Türkler niçin solcu bir millettir?

~SiLenT ScЯeaM~;4287998' Alıntı:
"Siz" Derken Beni Hangi Sınıfta Değerlendirdiğini BiLmiyorum Ama Şu Linke Bak Bi İstersen

http://www.hackhell.com/4003134-post84.html

O ÇapuLcuLar Doğru Bi İş Yapsaydı Komünizmin Anavatanında SeviLirdi

Bkz : M.K.Atatürk vs Lenin,Karl Max.

ÇapuLcudan Kastımı AnLadın Sanırım =)

Ah Özenti GençLik Ah :vur

bi kere çapulcu dediklerinin isimlerini bile doğru düzgün yazamıyon..

komünizmin anavatanı fransadır.. ordan almanya ve rusyaya sonra amerika ülkelerine yayılmıştır.. Komünizm hiç bi zaman anavatanımız bu buna göre davranmamız gereklidir demeiştir..

ayrıca ah özenti gençlik demişsin de.. ülkü ocaklarına baktığımızda kimin özenti gençlik olduğuı ortaya çıkıyo..

%20 OLMAK birşeyin ifadesi oluyorsa o da olsa olsa marjinalliğin ifadesi olur. asıl üstünde düşünülmesi gerekende bu işte; neden %80 tarafında kalan gerçek milletin sağduyusu olduğunu yada aklın yolunun bir olduğu gerçeğini görmüyorsunuzda illaki biz bu millettten farklıyız uç uz tersindeyiz mantığındasınızki ?_ halk size göre %20 ye dahil olmadığı için saf- kör-cahil -bişeyden anlamaz güdülen sürüdür ama %20 elittir,safkandır-seçilmiştir akıllıdır öylemi?

KÖYLÜSÜ BİLE MİLLETİN EFENDİSİ OLAN TÜRK;
Ne kafasının çapıyla ne damarındaki kanıyla, solcu ve ilerici geçinenlere kendisini test ettirecek değildir. bu vatanın asli sahipleridir. varsa kan tesbiti yapacak olan önce kendi kanına baktırsın, sonra salladığı orak-çekiç gölgesindeki kızıl bayrkalı geçmişine baksın....

bi kere komünizm ile sosyalizmi savunan bi insan kendini elit değil halk sayar.. zaten komünizmin amacı budur sınıf ayrımını yok etmek.. Bi kere karşı taafın düşüncesini amacını bilmeden konuşuyosunuz...

sağı , solu bırakın

o işler 1980 öncesinin modası idi

ama Türkler özgürlüklerine düşkün bir millettir

özgürlük demek BİAT ETMEK (başeğmek) değildir

kim ben baş eğmem derse o Türktür.

kim ben baş eğmem ,ama.................

derse o TÜRKİYELİDİR

komünizmin anavatanı fransadır.. ordan almanya ve rusyaya sonra amerika ülkelerine yayılmıştır.. Komünizm hiç bi zaman anavatanımız bu buna göre davranmamız gereklidir demeiştir..

ayrıca ah özenti gençlik demişsin de.. ülkü ocaklarına baktığımızda kimin özenti gençlik olduğuı ortaya çıkıyo..

Ne İsmine Nede Cismine Önem Verdiğim İnsanLar...

Ben Sana Nerde Doğdu Nereye Gidiyor BunLarı Sormadım Neden BöyLe Bi AçıkLama Yapma Gereği Duydun AnLamış DeğiLim.
Yorumumda ki Kastım Komünizme ÖncüLük Eden YerLerde Şimdi Lanet YağdırıLıyor Doğru Bi Hareket oLsa BöyLe oLurmuydu?

Ne ÖzentiLiğini Gördün üLkücüLerin AnLat BakaLım?
Fakat SanaL aLemde GördükLerini Sayma Çoğu üLkücü Maskesi Takan SoLcuLar BunLarın.

Loopused'e Yazdığın Yorumdan Sonra Tartışmayı Bitirmek İstedim Tipik Bi Özenti Havası Sezdim Çünkü.

