TBMM Arşivinden Çıkan Tarihi Belge !!!

Zaten Bazıları Atatürk'ü Peygamberimizden üstün Görüyorlar .. Hep bu yüzden BöyLe şeyLer Yapıyorlar .. Atatürk biLe İstemiş Bunlar Kim ki Engelliyor ?? İnşallah Resmi Bayram oLur .. Buna LaikLik İlkesine Aykırı göRen MüsLüman oLamaz bence ..

Kurban bayramı , ramazan bayramı başka bir ülkede kutlanıyormuş gibi , Kutlu doğum haftası niye kutlanmıyor deniliyor , kardeşim o da kutlansın , kimsenin kutlanmasıyla ilgili bir sıkıntısı yok ... Zaten Türkiye Cumhuriyetinin resmi dini islam / sunni dir...

AMA BİRİLERİDE ÇIKIP , Velevki siyasi simge diyerek insanları sömürmesin artık

Doğum Yılı
Fethullah Gülen, resmî nüfus kaydına göre 27 Nisan 1941'de, Erzurum ili, Hasankale (Pasinler) ilçesi, Korucuk köyünde dünyaya geldi.
Fethullah Gülen Web Sitesi - 1941-1959 Hayat Kronolojisi

Fethullah Gülen, 27 Nisan 1941'de, Erzurum ili, Hasankale (Pasinler) ilçesi, Korucuk köyünde dünyaya geldi.

Kim Kimdir? Biyografi Bankası - FORSNET

10 kasım diyen arkadaşa

10 kasım 1938 de doğmuştur verdiğin linkin altını okusaydın , babasının nüfus memuruna kızıp 2.5 yıl sonra doğan kardeşiyle nüfusa geçirdiğini öğrenmiş olurdun
Tekrar yazıyorum 10 kasım 1938 gerçek doğum tarihidir...

2002 de hazirandı filan of neler yazmışlar
Hicri ve Miladi takvim arasındaki farktan habersiz insanlar var ne yazıkki cehaletin böylesi...

Biri de halk dini istismar yapılarak dolandırıldı diye yazmış , eğer o halk dinden haberdar olsaydı rüşvetin faizden katmerli günah olduğunu da bilirdi ... Bu dini korkudan değil , dini yoksunluktan ileri gelen bir durum sağolsun başımızdakiler bunca sene laiklik diye dini soyutlamayı başardılar ülkemde...

dini öylesine siyasete alet ediyorsunuzki din kutsal değilmidir tövbe haşa
ya işte benim dediğimi anlatıyorsun menderes gibi kim bedüizzaman denilen adamı
ziyaret etse kim medreseleri açsa kim Türkçe okunan ezanı arapça serbest bıraksa

onu sevip desteklemesmisiniz

işte tayyipde türbanı serbest bıraktı çannakkale kahramanlarından Edremitli Seyit'in 240 küsür kg'lık mermiyi kaldırması ilahi güçte şuda buda sizin "Dini" dilinizden konuşuyor
diye kendi adamınız sayıp oyunuzu veriyorsunuz ama sizin oy verdiklerinizin
hepsi amerikalı fetoda öyle amerikanın amaçları doğrultusunda bu ülkeyi bölüyor
kaoslara sürüklüyorsunuz yola devam teğet geçen kriz ülkenin anasını ağlattı adam hala dalgasınsa işsizlik almış başını gitmiş

sizde çıkmış

Yok efendim Atatürk, Kutlu Doğum'u Milli bayram kılınması için kanun tasarısı vermiş :S

ilk önce saltanatı sonra medreseleri sonra çarşafı şunu bunu kaldıran adam ve

Laikliği getiren adammı bunu yapar başta dediğim gibi böyle bi belgenin varlığına inanmıyorum kaynağa bakarmısın amerikanın kanalı fetonun kanalı

Benim ne demek istediğimi anladın mı.Bak kısaca din anlatılıyor siyesetle hiç alakası yok am nedense sol iktidardayken birden sağ geçiyor.Bunun ap açık hikmeti belli.Çünkü inkar edilecek bişi değil...

