TaYYiP TevHiDe'ye SaHip ÇıKTı Ya DiĞeR BaYaNLaR ?

Leke

Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
Başbakanın TevHiDe' LERi

Türbanlı olduğu için ödül alamayıp kürsüden indirilen İmam Hatipli Tevhide Kütük, bir haftadır gündemde. Hatta Başbakan Erdoğan, Tevhide’yi telefonla arayıp ‘Sakın üzülmeyin, bu haksızlıklar mutlaka bitecek’ diye moral verdi... Gururu kırılan bir lise öğrencisinin gönlünü alması, hoş bir jest olabilir. Ama insan şunu düşünmeden edemiyor: Madem Erdoğan, bir genç kızın onurunun zedelenmesi konusunda bu kadar duyarlı... O zaman çok daha vahim boyutlarda eşitsizliklere, haksızlıklara uğrayan kızlara sahip çıkmasını beklemek doğal değil mi?

Başbakan’ın şimdiye kadar şiddet mağduru bir kadını arayıp teselli ettiğini hatırlamıyorum. Mesela, geçen ay Patnos’ta töreden kaçıp polise sığınan 12 yaşındaki kız çocuğuna kol kanat gerseydi, ne kadar önemli bir mesaj vereceğini biliyor mu? Marifet, sadece ‘bizden olan’ı desteklemekte mi? Öyleyse bu, düpedüz ayrımcılık değil mi? Değilse de ‘Türkiye’yi kucaklama’ mesajlarının samimiyetinden şüphe duymaz mı insan?

KÜLTÜR BASKISI

Oysa ‘Tevhide’lere yönelik ayrımcılık’ meselesi Türkiye’nin ‘kadına yönelik şiddet’ sicilinin yanında fındık fıstık kalıyor... Geçen hafta İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Kadına Yönelik Şiddetin Özrü Yok’ toplantısında konuşan Profesör Fatmagül Berktay, net bir şekilde ifade etti: ‘Kadınların insan haklarını yeterince koruyamayan bir devlet, aile içi şiddet ve kültürel ve/veya dini gerekçelerle meşru gösterilen şiddetten sorumludur’.

BM raportörü Prof. Yakın Ertürk ise, kültürel farklılıklara dayalı kimlik politikalarının, kültürü bir ‘çekişme alanı’ haline getirdiğini söylüyor: ‘Günümüzde kültür kavramı, ister Doğu ister Batı kisvesi altında olsun, yeni baskı biçimlerinin bir aracı haline getirildi ve devletler tarafından, kadın hakları ihlâllerini mazur göstermek için kullanılıyor. Kadınlara yönelik şiddet, “başkaları”nı ilgilendiren bir sorun mertebesine indiriliyor.’

Konuşmacılardan Farida Shaheed’e göre Müslüman toplumlarında kadınların gördüğü zulmün belirleyici faktörü dinin kendisi değil, ‘aslında Müslüman toplumlarında her yerdekinden farklı olmayan, fakat bir “Müslümanlık” havası altında ifade bulan, aile ve akrabalık yapıları, devlet inşa etme projeleri ve karar verme süreçleri gibi ataerkil sistemler ve yapılar.’

İslam Hukukuna Bağlı Yaşayan Kadınlar Ağı (WLUML) örgütü, İstanbul’da yapılan bu toplantıda ‘Kadınların Taşlanmasını ve Öldürülmesini Durdurun’ adlı küresel bir kampanya başlattı. Nijerya ve İran’daki recm olaylarıyla birlikte Türk usulü ‘recm’, yani töre cinayetleri de ele alındı. Laik Endonezya’da, son üç yılda İslami hareketin hukuk sistemine nasıl girdiğine dair ilginç örnekler verildi.

Şüphesiz bu kanayan ‘sosyal yara’lar, ne medya, ne de devlet için Tevhide’nin gözyaşları kadar ilgi çekici değil...