Lenin'e SeLam MurocuLuğa Devam...

her kes kenine çekiyo bu özellikte sağcı bu özellikte solcu.. bu milletibu şekilde ayıranlara ne demeli..

%20 OLMAK birşeyin ifadesi oluyorsa o da olsa olsa marjinalliğin ifadesi olur. asıl üstünde düşünülmesi gerekende bu işte; neden %80 tarafında kalan gerçek milletin sağduyusu olduğunu yada aklın yolunun bir olduğu gerçeğini görmüyorsunuzda illaki biz bu millettten farklıyız uç uz tersindeyiz mantığındasınızki ?_ halk size göre %20 ye dahil olmadığı için saf- kör-cahil -bişeyden anlamaz güdülen sürüdür ama %20 elittir,safkandır-seçilmiştir akıllıdır öylemi?

KÖYLÜSÜ BİLE MİLLETİN EFENDİSİ OLAN TÜRK;
Ne kafasının çapıyla ne damarındaki kanıyla, solcu ve ilerici geçinenlere kendisini test ettirecek değildir. bu vatanın asli sahipleridir. varsa kan tesbiti yapacak olan önce kendi kanına baktırsın, sonra salladığı orak-çekiç gölgesindeki kızıl bayrkalı geçmişine baksın....

geçmişe baktım orağı sallayan köylü çıktı çekici sallayanda işçi çıktı .

bütün sol harekatına kominist denseydi tüm müslümanlarada sapık denirdi malum hizbullah sapıkları el kaide sapıkları tarikat cemaat sapıkları var.

kimse sana eğer müslümansan sapıksın demiyorsa sende her gördüğün sola kominis diyerek iftira atma.

üzmez

solcu olabilir mi? olamaz

yada TÜRK diyebilir misiniz???????

Atatürk devrimciydi.. saltanatı devirip Cumhuriyeti kurdu. RTE de sinsi sinsi kanunları değiştirerek tekrar saltanata çeviriyor olayı..

yalnız bu konuda tüm yorumlara göz attım dikkatimi çekti loopesed gene döktürmüş bi bakalım ne demiş:)

"TÜRK milleti ,çok iyi bilirki,
SOL; dün elinde mao- rus- bayraklarıyla sokak mümayişinde slogan atar,kah AMERİKANCILARI DENİZE DÖKTÜK EDEBİYATIYLA toplumda emperyalizm düşmanlığı körüklenirken, bir yandanda doğu paktına adam yetiştirir"

arkadaşın hayalgücü gerçekten vahim noktalarda, ben bu forumda bunun kadar iftira ve provake amaçlı yazan ikinci bi adam daha görmedim. yav arkadaş bi şeyi de bilmeyiver, yazdığın bişey de gerçekci, mantıklı olsun, okuyan adam desin ki yav bu adam boş değil iyi yazıyor, ama seni okurken eminim senle aynı kültürden gelen adamlar bile loopesed işte boş boş konuşuyor gene diye düşünüyordur, inan ki bu eleştiriyi kötü niyetle yapmıyorum, biraz geliştir kendini, bişeyler oku, tartışdığın adamları ısıracak şeyler yaz, kulaktan dolma, tipik kahve demirbaşı zihniyetinden çık artık.

yalnız bu konuda tüm yorumlara göz attım dikkatimi çekti loopesed gene döktürmüş bi bakalım ne demiş:)

"TÜRK milleti ,çok iyi bilirki,
SOL; dün elinde mao- rus- bayraklarıyla sokak mümayişinde slogan atar,kah AMERİKANCILARI DENİZE DÖKTÜK EDEBİYATIYLA toplumda emperyalizm düşmanlığı körüklenirken, bir yandanda doğu paktına adam yetiştirir"

arkadaşın hayalgücü gerçekten vahim noktalarda, ben bu forumda bunun kadar iftira ve provake amaçlı yazan ikinci bi adam daha görmedim. yav arkadaş bi şeyi de bilmeyiver, yazdığın bişey de gerçekci, mantıklı olsun, okuyan adam desin ki yav bu adam boş değil iyi yazıyor, ama seni okurken eminim senle aynı kültürden gelen adamlar bile loopesed işte boş boş konuşuyor gene diye düşünüyordur, inan ki bu eleştiriyi kötü niyetle yapmıyorum, biraz geliştir kendini, bişeyler oku, tartışdığın adamları ısıracak şeyler yaz, kulaktan dolma, tipik kahve demirbaşı zihniyetinden çık artık.