Madde 1-Belge diyorsun ama ortada sadece senin yazın var, belgeyi görelim.
Madde 2-Kutlu Doğum haftası kutlamasının Fethullah amca tarafından aynı türban gibi, gündeme sokulup sorun haline getirilen bir şey olduğunu bilmiyor muyuz? İsteyen kutlar, kim ne diyor ki?
Madde 3-Bizler, Atatürk'ün her yapılana yandaş kılınmasından az çekmedik. Darbeci 12 Eylül'cüler en sağlam Atatürkçülere bile "Ben Atatürkçü değilim" dedirtti zamanında..Atatürk'ün felsefesini anlamayıp, gardrop Atatürkçülüğü yapanlardan olmayalım lütfen..
Madde 4-Milleti bölmek için bir unsur olarak kullanılmadıkça kimsenin ne kutlamaya, ne "başörtüsüne" karıştığı yok zaten. Ama ısrarla başörtüsüne ""türban denmesi de manidar!
Saygılarımla..

Madde 1-Belge diyorsun ama ortada sadece senin yazın var, belgeyi görelim.
Madde 2-Kutlu Doğum haftası kutlamasının Fethullah amca tarafından aynı türban gibi, gündeme sokulup sorun haline getirilen bir şey olduğunu bilmiyor muyuz? İsteyen kutlar, kim ne diyor ki?
Madde 3-Bizler, Atatürk'ün her yapılana yandaş kılınmasından az çekmedik. Darbeci 12 Eylül'cüler en sağlam Atatürkçülere bile "Ben Atatürkçü değilim" dedirtti zamanında..Atatürk'ün felsefesini anlamayıp, gardrop Atatürkçülüğü yapanlardan olmayalım lütfen..
Madde 4-Milleti bölmek için bir unsur olarak kullanılmadıkça kimsenin ne kutlamaya, ne "başörtüsüne" karıştığı yok zaten. Ama ısrarla başörtüsüne ""türban denmesi de manidar!
Saygılarımla..

Birçok haber sayfalarında yayınlandı bangır bangır ben yeni gördüm.Hemen yayınladım.
Yalan olsa çıkarlar söylerler zaten zaten böyle şeyleri bazıları kollar ve ben emin olmadığım konuyu buraya açmam.Kafan takılmasın yani.
Allahu Alem...

bugüne kadar atatürk e dini yönden her çamuru atanlar ellerinde belge dolaşmaya başlamışlar. umarım onlarda doğru yolu bulacaklar.

Fethullah Gülen 10 kasım 1938 doğumlu , Atatürk ün vefat ettiği gün doğmuştur , ne alakası var 27 nisanla , gül de peygamber efendimizin simgesidir terinin gül gibi koktuğu söylenir ...

Osmanlı da kutlu doğum haftasında Süleymaniye çeşmelerinden şerbet akıtılırdı arkadaşım sen ve ailen dediğin gibi dini bilgiden yoksun ki duymamışsın olabilir yeni birşey değil yani...

hem laiklik diyorsun hem halife onayı şeyhülislam onayı arıyorsun
halifelik 3 mart 1924 te kalktı zaten

mevlid yazmayıp mevlit yazmışsın sonra Türkçe demişsin , oysa yazındaki kelimelerin çoğu fars ve arap kökenli ...

sana gülen'in kişisel sitesine bir göz atmanı öneririm. oraya bir bak adam kaç yılında doğduğunu söylüyor.

eğer adam yalancıysa bir diyeceğim yok.

laiklik demiyorum. bu yasanın çıktığı tarihte türkiye cumhuriyeti devleti laik bir devlet değildi. halife görevi başındaydı. eğer birazcık tarih bilgin olsa böyle saçmalıklar yazmak yerine biraz düşünürdün. istersen halifeliğin kaldırılması tarihini bi araştır bakalım. o tarihe kadar halife var mıymış yok muymuş bi öğren.

keşke bazı bezirganların hayatına duyduğunuz ilgi ve alakayı kendi ülkenizin tarihine duysaydınız.

ben din bilgimin az olduğunu söyledim. ama sen işin içine ailemi katıyorsun. ağzını topla diyorum sadece. ve bunu ister tehdit olarak algıla ister hakaret. eğer ağzını toplamssan bir dahaki yanıtım bu kadar yumuşak olmaz.

Dini bayramlar/günler ne zamandır miladi takvime göre kutlanır oldu?