Mehveş Evin 02 AraLık 2007

Bir başlıktada dediğim gibi . Diğer kadınlar neden Tayyip'i ilgilendirmiyorda SADECE BİZDEN DEDİĞİ TÜRBANLI'LARLA ilgileniyor .
Diğer sosyal yaralar demekki umrunda dedğil tayyip'in .
KADINLAr bu ülkede 2. sınıf İNSAN muamelesi GÖRECEK sesi ÇIKMAYACAK ama PROVOKASYON için çıkartılmış Bir LİSE öğrencisine kol kanat gerecek .
İŞTE tayyip'in politika anlayışı .

Ne diyelim İRAN gibi olmak için KADININ 2. SINIF İNSAN MUAMELESİ görmesini isteyenler bu ülkede yaşadığı sürece bu AJİTASYON hikayelerini daha çok duyar ve okuruz .

heah halktan birini arayıp derleşmiş ya başbakan ne büyük kabahat
Allah Akıl fikir versin başka saldıracak bişey ulamıyor artık muhalefet komikötesi süper bi durum(=

bi ara reklamlar da kaybolmayan sakız isterim diye aklıma o geldi yazıyı görünce :D ... burdan tüm yetkililere sesleniyorum kayyyybolmayan sakız yapılsın:) haberine o zman bakarım
ortadaki bi yanlış bi tevhide için degil işin dogrusu hangisi dogru o tartışma konusu olsa tamam derim ipi kaçmış dünyanın beee ne desem boş işte ;)

bakalım bu sakız kaç gün çignecek

Sakızı Çiğneyenleri gördük . Tevhide'nin gözyaşları PART I , PART II , PART III .
Güncel bölümünü 1 hafta meşgul ettiler .
Bütün başlıkları sen benden iyi bilirsin .

Sakızı önce siz piyasaya sürdünüz .
Ben burda Tüm KADIN HAKLARINDAN BAHSEDİYORUM .

bi ara reklamlar da kaybolmayan sakız isterim diye aklıma o geldi yazıyı görünce :D ... burdan tüm yetkililere sesleniyorum kayyyybolmayan sakız yapılsın:) haberine o zman bakarım
ortadaki bi yanlış bi tevhide için degil işin dogrusu hangisi dogru o tartışma konusu olsa tamam derim ipi kaçmış dünyanın beee ne desem boş işte ;)

bakalım bu sakız kaç gün çignecek

heah halktan birini arayıp derleşmiş ya başbakan ne büyük kabahat
Allah Akıl fikir versin başka saldıracak bişey ulamıyor artık muhalefet komikötesi süper bi durum(=

evet o kadar komik bir durumki . iki gözü iki çeşme diye başlık açılabiliyor ama Diğer KAdınların hakkı diyenler başlık açınca böyle KOMİK ÖTESİ bir yorum geliyor .

Benim kimseye saldırdığımda yok .
Bu yazıyı ben yazmadım yazan kişide bir KADIN yazardır .
Onuda ayrıca not düşeyim burdan bu vesileyle .

Leke olayı çarpıtmayalım lütfen... tevhideye yapılan haksızlığın faturası bu olmamalı eger ortada kadın hakları ihlali varsa yada sosyal haklar bunun sorumlusunu tevhideyi ön plana çıkararak yapılmamalı...

tevhide nin yazmış oldugu kompozisyon aşagıda oku belki okumamışsın buna yapılan haksızlıgın bir hafta sakız olması yada olmaması seni ne kadar etkileyebilir ki; :)

burda yanlış olan bi şey varsa söyleyinde sizin eksik olan haklarınızıda savunalım ;)

Olayı çarpıtan yok .
Ben Edebiyat hocası değilim . Tevhide ne yazmış beni alakadar etmez . Notu ben vermedim .
Tevhide'yi ön plana çıkartanda ben değilim ayrıca .
Bunuda senin zaten bildiğin için dahada fazla açıklama yapmama gerek yok .