bunca yorum arasında yine bula bula benim mesajımı bulup hedefe koyman bile bu forumda bu bölümde gerçek ağırlık merkezinin BEN yani LOOPUSED olduğunu gördüğün anlamı çıkartıyorum)) nedenmi çünkü; sen ve senin düşüncenin eskilerinin bu forumdan tadını ve rüyasını kaçırtanın LOOPUSED olduğunu send e bende iyi biliyoruz. ondan dırki arada bir sataşma hevesini gidermek için bana gelip sataşma derdinizi anlayabiliyorum. kendiniz olmasa yeni alkışçılar o da olmassa bol yıldızlılarla içinizi dökmüş olmanın kısa süreli keyfini yaşattığım için kendimle gurur duyyorum.

boş olduğum iddian dolayısıylamı gelip boş adamın boş tenekesine tekme atıyorsun) bak ben genelde en az benim kadar apır düşünceye sahip olanlarınkine cevap yazıyorum diğerlerini kaale almıyorum, ama bu defalık birebir benden bahsettiğin için senin içind ebunları yazmış olayım. her zaman kendine mukabele edeceğimi sanma . bu bir ayrıcalık oldu bu defaya mahsus olarak...

varsa konuya yorumunu yaz bana sataşarak sesimden kendinize pay çıkartmayın. işinize bakın.

Bu Bence Solcuların Hüsnü Kuruntusudur..
Kim Demiş Türk Milleti Solcu Die...
Bende Derim Sağcı Die...
öteki Der Milliyetci Die...
Daha öteki Ortacı Die...

Bu Yazıda Bile Milleti Sağcı ,,solcu Die Ayırımcılık Yaparak Bölme Havaları
Yapmayın...

Doğru söze ne denir...

Türklerin asıl yapısı dendiği gibi solculuktur. Hatta bunun yanında yoğun olarak millyetçilik de görülmüştür. Karahanlılar ve türevi devletler , daima siyaseti ve askeriyeyi dinin dışında tutmuşlardır. Ki böyle olması da gerekir. Din ile devlet işleri Osmanlıya gelince birleşmeye başladı. Yıldırım Bayezid'li , II. Mehmet'li , Kanuni'li , Yavuz'lu Osmanlı Devleti , her ne kadar teokratik görünse de sol görüşlü imparatorluktu. Dini işler sadece devletin fetih politikalarında geçerliydi yönetimde pek etkili değildi. İslamiyete göre yanlış olsa da günümüzde, II. Mehmed , kardeş katlini yasal kıldı ki 7 kardeşini de boğdurttu. Ama fetih ve devamında gelen iskan politikalarında şeyhülislama danışıldı ve o da günümüzde alakası olmayan , gayet açık biçimde ve akla uygun fetvalar verdi. Bu imparatorluk 700 yıldır Dünyaya meydan okuduysa tamamiyle tarafsız biçimde verdiği kararlar ve hoşgörü politikasıyla ayakta durdu. I. ahmed'den sonra din işleri şeyhlerin çıkarlarına göre değiştirildi ve Yeni Çağ ile genişleyen Avrupa'nın aksine biz Orta Çağlara geri döndük... Günümüzde de böyle aslında yalan mı ???? Dini siyasete alet edenler , halkın gözünü İslamiyet ile korkutanlar fakat göz göre göre bu ülkeyi çürütenler hala hayatta , ve hala mecliste oturup nasıl daha fazla zengin olabilirim düşüncesi içindeler