İyice katolikleşmeye başladınız , katolikler gibi papaya saygı duydunuz papanın elini öptünüz katolikler gibi kıyafetler giydiniz yurdumda domuz etini kasaplık hayvan statüsü kazandırdınız papa için bayraklarımızı indirdiniz yetmediiii peygamberide katolik inançlarınıza alet ettiniz...

VATİKAN SİZİNLE NE KADAR İFTEHAR ETSE AZDIR!

Herkes Mustafa Kemal Atatürk gibi ileri düsüncelere sahip olsaydi simdi daha baska yerlerde olurdu bu ülke
yazik yazik
mustafa mkemelin bile yaptigini silmeye calistilöar ama gercekler her gün biraz daha cikacak ortaya faha kim bilir ne gizli belgeler var orada
eline saglik aydinlatici bilgi icin

Arşivden belge bulmuşlar.
Atatürk, 12 Rebiü'l evvel gecesi ile gününün bayram olarak kutlanması için yasa hazırlatmış ve yasa kabul edilmiş.

"Bu ülkede bir zihniyet; yıllarca dini sanki Cumhuriyetin düşmanıymış gibi göstermek için hep yalan söyledi." imiş.

Yoksa Atatürk din düşmanı falan değilmiş...

Bu yazara ve bu "Atatürk din düşmanıdır." edepsizliğine her fırsatta çanak tutan, bunları sadece duyduğu şeyleri yayarak aracılık edenlere pes diyorum.
Evet öyle bir zihniyet, Cumhuriyet kurulduğundan beri var.
Kim bunlar?
Cumhuriyet rejimini hazmedememiş, Osmanlı'da takılı kalmış gerici ve din(Cİ)zihniyet.

Bu yazarın kalemşörlüğünü yaptığı Samanyolu, Zaman zihniyeti.
Fethullah Gülen hareketi gibi,
tarikat yuvalarında beslenen zihniyet.

Yıllarca, Atatürk'ün kurucusu olduğu Cumhuriyet rejimini kötülerken Atatürk'ü didikleyen, karşı duranları "Din düşmanı" gören zihniyet.

Ve bunu, milletin gözünde değerini düşüremeyeceklerini anladıklarından beri çark edip "Atatürk'ü kullanma" şekline dönüştürmeyi sürdüren zihniyet...

(Bu, ABDULLAH ABDULKADİROĞLU'nun yazısı tam da böyle bir yazıdır işte.)
Bu yolda, amaçları için dini inançaları da dibine kadar kullanmaktan hiç kaçınmayan zihniyet...

Şimdi utanmadan, sıkılmadan bu suçu, aksini savunan Atatürk'çülere atıyorlar.
Sonra da dinden imandan bahsediyorlar sabah akşam...

Konuya dönelim, ne demiş yazar(!) efendi bir bölümde bakalım:
-----------------------
"Peygamber Efendimizin yeryüzüne teşriflerinin yıldönümü olan Kutlu Doğum Haftası geldi.

İçinde bulunduğumuz günlerdi dünyanın dört bir yanında herkes O'nu en güzel şekilde anabilmek için adeta birbiriyle yarışacak.

Maalesef bazı kesimler çok yakın geçmişte Kutlu Doğum'u ülkeyi kaosa sürüklemek için yaptıkları planlara bile alet etme cüretini gösterdiler.

Bu ülkede milletin Peygamberinin doğum gününü kutlamasından rahatsız olanlar 27 Nisan'da muhtıra yayınladı.

Kutlu Doğum iktidar partisinin suç faaliyeti olarak kapatma davası iddianamesine girdi.

Bu ülkede bir zihniyet milletin Peygamberinin doğduğu günü kutlamasına bile tahammül edemedi.

Ne için ?

Güya Cumhuriyeti korumak için.

Cumhuriyeti kim kurdu bu ülkede ?

Mustafa Kemal Atatürk.

Bu ülkede bir zihniyet; yıllarca dini sanki Cumhuriyetin düşmanıymış gibi göstermek için hep yalan söyledi.

Peki bu nasıl bir zihniyet ?"
---------------------
Yuh diyorum!

Ülke rejimi üzerine oynanan oyunların; Kuvvetler Ayrılığı prensibini yok edip diktatör rejimini sokuşturmak ve "Paça kurtarma" girişimlerinin önemli bir adımı olarak planlanan Anayasa değiştirme hareketi tartışılırken,

erken seçim planları konuşulurken,
Yüce Divan tartışmaları yapılırken
ortaya sürülen bu yazı ve benzerleri faaliyette yine...
Zavallı kandırılmışlar(!) edebiyatı...

