Tanışma, Selamlaşma, Hal Hatır Sorma ve Cuma Tebrikleri

ahali kaçak yine her zamanki gibi...

benden mi kaçıyorlar acaba? :eek:

ikimiz yeriz derbederin meraklanma :goz: :p

Aleyna ve aleykümselam
Kardeşim
Sofrayı kaçırmışız dün gece Yetişememişiz anlaşılan eline sağlık hanım ağa
tekararını nasip etsin rabbim bizede yetişmeyi:p

Reis msn sağlam da
Sövcem şimdi bill gates denen arkadaşa
Yeni versiyonuna yükseltilmesi gerekiyo diyo ok yükselt sendenmi sakıncaz diyorum bi türlü yükseltemedi
Bende bugün pazar gezmesindeydim Daha yeni geldim Ondan pek alakadar olamadım arkadaşla emme
sabaha formatı çakarrım gibi geliyo kafasına

çakma kardeşim sakin ol sen o msn zımbırtısını sil msn 8.5 indir onu kullanmayı dene alçaltıp yükseltmekle olacak iş değil bu
hoşgeldin reis ben birazdan kaçıyorum nedense sigarasız bi gece geçirince ertesi gün 2 paket bitiriyorum 2.paket bitmek üzere yarın okula da gidecem allahız izniyle 6 da uyanmam lazım sabah dersim var :(
allaha emanet olun

şimdiden iyi dersler derbederin.

incubus sana da sofra hazırlarız istersen. senden mi esirgeyeceğiz. dün ben geldim hepiniz kaçmıştınız... :hadiordan

bu arada S.A

Reis msn sağlam da
Sövcem şimdi bill gates denen arkadaşa
Yeni versiyonuna yükseltilmesi gerekiyo diyo ok yükselt sendenmi sakıncaz diyorum bi türlü yükseltemedi
Bende bugün pazar gezmesindeydim Daha yeni geldim Ondan pek alakadar olamadım arkadaşla emme
sabaha formatı çakarrım gibi geliyo kafasına

bende de oLdu o
iptaL dedim gene çıktı
ben dedikçe o çıktı
ama kazanan karadenizin inadı çıktı :)
yok özLedim kardeşim senLe hasbihaLi :p

çakma kardeşim sakin ol sen o msn zımbırtısını sil msn 8.5 indir onu kullanmayı dene alçaltıp yükseltmekle olacak iş değil bu
hoşgeldin reis ben birazdan kaçıyorum nedense sigarasız bi gece geçirince ertesi gün 2 paket bitiriyorum 2.paket bitmek üzere yarın okula da gidecem allahız izniyle 6 da uyanmam lazım sabah dersim var :(
allaha emanet olun

kardeş Allah zihin açıkLıkLarı versin
Allah yardımcınız oLsun inşaLLah
sigarasızLık konusunda dediklerimi unutma sende o zaman :)

ve aLeykûm seLam sonsuzLuğa..

S.A. çok şükür girebildik
2 satır yazıyoruz mesaj gidiyo sayfa yenilenirken
hoppaaa hh yok
sunucuya ulaşılamıyor
3 günde ancak 3 defa girebilmişim
bunada şükür
yemekler kaçmış ama olsun
ablam yine yapar
iyi elemanlar ne atışıp duruyonuz Bill'ciğimle
adam yükseltin diyosa vardır bildiği
yahu yine kaçıyor gibi olacak ama sırf inadımdan bekledim hh yi girebilecekmiyim diye
bu sorun bir türlü halolmadı.Ama kafama takılıyor neden olduğu?
Neyse cümleniz Allah'a emanet olun
Salı gününüz mübarek olsun inşallah
Allah bol kazançlar nasip etsin,okuyanlara zihin açıklığı,rektörlerinede
önce Allah korkusu,sonra kanun korkusu nasip eder İNŞALLAH

S.a Arkadaşlar,

Affınıza sığınarak okudugum kısa we çok güzel bir yazıyı burdan paylaşmak istedim.