Türklerin asıl yapısı dendiği gibi solculuktur. Hatta bunun yanında yoğun olarak millyetçilik de görülmüştür. Karahanlılar ve türevi devletler , daima siyaseti ve askeriyeyi dinin dışında tutmuşlardır. Ki böyle olması da gerekir. Din ile devlet işleri Osmanlıya gelince birleşmeye başladı. Yıldırım Bayezid'li , II. Mehmet'li , Kanuni'li , Yavuz'lu Osmanlı Devleti , her ne kadar teokratik görünse de sol görüşlü imparatorluktu. Dini işler sadece devletin fetih politikalarında geçerliydi yönetimde pek etkili değildi. İslamiyete göre yanlış olsa da günümüzde, II. Mehmed , kardeş katlini yasal kıldı ki 7 kardeşini de boğdurttu. Ama fetih ve devamında gelen iskan politikalarında şeyhülislama danışıldı ve o da günümüzde alakası olmayan , gayet açık biçimde ve akla uygun fetvalar verdi. Bu imparatorluk 700 yıldır Dünyaya meydan okuduysa tamamiyle tarafsız biçimde verdiği kararlar ve hoşgörü politikasıyla ayakta durdu. I. ahmed'den sonra din işleri şeyhlerin çıkarlarına göre değiştirildi ve Yeni Çağ ile genişleyen Avrupa'nın aksine biz Orta Çağlara geri döndük... Günümüzde de böyle aslında yalan mı ???? Dini siyasete alet edenler , halkın gözünü İslamiyet ile korkutanlar fakat göz göre göre bu ülkeyi çürütenler hala hayatta , ve hala mecliste oturup nasıl daha fazla zengin olabilirim düşüncesi içindeler

peki sol dediğiniz şey nedir bana tam olarak açıklar mısınız??
sol dediğiniz şey sadece siyaseti ve askeriyeyi dinin dışında tutmak mıdır? yazınızdan sol'un bu olduğu anlaşılıyor da...

saçmalık ya.Türk milleti asırlardır sağcılıktan geliyor..Ben değilim ama öyle kabul etmek lazım.imparatorlukta eski Türk devletlerinde vatan,Türklük her zaman bireyden daha değerli olmuştur..

мυℓσ;4293845' Alıntı:
peki sol dediğiniz şey nedir bana tam olarak açıklar mısınız??
sol dediğiniz şey sadece siyaseti ve askeriyeyi dinin dışında tutmak mıdır? yazınızdan sol'un bu olduğu anlaşılıyor da...

Sağ ve sol kavramlarının çıkışı fransız ihtilaline dayanır (1789).Kavramların ne olduğunu bilmeden Sol ve sağ hakkında fikir yürütmek cehaletin fanatizmidir. cehalet fanatizminin bayraktarlığını malum dinciler yapmaktadır onlara göre sağ ve sol fransız ihtilalinde değil kuranda belirtildiği gibi amel kitapları sağdan ve soldan verilecek olanlara göredir.
Sol ve Sağ kavramları Fransız Devrimi’ne ve özellikle de, 28 Ağustos 1789 tarihine uzanır.
Kurucu Meclis Versailles Sarayı’nın "Küçük Hazlar Salonu"nda toplandığında,
Kral 16. Louis’in veto hakkını savunan üyeler oturum başkanı Mounier’in sağında;
böyle bir ayrıcalığı reddederek kayıtsız şartsız millet hákimiyetini sahiplenenler ise solda oturmuşlardır.

Daha sonra basın bu grupları sağcılar ve solcular olarak lanse etmiştir. "sağ" ve "sol" kavramlarının siyaset terminolojisinde ayrışması ve her iki kelimenin de simgesellik edinmesi burada başlar. Oradan da günümüze kadar uzanmıştır.
(alıntıdır)

SAĞ ve SOL kavramının insanlık tarihine yön veren siyasi bir gelişmenin sonucu olarak çıktığını kabul etmek gerekir.