Hedefteki kişilerden biri de Kapatma davasını açan Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya.
Oysa ki Başsavcının derdi Atatürk Türkiyesi'nin korunması...
Bu nasıl bir ikiyüzlülük?

İfadeye bak!
"Kutlu doğum, suç faaliyeti sayılmış kapatma davasında..."

Bir kere olsun aklınıza gelmez mi dava iddianamesinde nasıl bahsedilmiş bu konudan?
Ne denmiş de suç sayılmış Kutlu doğum?
Kopyala- yapıştır, üzerine ahkam kes.
Ne ala memleket.

Okumak işine gelmez bazılarının. zor gelir uzun metin okumak.
Mutlaka okuyacak olan da vardır, eminim.
İbret belgesidir aynı zamanda; insanların dini inançlarının nasıl kullanıldığını, saf insanların nasıl kandırıldığını göreceksiniz.

İşte, AKP kapatma davası iddianamesi:

http://eski.bianet.org/belgeler/akpy...ddianamesi.doc

Dava iddianamesinde Kutlu Doğum ile ilintili yer de "Sonuç" bölümündeki şu kısım sadece:

"Dini bayram ve günlerin ulusal bayramları gölgeleyecek bir tanıtım ve gösteriş içinde kutlanması, her türlü siyasi faaliyette din ve dince kutsal sayılan şeylerin tüm parti kademelerince istismar edilmesi, "

Bunun neresinde "Kutlu Doğum kutlanmasının suç" olarak göterilmesi?
Din kullanılarak yapılan istismardan bahsediliyor, "Kutlu Doğum kutlamak suçtur." denmiyor.

Bu suçlamayı yapacak başka bir yer, bir ibare yok.
(Ek dosyalarda da "İstismar"a dair deliller var.)
Delile de itiraz edecek değilsiniz herhalde.

Ya ispatlayın aksini ya da susun!
Müslümanlıkta iftira günahtır...
İddianamede,
"Dini bayram ve günlerin ulusal bayramları gölgeleyecek bir tanıtım ve gösteriş içinde kutlanması, her türlü siyasi faaliyette din ve dince kutsal sayılan şeylerin tüm parti kademelerince istismar edilmesi, " denmiş.
Yalan mı?
Ne zamandır “12 Rebiül evvel gecesiyle günü" yani Mevlid Kandili, yani Kutlu Doğum haftasını kapsayan zaman dilimi?

Bilindiği gibi Dini bayramlar, Müslüman aleminde Hicri Takvim'e göre kutlanır.

Buyrun 2010 yılı için o tarih:

25-26 ŞUBAT- Perşembe-Cuma
Biz o tarihte kutlamadık mı Mevlid Kandili'ni bu yıl arkadaşlar?
Niye Kutlu Doğum Haftası'nı da o tarihte kutlamadık?
Doğrusu ve anlamlısı bu değil mi?

Siz yılda 2 kez mi kutluyorsunuz doğum gününüzü?
Buna Hz. Muhammed bile karşı çıkardı eminim...

Merak ediyorum, Müslüman kimlikli ülkelerde böyle bir hafta kutlanıyor mu?
Kutlanıyorsa ne zamandan beri ve hangi tarihler baz alınıyor?
Aradım örneğin, Arabistan'da yokmuş.
Öğrendiğim,
ilk defa Başkanlık ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, 1989 yılında Kameri Takvim,(1989'a kadar Kameri takvim ölçüt alınmış)
1994 yılından itibaren de, Peygamberimizin Miladi doğum günü olan 20 Nisan tarihi esas alınarak Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri yapılmaya başlandığı.
(Kameri Takvim, Miladi Takvim- Hicri Takvim??? )

İyi, amaç güzel de, niye her dini kutlamamızı Hicri takvime göre yaparken Diyanet burada Miladi takvimi kullanmış?

Daha sonra da yine Diyanet İşleri Başkanlığı 14- 20 tarihleri arasına çekmiş haftayı, yanlış yorumlamalar oluyor diye.

AKP'nin iddianamede istismar nedeniyle suçlandığı yer, bu haftanın AKP'li Belediye Bşk.ları, bazı okul müdürleri falan eliyle yasaları hiç sayacak biçimde (Okullarda örneğin) kutlanmasına göz yumması, çanak tutması...

