TBMM'de Masonik Simgeler

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

2lafuyv.jpg

TBMM'de masonik simgeler

Gazeteci Mustafa Yılmaz'a göre TBMM'de çok sayıda masonik simge var.

Dan Brown’ın, Washington’daki Kongre Binası’nda bulunan masonik sembolleri konu aldığı ‘Kayıp Sembol’ kitabı satış rekoruna giderken, Gazeteci Mustafa Yılmaz “Dul Kadının Oğulları” adlı kitabında, TBMM’de çok sayıda masonik işaretler bulunduğunu iddia etti

Gazeteci Mustafa Yılmaz, “Dul Kadının Oğulları-Tapınağın Türk Şövalyeleri” kitabında TBMM’yi yapan Avusturyalı mimar Clemens Holzmeister ile dönemin Meclis Başkanı Abdülhalik Renda’nın mason olduğunu ve “Meclis binasına çok sayıda masonik sembol yerleştirildiğini öne sürdü.

Gazete Habertürk'te yer alan habere göre Masonların, ilk mason üstadı olarak bilinen Hiram Usta’ya saygının bir gereği olarak yaptıkları her esere mutlaka masonik semboller yerleştirdiğini iddia eden Yılmaz, bunun gerekçesini, “Büyük Üstad Hiram’ın adını sonsuza kadar yaşatma yemini” ve “Masonik hakimiyetin güç göstergesi” olarak açıkladı.

Milli Gazete’de yazarlığın yanı sıra SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un danışmanlığını da yapan Yılmaz, TBMM’deki masonik işaretleri parlamento muhabiri olarak görev yaptığı dönemde fark ettiğini belirterek, “Dikkatimi çeken bu işaretlerin izini sürdüm. 10 yıllık bir çalışmanın sonunda böyle bir kitap ortaya çıktı” dedi

TÜM SEMBOLLER VAR

Kitaptaki iddiaya göre TBMM’nin zeminindeki mermerden yapılmış şekillerde “üçgen”, “üçgen içinde göz”, “piramit”, “Kutsal Kadeh” gibi sembollerden çok sayıda bulunuyor. Üçgen içinde üç nokta; en önemli masonik sembollerden sayılıyor. “M” harfi de yine en önemli masonik işaretlerden. TBMM’de kulis girişinde yer alan esrarengiz işaretler arasında yer alan “M” harfi masonların “kutsal kadın” kabul ettiği Magdalenalı Maria’yı simgeliyor. Zeminde yine masonların kutsal kabul ettiği kadeh ve Davut’un “D” harfi de “M”nin hemen yanında yer alıyor.

TBMM İNŞAATININ ÖYKÜSÜ

TBMM binası için açılan yarışmaya 14 proje katıldı. 28 Ocak 1938’de jüri birinciliğe değer üç proje seçti. Atatürk’ün de beğendiği Clemens Holzmeister’in projesinde karar kılındı. Binanın temeli 26 Ekim 1939’da dönemin Meclis Başkanı Abdülhalik Renda tarafından atıldı. Renda 1946’ya kadar görev yaparken inşaata 2. Dünya Savaşı sırasındaki parasal sıkıntılar nedeniyle aralıklarla devam edilebildi. Renda’dan sonra 1948’e kadar Kazım Karabekir ile Ali Fuat Cebesoy, 1950’ye kadar Şükrü Saracoğlu, 1960’a kadar da Refik Koraltan başkanlık yaptı. 1957’den sonra inşaatı hızlandırılan yeni Meclis Binası, 27 Mayıs ihtilalinden sonra hizmete açıldı.