Dünyada sağ ve sol kavramları yurdumuzda farklı anlaşılmaktadır nedeni ise bizim içimizdeki GERİCİLER dir yani dünya siyasetinde SAĞ - SOL kavramları varken bizde ortalığı karıştıran etkinliği çok yüksek GERİCİLİK adında üçüncü bir siyasi akım vardır.Gericiler solculuğu kafirlik sandığı için Sağ yelpazede barınıp kendilerini kamufule ederler ellerine geçecek ilk fırsatta kendilerini barındıranlara ihanet ederler.

bana alıntılarla değil kendi özgün cümlelerinle cevap verebilirsen sevinirim. ayrıca sol kavramı benim bildiğim kadarıyla daha eski tarihlere dayanıyor. ayrıca yukarıda yazdığınız sol tanımı beni pek tatmin etmedi açıkçası.

мυℓσ;4296536' Alıntı:
bana alıntılarla değil kendi özgün cümlelerinle cevap verebilirsen sevinirim. ayrıca sol kavramı benim bildiğim kadarıyla daha eski tarihlere dayanıyor. ayrıca yukarıda yazdığınız sol tanımı beni pek tatmin etmedi açıkçası.

Ne kadar eski? hüseynin kerbelada şehit oluşuyla sonuçlanan isyanı kadarmı ,peygamberin putları devirene kadarmı ? spartaküsün romaya isyanı kadarmı yoksa zeustan ateşi çalarak insanlara veren prometeusa kadar mitolojiye uzanıyormu?

İnsanlık tarihinde yaşanmış bir çok olay bir çok gelişme inanışlar bilimsel verilerle açıklanmaktadır.Bu veriler ister sosyolojik olsun ister psikolojik olsun isterse SİYASİ olsun.

Sağ ve Sol kavramlarının ortaya çıkışı bilimin ilerlemesiyle alakalıdır ,insanlar eğer yaşanılan olayları adlandıramasaydı sağ sol olarak yaşadığımız gelişmeleri başka tanımlar altında yaşıyor olabilirdik.

mikrobun yeni bulunmuş olması eskiden mikrop olmadığı anlamına gelmez ,mikrop eskidende vardı ancak bilim eskiden mikrobu açıklamaktan acizdi.

bi kere komünizm ile sosyalizmi savunan bi insan kendini elit değil halk sayar.. zaten komünizmin amacı budur sınıf ayrımını yok etmek.. Bi kere karşı taafın düşüncesini amacını bilmeden konuşuyosunuz...

Önce Tkp ,THKO , DHKPC 'nin geçmişini araştır bakalım..Zaten bunların hepsi terörist grup olarak sınıflandırılıyor..

Önce Tkp ,THKO , DHKPC 'nin geçmişini araştır bakalım..Zaten bunların hepsi terörist grup olarak sınıflandırılıyor..

ÜLkücüler ve milliyetçiler sütten çıkmış ak kaşık di mi?

bi kere siz şuanda kürtlere ermenilere yunanlılara terör estiriyorsunuz bundan haberin var mı da bana 49 sene önceki olaylardan bahsediyon??

ÜLkücüler ve milliyetçiler sütten çıkmış ak kaşık di mi?

bi kere siz şuanda kürtlere ermenilere yunanlılara terör estiriyorsunuz bundan haberin var mı da bana 49 sene önceki olaylardan bahsediyon??

madem araştırmayacaksın ben senin yerine araştırırım..Okumanı tavsiye ederim..

(Yansı-4-5) THKP/C KÖKENLİ ÖRGÜTLERİN AMACI VE STRATEJİSİ
Anayasal düzeni yıkarak yerine Marksist-Leninist ilkelere dayalı komünist bir düzen kurmaktır.
Bu amaca ulaşmak için de, politikleşmiş Askeri Savaş Stratejisini (PASS) uygulamaktadır. Bunu kısaca öncü savaşı ve silahlı propaganda ile başlayıp düzenli ordu ile şehirlerden kırlara halk ayaklanmasını başlatarak iktidarın ele geçirilmesini hedefleyen Askeri ve Siyasi formilasyon olarak kabul edilmektedir.