Epey süredir,
(Hicri takvime göre her yıl değişik tarihlerde kutlanan Mevlid Kandili 2005 yılında 20 - 21 Nisan'a denk gelmiş.)
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan haftası dayatılıyor bilinçli olarak.
Neden bu tarih?
23 Nisan 1920'de ne olmuş?
TC'nin kuruluşunun en önemli günlerinden biridir, TBMM'nin açılış günüdür…

Atatürk yasa çıkarmış.
İyi yapmış; "12 Rebiü'l evvel gecesi"nin bayram olarak kutlanmasına dair.
Kutluyoruz da.

Israrla soruyorum:
Her Dini Bayram günümüzü, kandilimizi, Ramazan'ımızı, Kurban'ımızı hatta yine Mevlid Kandili'mizi Hicri takvime göre tüm Müslümanlarla birlikte kutlarken,
Kutlu Doğum Haftası'nın (Yine kutlayalım ona da itiraz eden yok da) ille de 23 Nisan'a denk getirilerek dayatılması niye?

İşte iddianamede söylenen de bu: İSTİSMAR

Atatürk yasa çıkarmış da,
(Henüz Laik Cumhuriyet’in tam olarak anlaşılmadığı yıllarda. Hala da anlaşılmıyor ya da anlamak istenmiyor ya…)
27 Mayıs 1935'te “Milli Bayram ve genel tatiller” Yasası ile bu kaldırılmış.
“Devletin dini İslamdır.” maddesi de kaldırıldı.
Laik bir Anayasa ve yasalarda kullanılamaz zaten.

Çıkarıldı da yasak mı konuldu, kutlayamıyor muyuz?

Adı üzerinde arkadaşlar; "MİLLİ BAYRAM VE GENEL TATİLLER"

MİLLİ BAYRAM diyor ?
Biz DİNİ BAYRAM'dan bahsediyoruz.
Neyi didikliyorsunuz?

Dini bayramların kutlanmasına da hiç kimse karşı değil.

Hiç kimse de karşı duramaz
Laik Cumhuriyet'e kıymetini bilip sahip çıktığınız sürece...

sana gülen'in kişisel sitesine bir göz atmanı öneririm. oraya bir bak adam kaç yılında doğduğunu söylüyor.

eğer adam yalancıysa bir diyeceğim yok.

laiklik demiyorum. bu yasanın çıktığı tarihte türkiye cumhuriyeti devleti laik bir devlet değildi. halife görevi başındaydı. eğer birazcık tarih bilgin olsa böyle saçmalıklar yazmak yerine biraz düşünürdün. istersen halifeliğin kaldırılması tarihini bi araştır bakalım. o tarihe kadar halife var mıymış yok muymuş bi öğren.

keşke bazı bezirganların hayatına duyduğunuz ilgi ve alakayı kendi ülkenizin tarihine duysaydınız.

ben din bilgimin az olduğunu söyledim. ama sen işin içine ailemi katıyorsun. ağzını topla diyorum sadece. ve bunu ister tehdit olarak algıla ister hakaret. eğer ağzını toplamssan bir dahaki yanıtım bu kadar yumuşak olmaz.

Cumhuriyet 29 Ekim 1923 de kuruldu , 3 Mart 1924 te halifelik kalktı bu arada halifeye danışılan bi konu söylesene bana sayın tarih bilginim bana tarih öğretecek son adamsın ...
M.Kemal Atatürk zaman zemin ve şartlardan ötürü halifeliği belli süre daha tuttu zamanı gelince kaldırdı yoksa halife bir iş yaptığından değil ...
Senin 'dinen yetersiz ya da bilgisiz olman' (sen söyledin yoksa bana göre bu takvayla belli olur)önce senin sonra ailenin sorunudur ailende bir dini bilgisizlik olmasa bu sende de zuhur etmezdi ...
Tekrar yazıyorum Bunu ben değil sen söyledin , bilmiyorum belki de alay maksatlı yazdın ama ben ciddi aldım...
Yazdıklarını tehdit olarak kabul etmem sen de şu kendini polat alemdar sananlardan mısın bilmiyorum , hakaret tabiki her zamanki gibi , ne de olsa ilk olmuyor bu sitede hakarete maruz kalısım ama her nedense sonra susuyorlar bir bir...

