa karanlığa sürüklemenin anlamı yok.Bunları bilelim sen bilinçli olmayacaksında kim olacak.Herşeyin hesabı sorulur hiç kuşkun olmasın.Erdoğan olmakta Baykal olmakta kolay değil onların işi bizden zor...

Ya siz kafayımı yediniz beyler satmakmış bu ülkeyi Erdoğan satarsa ülke dünyayı Erdoğan'nın başına vurur.Şahsen bende kabul etmem.
Bak sen beni tanımazsın ama beni tanıyankardeşlerim bugüne kadar hiç yanılmadığımı bilirler.Hoş genelde bu durum onların hoşuna gitmiyor ama içimden geleni söylemek zorunda olurdum.Neyse aslında haria bir döneme gidiyoruz ama şimdilik biraz sancılı geçecek.Böyle kısa bir süre daha devam edecek.Sizide anlıyorum kendinizce milleti uyarıyorsunuz ama sadece gerilim ortamı yaratıyorsunuz.
Devletimiz biraz sıkıntıda biz neler gördük tarihimizi hatırla ülkeye zarar verenleri tak diye tahttan indirdik.Özal'ın yapamadığını şimdi Erdoğan yapıyor.
Sayın demiş kelle demiş bunlarla iş yürümez bende istesem öyle haberler bulurumki aklın şaşar.Ama kimseyi umutsuzluğa karanlığa sürüklemenin anlamı yok.Bunları bilelim sen bilinçli olmayacaksında kim olacak.Herşeyin hesabı sorulur hiç kuşkun olmasın.Erdoğan olmakta Baykal olmakta kolay değil onların işi bizden zor...

Burda devlet yönetiliyor öyle yanlışlar yapılır "aman geçmişte neler yapıldı neler" demekle olmaz bu işler eskiden yanlışlar yapıldı diye şimdikiler de yapabilir normaldir demeye getiriyorsun. "Onların işi kolay değilmiş de sancılı süreçlermiş de" Devlet yönetmek ileri görüşlülük ister akıl ister sağlam duruş ister. Senin yazdığın yazıdaki zihniyet Sarıkamış'daki Çanakkale'deki önünü görmeyen Enver Paşa ve etrafı zihniyetidir.

Sana Kangıren Cevabı Vereyim... Konuyu Okumadığın Nasılda Belli...

Alsana CEvap...

Kaç Paraya Satıldığı Önemli Değil Devletin Sırtındaki Kamburun Kalması Önemli Sanırım,
Devlet Zamanında Çalışmayan Yan Gelip Yatanlar,
Biliyorlar Ki Özelleştirme Olursa Yan Gelip Yatamayacaklar.

Buyur Sana Cevap...

Burda devlet yönetiliyor öyle yanlışlar yapılır "aman geçmişte neler yapıldı neler" demekle olmaz bu işler eskiden yanlışlar yapıldı diye şimdikiler de yapabilir normaldir demeye getiriyorsun. "Onların işi kolay değilmiş de sancılı süreçlermiş de" Devlet yönetmek ileri görüşlülük ister akıl ister sağlam duruş ister. Senin yazdığın yazıdaki zihniyet Sarıkamış'daki Çanakkale'deki önünü görmeyen Enver Paşa ve etrafı zihniyetidir.

Sadece şunu düşün bütün millet el ele devlete yardım ediyo.Sence böyle bir millete zulm edilirmi.Asr-ı Saadeti araştır.
Devlet tabiki sıkntıda artık ne diyim bunu bilmiyorsan sana ne söyleyebilirim.Muhtarından tut cumhurbaşkanına kadar bir sıkıntı var.Devleti dışardan pkk tehdit ederken içerden iddia edilen ergenekon.Tabiki devletime yardımcı olmak isterim başbakan yada cumhurbaşkanıyla ne alaka.30 yıl öncesini hatırla bir yetkiliyi şikayet etsen evinden barkından oluyordun.Şimdi öylemi.Şu yargıya bir yasa çıkarsa o zaman görürüm ben onları....

Kaç Paraya Satıldığı Önemli Değil Devletin Sırtındaki Kamburun Kalması Önemli Sanırım,
Devlet Zamanında Çalışmayan Yan Gelip Yatanlar,
Biliyorlar Ki Özelleştirme Olursa Yan Gelip Yatamayacaklar.

Buyur Sana Cevap...

calısma saatlerini azaltın saglık kosullarını iyilestirin diyen insanlar (işciler) mı yan gelip yatan ........

inadına demokrasi diyen iktidarın polisi otbüs araba yakanların ev taşlayanların karşışında kalkanlarının arkasında gizlenirken, halkına karşı ne kadarda cesur davranıyorlar.

samimiyetisz başlıklarda her zamanki gibi manüplasyon var işçisini dövdürmek demek tekel işçileri önce tespit edilir evleri çalıştıkları yerler basılır döv emriyle dövülür demek başlık bu anlamda işçiler kendini polise dövüdürüyor daha doğru başlık olur bide bunun millet vekili dövdürüyor versiyonu varki her işçi eyleminde arkadan CHP BAYRAKLARIYLA PROVAKATÖR MİLLETVEKİLLERİ VE DİĞERLERİ GELİYOR halk isyan ettikçe arkadan destek istiyorlar AKP YE MECLİSTE ÜLKEYİ KARIŞTIRIYOSUN DİYORLAR SONRA EYLEM MEYDANINDA POLİSLE ÇATIŞANLARA ARKADAN DESTEK VERİYOLAR PROVAKE EDİYORLAR... sol bunu hep yapıyor 82 den öncede isçileri çatışmaya sürükleyen hep sol grup ve partilerdi .... zorlama haber böye olur...

"Ben ülkemi adeta pazarlamakla mükellefim"

calısma saatlerini azaltın saglık kosullarını iyilestirin diyen insanlar (işciler) mı yan gelip yatan ........

birileri yan gelip yatmasa birileri içini boşaltıp kaçmasa devlet krumları zrar etmezdi herhalde. akpde daha önceki yönetimler gibi sömürmeye devam ederid boşaltır dururdu bir ülkede en yağlı kazanç olan mafianın ufacık rantı için birbirini katlettiği sektör olan içki ve sigara satışında tekel olduğun halde zarar ediyosan... bilkibu kurum boğazına kadar sömürülüyor demektir. satmayıp kendiside yemeğe devam etseydi tekel zarar etmeye devam etseydi hiç biriniz ama nie diye sormayacaktı?.... şimdi hiç olmassa karını başkası kazansada vergisini devlet yiyor... SÖMÜRÜLSE BAĞLAMAZ, BATSA BAĞLAMAZ KAR ETMESE BAĞLAMAZ EDERSE VERGİSİ DEVLETİN KASASINA GİRER ... bu iş çakma milleyçilikle olmaz ...

Geri