Brown’ın aradığı kayıp semboller

Dan Brown’ın fırtınalar koparan son kitabı Kayıp Sembol’de ABD’nin başkenti Washington’daki Kongre Binası’ndaki masonik semboller işleniyor. Kitapta, Kongre binasının mimari yapısının masonik olduğu fikri işlenirken, “kutsal kadeh”, “üçgen üstünde göz” ve “M” harfi dikkat çeken semboller arasında yer alıyor. Kitapta, ayrıca “Hz. İsa’nın Son Akşam Yemeği” tablosunda Magdalenalı Maria’nın M harfi ile sembolize edildiği vurgulanıyor. Halen sırları tam olarak çözülemeyen bu resmi yapan ünlü ressam Leonardo Da Vinci’nin de bir mason olduğu

Not : Bende kendi gözlerimle kulis girişinde ki M ve D harflerini ve koridorlar da mermerden üçgen içinde üç nokta gördüm hatta M harifini hep Meclisin M sidir diye düşünmüşsem de D harfine bir anlam veremiyordum kısaca bir bilgi > ) Araştırılması gereken bir konu ?

Kaynak

10 yıllık bir çalışma.Önemli bir çalışma olsa gerek.Ve gerçek gibi geldi bana.

2lafuyv.jpg

Not : Bende kendi gözlerimle kulis girişinde ki M ve D harflerini ve koridorlar da mermerden üçgen içinde üç nokta gördüm hatta M harifini hep Meclisin M sidir diye düşünmüşsem de D harfine bir anlam veremiyordum kısaca bir bilgi > ) Araştırılması gereken bir konu ?

Kaynak

D harfi..

Mason Locası'ndaki ikinci Nur(!)Gönye

Bu esrarengiz şekiller arasında Masonların en tanınmış sembollerinden biri olan "Gönye"yi görmek mümkün. Türkiye Masonlarının yayın organı Tesviye'ye göre Gönye, "Kutsal kitaplardan sonra Locayı aydınlatan ikinci Büyük Nur'dur.

Tesviye'de Gönye'nin sembolik anlamı ise şu sözlerle ifade edilmektedir:

"Gönye'nin yatay ve dikey hatları, karşı düşünceleri birleştirir, hakikati arayan Masonun düşüncesinin temeli, kullandığı ifadeler, savlar fevkalâde düzenli olmalıdır; inşaatta kullanılan her cilâlı taşın tam yerine oturabilmesi için dik açılarının gönye ile kontrol edilmesi gerekir, inşaatta ahenk ancak böyle sağlanır. Dik açıları tutmayan taşlarla yapılan inşaat en ufak sarsıntıda yıkılır.

Gönye Üstadı Muhteremin bijusudur. Gönye yeryüzünü, dört yönü temsil eder, altın sikke, resim ve diğer sembollerle birlikte, büyük inşaatların temel taşlarının altına gönye konurdu."

Aynı kaynaktan öğrendiğimize göre 1507 yılında inşa edilen, İrlanda'daki Limerick köprüsünün temelinde bir Gönye bulunmuştu ve Gönye'nin yüzüne kazılan İngilizce metinde "Gönye'nin yardımıyla ölçülen dikey hat gibi, sevgi ve yardım ilkelerine uyarak yaşamaya gayret göstereceğim" yazısı yer alıyordu.

M HARFİ..

Ve Mecdelli Meryem'in Sembolü "M"

TBMM'deki esrarengiz işaretlerden biri de "M" şeklindeki semboldü. Bu esarengiz semboller arasında "üçgen" ve "kadeh" sembolünden sonra en fazla yer verilen sembol buydu.Resimde de görüleceği gibi, bir tarafından bakınca "W", diğer tarafından bakınca ise "M" görüntüsü veriyordu.