nüfusa kayıtlı olduğu tarihtir o , örneğin babamda temmuzda doğmasına rağmen 2 şubat diye geçmiş nüfusa e bizlerde fethullah gülenin bırak doğumgününü nüfusa kayıt gününü kutlayacak kadar şakşakçı değiliz
senden sonra bir arkadaş paylaşmış o sitede de senin dediğin gibi yazıyor ama belirtiyor da 2.5 yıl nüfusa geç geçirildi diye

Trafo kardeşim dini günler bayramlar olsun kandiller olsun hala hicri takvime göre belirleniyor Mevlid kandilinde bi değişiklik yok yani ya da diğerlerinde
Ama burda doğum söz konusu , bugün öyle kandil gibi de değil sadece bir kutlama başka birşey değil ne zarar var bunda...

Cumhuriyet 29 Ekim 1923 de kuruldu , 3 Mart 1924 te halifelik kalktı bu arada halifeye danışılan bi konu söylesene bana sayın tarih bilginim bana tarih öğretecek son adamsın ...
M.Kemal Atatürk zaman zemin ve şartlardan ötürü halifeliği belli süre daha tuttu zamanı gelince kaldırdı yoksa halife bir iş yaptığından değil ...
Senin 'dinen yetersiz ya da bilgisiz olman' (sen söyledin yoksa bana göre bu takvayla belli olur)önce senin sonra ailenin sorunudur ailende bir dini bilgisizlik olmasa bu sende de zuhur etmezdi ...
Tekrar yazıyorum Bunu ben değil sen söyledin , bilmiyorum belki de alay maksatlı yazdın ama ben ciddi aldım...
Yazdıklarını tehdit olarak kabul etmem sen de şu kendini polat alemdar sananlardan mısın bilmiyorum , hakaret tabiki her zamanki gibi , ne de olsa ilk olmuyor bu sitede hakarete maruz kalısım ama her nedense sonra susuyorlar bir bir...

nüfusa kayıtlı olduğu tarihtir o , örneğin babamda temmuzda doğmasına rağmen 2 şubat diye geçmiş nüfusa e bizlerde fethullah gülenin bırak doğumgününü nüfusa kayıt gününü kutlayacak kadar şakşakçı değiliz
senden sonra bir arkadaş paylaşmış o sitede de senin dediğin gibi yazıyor ama belirtiyor da 2.5 yıl nüfusa geç geçirildi diye

hala işe ailemi karıştırmakta ve bunda kendini haklı göstermeye çalışmaktasın.

benim ailemin bana ne gibi bir eğitim verdiğini bilemeyecek durumdasın. çünkü beni ne tanıyor ne de bildiklerimi biliyorsun. onun için kendini alim-müneccim gibi görmekten vazgeç. bilebileceğin tek şey ne kadar bilgisiz olduğundur. çünkü tanımadığı bir kişinin tek bir cümlesiyle o kişi ve ailesinin o kişiye verdiği eğitim konusunda ahkam kesebilecek kişi olsa olsa bilgisiz, cahil biridir. ve bu cahilliğiyle övünüyorsa bu hareket onun cahilliğini katmerli hale getirir.

ve bu cehaletini ailemin de din bilgisini sınamaya kadar vardırmışsın. sadece zavallılık örneği gösteriyorsun.

gittikçe merteben yükseliyor farkındaysan. ve ben bundan sonra bir şey yazmayı uygun görmüyorum. çünkü senin ailenden alamadığın terbiyeyi ben aldım. ve karşımdaki kişiye ancak bu kadar yüklenebiliyorum. ama biraz daha ısrar edersen aile konusunda terbiye sınırını aşacağımı söylemekten kendimi alamıyorum.

ya tartışmayı öğrenin, ondan sonra tartışmaya çalışın ya da sizin gibilerin fazlalıkla olduğu 3. sınıf forumlara takılıp karşınızdakine ağız dolusu küfürler edin.

