Zaten Bazıları Atatürk'ü Peygamberimizden üstün Görüyorlar .. Hep bu yüzden BöyLe şeyLer Yapıyorlar .. Atatürk biLe İstemiş Bunlar Kim ki Engelliyor ?? İnşallah Resmi Bayram oLur .. Buna LaikLik İlkesine Aykırı göRen MüsLüman oLamaz bence ..
Kurban bayramı , ramazan bayramı başka bir ülkede kutlanıyormuş gibi , Kutlu doğum haftası niye kutlanmıyor deniliyor , kardeşim o da kutlansın , kimsenin kutlanmasıyla ilgili bir sıkıntısı yok ... Zaten Türkiye Cumhuriyetinin resmi dini islam / sunni dir...
AMA BİRİLERİDE ÇIKIP , Velevki siyasi simge diyerek insanları sömürmesin artık
Doğum Yılı
Fethullah Gülen, resmî nüfus kaydına göre 27 Nisan 1941'de, Erzurum ili, Hasankale (Pasinler) ilçesi, Korucuk köyünde dünyaya geldi.
Fethullah Gülen Web Sitesi - 1941-1959 Hayat Kronolojisi
Fethullah Gülen, 27 Nisan 1941'de, Erzurum ili, Hasankale (Pasinler) ilçesi, Korucuk köyünde dünyaya geldi.
Kim Kimdir? Biyografi Bankası - FORSNET
10 kasım diyen arkadaşa
dini öylesine siyasete alet ediyorsunuzki din kutsal değilmidir tövbe haşa
ya işte benim dediğimi anlatıyorsun menderes gibi kim bedüizzaman denilen adamı
ziyaret etse kim medreseleri açsa kim Türkçe okunan ezanı arapça serbest bıraksa
onu sevip desteklemesmisiniz
işte tayyipde türbanı serbest bıraktı çannakkale kahramanlarından Edremitli Seyit'in 240 küsür kg'lık mermiyi kaldırması ilahi güçte şuda buda sizin "Dini" dilinizden konuşuyor
diye kendi adamınız sayıp oyunuzu veriyorsunuz ama sizin oy verdiklerinizin
hepsi amerikalı fetoda öyle amerikanın amaçları doğrultusunda bu ülkeyi bölüyor
kaoslara sürüklüyorsunuz yola devam teğet geçen kriz ülkenin anasını ağlattı adam hala dalgasınsa işsizlik almış başını gitmiş
sizde çıkmış
Yok efendim Atatürk, Kutlu Doğum'u Milli bayram kılınması için kanun tasarısı vermiş :S
ilk önce saltanatı sonra medreseleri sonra çarşafı şunu bunu kaldıran adam ve
Laikliği getiren adammı bunu yapar başta dediğim gibi böyle bi belgenin varlığına inanmıyorum kaynağa bakarmısın amerikanın kanalı fetonun kanalı
Madde 1-Belge diyorsun ama ortada sadece senin yazın var, belgeyi görelim.
Madde 2-Kutlu Doğum haftası kutlamasının Fethullah amca tarafından aynı türban gibi, gündeme sokulup sorun haline getirilen bir şey olduğunu bilmiyor muyuz? İsteyen kutlar, kim ne diyor ki?
Madde 3-Bizler, Atatürk'ün her yapılana yandaş kılınmasından az çekmedik. Darbeci 12 Eylül'cüler en sağlam Atatürkçülere bile "Ben Atatürkçü değilim" dedirtti zamanında..Atatürk'ün felsefesini anlamayıp, gardrop Atatürkçülüğü yapanlardan olmayalım lütfen..
Madde 4-Milleti bölmek için bir unsur olarak kullanılmadıkça kimsenin ne kutlamaya, ne "başörtüsüne" karıştığı yok zaten. Ama ısrarla başörtüsüne ""türban denmesi de manidar!
Saygılarımla..
Fethullah Gülen 10 kasım 1938 doğumlu , Atatürk ün vefat ettiği gün doğmuştur , ne alakası var 27 nisanla , gül de peygamber efendimizin simgesidir terinin gül gibi koktuğu söylenir ...