Yok est sana başbakana saldırdın diyen olmadı sadece bu vesileyle vesile olmuşsun saldıranlara
Yoksa o yazıyı yazanın sen olamıycağının pek ala farkındayım yanlış anladıysan kusuruma bakma(=

Leke olayı çarpıtmayalım lütfen... tevhideye yapılan haksızlığın faturası bu olmamalı eger ortada kadın hakları ihlali varsa yada sosyal haklar bunun sorumlusunu tevhideyi ön plana çıkararak yapılmamalı...

tevhide nin yazmış oldugu kompozisyon aşagıda oku belki okumamışsın buna yapılan haksızlıgın bir hafta sakız olması yada olmaması seni ne kadar etkileyebilir ki; :)

Bir öğretmen olmalı

Öğretmen... ne demektir öğretmen? Öğretmen, toplumu cehaletten kurtarmaya çalışan bir savaşçı. Alilere, Fatmalara, Yasinlere bilgi dağıtan, onlara sevgiyle yaklaşan, onları saran sıcak bir kucak. Ya da ufukları aydınlatan bir kandil...

Ben, seni böyle tarif ediyorum öğretmenim. Yalnız bu kadar mı? Hayır. Sen bir ufku aydınlatmak uğruna mum gibi erimeye razı olan. Sen, taze ruhları işleyip, onlara şekil veren. Ve sen ki; tarumar olmuş bir bahçenin son ümidi... Bir heykeltraşın mermere verdiği şekil misali bilginle şekillendir beni. Sadece beni mi? Hayır, ben nasıl muhtaçsam sana bir öksüz, bir yetimde öyle muhtaç.

Öğretmenim sen bir annesin

Sen "ah, bir öğretmenim olsa, beni bilgisiyle sulasa, beni ısıtsa" diyen sokak çocuğunun hayalisin. Onun masum gözlerinde canlandırdığı annesin. Ya da baba... Bunca çiçekler susuzken sana, bilgi yağmurunu sal onlara. Yağmurunda can bulsunlar, güneşinde sevgi. Uzatmalısın ellerini.

Yetişmeli elin taa Doğulara, Batılara, Kuzeylere ve Güneylere. Hatta dünyanın dört bir yanına. Fakat ülkeler değil, gönüller fethetmelisin. "Dünyanın her yerinde öğretmenler, toplumun en fedakâr ve saygı değer insanlarıdır." diyen Başöğretmen'in duyduğu saygı kadar saygı duyuyorum sana. Onun verdiği değer kadar değerlisin. Gözlerine baktığımda görmeliyim; okyanusların derinliklerini, dünyayı, gezegenleri. Ellerini uzattığında anlamalıyım; tarihimi, geçmişimi, atalarımızın bizler için yaptıklarını. Ve dudaklarında dökülen her söz belleğime yerleşmeli.

Bir gün görevin kalmalı yadigar

Birgün gelmeli. Öyle birgün gelmeli ki, görevin yadigâr kalmalı bana. Verdiğin emeği, sevgiyi, bilgiyi ben de sunmalıyım Mehmetlere, Sevdalara. En güzide bilgiler vererek yetiştirmeliyim onları. Bana "öğretmenim" diyen küçük kalpleri hazırlamalıyım geleceğe...

İşte bu duygularla nesillere ulaşmalı. Öğretmenlik, Sadece 24 Kasımlarda değil, Şubatlarda, Nisanlarda da hatırlanmalı öğretmenin değeri. Toprağın altında gömülü kalmamalı, asırlarca. Bilgi için GÖNÜLLER KAZANMALI BİR ÖĞRETMEN, GÖNLÜNÜ ADAMALI BİR ÖĞRENCİ...

SAYGILARIMLA

burda yanlış olan bi şey varsa söyleyinde sizin eksik olan haklarınızıda savunalım ;)

tevhidiye yi kim ön plana çıkardı ? Kim onun üzerinden rant sağlamaya çalıştı ? Kim bir kez daha onun üzerinden bu ülkeyi iki uca ayırdı ? Kim yine o kız üzerinden kurumları töhmet altında bıraktı yargılattırdı ?

son 5 yılda Ayda yada 3 Ayda bir bu tür kişiyi ön plana çıkarıp acıtasyonu kim yapıyor ?

Tevhidiye şimdi popstarlardan daha yakın tanır olduk bunun sorumlusu kim ? Koskoca sorunu kişilerin üstüne boca eden medya ve onun yardakcıları değil mi ?