Konuyu okurken yeni gelişmelerede gördüm fethullahçı kesimde...Ne olduki ? Şimdide utanmadan ''kafir,dinsiz kemal,hatta ve hatta deccal'' dediğiniz Türk milletini , müslümanlığın en iyi yaşandığı anadolu'yu kurtaran kahraman MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün arkasınamı sığınmaya geldi ??

akp başa nasıl geldi konusuna gelince ;

Bu topraklarda yıllardır müslümanlar yaşadı gelecektede yaşayacaktır.Fakat bu arap tarzı bir müslümanlık değildi.Her müslüman ülkede müslümanlık inancı farklı farklı yaşanır.Fakat arap zihniyetinde ve en basitinden tarihi geçmişimize baktığımızda müslüman anadoluya ingilizlere destek veren araplar gibi müslümanlığı yaşamaya dönmemiz açıkçası beni korkutuyor.

Bu ülkede hiç kimseye müslüman olamazsın denilmiyor.akp ve cemaatçi oluşun aynı arapların 1. dünya savaşında arap yarımadasında ingilizlerle anlaştığı gibi akp ve cemaat altından abd ile ittifak kurulmuş ve kuklalar sahneye çıkmıştır.

Bir başbakanın şeh'in dizinin dibinde oturupta laik türkiye cumhuriyetini koruyacağı görüntüsü vermesi ve bunu halka inandırmaya çalısıp başarılı olmasını beklemek halkın gözüne baka baka yalan söylemek anlamına gelmektedir.

Bugün Cumhurbaşkanlığı koltuğunda Zamanında Gazeteye ''Türkiyede Cumhuriyetin Sonu Geldi'' diyenler mi Türkiye Cumhuriyetini Koruyacak ?

Zamanında Belediye Başkanıyken ''Ya laik olacaksın Ya müslüman '' Diyenlermi Türkiye Cumhuriyetini Koruyacak Sorarım Sizlere ?

fethullah gülen Of beldesinde sadece bir imam iken nasıl olduda bu kadar yüceldi yükseltildi ? Türkiye cumhuriyetinde söz sahibi oldu ? Bunu herkes kendine sormalı ilk önce.

abd de kalmak için yeşil kartına kefil olan cia ajanlarına ne demeli asıl ? Bunlar sorgulanması ve sonuçlandırılması gereken sorular ?

Elbette cemaatçi kesim bunlarada bi kulp uydurur bundan hiç bir şüphem yok

hala işe ailemi karıştırmakta ve bunda kendini haklı göstermeye çalışmaktasın.

benim ailemin bana ne gibi bir eğitim verdiğini bilemeyecek durumdasın. çünkü beni ne tanıyor ne de bildiklerimi biliyorsun. onun için kendini alim-müneccim gibi görmekten vazgeç. bilebileceğin tek şey ne kadar bilgisiz olduğundur. çünkü tanımadığı bir kişinin tek bir cümlesiyle o kişi ve ailesinin o kişiye verdiği eğitim konusunda ahkam kesebilecek kişi olsa olsa bilgisiz, cahil biridir. ve bu cahilliğiyle övünüyorsa bu hareket onun cahilliğini katmerli hale getirir.

ve bu cehaletini ailemin de din bilgisini sınamaya kadar vardırmışsın. sadece zavallılık örneği gösteriyorsun.

gittikçe merteben yükseliyor farkındaysan. ve ben bundan sonra bir şey yazmayı uygun görmüyorum. çünkü senin ailenden alamadığın terbiyeyi ben aldım. ve karşımdaki kişiye ancak bu kadar yüklenebiliyorum. ama biraz daha ısrar edersen aile konusunda terbiye sınırını aşacağımı söylemekten kendimi alamıyorum.

ya tartışmayı öğrenin, ondan sonra tartışmaya çalışın ya da sizin gibilerin fazlalıkla olduğu 3. sınıf forumlara takılıp karşınızdakine ağız dolusu küfürler edin.

Armut dibine düşer , her çocuk ailesinin aynasıdır , sen senin aile eğitimini sergiliyorsun ben benimkini ...
Kendi cehaletini kendin dile getiriyorsun ben demişim ki ben bilemem Allah bilir daha aileme yükleniyorsun diyorsun , yazdıklarıma cevap yok sade ve sadece 2li sürtüşme her zamanki gibi...
Hindu kast sistemini ben ve benim gibilere uygulamak istediinizin farkındayım , 3. sınıf vs derken bariz belli oluyor ...
Küfür olayına gelirsek o sen ve özellikle trafoo ya müstehak bir acizlik...
Geçmişte bunu çok gördük özellikle trafoo da

Geri