Osmanlı da kutlu doğum haftasında Süleymaniye çeşmelerinden şerbet akıtılırdı arkadaşım sen ve ailen dediğin gibi dini bilgiden yoksun ki duymamışsın olabilir yeni birşey değil yani...
hem laiklik diyorsun hem halife onayı şeyhülislam onayı arıyorsun
halifelik 3 mart 1924 te kalktı zaten
mevlid yazmayıp mevlit yazmışsın sonra Türkçe demişsin , oysa yazındaki kelimelerin çoğu fars ve arap kökenli ...
sana gülen'in kişisel sitesine bir göz atmanı öneririm. oraya bir bak adam kaç yılında doğduğunu söylüyor.
eğer adam yalancıysa bir diyeceğim yok.
laiklik demiyorum. bu yasanın çıktığı tarihte türkiye cumhuriyeti devleti laik bir devlet değildi. halife görevi başındaydı. eğer birazcık tarih bilgin olsa böyle saçmalıklar yazmak yerine biraz düşünürdün. istersen halifeliğin kaldırılması tarihini bi araştır bakalım. o tarihe kadar halife var mıymış yok muymuş bi öğren.
keşke bazı bezirganların hayatına duyduğunuz ilgi ve alakayı kendi ülkenizin tarihine duysaydınız.
ben din bilgimin az olduğunu söyledim. ama sen işin içine ailemi katıyorsun. ağzını topla diyorum sadece. ve bunu ister tehdit olarak algıla ister hakaret. eğer ağzını toplamssan bir dahaki yanıtım bu kadar yumuşak olmaz.
Cumhuriyet 29 Ekim 1923 de kuruldu , 3 Mart 1924 te halifelik kalktı bu arada halifeye danışılan bi konu söylesene bana sayın tarih bilginim bana tarih öğretecek son adamsın ...
M.Kemal Atatürk zaman zemin ve şartlardan ötürü halifeliği belli süre daha tuttu zamanı gelince kaldırdı yoksa halife bir iş yaptığından değil ...
Senin 'dinen yetersiz ya da bilgisiz olman' (sen söyledin yoksa bana göre bu takvayla belli olur)önce senin sonra ailenin sorunudur ailende bir dini bilgisizlik olmasa bu sende de zuhur etmezdi ...
Tekrar yazıyorum Bunu ben değil sen söyledin , bilmiyorum belki de alay maksatlı yazdın ama ben ciddi aldım...
Yazdıklarını tehdit olarak kabul etmem sen de şu kendini polat alemdar sananlardan mısın bilmiyorum , hakaret tabiki her zamanki gibi , ne de olsa ilk olmuyor bu sitede hakarete maruz kalısım ama her nedense sonra susuyorlar bir bir...
nüfusa kayıtlı olduğu tarihtir o , örneğin babamda temmuzda doğmasına rağmen 2 şubat diye geçmiş nüfusa e bizlerde fethullah gülenin bırak doğumgününü nüfusa kayıt gününü kutlayacak kadar şakşakçı değiliz
senden sonra bir arkadaş paylaşmış o sitede de senin dediğin gibi yazıyor ama belirtiyor da 2.5 yıl nüfusa geç geçirildi diye
hala işe ailemi karıştırmakta ve bunda kendini haklı göstermeye çalışmaktasın.
benim ailemin bana ne gibi bir eğitim verdiğini bilemeyecek durumdasın. çünkü beni ne tanıyor ne de bildiklerimi biliyorsun. onun için kendini alim-müneccim gibi görmekten vazgeç. bilebileceğin tek şey ne kadar bilgisiz olduğundur. çünkü tanımadığı bir kişinin tek bir cümlesiyle o kişi ve ailesinin o kişiye verdiği eğitim konusunda ahkam kesebilecek kişi olsa olsa bilgisiz, cahil biridir. ve bu cahilliğiyle övünüyorsa bu hareket onun cahilliğini katmerli hale getirir.
ve bu cehaletini ailemin de din bilgisini sınamaya kadar vardırmışsın. sadece zavallılık örneği gösteriyorsun.
gittikçe merteben yükseliyor farkındaysan. ve ben bundan sonra bir şey yazmayı uygun görmüyorum. çünkü senin ailenden alamadığın terbiyeyi ben aldım. ve karşımdaki kişiye ancak bu kadar yüklenebiliyorum. ama biraz daha ısrar edersen aile konusunda terbiye sınırını aşacağımı söylemekten kendimi alamıyorum.
ya tartışmayı öğrenin, ondan sonra tartışmaya çalışın ya da sizin gibilerin fazlalıkla olduğu 3. sınıf forumlara takılıp karşınızdakine ağız dolusu küfürler edin.