Rant Sağlayanları görmek lazım ;)

Acıtasyona gerek yok. Bu bir sorun ve bu sorun , bu sorunu kişiselleştirenler oldukca çözülmeyecek.

tevhideye bir haksızlık yapılmış olabilir ama haksızlığa, şiddete maruz kalan kjadınlara karşı başbakan ne yapmış. tevhideye sahip çıktığı gibi onlarada sahip çıktı mı?
akepe iktidarı yıllardır kendilerinden olanlara sahip çıktığı kadar, diğerlerine sahip çıkmadı. bunun düzeltilemsini istemek neden yanlış olsun ki?

Şehit anasına başsağlığı bile dilemeyen,''ne dicem BU KADININ yanına gidipte ben''diyen başbakan değilmi bu.milletin anasını alıp gitmesini söyleyen başbakan.Tarihte ilk kez bir vatandaşının anasını böyle ağzına alan başbakan değilmi bu kıza sahip çıkan

Şehit anasına başsağlığı bile dilemeyen,''ne dicem BU KADININ yanına gidipte ben''diyen başbakan değilmi bu.milletin anasını alıp gitmesini söyleyen başbakan.Tarihte ilk kez bir vatandaşının anasını böyle ağzına alan başbakan değilmi bu kıza sahip çıkan

İşte Nokta Müthiş konmuş. Ellerine sağlık.

Acitasyonun,duygu sömürüsünün kralını yaparlar ama sen ters yönlü bir eleştiri getir,bütün kendi yaptıkları günahları senin üzerine yıkmaya kalkarlar.Makale konusu yazı gerçek bir tesbitle tezini ortaya koyuyor ama duygu-din yoluyla sömürülecek insanlarımız üzerinde ters tepki yapar diye bu tür yazılar istenmiyecek.İşte demokrasi anlayışları...

heeeeee canııııımm dogrusunuz eğrilik bulunmaz sizin kapıda :D... aman abi yanlış anlaşıldık kusura bakmayım agamsınız paşamsınız.... şimdi anlaşıldı dert başkaymıshhhh

papuçunuda alda git *** dememiş tayyibim :D napalım gaf yapmış :) bi dakisine derse şaşmayın :D

heeeeee canııııımm dogrusunuz eğrilik bulunmaz sizin kapıda :D... aman abi yanlış anlaşıldık kusura bakmayım agamsınız paşamsınız.... şimdi anlaşıldı dert başkaymıshhhh

papuçunuda alda git *** dememiş tayyibim :D napalım gaf yapmış :) bi dakisine derse şaşmayın :D

Zaten onun GAF yapmaktan başka bir işi yokki.. Ha pardon unuttum ona buna laf yetiştirmek,bir de Amerika ile görüşmeler var unutmuşum çok pardon..

işte sizin gibi beyinler hep bu düşüncede olduğundan dolayı bu ülke hep geriye gidiyor evinden kaçanlar başı açık olacak diye bir kaidemi var başörtülüsüde kaçar herkes özgürdür kimse kimsenin giyim kuşamına karışmaz öyle cahil insanlar varki ŞEHİT CENAZELERİN

işte sizin gibi beyinler hep bu düşüncede olduğundan dolayı bu ülke hep geriye gidiyor evinden kaçanlar başı açık olacak diye bir kaidemi var başörtülüsüde kaçar herkes özgürdür kimse kimsenin giyim kuşamına karışmaz öyle cahil insanlar varki ŞEHİT CENAZELERİNDE BAŞÖRTÜLÜLER NEREDE GÖREMİYORUM DİYOR PEKİ AKILSIZ MAHLUK ŞEHİT ANALARININ BAŞINDAKİLER NE SENİN GİBİ MODELLERİN ÇOCUKLARI ASKER E BİLE GİTMEZKEN BAŞÖRTÜLÜ BİR ANANIN EVLADI VATANINA HİZMET İÇİN ELİN ÇAPULCULARIYLA ÇATIŞMAYA GİDİYOR TEHDE NİN olayıda kaçan bayanlarla ilgili değil yıllardır bizim gibi insanların yıllardır verdiği çaba en sonunda bu hükümet sayesinde de inş ortadan kalkacaktır

madem bu konunun üzerinde fazla durulmasını istemiyorsunuz o kızı kürsüden indirenleri de sorgulamanız grekmiyor mu biraz da.Malum konuya meal veren onlar