Peki bu esrarengiz harfin anlamı neydi? Neyi anlatmak istiyordu? İşte burada da çarpıcı bir ayrıntı bizi yakalıyor. Çünkü Masonların köklerini dayandırdığı Tapınakçı inanışa göre "M" harfi; Mecdelli Meryem'in sembolü idi. (Hristiyan dünyasında Madgelenalı Maria olarak anılıyor)

Vatikan'ı sarsan son yılların en popüler kitabı Dan Brown'un Da Vinci Şifresi'ne göre, Kutsal Kase sırrına sahip Sion Tarikatı, bu sırrı korumalarının yanı sıra yaptıkları eserlerde İsa'nın soyunu taşıyan Mecdelli Meryem'e saygılarını gösteren gizli sembollere yer veriyorlardı. Bu Sembolde "M" harfi idi. Dan Brown'un iddiasına göre Leonardo Da Vinci bu yüzden 'İsa'nın Son Akşam Yemeği" tablosunda Mecdelli Meryem'i simgelemek için M harfine yer vermişti. Leonardo Da Vinci, Sion Tarikatı üyesiydi. 1400'lü yılların sonunda, 10 yıl süreyle bu karanlık örgütün başkanlığını yapmıştı!

Umarım bir parça bilgi verebilmişimdir , kısa bir net turu bunları sağladı.. daha geniş bilgi için alttaki link ,başka meraklı arkadaşlara çok faydalı olacaktır.:001_smile:.

TBMM’deki Şifre Semboller | netpano.com - Haber sitesi

TBMM İNŞAATININ ÖYKÜSÜ

TBMM binası için açılan yarışmaya 14 proje katıldı. 28 Ocak 1938’de jüri birinciliğe değer üç proje seçti. Atatürk’ün de beğendiği Clemens Holzmeister’in projesinde karar kılındı. Binanın temeli 26 Ekim 1939’da dönemin Meclis Başkanı Abdülhalik Renda tarafından atıldı. Renda 1946’ya kadar görev yaparken inşaata 2. Dünya Savaşı sırasındaki parasal sıkıntılar nedeniyle aralıklarla devam edilebildi. Renda’dan sonra 1948’e kadar Kazım Karabekir ile Ali Fuat Cebesoy, 1950’ye kadar Şükrü Saracoğlu, 1960’a kadar da Refik Koraltan başkanlık yaptı. 1957’den sonra inşaatı hızlandırılan yeni Meclis Binası, 27 Mayıs ihtilalinden sonra hizmete açıldı.

Bilmem dikkatinizi çektimi atatürk ünde beğendiği planda karar kılındı...

Fetullahçı olmadığım için mesjın başını dikkate almadım.Önce git masonların amaçlarını bi öğren.Ve bugüne kadar yaptıklarına bi bak.Sonra da vatan haini dediğin kişinin hayatını değişik kaynaklrdan oku...

Masonlar kadar pislik insanlar yoktur şu dünyada itiraflarını okumanızı avsiye ederim.
Din taraftarı gibi gözüküyorlar ama 250 milyon kişiyi katlettiler.1830 larda çıktılar biz dünyayı kurtaracağız deccallık ettiler.Savaşlara neden oldular.Zaten din diye bişi var derler ama haşa çorap gibi değersiz saçma gibi izahları vardır inşaAllah.Bunları araştırın.

zaten masonlar her yerde, bizim evin tuvaletinde bile olabilirler.

zaten masonlar her yerde, bizim evin tuvaletinde bile olabilirler.

son zamanlarda insanların aklına ''Biz her yerdeyiz'' düşüncesini sokmaya çalışıyorlar sanırım.Son zamanlarda izlediğim yabancı kliplerin hepsinde sürüsüne masonik simge var.Sanırım ''Biz büyüğüz her yerde biz varız,dünya bizim'' düşüncesini yaymaya çalışıyorlar..Tbmm ye de şaşırmadım,masonların desteğiyle kurulduğunu az çok tahmin ediyordum..Zaten ismi de bu yüzde ''Büyük Millet Meclisi''.''Büyük'' kelimesi öğretilerden geliyor zaten ''Büyük Üstad'' ''Yüce Birliğimiz'' ''Yüce Adaletimiz'' ''Evrenin Yüce Mimarı'' vs..Osmanlı da kurulan binaların hiç birinin adı bu şekilde değildir çünkü maddeye değer verilmez,bu denli büyütülmez..

