zu_zu_
ecRin
- Reaction score
- 0
umut abim benim selamımı senden başka alan olmicak heralde![]()
Kardeşlik aldık ta
s€n görmedin demek ki..
ee ozaman bi daha
ve aleykum selam
__________:melek
he yaaa banada yemek hiç sarmıyo en güzeli kahvaltı türü anamın börekleri dicem ama yurt köşelerinde ne bulursak ama geçen sene çok iyi bi yöntem buldum yemeğimi yedikten sonra hurmayla beraber süt içiyorum walla süper tok tutuyo hemde enerjik oluyosun tavsiye ederim
ee gece ne tarz yemeyi tercih ediyorsunuz.ben sanırım kahvaltılık hafif takılcam.yemek çok yaptım ama yiyemem kötü yapar beni.
b€n pek seçmem
yemekte uyar kahvaltıda
üstüne hafif tatlı bile yenir
bana kalırsa
tavsiye ederim tatlı kan şekerini düşürmez..
_____________:melek
ديرتلي كول;3440460' Alıntı:ikra üstad sorunuzu yeni gördüm affedin. kullanıcı ismim dertli kul
sahranil hanımefendi bu konu hakkında şöyle bişey buldum diyorki tam anlamı ile etkisiz hale getirilmiyor ama tesir alanı kısaltılıyor
Seytanların zincire vuruldugu hadis-i serifte ifade buyuruluyor. Orada beyan buyurulan "merede"kelimesi, şeytanın bir sıfatıdır ve inatçılar, direnenler demektir. Demek ki, bütün şeytanlar değil, en inatçı şeytanlar bağlanmaktadır. Hadis-i Şerif'ten anlaşıldığına göre şeytan tamamen etkisiz hale getirilmiyor., büyükleri, en azılıları bağlansa bile diğerleri belli bir alanda icraatlarını devam ettiriyor. Eger insan, onların icraat alanına girmezse bir sey olmaz. Seytanlar ona yaklaşamaz. Mesela, barlar pavyonlar şeytanın kol gezdiği yerlerdir. İnsan buralara gider içki içer, eğlenir, kendinden geçer de, silahıyla bir adamı vurursa, "hani şeytanlar bağlanmıştı"diyemez. Şeytan, ölmüyor ramazanda, sadece sınırları daraltılıyor, tesir gücü azaltılıyor, faaliyet alanı küçültülüyor. İnsan da bu arada dikkatli olmalı, onun sahasına girmemeli ve ramazanda büyük bir ivme kazanarak, ramazan sonrası şeytanların her yanda avını kurup beklediği zamanlar için manevi gerilim elde etmeye çalışmalıdır.
o deilde 1 haftadır büyük tansiyonum hep 17 çıko bu yaşta :saskin
bende öğ diyene kadar kaşar peynir yiycem çok seviyorum.birde süt forever.çok severim.
ya birde bugün iğne yapıldı bana şuan ölecek gibiyim.alerjim varda.iğneye başladı doktor.ramazanda ilaç işi zor oluyor.ayarlıycaz artık
devamlı ilaç kullanmak zorunda olan varmı ben gibi
ay bizde şimdi annemlerin hacdan getirdiği hurmalar var.ramazanda yiycem die dokunmadım bile.yakın olsanızda dağıtsam hepinize.
he yaaa banada yemek hiç sarmıyo en güzeli kahvaltı türü anamın börekleri dicem ama yurt köşelerinde ne bulursak ama geçen sene çok iyi bi yöntem buldum yemeğimi yedikten sonra hurmayla beraber süt içiyorum walla süper tok tutuyo hemde enerjik oluyosun tavsiye ederim
herkese selamlar sevgiler saygılar.
sohbet baya koyulaşmış.
sahra geçmiş olsun. ciddi bir şey yoktur umarım. Allah sağlık versin inşallah.
herkese selamlar sevgiler saygılar.
sohbet baya koyulaşmış.
sahra geçmiş olsun. ciddi bir şey yoktur umarım. Allah sağlık versin inşallah.
selamun aleyküm din kardeşlerim abilerim ablalarım :melek
Emmimi dede diyolar olum sana
Ben tanıyamaz oldum seni
ديرتلي كول;3440398' Alıntı:hoşbulduk. allah sağlık sıhat ve afiyet versin hepinize. bu mubarek ayda şeytan bağlanır ve vesvese veremez derler. bu konu hakkında detaylı bilgisi ve fikri olan varmı vaktiniz varsa dinlemek ve bunun üstüne sohbet etmek isterim
ee gece ne tarz yemeyi tercih ediyorsunuz.ben sanırım kahvaltılık hafif takılcam.yemek çok yaptım ama yiyemem kötü yapar beni.
şu hackhell a bir iftar çadırı açsam parmaklarınızı yersiniz valla![]()
S.a ıyı geceler nasılsınız bakalım HH aılesının Saygı deger Gececılerı
S.a ıyı geceler nasılsınız bakalım HH aılesının Saygı deger Gececılerı
geç oLsa da
ve aLeykûm seLam asLan kardeşim
eee yaşLanıyoruz yiğidim
biz kıLıktan kıyafetten yaştan kaştan tanıncak adammıyız Lahm
yüzünü kara çıkartsamda aLdım seLamını
dertLi kuL kardeşim şimdi seni tanıdığıma daha çok memnun oLdum
dertsiz kuL da yoktur zaten güzeL kuLLanıcı adın pek seçiLmese de
sorun konusunda nacizane
Her insanın şeytanı farkLıdır
Bizden önceki ümmetLerde şeytan farkLı şekiLLere kimLikLere bürünüp cezbedermiş insanLarı
Ama Ümmed-i Muhammed oLmamızın ayrıcaLığı Ümmedim diyerek son nefesini veren bir Rahmet Peygamberinin Ümmetiyiz
Ve üzerimizde Rasulu Ekrem (s.a.v.)nin duası vardır bu yüzden şeytan maddi bir suretLe yakLaşamıyor bizLere
Sorunun cevabı bu oLmasa da farkLı bir boyutLa eLe aLmak istedim sorunu
Bunun haricinde demin bahsettiğimiz gibi her şahsın kendi şeytanı mevcuttur ki bunLarın vesveseLeri de kafi geLir çoğu insana
Ki bunLar hiç ayrıLmaz insanın etrafından sürekLi vesvese üretirLer Ramazan da dahiL
Ama saLih ameL bazen besmeLe çok yoLLarı vardır uzakLaştırmanın
ayrıca sınırLandırma konusuyLa iLgiLi pek birşey duymadım
Ancak o sınırLandırmadan kastın şu oLabiLir
BiLiyorsun nefisde insan üzerinde şeytandan daha güçLü tesire sahiptir
Tabi yine hakim oLamayanLar için..
Nefsin de terbiyesi mevcuttur ki bunun en sağLam yoLu oruçtur
O yüzden oLsa gerek ramazanda geneLde iLk bir kaç günden sonra nefis iyice köreLir ve etkisi gider gibi
Bu da anLadığınız mana da şeytanın etki aLanLarının kısıtLandığı yorumuna neden oLmasa da sonuç itibariyLe aynı kapıya çıkar
yemek için geneLde tavsiye vermiyorLar
kahvaLtıyı öneriyor herkes
yaLnız yaşayan bir adam oLarak zaten pek aLternatif yok![]()