Konuyu açan kardeşim kimilerine kapak olacak nitelikte bir konu açmışsın çok sağolasın...bu konu üzerinden bayaa bi duygu sömürüsü yapılmıştı...yok efendim "tevhidenin göz yaşları" yok efendim "tevhidenin iki gözü iki çeşme"...bu konuları açan adamlarda belli zaten...Bizlere konuyu sakız ettiğimizi felan söylüyorlar ama kendileri aynı konuyu geviş getirmenin de ötesine geçmişlerdi...tevhideyi bayaa bi meta haline getirmişlerdi..."tevhidenin iki gözü iki çeşme"ymiş vah vah vahhhh...Tayyip tevhideye sahip çıkadursun, bende, tayyibe kayıtsızca hayran olan o kitleyi anlatan, leman dergisindeki o bomba şiiri tekrar hatırlatiiim...

KAPLANIM TAYYİP

Seni bu memlekete Allah gönderdi

Ümmetsiz sünnetsize dersini verdi

Laikler de ortamı gerdikçe gerdi

Tas-haklı lidersin aslanım Tayyib.

Bülent Arınç bey meclis bülbülü

Allah göndermiş sana Abdullah Gül'ü

Tüzmen piyasalar yüzün güldürdü

İşini bilen devlet adamı, supersin Tayyib.

O gün şoferlerini dövesim geldi

Arabada kalışında içim cız etti

İmdada yetişen balyozu öpesim geldi

Mübarek balyozuna sap olam Tayyib.

Hazineyi Unakıtan abi paraya boğdu

Dersin ki anasından eknomis doğdu

Çuvalla döviz yurdu doldurdu

Sırtın yere gelmez Pehlivan Tayyib..

Amerikha israyil, herkeshi kolladın

Kindar AB'yi bile yıkayıp yağladın

Merkel gibi Türk güşmanın bağladın

Büyük bağlamacı cambazsın Tayyib.

Tüm Türkiye senlen gurur duyuyor

Gısganç layikler kendin yollara vuruyor

Kışlası karakolu selam duruyor

Siyasette Özal'dan feriştah Tayyib.

Sana gıcık olan bir gıcık muhalefet

Baykal, Mumcu ise eğer siyaset

Korkma sönmez ampulun ilelebet

Yürü bee kim tutar seni, padişah Tayyib.

Bu arada evladın kosteri hayırlı olsun

İşleri coşsun, allah paraya boğsun

Öyle evlatlara helaller kısmetler olsun

Miçoluga bile talibim, abimsin Tayyib.

Şu gısganç insanlar seni karikoter yapıyor

Kah kedi, kahi ördek yılan kene ciziyor

Bu şerefsizler madem kimseden korkmuyor

Göster kendini şunlara kaplansın Tayyib.

(Pardon abi kaplansın dedim ağzımdan kaçtı, dava açma.)

Farkındayım herkes küpünü doldurdu

Cemaatten olan hasılata elini daldırdı

Bir işaretin ile kimler, kimler kalkındı

İşaret parmaana denk gelem, babamsın Tayyib.

Diyorlar ki milyarlarca eurosu dalorları var

Çalışıp onlar da kazansın, emme büzükleri dar

Daha da çok versin önünde zamanların var

Sen bence gönlünle Karun'sun Tayyib.

Propogandanı her gün bedafaya yapıyom

Takside günde en az yüz müşteri bağlıyom

Taksi plakasina inanki fitim söylüyom

Annadın sen onu kankamsın Tayyib

Müridin taksici şair Kozzi

Leman Dergisinden alıntıdır.

Başörtüsü sorunu ülkemizin utancıdır
Kimliğizde dini islam olup islamın şartlarını gerektiren uygulamaları yapamıyoruz ya neden

İşte demokrasi ve KADIN HAKLARI savunucuların hoşuna gidecek bir şey. Sizin KADIN HAKKINIZ VE DEMOKRASINIZ bu.

Resimin üzerinde olan yorum TEVHİDE'nin alaşağı ediliyor olması. SİZE BU YAKIŞIR.
Başka bir şey beklemiyordum zaten.

Geri