(Yansı-14)
Örgüt, 12 Eylül 1980’e kadar (35) Emniyet mensubu, (23) asker ve (240) vatandaşımızı şehit etmiş, eski başbakanlardan Nihat ERİM ve koruma polisini İstanbul’da şehit ederek eylemlerini doruk noktasına çıkarmıştır.

(Yansı-15-16)
12 Eylül Harekatıyla birlikte örgütler sessizliğe gömülürken Devrimci Sol faaliyetlerine devam etmiş, Şubat 1981’de İstanbul’da Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut DİKLER ve koruma polisinin şehit edilmesi üzerine, örgüte yönelik başlatılan operasyonlar, 1983 yılına kadar aralıksız devam etmiş, Dursun KARATAŞ ve Merkez Komitenin büyük çoğunluğu yakalanmış, diğerleri ise yurtdışına kaçmıştır

(Yansı-19-20) ÖRGÜTÜN ÖNEMLİ EYLEMLERİ
1990-1991 yıllarında örgüt, kamuoyunda büyük yankılar uyandıran şiddet eylemleri ile gündeme tekrar girmiştir. Bu dönemdeki olaylar yansımızda görülmektedir.

(Yansı-31) METROPOL ALAN FAALİYETLERİ
Örgüt, 2003 ve 2004 yılı içerisinde 10 ayrı yerde bombalama eylemi gerçekleştirmiştir. Bunlar;
• 15.04.2003 günü İstanbul-Sarıyer ilçesinde bulunan Hakim Evi’nin giriş katı Lobi kısmına konulan bombanın patlaması sonucu maddi hasar meydana gelmesi,
• 15.04.2003 günü İstanbul-Eminönü ilçesinde bulunan MC DONALDS'ın kullandığı hanın merdiven boşluğuna bırakılan bombanın patlaması sonucu maddi hasar meydana gelmesi,
• 15.04.2003 günü İstanbul-Pendik sahilinde bulunan MC DONALDS'ın ikinci katında sandalye üzerine bırakılan bombanın uzman ekiplerce imha edilmesi ve maddi hasar meydana gelmesi,
• 03.06.2003 günü İstanbul-Zeytinburnu ilçesi Hipodrom alt geçidine yerleştirilen uzaktan kumandalı bombanın patlaması neticesi, D.G.M. servis aracı ile eskort otosu içerisinde bulunan (1) C.Savcısı, servis oto şoförü, (2) polis memuru ile olay yerinden geçen oto sürücüsü, hayati tehlike arz etmeyecek derecede yaralanması,

(Yansı-39) YASAKLANDIĞI ÜLKELER
ALMANYA'da DHKP/C ve DEV-SOL'un faaliyetleri 26 Ocak 1998 tarihli kanuna göre yasaklanmıştır.
İngiltere DHKP/C’yi terörist örgütler listesine almıştır.
ABD ise DHKP/C’yi terör örgütü olarak kabul etmiş, faaliyetlerini, bu örgüte yardım ve destek verilmesini ve bu örgüt üyelerinin ABD’ye girişini yasaklamıştır.
Avrupa Birliği, DHKP/C'yi 02 Mayıs 2002 tarihinde terör örgütleri listesine almıştır.

(Yansı-42) ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ İÇİN BEKLENTİLER
• Bombalama eylemleri,
• F Tipi ile ilgili silahlı ve propagandif eylemler,
• F Tipi Cezaevi modeline geçişten sorumlu tutulan üst düzey bürokrat ve Bakanlara yönelik eylemleri,
• Ölüm oruçlarına destek amaçlı intihar saldırıları,
• ABD-Müttefikleri ile bu ülkelere ait uluslararası şirketlere yönelik eylemler,
• CMUK 399/1-2’den tahliyeler ile Anayasa 104’den cezası af edilenlerin eylemlerde kullanılması,

Devamı var anlayamadığıysan gerisinide yazabilirim..49 sene önce deme bak daha 2003 ve 2004 yılındaki olaylara bak..

Geri