Herkes tartışıyor. Bilim, laiklik, din, spor, siyaset kısacası bildiğimiz ya da bilmediğimiz bütün konularda tartışıyoruz, tartışmanın adabını da bilmeden. Bir taraf, karşı tarafı dinlemeden, kendi fikirlerini kabul ettirmeye zorluyor. Böylece taraflara hiçbir fayda sağlamayan; hatta kalplerin kırılmasına sebep olan, insanları birbirine düşman eden bir sonuç çıkıyor ortaya. (Tabii adabıyla yapılan tartışmalara diyecek bir sözümüz yok.) Taraflardan birisi Peygamberimiz (sas)’in verdiği müjdeyi hatırlayıp tartışmaya bir son verse, ne düşmanlık olacak, ne gurur damarları tahrik olacak. Efendimiz (sas), “Haksız olduğu halde münakaşayı bırakana cennetin kenarında bir köşk verilir. Haklı olduğu takdirde münakaşayı terk edene ise cennetin ortasında bir köşk verilir...” (Prof. Dr. İbrahim Canan, Hadis Ansiklopedisi, 16/464). buyurmaktadır. Başka bir hadiste ise, “Haklı dahi olsa tartışmayı terk etmeyen, kâmil iman etmiş olmaz.” buyurulmakadır. Yüce Kitapımızda ise konu şöyle anlatılır, “Haydi diyelim ki az çok bildiğiniz konularda tartışıyorsunuz. Peki ne diye hakkında bilginiz olmayan hususlarda tartışıyorsunuz? Halbuki işin doğrusunu Allah bilir, siz bilemezsiniz." (Al-i İmrân, 3/66) Bu ayet, tartışmanın bir şey kazandırmadığına değinerek, insanların hele de bilgileri olmadığı bir konuda konuşmasının yanlışlığını anlatır. Bu konuda nasıl bir davranış sergileyebiliriz? Çoğu zaman dengesiz bir sözün söylenmesiyle, önü alınamaz bir duruma gelen tartışmalara (özellikle eşlerimize karşı) girmeyelim. Tartışma yerine vakitlerimizi okuyarak geçirelim, böylece hem kalp kırılmasına engel oluruz hem de birçok bilginin sahibi. Efendimiz (sas)’in müjdesini hatırlayarak tartışmalardan uzak duralım. Tartışmanın ortasında kaldıysak uygun bir şekilde tartışmaya nokta koyalım. Belki zor; ama cennette bir köşk sahibi olmak sizi heyecanlandırmıyor mu?

aLeykûm seLam Fırtına..
önceLikLe Allah razı oLsun güzeL bir oLayı payLaşmışsın bizimLe
YaLnız HadisLer değerLendiriLirken içinde buLunuLan vukuyu esas aLmak gerekir
Bu Hadiste anLatıLmak istenen daha çok aiLe içi münakaşa veyahut şahsi probLemLerdir
Ama bazı konuLar vardır ki konuşmamak sessiz tepkisiz kaLmak bize yakışmaz

Veliler Babası Hz. Ali " HaksızLık karşısında eğiLmeyiniz.. Zira hakkınızLa beraber şerefinizi de kaybedersiniz" diyor..

keza aynı şekiLde Aleyhisselatu Vesselam Efendimiz

"... önce eLinizLe sonra diLinizLe düzeLtmeye çaLışın.. Buna güç yetmiyorsa kaLbinizLe buğz edin" buyuruyor..

Forum içerisinde girilen tartışmaLar baz aLınıyorsa bizim açımızdan konuşuLan her konu açıLan başLık içerisinde konuşuLup bitmiştir.. Bizim nazarımızda düşmanLık ve husumet boyutuna uLaşmamıştır.. YaLnız başlık içerisindeki mevzuatLar husumet boyutuna taşıyanLar da vardır.. OnLarında canı sağoLsun diyeLim :) .. Şahsi hiç bir mevzudan doLayı tartışmaktan kaçınırız insanLarLa yaLnız mevzu vatan ve değer yargıLarı oLduğunda Lafımızı sözümüzü esirgemeyiz..

MuhaLif oLmak amacım yoktu Fırtına bu konuyu da burda gündeme getirdiğin için ayrıca teşekkürLer.. BeLki okuyan arkadaşLarımız en azından fikir sahibi oLurLar.. Allah razı oLsun

selamun aleukum nasılsınız cemaat. özledim bu ortamı yahu malesef kısa bir süreliğine uğruyorum

accayip yoğun bir öss yurt programı derslere abanmış durumdayım dualarınızda unutmayın kardeşler ablaaaaaaaa bekle meslektaş olmaya 100 gün kaldı ALlahın izniyle

Geri