Hadi farzedelim ki bu simgeler mecliste var
ee ne olmuş yani
Adam yapmış binayı atmış imzayı..

Kafanda bir düşünce var ki bir imada bulunuyorsun. Açıkça söle de bilelim. Kelime oyunu yapmaya gerek yok...!!!

Düşüncemi belirttim ama düşünce özgürlüğüm kısıtlandı:D.newvave meajımı değiştirmiş.Deme ki bu kounda düşünce belirtmek yasak:DBi dha aynı şeyleri yazsam yine silinecek o yüzden gerek görmüyorum..

Yauvv çokda tın yani ne olmuş İsterse heryerine mason yazsınlar Ne değişecek yani sama sapan şeyler Uğraştığınıza değmez

Sen bu kafayla gidersen...

Masonlar ve diğer masonik yapılar hangi ülkede oluşumlarını gerçekleştiriyorlarsa, o ülkenin ulusal kavram ve değerlerini baz alır, yönetmeliklerini de bu yönde oluştururlar.. Masonlar bizim ülkemizde de Atatürk İlkeleri'ne tüzüklerinde yer vermişlerdir. Hatta diğer Rotary, Lions, Jeeys gibi yapılar da düzenli dünya masonluğundan aldığı yeni katılanlar için düzenlenen ayinsel yemin törenlerinde Atatürk İlkeleri doğrultusunda çalışacaklarına yer vermeleri dış kabuğun oluşması ve özün korunmasına yöneliktir.

Sen bu kafayla gidersen...

Masonlar ve diğer masonik yapılar hangi ülkede oluşumlarını gerçekleştiriyorlarsa, o ülkenin ulusal kavram ve değerlerini baz alır, yönetmeliklerini de bu yönde oluştururlar.. Masonlar bizim ülkemizde de Atatürk İlkeleri'ne tüzüklerinde yer vermişlerdir. Hatta diğer Rotary, Lions, Jeeys gibi yapılar da düzenli dünya masonluğundan aldığı yeni katılanlar için düzenlenen ayinsel yemin törenlerinde Atatürk İlkeleri doğrultusunda çalışacaklarına yer vermeleri dış kabuğun oluşması ve özün korunmasına yöneliktir.

Eeee memleket bu kadar masonda herşey masonlar tarafından yapılmışta şimdi ki durum ne?
Memleketi yönetenler mason mu?
Cevabı hayır ise teziniz yanlış masonlar başarılı olamamışlar. Konuyu uzatmanın anlamı yok..

Eeee memleket bu kadar masonda herşey masonlar tarafından yapılmışta şimdi ki durum ne?
Memleketi yönetenler mason mu?
Cevabı hayır ise teziniz yanlış masonlar başarılı olamamışlar. Konuyu uzatmanın anlamı yok..

Konuyu uzatmanın anlamı yok:D.Kestirip atatyımbir daha bişe yazarsa cevap veremem demeye mi getiriyorsun.Olsun varsın cevap verme.yeterki biraz aydınlan:D..

Ben diyorumki masonlar devletin temeline el atmış.Gerisine karışmasalar bile gersi kendiliğinden gelecektir..Şuan türkiyede masonlar karşı cephe alınmıştır.Bu cepheyi alanı söylesem bi türlü söylemesem bi türlü ama söylememek daha faydalıdiye düşünüyorum.

Türkiyeyi yönetenler mason değil..Hatta antimasoncular diyebiliriz..Masonlar en büyük başarıyı bu ülkenin temelleri atılırken yakalamışlardır.VE yaptıklarını gizlilik içerinde sürdürmektedirler.Bu yüzden tezin yanlışlığı sözkonusu değildir.

Halkımızıda bu konuda uyarıyorum.Masonlarla ilgili bilgileri araştırmalarını öneriyorum.Masonlar hiçte küçümesnecek bir gizli örgüt değildir.Aksine dünyayı yöneten gizli bir örgüttür.

Geri